Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

g356A-nu pot dormi

Last post 07-19-2008, 04:10 PM by Fuzzy. 20 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-02-2008, 05:41 AM 72565

g356A-nu pot dormi

Eu am avut pt un an viza de flotant in Bucuresti(cat am stat in camin).Apoi in urmatorii ani de facultate am stat cu chirie dar nu am avut contract si deci nici viza de flotant.Pe formularul G356A nu am trecut adresa din camin deloc la rubrica(last residence in the last 5 years)...am omis pur si simplu...am uitat ,in schimb am trecut adresa din state,unde am fost plecata cu J1.Logodnicul meu a primit acea scrisoare cum ca actele lui au ajuns la centru si urmeaza a fi procesate.Credeti ca vor amana cei de acolo sau voi avea eu o amanare la ambasada din cauza acelei rubrici?Sunt foarte ingrijorata....El a primit zilele astea acea scrisoare.Ma intreb daca vor fi mai tarziu formulare de completat cu rubrici referitoare la last residence...ca nu inteleg dc trebuie completat adresa din CI sau adrese unde am locuit,fara sa-mi fi schimbat actul de identiatate.

va multumesc! 

•  05-02-2008, 08:55 AM 72570 in reply to 72565

Re: g356A-nu pot dormi

In principiu trebuie sa treci toate adresele unde ai locuit, indiferent daca au fost sau nu in CI. Spre exemplu plecai in Italia sau Spania cum au facut multi romani, si nu iti aparea nimic in CI (sau cum ai spus tu de J1).

Nu iti face griji ca nu ai de ce. Scopul acestor adrese este sa se vada daca ai facut ceva rau.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  05-02-2008, 09:17 AM 72573 in reply to 72570

Re: g356A-nu pot dormi

mersi pt rasp.sper sa nu fie o pb la interviu...ca nici acum nu am viza de flotant...o sa ma intrebe...unde am stat toata facultatea...si io m-am mutat ba pe la o matusa..ba pe la o cunostinta....am emotii...Stick out tongue
  •  05-03-2008, 03:42 AM 72594 in reply to 72570

Re: A-nu pot dormi

sorry sunt putin insistenta...din fire.Crezi ca ar putea sa ma intrebe la ambasada de ce nu am avut si nu am viza de flotant in buc(sunt in ultimul an) sau de ce nu ma trecut adresa din camin,cand am avut viza?si dc ma intreaba ca as putea sa le raspund?

ms din nou 

•  05-03-2008, 09:14 AM 72596 in reply to 72594

Nu-ti mai fa griji. Pe cei de la Ambasada ii intereseaza daca il iubesti, daca te iubeste si daca relatia e serioasa si nu de convenienta. Nu te intreaba de ce n-ai viza de flotant. Daca citesti exemple de intrebari puse la interviu, n-o sa gasesti o astfel de intrebare.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  05-03-2008, 09:30 AM 72597 in reply to 72596

Re: 325A-nu pot dormi

10x......
  •  05-03-2008, 12:26 PM 72602 in reply to 72594

gheradina:

sorry sunt putin insistenta...din fire.Crezi ca ar putea sa ma intrebe la ambasada de ce nu am avut si nu am viza de flotant in buc(sunt in ultimul an) sau de ce nu ma trecut adresa din camin,cand am avut viza?si dc ma intreaba ca as putea sa le raspund?

ms din nou 

Unde sa le ai trecute? Ca doar nu te duci cu buletinul la ambasada. Ambasada nu stie de viza ta de flotat si nici nu o intereseaza. Din cate stiu eu indiferent in ce oras al Romaniei ai facut ceva iti apare in cazier, deci nu este cazier diferit in Bucuresti si altul in Cluj. Aia e tot ce conteaza nu daca ai avut sau nu viza de flotant.

Nu iti face griji ca nu ai de ce.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  05-04-2008, 08:53 AM 72626 in reply to 72602

el nu a trimis decat o poza cu mine si el si parintii lui acolo asta vara.,care nu cred ca e datata...(i-am spus sa trimitem mai multe poze..ca aveam poze facute si in rom si acolo)...dar a zis ca el crede ca-i suficient.In rest a mai pus chitanta de la inelul de logodna,copie pasaportul lui cu viza de Rom si copie dupa al meu cu viza de America...copie dupa biletul lui de avion(sosire Buc de acum cateva luni)..si cam atat.Credeti ca-i vor cere dovezi suplimentare?ms frumos.
  •  05-04-2008, 12:57 PM 72627 in reply to 72626

si inca ceva...io pe G325A am completat la social-security-numarul pe care l-am avut cat am lucrat in state asta vara.Trebuia?adica mai e valabil?

ufff..cate intrebari am...sryEmbarrassed 

•  05-05-2008, 12:11 PM 72641 in reply to 72627

is there anybody who has an answer for  me?praying

ms 

•  05-05-2008, 02:54 PM 72649 in reply to 72641

Buna Gheradina,

Eu am luat viza K1 saptamana trecuta si pot sa-ti spun ce-am depus avocatul nostru in dosarul pt USCIS, dar nu cred sa te ajute f mult, a fost ceva mai stufos decat al vostru, dar nu cu mult, cateva mail-uri, arhive messenger si facturi telefonice Smile. Stai linistita si nu te stresa, daca vor informatii suplimentare vi le vor cere. Cred ca pentru ei conteaza in primul rand banii, adica daca are el destui sa te sustina financiar si pe tine vreo 6 luni si probabil isi arunca o privire peste studiile voastre si job-urile pe care le-ati avut sau le aveti.

Cat despre viza de flotant, nu te impacienta. Eu am uitat complet ca cinci ani am locuit in alt oras si n-a fost nici o problema, nici macar n-au sesizat. Tu oricum vei obtine un singur cazier de la politia localitatii natale, vor sa vada doar ca n-ai incalcat legea.

E foarte simplu si sigur de obtinut viza asta si dureaza doar cateva luni s-o ai la purtator, da` ai nevoie de putina rabdare, asta-i tot. Ce va urma dupa aterizarea in U.S. nu-ti mai pot povesti, poate acolo se complica putin treburile, da` dracu` nu poate fi asa negru...

Si priveste partea plina a paharului, cel mai greu a fost sa-l gasesti pe Fat Frumos, acum totul e doar o chestiune de timp...

ile iti transmite multi Big Kiss si te roaga sa nu te descurajezi, ajunge doar sa crezi ca totul va fi bine si asa va fi Wilted Flower

•  05-05-2008, 03:07 PM 72652 in reply to 72649

multumesc din suflet pentru incurajari!la tine cat a durat?
  •  05-05-2008, 03:09 PM 72653 in reply to 72652

si cam cati bani tb sa aiba?e o suma limita?
  •  05-05-2008, 03:27 PM 72654 in reply to 72653

gheradina:
    si cam cati bani tb sa aiba?e o suma limita?

Mi se pare ca $16500 pe an cel putin.Asa era anu trecut.e un link aici cu informatia asta dar nu mai stiu cum se numeste si nu pot sa caut.Oricum se vede din taxe cati bani are pe an.El cand semneaza affidavitul ala si la K1 si apoi mai incolo la ajustare de statut dupa ce va casatoriti, e responsabil pentru tine pana cand iei cetatenia, indiferent ca ai job sau nu.

•  05-06-2008, 03:26 AM 72664 in reply to 72652

Buna dimineata Gheradina,

La noi a durat f putin. Ne-a fost aprobata petitia dupa doar trei saptamani si am luat viza in doua luni pt ca plicul galben a bantuit prin tot orasul mai mult de 15 zile. Posta romana, ce sa-i faci? Confused 

Daca mi-ar fi spus cineva ca totul poate fi atat de simplu, sigur n-as fi crezut. E incredibil ce repede se misca toate Smile

O zi buna,

Ileana 

•  05-06-2008, 08:32 AM 72671 in reply to 72664

foarte tare!!!felicitari!asta da bafta!

ms mult pt info...Wink 

•  05-07-2008, 03:48 AM 72708 in reply to 72671

Re: Afidativ

cand tb sa trimta el acel afidativ si unde?nu e vb de dosarul pt USCIS,nu?

ms 

•  05-07-2008, 11:12 AM 72717 in reply to 72708

gheradina:

cand tb sa trimta el acel afidativ si unde?nu e vb de dosarul pt USCIS,nu?

ms 

cauta bine pe forum,vei gasi raspunsuri la intrebari.Multa lume se grabeste sa deschida topicuri noi cand pot gasi toate informatille deja postate:))

•  05-09-2008, 10:56 AM 72776 in reply to 72717

oke.ms la toata lumea care mi-a rasp.o sa revin probabil cu seturi noi de intrebari.

va pup si abfat la toti!

•  07-19-2008, 03:48 PM 74496 in reply to 72776

Buna seara! tot  in leg cu viza K1.Logodnicul meu(american) a trimis actele pe 23 aprilie la USCIS.Inca nu a primit nici un raspuns..la ce perioada de asteptare putem fi "supusi"? 
    Eu as vrea sa fiu pregatita cu actele.Ar fi momentul sa-mi scot cazierul judiciar?Am inteles ca e valabil 6 luni.Apoi pasaportul imi expira in 2010.Credeti ca ar tb reinnoit?
    Eu aici nu am nici un fel de proprietati sau conturi in banca.Should I be worried?
    Intentionez sa fac un master acolo.Mi se poate pune o astfel de intrebare la interviu?Afecteaza cu ceva acordarea vizei?Iubitul meu nu are facultate.A facut un colegiu tehnic  dupa highschoolStick out tonguesi lucreaza intr-o fabrica..de ce zicea cineva pe forum ca se uita aia la joburi sau la studii?Chiar are importanta pt ei?
    Ce mai tb sa faca el?Nu am gasit linkul cu venitul minim pe care tb sa-l aiba el?

Ah si cate plicuri tb sa primeasca el?Ce contin ele?Cumva acte pe care tb sa mi le trimita mie sa le completez si sa merg cu ele la ambasada?

Multumesc anticipat  si o seara faina!

•  07-19-2008, 04:10 PM 74498 in reply to 74496

Pentru timpii de asteptare, plicuri si restul nu am raspuns. Nu cred insa ca e cazul sa te grabesti cu cazierul, pentru ca il poti obtine in cateva zile.

N-ai proprietati si conturi in banca, no worries, no need. 

Despre scoli si job-uri, aici nu e nici o rusine daca ai facut numai un colegiu de 2 ani.Stick out tongue, nu e ca in Romania. Daca vrei sa faci master aici si te intreaba, le zici. Nici o rusine nici in asta. Ba cu atat mai bine, ai un plan, si lor le plac oamenii cu planuri.

Uite aici link-ul pentru Poverty Guidelines http://aspe.hhs.gov/POVERTY/08poverty.shtml . Pentru o familie de 2 (tu cu el), trebuie sa faca 14,000/an.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
View as RSS news feed in XML