Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

se apropie pastele, mancare traditionala???

Last post 04-30-2008, 08:08 PM by scaredbaby. 54 replies.
Page 2 of 2 (55 items)   < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  •  04-28-2008, 10:34 PM 72517 in reply to 72516

Re: se apropie pastele, mancare traditionala???

AAAAA, deci trebuia lasata in cuptor sa se raceasca!!!! Data viitoare. Oricum multumesc pt trucuri. In afara de faptul ca speram sa ramina mai crescuta un pic a iesit fff buna la gust.
  •  04-29-2008, 01:50 AM 72518 in reply to 72483

Dixy, multumesc de tip-ul cu Super King.  M-am uitat pe Yelp si se pare ca cel mai mare con e faptul ca e extrem de aglomerat.  Eu nu pot sa ajung la voi in timpul saptamanii, deci week-end-ul e singura sansa, si se pare ca nu e tocmai cel mai potrivit moment pt. cumparaturi, dupa reviews.  Dar promit ca il incerc, cu prima ocazie.

Am cumparat si noi zacusca, Original, Zergut...hmmm...am crezut ca am ascuns-o in debaraua de muraturi (daca nu o deschizi imediat nu trebuie sa o pui in frigider)...si ma duc sa o recuperez in seara asta, dupa ce am citit mesajul tau, ia zacusca de unde nu-i!!!!  Sotiorul meu drag a mancat din ea in fiecare zi la micul dejun, fara ca eu sa observ, si m-a lasat fara.  Acum trebuie sa il oblig sa mergem din nou in HB si sa ne aprovizionam, pt. ca mereu se plange de zacusca mea facuta in casa ca are prea mult ulei.  Lasand gluma la o parte...tare mult ma bucur ca am un sot american innebunit dupa mancarea romaneasca.  A si inceput sa asocieze oameni si locuri cu mancarea din RO, de genul, "cozonacul mamei tale e mai bun ca al tau", sau "nici nu se compara icrele astea cu ce face bunica."  Nu credeam vreodata ca voi nimeri un american atat de legat de obiceiurile de acasa (imi aminteste de absolut tot ce a incercat si vazut in RO, legat de traditii si bucatarie.)

Noi nu ne innebunim dupa vinurile dulci, decat daca e vorba de un Porto, pt. desert, sau o Busuioaca foarte veche, de culoarea whiskey-ului.  In rest eu, daca ma incumet sa cumpar vinurile dulci romanesti, le folosesc la gatit: muschi de porc cu usturoi, sos de Tamaioasa Romaneasca (reduction) si mamaliguta...moare lumea.  Pt. ca am locuit destul de mult timp in Bay Area, suntem amandoi adeptii Napa si Sonoma, si mai ales vinurile rosii seci.  Dar m-am entuziasmat si le-am cumparat si pe cele romanesti saptamana trecuta...nu sufera comparatie.  Asa cum am spus, eu sunt din Ploiesti, si am fost in vizita la Cramele Halewood de la Urlati, dincolo de Valea Calugareasca, sursa majora de export pt. vinurile romanesti.  Am fost profund dezamagita de calitate, e doar un business fara pasiune, in contrast cu ce am vazut aici in US, nu numai in Napa si Sonoma, dar si in Paso Robles sau Santa Barbara.  Asa ca m-am reprofilat pe vinurile californiene si frantuzesti-care, in ciuda raportului euro-dolar, inca mai ajung aici nu extraordinar de scumpe.

Tocmai am desfacut un vin spumant rose, facut la Azuga (????), si spre surprinderea mea a fost foarte sec si aromat (nose).  Vad ca se poate si fara dulcegarii, desi nu stiu ce podgorie este. 

Am incercat si eu pasca, si stiam deja ca o sa se lase, asa era si la bunica, deci nu m-am mirat.  Stiu ca nu e de Paste, dar am avut cerere pt. varza, pt. ca am luat hot peppers de la Jons, micuti, ca acasa, si sotul s-a rugat de mine sa ii fac...o bunatate, cu ardeii usturati si slanina cu boia de la acelasi magazin.  Uff...daca nu ar fi fost caldura asta nimicitoare azi, mai ca as fi mancat si eu (91 Fahrenheit, aerul conditionat nici nu mai face vreo diferenta cand gatesti).

Inca o data multumesc de sfaturi si idei fetelor, si poate cine stie, in curand, ne vom si intalni, poate organizam o intalnire la Old World, pt ca, pare-se, California e cea mai activa pe forum zilele astea! Smile

On their death bed, nobody brags they've always flown economy class.
  •  04-29-2008, 10:42 AM 72520 in reply to 72518

Vorbind de vinuri...... a observat cineva ca aici, spre deosebire de romania, nu este scris pe eticheta daca vinul e dulce sau sec? Pare ca trebuie sa fii cunoscator ca sa stii ce cumperi...... iar eu nu intru in categoria asta.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  04-30-2008, 08:03 PM 72540 in reply to 72520

Fuzzy:

Vorbind de vinuri...... a observat cineva ca aici, spre deosebire de romania, nu este scris pe eticheta daca vinul e dulce sau sec? Pare ca trebuie sa fii cunoscator ca sa stii ce cumperi...... iar eu nu intru in categoria asta.

daaa fuzzy, am observat si eu!!! dar din cate am inteles de la sotul meu...majoritatea vinurilor de calif nu sunt asa dulci...dc ai noroc sunt demi...dar mai rar..de aceea noi ne am infiintat in fata vinurilor romanesti (de fiecare cand vrem ceva mai dulce), daca nu sa stii ca avem o sticla de carlo rossi burgundi (care vroiam sa l fierbem si nu am mai ajuns...ca eram bolnaviori..dar a trecut virusul cu medicamente pana sa fierbem vinul) si de asemenea am avut si sangria tot de la acelasi carlo..si mi a placut la nebunie (dar fara portocale si alte nebunii in el cum se face sangria..pt ca are flavor ul lui special doar racit..). in rest alte vinuri o sa incercam si noi dupa recomandarile de pe forum Wink

•  04-30-2008, 08:08 PM 72541 in reply to 72518

cali girl:

Inca o data multumesc de sfaturi si idei fetelor, si poate cine stie, in curand, ne vom si intalni, poate organizam o intalnire la Old World, pt ca, pare-se, California e cea mai activa pe forum zilele astea! Smile

count me in!! dar printr un wkend dupa 20 mai caci noi suntem f.f.f.f prinsi pana atunci din cauza lui!!! mi ar place sa mergem pe acolo sa ne cunoastem sa mai vorbim..ar fi super!!!

Page 2 of 2 (55 items)   < Previous 1 2
View as RSS news feed in XML