|
|
Naturalizare N400
Last post 2 hours, 31 minutes ago by bonepaula. 48 replies.
-
01-11-2008, 09:26 AM |
-
01-11-2008, 11:52 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
Trebuie sa trimiti cel mai devreme cu 90 de zile inainte de implinirea a 3 ani (daca esti casatorit cu cetatean american si el a fost cetatean in acesti 3 ani), sau 5 ani altfel, de cand esti rezidenta permanent (nu conteaza daca ai fost si conditionat in aceasta perioada). Formular N400 in care spui TOT :))). Pentru cei casatoriti cu cetateni americani se adauga si tot felul de alte acte la dosar (scrie in instructiunile de la N400 ce anume). De durat, exista un mesaj pe prima pagina la uscis.gov care spune ca acum deoarece au primit extrem de multe cereri de naturalizare in ultimul an, poate dura pana la 16-18 luni. Inainte in unele state dura si 4 luni. Este de la stat la stat, pt ca dosarul va fi procesat de biroul local. Intra pe site-ul CISului si vezi timpii de procesare la N400 pt zona ta.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
-
01-11-2008, 05:45 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,060
-
Points 11,560
-
|
Wow, Dana, ce super lejer merge..... si eu aplic in mai, si ma gandeam ca iar imi dau dureri de cap. Bine de stiut ca poti sa dai testul tot atunci caci eu trebuie sa ma deplasez in alt oras, si sa nu fac prea multe drumuri. Pentru ce ce sunteti deja cetateni, cu ce pasaport mergti acasa, romanesc sau american?
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
01-11-2008, 07:03 PM |
-
01-11-2008, 07:07 PM |
-
01-12-2008, 12:30 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
Fuzzy: Wow, Dana, ce super lejer merge..... si eu aplic in mai, si ma gandeam ca iar imi dau dureri de cap. Bine de stiut ca poti sa dai testul tot atunci caci eu trebuie sa ma deplasez in alt oras, si sa nu fac prea multe drumuri. Pentru ce ce sunteti deja cetateni, cu ce pasaport mergti acasa, romanesc sau american?
Nu poti sa dai peste tot juramantul in aceasi zi cu interviul. Este de la office la office. Prin lege cetateanul american la intrarea in US este OBLIGAT sa foloseasca pasaportul american. In Romania, folosesti ce vrei. Eu zic ca cel romanesc este normal, ca esti cetatean roman daca mai ai pasaport romanesc. Dar fiecare dupa preferinte. 
|
|
-
01-12-2008, 08:26 AM |
-
01-12-2008, 02:23 PM |
-
01-12-2008, 02:47 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,775
-
Points 20,300
-
|
Fuzzy:Cu alte cuvinte, poti sa iesi din State cu pasaport American, ajungi la granita cu Romania, intri in Romania cu pasaport romanesc, iar la intoarcere, iesi din Romania cu pasaport romanesc, si intri in State cu pasaport American? NU e putin cam mult si cam complicat?
Hahaha, Fuzzy M-ai facut sa rad. Eu personal n-am sa folosesc pasaportul romanesc. Doar n-am sa stau cu grija a doua pasapoarte, plus ca cel romanesc oricum imi expira anul asta.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
01-13-2008, 01:26 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
Fuzzy:Cu alte cuvinte, poti sa iesi din State cu pasaport American, ajungi la granita cu Romania, intri in Romania cu pasaport romanesc, iar la intoarcere, iesi din Romania cu pasaport romanesc, si intri in State cu pasaport American? NU e putin cam mult si cam complicat?
De ce este complicat? In primul rand, la iesirea din State nu te controleaza nimeni. Iti trebuie pasaportul al check-in, dar atat. Aici nu exista politie de frontiera cum este in Romania. In al doilea rand, cred ca uitati un lucru important. Cetatenii romani sunt cetateni europeni. Pasaportul romanesc nu este doar pt Romania, este pt intreaga UE. Atat in Romania, cat si in celelalte membre UE, exista porti speciale pt cetateni UE si restul. Ei bine, cetatenii americani intra la: RESTUL :))))))) Deci, ce veti prefera? Sa stati la coada cu indienii, chinezii, etc., pt ca folositi pasaportul american, sau sa mergeti frumos pe la porticica unde nu este mai nimeni si sa intrati cu minim control ca cetatean european?!?! :)) Raspunsul este evident.  
|
|
-
-
02-11-2008, 09:52 AM |
-
04-23-2008, 01:42 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,775
-
Points 20,300
-
|
Ok....m-am apucat de strans actele pt naturalizare. Form N-400 copie dupa ambele fetze ale GC-ului 2 foto tip pasaport (astea tre sa le fac chiar daca la Biometrics imi fac altele? )
cecul de $675 copie dupa pasaportul sotului copie dupa certificatul de casatorie tax returns pe 3 ani ( pun 2006, 2007 si 2008 sau 2005,2006 si 2007 ?) bank accounts leases Nu vad sa scrie undeva daca iar trebuie sa pun poze si alte dovezi alte relatiei. Informatiile le-am luat de aici http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf la Document checklist. E complet da?
|
|
-
04-23-2008, 04:35 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,060
-
Points 11,560
-
|
Nu poti sa pui tax return 2008 pentru ca nu il ai inca. Abia ai facut 2007, deci 2005,2006,2007 presupunand ca iti depui actele acum, in urmatoarele luni. SI eu ma pregatesc sa fac actele astea in urmatoarea luna, si tot dupa document checklist ma ghidez. NU zice de dovezi ale relatiei, cu atat mai bine ca m-am cam plictisit de poze si alte minuni. Sotul tau nu e american nascut aici? Daca da, atunci trebuie sa le dai certificatul de nastere. Daca nu, tu stii mai bine.
Se pare ca trebuie sa facem cele 2 poze indiferent de ce iti fac ei la biometrics. Asta e tot. Intrebare: eu stiu raspunsul, dar mai itnreb odata pentru siguranta. Mie inca nu mi-a venit GC permanent. Mi-au trimis un email in urma unui telefon dat de mine la USCIS si mi-au zis ca cazul meu e inca pending review and undergoing system checks. Si sa stau linistita si sa nu ii mai bat la cap. Asta nu are nici o legatura cu aplicatia mea pentru naturalizare, nu? Eu merg in continuare cu actele. Iar in august cand imi expira prelungirea la GC temporar...... mai cer inca o prelungire cred, oricum nu am cetatetie pana atunci.
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
04-23-2008, 04:41 PM |
-
04-24-2008, 07:58 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,775
-
Points 20,300
-
|
Ma intrebam eu de ce nu gasesc tax return 2008 desi stiam am facut pe anul asta. LoL Sotul e nascut aici, dar cum habar n-am unde-i certificatul lui de nastere, citind pe checklist scrie ca sa pui copie ori dupa el, ori dupa pasaport, ori dupa certificatul de naturalizare etc. Nu-i ok pasaportul daca ei spun sau/sau? Pe N-400 la intrebarile despre unde am locuit, unde am lucrat si unde am invatat in ultimii 5 ani, avand in vedere ca eu nu sunt in US de 5 ani tre sa scriu si ce-am facut si pe unde am fost in Romania?
|
|
-
04-24-2008, 10:27 AM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 231
-
Points 0
-
|
bonepaula: Ma intrebam eu de ce nu gasesc tax return 2008 desi stiam am facut pe anul asta. LoL Sotul e nascut aici, dar cum habar n-am unde-i certificatul lui de nastere, citind pe checklist scrie ca sa pui copie ori dupa el, ori dupa pasaport, ori dupa certificatul de naturalizare etc. Nu-i ok pasaportul daca ei spun sau/sau? Pe N-400 la intrebarile despre unde am locuit, unde am lucrat si unde am invatat in ultimii 5 ani, avand in vedere ca eu nu sunt in US de 5 ani tre sa scriu si ce-am facut si pe unde am fost in Romania?
Copia dupa pasaportul sotului e OK, asta le-am dat si eu. In legatura cu locurile in care ai locuit/invatat/lucrat in ultimi 5 ani, trebuie sa le mentionezi chiar daca s-au intimplat in afara US. Succes!
|
|
-
04-24-2008, 01:06 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,775
-
Points 20,300
-
|
Inca una... Part 4.B Care of.... la ce se refera? Thx !
|
|
-
04-24-2008, 01:31 PM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 231
-
Points 0
-
|
bonepaula: Inca una... Part 4.B Care of.... la ce se refera? Thx !
Este pentru cei care nu domiciliaza (cel putin temporar) la adresa la care au inscrisa resedinta permanenta (ca de exemplu, studenti care stau in campus, cei care lucreaza cu contract in strainatate, etc.) Atunci corespondenta de la USCIS trebuie sa ajunga la un loc sigur in miinile unei anumite persoane care este in "care of".
|
|
-
-
04-24-2008, 02:11 PM |
-
AdrianaLo
-
-

-
Joined on 03-08-2007
-
Virginia
-
Posts 231
-
Points 0
-
|
bonepaula: Oh ok  Spatiile unde nu am nimic de completat le las goale, sau pun N/A ?
Scrii N/A in toate spatiile in care nu ai ce completa. Vezi instructiunile pentru N-400 http://www.uscis.gov/files/form/n-400ins.pdf pag. 3 - "How Do I Complete This Application?": "If a question does not apply to you, write N/A (meaning ''Not Applicable'') in the space provided."
|
|
-
04-25-2008, 01:53 AM |
-
04-25-2008, 03:30 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,775
-
Points 20,300
-
|
AdrianaLo: bonepaula: Oh ok  Spatiile unde nu am nimic de completat le las goale, sau pun N/A ?
Scrii N/A in toate spatiile in care nu ai ce completa. Vezi instructiunile pentru N-400 http://www.uscis.gov/files/form/n-400ins.pdf pag. 3 - "How Do I Complete This Application?": "If a question does not apply to you, write N/A (meaning ''Not Applicable'') in the space provided."
Pun N/A in toate spatiile unde imi cer numele copiilor( nu am), grupuri, organizatii din care am facut parte( nu am fost in nicio organizatie) si la toate datele care nu mi se aplica( ex, data la care s-a casatorit cu fosta nevasta. LoL....avand in vedere ca nu are o fosta nevasta, pun N/A in loc de data?) chiar daca am raspuns "nu" la intrebarile astea?
|
|
-
04-25-2008, 05:27 PM |
-
04-25-2008, 06:04 PM |
|
|