|
|
biometrics,what's next?
Last post 07-29-2008, 04:25 PM by punchbug. 12 replies.
-
05-03-2008, 04:44 PM |
-
cosmogirl
-
-

-
Joined on 04-23-2008
-
san diego
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Salutare, Am avut programarea la bimetrics cam acum o luna.Care e urmatorul pas(pasi) in ajustarea de statut?Si cam cat dureaza pana la urmarotul pas? Cazul meu e destul de straighforward cred,am venit cu viza de turist in sua si dupa mai multe intrari si iesiri,la ultima intrare dupa cateva luni m-am casatorit.Ei diferentiaza cazurile?Adica cei care au venit cu vize K1,sau alte vize si cei care sunt cu vize de turist si se casatoresc?E posibil sa dureze procesul asta mai mult in cazul meu ptr ca nu am procedat ' ca la carte'? Mersi mult.
|
|
-
05-03-2008, 09:43 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,504
-
Points 6,995
-
|
Re: biometrics,what's next?
Nu-i nici o diferenta in cazul tau si al celora cu K1. Nu se proceseaza mai rapid sau mai incet. Odata trimis pachetul I-485 nu-i nici o diferenta in ochii INS-ului. Doar la interviu POATE o sa fie ceva intrebari. Din cate stiu, daca te-ai casatorit cu cel putin 2 luni de la intrare in State, ar trebui sa fii ok, altfel...ridici suspiciuni din cauza vizei de turist. Dupa biometrics, astepti invitatia pt interviu si atat.
Live Free or Die.
|
|
-
05-04-2008, 03:05 PM |
-
cosmogirl
-
-

-
Joined on 04-23-2008
-
san diego
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Mersi de raspuns.M-am casatorit la vreo 5 luni dupa intrare.Deci sper sa nu fie probleme. Cand iti trimit social security number-ul?Sau iti trimit un work permit si cu acela iti iei social security number?Am oferte de munca pe care nu as vrea sa le pierd.Cam la cat timp dupa biometrics iti trimit asta? Si inca ceva va rog.Despre interviu..stiu ca trebuie sa ai dovezi.Noi avem foarte foarte multe dovezi cu relatia de cand ne-am cunoscut,poze,bilete de avion,ale mele ,ale lui,comune de prin vacante peste tot,dar dupa casatorie nu prea avem hartii..adica bills si altele,pentru ca au refuzat sa ma treaca din cauza ca nu am social.M-au trecut numai la factura de curent electric dupa muuulte insistente,ca ne trebuie etc.Deci factura de curent vine pe numele amandouraLa fel cu banca,nu au vrut sa ma treaca cu sotul pentru ca nu am social.Eu am un cont mai vechi pe care l-am deschis cu viza de turist acum vreo 2 ani.dar nu cred ca e bun la ceva din moment ce nu arata cheltuieli comune,fiind doar al meu cu numele vechi de altfel.Deasemenea nu am inca carnetul de conducere american deci nu pot fi trecuta pe asigurare.Conduc cu carnetul de conducere european,international,pe care l-am luat cand am locuit in olanda si e recunoscut aici.Sa astept pana imi trimit social-ul?Am timp dupa aia ca pana la interviu sa adunam ceva dovezi,in sensul hartiilor? In ceea ce priveste locuitul impreuna,sotul a cumparat casa cam cu o luna inaintea casatoriei,bineinteles e doar pe numele lui,si nu pot fi trecuta pentru ca ar schimba ipoteca,cum nu am credit ar fi stupid sa facem asta.Deci nu prea arata nimic,adic anici o hartie ca locuiesc in casa noastra.Ce sa facem?Or fi scrisori de la parinti,bunici,rude si prieteni de ajuns? mersi mult.
|
|
-
05-16-2008, 01:09 PM |
-
oanapo
-
-
-
Joined on 05-27-2005
-
-
Posts 75
-
Points 320
-
|
Buna, Mi-e mi-a venit dreptul de munca cam la 1 luna jumate dupa ce am fost la amprente, deci ai rabdare ca vine. Iar in ce priveste bills/asigurare la masina, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme, atata vreme cat intr-adevar nu poti face mare lucru pana nu ai carnet/SS. Dar cand iti vine dreptul de munca, dute repede si fa-ti carnet, trece-te pe asigrarea sotului, si deschide si un cont in banca comun. Daca cei de la interviu au vreo problema, le poti explica ca nu ai avut SS. Oricum, ai alte acte doveditoare ale relatiei. Mult succes
|
|
-
05-16-2008, 11:23 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 111
-
Points 0
-
|
oanapo: Buna, Mi-e mi-a venit dreptul de munca cam la 1 luna jumate dupa ce am fost la amprente, deci ai rabdare ca vine. Iar in ce priveste bills/asigurare la masina, nu cred ca ai de ce sa iti faci probleme, atata vreme cat intr-adevar nu poti face mare lucru pana nu ai carnet/SS. Dar cand iti vine dreptul de munca, dute repede si fa-ti carnet, trece-te pe asigrarea sotului, si deschide si un cont in banca comun. Daca cei de la interviu au vreo problema, le poti explica ca nu ai avut SS. Oricum, ai alte acte doveditoare ale relatiei. Mult succes
la cat timp dupa ce ti-a venit dreptul de munca te-au chemat ptr interviu?si eu sunt cam in aceeasi situatie.mi-a venit dreptul de munca,astept ssn sapt viitoare si o sa ma grabesc sa adun mai multe dovezi. nu stiu cat timp o sa am pana la interviu,e relativ repede dupa ce vine dreptul de munca sau dureaza mai mult? mersi mult.
|
|
-
05-18-2008, 10:57 AM |
-
oanapo
-
-
-
Joined on 05-27-2005
-
-
Posts 75
-
Points 320
-
|
BUna, Mi-a venit dreptul de munca cam prin 20 iunie, si in 12 septembrie m-au chemat la interviu...Mult succes, stiu ca e cam stresata asteptarea, dar totul va fi ok. Eu am fost la interviu in septembrie, si ofiterul de la imigrari mi-a zis sa lasam toate actele ce dovedesc relatia noastra si a zis ca ne vor suna cu raspunsul. Deci nu ne-au pus nici o intrebare...Si in ianuarie ne-au trimis o scrisoare sa ne prezentam la un al doilea interviu in martie, si ne-au pus incamere separate, dar totul a decurs bine, si am primit GC. Dar ca sa vezi ca cazurile difera de la persoana la persoana.
|
|
-
05-18-2008, 01:55 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 111
-
Points 0
-
|
oanapo: BUna, Mi-a venit dreptul de munca cam prin 20 iunie, si in 12 septembrie m-au chemat la interviu...Mult succes, stiu ca e cam stresata asteptarea, dar totul va fi ok. Eu am fost la interviu in septembrie, si ofiterul de la imigrari mi-a zis sa lasam toate actele ce dovedesc relatia noastra si a zis ca ne vor suna cu raspunsul. Deci nu ne-au pus nici o intrebare...Si in ianuarie ne-au trimis o scrisoare sa ne prezentam la un al doilea interviu in martie, si ne-au pus incamere separate, dar totul a decurs bine, si am primit GC. Dar ca sa vezi ca cazurile difera de la persoana la persoana.
deci relativ redepede,2 luni a durat dupa ce ti-au trimis dreptul de munca.cred ca a fost stresant cu 2 interviuri. o sa incerc sa adun cat mai multe dovezi dupa ce imi vine ssn,sper ca 2 bills pe numele amandoura o sa fie de ajuns.nu pot pune mai multe pentru ca restul sunt pe numele corporatiei sotului si nu pot fi trecute pe ele. stiu ca poate e o intrebare cam infantila,dar in legatura cu pozele.ai dus poze normale sau ai facut copii dupa ele,adica pe hartie?nu stiu cum sa fac,ca am asa de multe,ma gandeam sa pun cam 2 sau 3 pe pagina,sa nu ma duc cu sute de poze acolo.e o idee buna?
|
|
-
05-21-2008, 08:42 AM |
-
oanapo
-
-
-
Joined on 05-27-2005
-
-
Posts 75
-
Points 320
-
|
Buna, Si noi am avut o groaza de poze, si nu stiam cate sa duc. Intr-un final am pus intr-un album poze din diferite excursii facute impreuna, de la nunt, viziltele familiei mele si ai lui in decursul anilor....Si am pus pozele proriu-zis, nu copi. NU cred sa fie nici o problema ca aveti doar 2 billuri in comun. Aveti asigurare medicala? Ca pe noi asta ne-a intrebat si de asemenea taxele impreuna (dar tu cum nu ai SS, nu cred ca o sa te intrebe). Mult succes
|
|
-
06-15-2008, 11:01 PM |
-
06-22-2008, 03:12 AM |
-
media
-
-
-
Joined on 04-28-2006
-
-
Posts 45
-
Points 0
-
|
Am zambit cind am citit mesajul tau ....nu pt ceea ce ai scris este foarte amuzant....dar m-am recunoscut pe mine in urma cu citeva luni....am avut aceleas intrebari ca si tine....si citea pe internet cum trebuie sa ai toate acele dovezi si nu reuseam sa imi pun numele noastre pe nici un document important....casa banca...nimic....si ziua interviului a venit si....totul a fost ok....imi amintesc cind tipul de la immg ne-a intrebat despre cont,casa ....am raspuns simplu ca pana nu an SSN nu poti face prea mult....a zimbit si a spus "" da ai dreptate !!!!!!!!""" Asa ca nu iti face prea multe probleme...concentreazate in actele pe care le ai deja poze, scrisori de la bunici...ori ce poti stringe...si multa bafta.... PS nu uita sa zimbesti cind ajungi in fata ofiterului !!!!!!!
|
|
-
06-22-2008, 11:47 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 111
-
Points 0
-
|
media:Am zambit cind am citit mesajul tau ....nu pt ceea ce ai scris este foarte amuzant....dar m-am recunoscut pe mine in urma cu citeva luni....am avut aceleas intrebari ca si tine....si citea pe internet cum trebuie sa ai toate acele dovezi si nu reuseam sa imi pun numele noastre pe nici un document important....casa banca...nimic....si ziua interviului a venit si....totul a fost ok....imi amintesc cind tipul de la immg ne-a intrebat despre cont,casa ....am raspuns simplu ca pana nu an SSN nu poti face prea mult....a zimbit si a spus "" da ai dreptate !!!!!!!!""" Asa ca nu iti face prea multe probleme...concentreazate in actele pe care le ai deja poze, scrisori de la bunici...ori ce poti stringe...si multa bafta.... PS nu uita sa zimbesti cind ajungi in fata ofiterului !!!!!!!
sper sa fie asa cum zici tu.Eu am luat SSN acum vreo 3 sapt si astept sa ma cheme la interviu,curand sper,si am reusit in sfarsit sa mai adun cateva dovezi,vreo 2 facturi pe numele amandoura,cont comun,etc.Eu cred ca ei sunt destul de buni psihologi(..sper!!) sa isi dea seama dc un cuplu e solid sau nu. Am inca o intrebare,declaratiile de la familie si prieteni trebuie legalizate la notar?
|
|
-
06-23-2008, 07:45 PM |
-
media
-
-
-
Joined on 04-28-2006
-
-
Posts 45
-
Points 0
-
|
Eu nu am legalizat scrisorile de la familie.....de fapt am avut o "scrisorica" de la bunicul sotului. Cind mi-a dat scrisoarea mi-a spus ca a trecut adresa si nr de telefon si ca daca au ceva intrebari sa il sune si le expica el cum stau treburile in familia noastra!!!!! bunicul are 87 ani!!!! Eu personal nu as legaliza scrisorile de la familie...... Cit despre buni psihologi......da aici ai dreptate.....de aceea nu trebuie sa iti faci probleme. Bafta.
|
|
-
07-29-2008, 04:25 PM |
-
punchbug
-
-
-
Joined on 03-11-2008
-
-
Posts 111
-
Points 0
-
|
Salutare,revin cu o intrebare legata de actele ce trebuie prezentate la interviu.Cazul meu e AOS bazat pe casatorie cu cetatean american si am interviul la sf lui septembrie. Printre actele enumerate pe NOA ce trebuiesc prezentate la interviu se gasesc si urmatoarele: 1.'all documentation establishing your eligibility for Lawful Permanent Resident status'.Ce acte sunt incluse aici?In cazul meu ptr ca AOS -ul meu e bazat pe casatorie,ma gandesc ca singurull act ce imi permite dreptul la permanent resident status ar ficertificatul de casatorie,nu?! Ce alte acte ar putea fi?Desi certificatul de casatorie e cerut separat mai tarziu in NOA.Ma gandesc ca NOA ptr interviu e facut pe cazul general nu neaparat ptr marrige AOS. 2.'If no court record is avalaible ,bring a letter from the court with jurisdiction indicating this'. De la ce fel de curte sa iau hartia asta care demonstreaza ca nu am record criminal? Cum s-ar numi in engleza ca sa stiu sa o localizez in zona mea.Nu am avut de aface cu treburi din astea asa ca habar nu am unde sa sun sau sa incep sa caut sa iau hartia asta. De asemenea vor examenul medical in plicul acela sigilat,dar eu l-am trimis deja initial la avocat si a fost trimis la uscis cu tot pachetul.E de ajuns sa le spun ca l -am trimis deja,sau ei deja stiu ca l-am trimis?Nu gasesc copia pe care mi-a dat-o doctorul,deci practic nu am cum sa arat ca l-am trimis,dar ei trebuie sa stie ca l-am trimis,nu? Printre actele ce trebuie prezentate este enumerat si form I-864( affidavit of support) impreuna cu W2's si pay stubs.Din nou, am trimis toate astea initial cu tot pachetul.Oare trebuie sa luam din nou cu noi W-2's,letter from the employer si pay stubs pe ultimele doua luni ale sotului,chiar dc le-am trimis initial cu form I-864? Multumesc mult anticipat.
|
|
|
|
|