|
|
Stop smoking
Last post 05-30-2008, 11:54 PM by Eris. 55 replies.
-
05-02-2008, 11:53 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,844
-
Points 20,660
-
|
Stop smoking
DefinitionNicotine withdrawal involves irritability, headache, and craving. These symptoms happen with the sudden stopping or reduction of smoking (or other tobacco use) by a nicotine-dependent individual. See smoking - tips on how to quit and smoking hazards. Alternative NamesWithdrawal from nicotine Causes, incidence, and risk factorsAlmost all people who try to quit have some form of nicotine withdrawal. Generally, people who smoked longer or higher higher number of cigarettes are more likely to have withdrawal symptoms. The severity of the symptoms is also dependent on the duration of smoking and number of cigarettes smoked. People who are regular smokers tend to have particularly strong cravings and worsening of withdrawal symptoms at certain times, places, or situations associated with smoking. SymptomsCommon symptoms include: A milder form of nicotine withdrawal, involving some or all of these symptoms, can occur when a smoker switches from regular to low-nicotine cigarettes or significantly cuts down on the number of cigarettes smoked. Symptoms of nicotine withdrawal can mimic, disguise, or aggravate the symptoms of other psychiatric problems, according to the American Psychiatric Association. TreatmentThere are several strategies for treating nicotine withdrawal. Nicotine supplementation in the form of gum or patch can be helpful. A variety of other agents have also been used with some success in maintaining abstinence and reducing withdrawal symptoms. These agents include clonidine, antidepressants such as fluoxetine (Prozac), and buspirone (Buspar). Bupropion (Zyban) was approved in 1996 by the Food and Drug Administration (FDA) as a treatment for nicotine dependence. Using bupropion or nicotine replacement therapies alone doubles the odds of successful quitting. Using a combination of these methods increases success rates even more. The FDA has also approved a new medication for smoking cessation, Chantix. It acts to block the effects of nicotine and eases withdrawal symptoms. There is some evidence that it may be more helpful in quitting smoking than buspirone. Buproprion and other antidepressants are not habit-forming, and may help reduce the possibility that nicotine withdrawal may lead to depression. Since nicotine itself has antidepressant effects -- and many smokers unknowingly smoke to self-medicate depression -- use of antidepressants to relieve withdrawal may be particularly helpful. A screening for depression may also be helpful to ensure proper treatment and increase the odds of maintaining abstinence. People trying to quit smoking often become discouraged when they don't succeed at first. Research shows that the more times you try, the more likely you are to succeed -- so don't give up! Expectations (prognosis)Nicotine withdrawal is short-lived and should pass in time. While withdrawal is the most uncomfortable part of quitting, the real challenge is beating long-term cravings and staying abstinent. ComplicationsThe most likely complication will be a return to smoking. Weight gain due to increased eating also may occur. This is much less unhealthy than continuing to smoke, and those with concerns about weight should address them while quitting so that they do not undermine their attempts to stay away from cigarettes. Withdrawal may also sometimes bring on a relapse of major depression, bipolar disorder, or substance abuse problems. http://www.healthline.com/adamcontent/nicotine-withdrawal 
Hmm... stiu sigur ca exista pe forum persoane care au renuntat la fumat. Si sunt curioasa cum au reusit , si care au fost simptomele pe care le-au avut in tot acest proces de a renunta. Am tot citit ca iei in greutate, in momentul in care te lasi de fumat, ca ai simptome de stress... agitatie.... cat timp? Daca ma iau dupa articolul care l-am postat mai sus ....... .
"What nerv's me also destroy me!"
|
|
-
-
05-03-2008, 07:25 AM |
-
geani_23
-
-

-
Joined on 07-16-2005
-
Boston, MA
-
Posts 715
-
Points 1,335
-
|
Leona, ce sa-ti spun? Pare imposibil sa te lasi dar nu este. Bunicul meu s-a lasat dupa vreo 20 ani de fumat zilnic insa a avut o vointa fantastica. A spus ca se lasa si nu a mai atins tigare din urmatoarea zi. Nu stiu cat fumai in Ro, comparativ cu cat fumezi in SUA...poate stresul de zi cu zi sau n-shpe alte motive te-au facut sa fumezi mai mult, poate mai putin. Cert este ca nu exista pastile, patches si alte metode super rapide sa te ajute sa te lasi de fumat. Depinde numai de tine. La mine a venit din ambitie: mi-am spus hai sa incerc sa stau fara ele, sa vad cat reusesc (mentionez ca eram ceea ce eu numesc o fumatoare "sucita" (azi 4, maine jum de pachet, poimaine deloc).
Uite ce te sfatuiesc: fa-ti un plan: de maine incerc sa ma las: aici ai doua variante, parerea mea: 1. ori te lasi brusc (grad de dificultate sporit) sau 2. in fiecare zi fumezi din ce in ce mai putin (scazi 1-2-3 tigari) si vezi la ce rezultat ajungi dupa o perioada. Incearca intre timp sa mestezi guma, sa bei apa, etc. Si eu am auzit chestia ca te poti ingrasa: eu nu m-am ingrasat si nici tu nu cred (spuneai ca faci sport regulat). Eu iti tin pumnii si orice sugestie iti pot da...oricand! Intrebarile sunt binevenite. PS: M-a amuzat teribil raspunsul lui Eris: se vede ca nu fumeaza si nu numai asta dar face parte din categoria celor ce nici macar nu vor sa incerce sa inteleaga prin ce trece un fumator. Eris, ti-ai pus mana la ochi si ai aruncat parerea? Si ce stil de a opina. Ma rog.... Revenind la ideea de baza....Leona, mult succes! 
Age is just a number...live strong and enjoy every second of your life
|
|
-
05-03-2008, 10:52 AM |
-
05-03-2008, 12:18 PM |
-
05-03-2008, 12:42 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,844
-
Points 20,660
-
|
Hi hi , chiar la tine ma gandeam cand am zis de fumat :) . Ok, deci de fumat pot spune ca m-am lasat , am deja 5 saptamani. ;) Eu am fumat cel putin un pachet pe zi. Si intr-o zi am zis ..... gata ..... stop .... ajunge ... desi sincera sa fiu ... nu eram eu sigura si 100% ca sa renunt, da am zis de Vineri nu mai pun tzigara in gura ..... si asa a fost. Eu folosesc plasturi, nu stiu cat de mult ajuta pentru ca e prima mea incercare de a ma lasa de fumat, si nu stiu cum e fara .... deci nu pot sa fac o comparatie. Dar stiu si sunt pregatita , pentru lupta impotriva dorintei de a aprinde tzigara, obisnuintei de a fuma, evit pe cat posibil mediile in care se fumeaza momentan. Ceea ce simt insa este ca incep sa pun pe mine , si aici apare stresul :)) ca deh , cateva kg in plus se simt. Cert e ca nu am mai facut sport cine stie ce in ultima perioada, si nah.... se resimte, dar mereu simt nevoia sa mananc ceva, am senzatii de arsura in gat, ca atunci cand eram mica si imi zicea mami "ai rosu in gat " si atunci simt mereu nevoia sa beau ceva ,simt nevoia sa mananc ceva sa nu mai simt ..... , am momente in care ma ia ba cu cald ba cu frig .... inca , prima zi a fost extrem de ciudata din punctul asta de vedere, pentru ca am reuntat si sa beau cafea in prima saptamana , deoarece fumam numai cu cafeauna in fatza si in prima zi am fost extrem de ametita si slabita si parca nu aveam control asupra corpului nu ma mai asculta:). Eris motivul principal pentru care am facut pasul asta este chiar bebicul asa cum am zis acum ceva timp in urma. Si nu .... nu caut motive ca sa fumez in continuare, sa zic ca e greu si gata, nu pot sa ma las, nu imi sta in fire sa fac asta , ci din contra ca sa fiu pregatita la simpotmele care e posibil sa mai apara, si sa nu cedez, stiind ce ma asteapta mi-e mai usor sa lupt impotriva lor si sa nu ma apuc de aruncat prin casa totul sau mai stiu eu ce :)))
|
|
-
05-03-2008, 02:28 PM |
-
05-03-2008, 07:41 PM |
-
Eris
-
-
-
Joined on 08-07-2007
-
-
Posts 130
-
Points 0
-
|
geani_23: PS: M-a amuzat teribil raspunsul lui Eris: se vede ca nu fumeaza si nu numai asta dar face parte din categoria celor ce nici macar nu vor sa incerce sa inteleaga prin ce trece un fumator. Eris, ti-ai pus mana la ochi si ai aruncat parerea? Si ce stil de a opina. Ma rog....
Honey, eu mi-am pus mana la ochi inainte sa ma apuc de fumat ... si inca ceva ... cand e necesar fumez (sunt cu un client si el/ea fumeaza, etc. - de cateva ori pe an) dar dupa ce termin tigara I'm done. Asta inseamna vointa. Unii o au de la inceput. Unii invata sa aiba sau poate nu. P.S. 1 Si sa nu incepi cu placa "Vai de noi fumatorii, ce mai patimim sa ne lasam!", e ceva de genul "Tara arde si baba se piaptana!" P.S. 2 Si care e problema cu stilul meu de a raspunde? Daca ai vreo problema, apasa pe "Report abuse". Nu ca ala ar fi fost raspunsul pentru tine si ca era necesar sa iti spui tu opinia lipsita de fond numai de dragul de a spune ceva (cum faci in orice topic).
|
|
-
05-03-2008, 07:54 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,844
-
Points 20,660
-
|
Eris:... si inca ceva ... cand e necesar fumez (sunt cu un client si el/ea fumeaza, etc. - de cateva ori pe an) dar dupa ce termin tigara I'm done. Asta inseamna vointa. Unii o au de la inceput. Unii invata sa aiba sau poate nu.
Eris, a fuma o tigara din an in paste si cu a fuma un pachet pe zi .... e cale lunga. Nu zic si niciodata nu am zis ca e imposibil sa te lasi de fumat, dar nici usor nu este, pentru ca , crede-ma s-ar lasa MULTI daca ar fi asa floare la ureche cum reiese din ceea ce tu spui. Nu stiu cu ce as putea sa itzi asociez .... probabil ar fi ceva in genul cu a-tzi impune sa nu mai mananci niciodata dupa ora 5 ,chiar mai greu. Sau sa nu mai folosesti niciodata internetul Nu e imposibil, da cat de usor e????
|
|
-
05-03-2008, 08:06 PM |
-
05-03-2008, 08:21 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,552
-
Points 24,250
-
|
Bun topic,... Si eu vreau sa ma las de fumat. Si da, e vorba de vointa. Dar as avea vointa sa ma las de mancat ciocolata, in tinerete eram o mare mancatoare de ciocolata, dulciuri, de cativa ani am rarit de tot, nu mai ma atrage ciocolata, decat poate, sa o am in casa, in caz ca am pofta vreodata...dar nu mai pot sa mananc nici macar un patratel d-ala. Am reusit sa fac la fel cu Coca-Cola. Mai beau un can pe zi, dar e bine de la cel putin 1 litru pe zi. Nu e mare scofala, e vorba de vointa, sigur ca da. Am intrat in al 5-lea an de cand nu mai beau cafea. Nu reusesc sa ma las de tigari. Ciocolata o pot inlocui cu altceva( cu o tigara de exemplu), cola o pot inlocui cu Ocean Spray de exemplu, dar tigara cu ce o pot inlocui? E greu, cred, banuiesc, sa te lasi de fumat. Iti trebuie o vointa extraordinara plus o motivata si mai si. E diferenta de la cer la pamant intre o tigara-doua fumate la ocazie si tigarile fumate zi de zi, incepand cu /in loc de micul dejun. Nu e sanatos, o vad /simt pe pielea mea. Nu mai suport mirosul hainelor mele, nu mai suport mirosul de tigara, dar cand vine vorba sa ma abtin, simt ca innebunesc...rezist, rezist cateva minute:)) si aprind. N-am incercat niciodata sa ma las de fumat, ganduri am avut mii si mii. Singura data cand am stat fara sa fumez 14-15 ore a fost in drumul meu spre Los Angeles. Cand am ajuns in afara aeroportului am aprins una. Nici n-am simtit-o. Am aprins-o si pe a doua. La fel. Cred ca si eu cat de curand ma las de fumat. Am aceeasi motivatie ca si Leona. Plus inca una, daca ma las de fumat, ma las dupa septembrie 2008.
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
05-03-2008, 09:27 PM |
-
arissa
-
-
-
Joined on 01-17-2004
-
-
Posts 1,339
-
Points 6,995
-
|
Justinia:Bun topic,... Dar as avea vointa sa ma las de mancat ciocolata, in tinerete eram o mare mancatoare de ciocolata, dulciuri, de cativa ani am rarit de tot, nu mai ma atrage ciocolata, decat poate, sa o am in casa, in caz ca am pofta vreodata...dar nu mai pot sa mananc nici macar un patratel d-ala.
Ciocolata o pot inlocui cu altceva( cu o tigara de exemplu), cola o pot inlocui cu Ocean Spray de exemplu, dar tigara cu ce o pot inlocui?
Plus inca una, daca ma las de fumat, ma las dupa septembrie 2008.
Dar ce legatura are ciocolata cu tigara? ciocolata-i buna, sanatoasa in anumite doze....si e ingredientul principal pt o casnicie armonioasa(pe langa altele, of course) . Fetelor, eu n-am problema asta, asa-i, dar eu stiu persoana care s-a lasat de tigara de azi pe maine. E vorba de multa multa vointa. Si cred ca un motiv foarte puternic pt care v-ati lasa de tigara e foarte buna idee. Va doresc multa bafta...in sfarsit v-a venit mintea la cap.  Justinia, dar de ce dupa septembrie 2008? se face programare la 'chestii' dintr-astea? :)
"If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanuel Kant
|
|
-
05-05-2008, 01:44 PM |
-
05-05-2008, 11:59 PM |
-
Eris
-
-
-
Joined on 08-07-2007
-
-
Posts 130
-
Points 0
-
|
Justinia: Nu reusesc sa ma las de tigari. Ciocolata o pot inlocui cu altceva( cu o tigara de exemplu), cola o pot inlocui cu Ocean Spray de exemplu, dar tigara cu ce o pot inlocui?
Mesteca melasa. LOL Stii ... ca pe vremuri in vestul salbatic ... o sa se faca dintii galbeni dar asta deja nu mai e o problema acum. Mai rau e ca trebuie sa scuipi "surplusul" si daca intra aia in mocheta nu mai vezi "deposit-ul" pe care l-ai dat la apartament....:))
|
|
-
05-06-2008, 02:54 AM |
-
Furios
-
-
-
Joined on 12-26-2003
-
LA, CA
-
Posts 892
-
Points 8,305
-
|
Vrei sa te lasi de fumat? Uita-te cu atentie la imaginile de mai jos si baga la cap urmatoarele: - nu ai nevoie de patch, guma, etc - nicotina dispare din sange dupa 3-4 zile dupa care apare perioada critica cand nu faci nimic altceva decat sa te abtii sa fumezi - perioada critica poate dura pana la 3 saptamani timp in care NU FUMEZI, hainele nu miros a tigare, masina nu miroase, locul unde traiesti este smok-free, te feresti de prietenii care fumeaza, arunci scrumiere/brichete si orice are legatura cu fumatul - dar inainte de a lua decizia de a te lasa de tigari, enjoy de pictures!!!  
cum arata un plaman dupa fumat excesiv 
dupa operatie la plamani: 
plaman de fumator: 
oral cancer - sau mai bine zis asa poate arata gura ta pe interior daca continui sa mai fumezi: 
Bafta!
Never hold your farts in. They travel up your spine, into your brain, and that is where chitty ideas come from!!!!
|
|
-
05-06-2008, 09:08 AM |
-
05-06-2008, 11:21 AM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,039
-
Points 11,560
-
|
Adevarat ca pozele in general nu prea au efect, si nu stiu de ce. Poti sa faci o vizita la sectia de oncologie la spitalul local. Asta are mai mult efect de regula. Bunica mea a murit de cancer la plaman la 59 ani. Fumatoare toata viata, ce tigari or fi fost pe vremea ei, probabil fara filtru..... dar stiu ca mi-a povestit mama cum s-a imbolnavit, cum a dus boala si cum a murit, Intr-un timp relativ scurt. Memoria mea e limitata relativ la perioada aia, dar nu inexistenta. Pe vremea aia (1985) in Romania optiunile de tratament erau relativ limitate, dar nu inexistente, de aceea a trait cam 1 an, 1 an si cateva luni de cand a aflat pana cand a murit. EU m-am lasat de fumat pentru ca am vrut, advearat ca nu fumasem decat cativa ani, 2-3, cand am inceput facultatea. Leona, cred ca tu fumezi de mai mult timp...... La un moment dat ma plictisisem sa raman fara tigari si sa tot ies sa cumpar, sa tot dau banii pe tigari si nu pe altceva,,,,etc.... dar nimic nu a avut un impact mai mare decat crizele de sufocare ale bunicii, zi si noapte. As mai adauga ca fumatul mai produce si emfizema, nu numai cancer la plaman. Concluzia mea e ca te lasi daca vrei. Si suport moral cred ai sa ai suficient. Si poate intr-o zi ai sa vrei sa
faci un copil......si nu e recomandabil sa te lasi in ziua cand afli ca
esti insarcinata, nu crezi?
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
05-06-2008, 12:02 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,844
-
Points 20,660
-
|
Fuzzy, e adevarat te lasi DACA vrei. Totul e posibil atunci cand tu vrei si cu atat mai mult pentru ca tu detii contolul de cele mai multe ori asupra dorintelor sau nevoilor trupului tau, oricat de mari ar fi acestea. Dar asta depinde de la om la om, cat de puternic e sau cat de mult lupta cu tentindta de a aprinde o tzigara, care implica multe alte stari negative (devii nervos, irascibil, mananci mai mult, nu stii ce sa faci cu mainile :)), etc. ). Am auzit de la persoane care fumeaza ca au fumat si in timpul sarcinii, si copii sunt bine sanatosi. Deci nu stiu cat de mare este impactul asupra bebicului, dar da .... eu una consider ca trebuie sa te lasi inainte cu cel putin 6 luni inainte de a ramane insarcinata. La fel cum consider ca nu multe mame sunt pregatite pentru un copil. Da eu am exact 10 ani de fumat :). Si culmea este ca te apuci dintr-o prostie , eu m-am apucat ... nici nu mai stiu de ce , dar stiu ca prima mea tzigara fumata a fost in primul an de facultate. La inceput tragi un fum... tusesti si nu itzi place, dupa o zi mai tragi un fum la fel , si tot asa pana fumezi prima tzigara.... apoi o fumezi si pe a doua ..... si uite asa de la un fum ... tuse si .... senzatia aia urata impreuna cu gustul intepator ... ajung sa devina obisnuinta, si dependenta. (Daca as vedea un tanar ca vrea sa incerce ..... .... sa vada cum e .... ). Voi cum v-atzi apucat de fumat? Sunt sigura ca totzi am inceput cam la fel , un fum de curiozitate, sau anturajul :)
|
|
-
05-06-2008, 01:12 PM |
-
Fuzzy
-
-

-
Joined on 10-20-2004
-
Austin, TX
-
Posts 1,039
-
Points 11,560
-
|
Un fum, curiozitate, anturajul. JUmtate din clasa mea de liceu fuma. In fiecare pauza, o droaie de copii (eram copii cu totii) se adunau la poarta scolii, in afara portii si fumau. Iar dimineata cand veneau la scoala intai se opreau pentru o tigara, inainte de a intra in curtea scolii. Eu atunci am inceput incercat prima data, dar nu am fumat pana cand nu eram in facultate si ti se pare ca daca poti sa faci ce vrei, trebuie chiar sa si faci. Leona, cu tot respectul, mituri de genul femei insarcinate care fumeaza nu tin. Pentru ca nu stii ce se intampla cu copilul ala pana nu creste mare, si nu stii daca fara ca mama sa fi fumat, acel copil nu ar fi fost poate mai destept, sau mai inalt sau cine stie mai cum.... Asa poti sa zici ca sunt copii nascuti de mame drogate, iar un procent din ei chiar se nasc "normal", dar efectele pe termen lung nu le poti sti. Credeam ca ai inceput topicul aceste pentru ca VREI sa te lasi de fumat. Pentru o fata e greu sa te gandesti ca te lasi de fumat si pui in greutate. Si adevarul este ca eu am pus putin...mai mult cand m-am oprit. Dar nu am facut nimic ca sa previn asta. Nici nu am stiut, nici nu am dat atentie. Daca s-ar intampla sa ma las acum, probabil ca as merge la sala, sau as alerga in fiecare zi ca sa combat "impulsiv eating"....... atunci eu nu am facut nimic. PS: Recunosc ca 10 ani e mult....
Failure is Never quite as frightening as Regret!
|
|
-
05-06-2008, 01:40 PM |
-
Justinia
-
-

-
Joined on 02-08-2004
-
-
Posts 3,552
-
Points 24,250
-
|
Si eu tot 10 ani am, anul asta se implinesc zece ani! Jeez, nu pot sa cred. Mi-a mai bagat si Furios pozele alea de parca nu le stiam de pe pachetele de tigari din Romania....Tu fumezi , Furios?
IMi amintesc cat de inversunata eram pe fumul de tigara inainte sa ma apuc de fumat...nu suportam sa miros a tigara cand fumau colegii de liceu, prietenul meu fuma, eu muream de greata din cauza mirosului....pana in anul 1 de facultate...cand la fel, intr-o zi de iarna geroasa, invatam ptr sesiune cu prietenul meu, am facut o pauza de tigara( ptr el, ca el fuma) si ma uitam la el cum fumeaza si am zis sa incerc si eu un fum. Am tras un fum, nu mi-a placut deloc, am tushit...dar dupa aia, ca tot era sesiune, stateam si invatam noaptea cu cafeaua si tigara, si ma tineau tare si treaza.... Si cand ma gandesc cati amici si cate amice nu m-au tentat sa incerc sa fumez...si n-am vrut. Inceputul a fost ptr ca am vrut eu. Sfarshitul trebuie sa fie tot ptr ca vreau eu. Simt ca se apropie sfarshitul asta... PS: nu de alta, dar e pacat sa pierd ` deposit-ul` de care vorbea Eris. Am muncit din greu ptr banii aia.
Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me. Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai: La Citta degli Angeli
|
|
-
05-06-2008, 02:21 PM |
-
Leona
-
-

-
Joined on 01-04-2004
-
Michigan
-
Posts 1,844
-
Points 20,660
-
|
Fuzzy:Credeam ca ai inceput topicul aceste pentru ca VREI sa te lasi de fumat. PS: Recunosc ca 10 ani e mult....
Pai , VREAU sa ma las de fumat, asta fac acum, lupta impotriva nevoii de tzigara , obisnuintei , .... tot tacamul. 5 saptamani sunt nimic in comparatie cu 10 ani. Nu a disparut nici obisnuinta si nici dorinta de a fuma o tzigara. , da nah .... dispar ele. Nu cred ca eram in stare sa deschid acest topic ca sa imi fac curaj sa renunt, pentru ca orice mi-ar spune oricine, totul depinde de mine. Dar acum mi se pare interesant sa aflu mai multe despre tot acest proces, pentru ca asa cum am mai zis, mi-e mult mai usor sa lupt cu starile care apar stiind ca e posibil sa apara, decat sa ma ia pe nepregatite. In prima saptamana - lupta e mare cu obisnuinta in primul rand, in loc sa vin la calculator imi gaseam orice de facut, si am renuntat la cafea pentru ca o asociam cu tzigara. Apoi usor usor a mai disparut din obisnuinta de a ma trezi si avea tzigara si cafeaua imediat in fatza. Dar a inceput dependenta , si nevoia de a fuma, care e mai grea ..... dar asa cum apare, dispare dupa o ora maxim. Devin irascibila sau stresata mai repede, dar acum nu mai pot sa ma calmez cu o tzigara ci doar ..... singura. Cand stau la discutii cu diferite persoane, imi e inca greu pentru ca mereu aprindeam tzigara, si tot asa, numai ca totul e sa alungi gandul asa cum vine, daca stai toata ziua si te gandesti la tzigari nu vei rezista prea mult. Trebuie sa iti gasesti mereu ocupatii .... imi e inca greu cand conduc, pentru ca mereu fumam la volan in trafic, acum.... beau apa :))) Ete.... tendinta sa fumez inca e mare ..... dar controlabila. Deci da , incerc sa ma las , vreau sa ma las. Nu e usor .... dar nici imposibil. Am inteles ca deabia dupa 6 luni nu mai simti nevoia sa fumezi, asa e? Iar inca un motiv pentru care am deschis acest topic este evident, de a pune si alte persoane pe ganduri sa renunte la ele, e mult mai usor sa te convingi singur decat sa ti se impuna.
|
|
-
05-06-2008, 03:45 PM |
|
|