Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

am luat viza K3!!!!!!!

Last post 08-27-2008, 03:21 PM by Kama. 771 replies.
Page 7 of 16 (772 items)   « First ... < Previous 5 6 7 8 9 Next > ... Last »
Sort Posts: Previous Next
  •  04-07-2008, 02:44 AM 71942 in reply to 71939

Re: am luat viza K3!!!!!!!

luckylord:
    pai le platiti in ordinea in care au venit...la ei se mai intampla din cate am vazut si in cazul meu sa iti spuna la telefon ca esti programat pe o data si sa iti vina scrisoare la 3 zile dupa si e alta data...sau sa iti trimita o scrisoare si iimediat dupa sa iti vina alta...

Luckylord,la fraza cu programatul,te referi la data interviului?Ti-a spus tie ca esti programat la o data si cand ai primit scrisoarea ai vazut ca e de fapt alta?...

astept raspunsul tau!

O zi buna tuturor! 

•  04-07-2008, 11:49 AM 71946 in reply to 71942

Buna! :) Ma bucur ca v-am gasit. Am citit pe aici multe lucruri folositoare si incurajatoare.

Petitiile noastre I-129F (pentru K3 visa) si I-130 tocmai au fost aprobate (2 Aprilie 2008) si vreau sa fiu bine pregatita pentru cand va trebui sa merg la interviu.

Am doua intrebari (cel putin ;) ) la care v-as ruga sa-mi raspundeti:

1. Am inteles ca de la sotul meu am nevoie sa-mi trimita Affidavit of Support I-134 notarizat -corect?

2. Certificatul nostru de casatorie in original este la sotul meu in SUA, eu am o copie legalizata. Este buna asta pentru interviul la ambasada, sau trebuie sa-mi trimita sotul certificatul original?

multumesc 

•  04-07-2008, 02:18 PM 71948 in reply to 71942

da,exact la faza cu programatul la interviu ma refer
  •  04-07-2008, 03:40 PM 71951 in reply to 71948

luckylord:
    da,exact la faza cu programatul la interviu ma refer

Pai?nu mai esti programat in 10 mai?... 

•  04-07-2008, 03:53 PM 71952 in reply to 71946

faith:

Buna! :) Ma bucur ca v-am gasit. Am citit pe aici multe lucruri folositoare si incurajatoare.

Petitiile noastre I-129F (pentru K3 visa) si I-130 tocmai au fost aprobate (2 Aprilie 2008) si vreau sa fiu bine pregatita pentru cand va trebui sa merg la interviu.   La interviu cred ca nu vei fi chemata acum.Adica na,se poate sa fie asa.Dar la noi de exemplu a durat ceva,fiindca noua ni le-au aprobat in octombrie 2007 si abia in 17 aprilie 2008 sunt programata la interviu.

Am doua intrebari (cel putin ;) ) la care v-as ruga sa-mi raspundeti:

1. Am inteles ca de la sotul meu am nevoie sa-mi trimita Affidavit of Support I-134 notarizat -corect?    Din cate s-au intamplat la noi,eu nu am avut nevoie de asta.Sotul meu a trimis tot felul de formulare si foi...dar eu nu am avut nevoie de ele...Acum nu stiu...

2. Certificatul nostru de casatorie in original este la sotul meu in SUA, eu am o copie legalizata. Este buna asta pentru interviul la ambasada, sau trebuie sa-mi trimita sotul certificatul original?   Cand vei fi programata la interviu,certificatele (cel de casatorie respectiv cel de nastere al tau) vor fi acolo,fiindca ele trebuie trimise la NVC,iar apoi tot dosarul vine la ambasada din Bucuresti...Deci tu nu ai cum sa le prezinti,din moment ce sunt la ei.Asa ca stai linistita.

multumesc 

Sper ca te-am ajutat putin si ca am fost destul de explicita.Multa bafta iti doresc si muuuuulta rabdare!

•  04-07-2008, 04:40 PM 71954 in reply to 71951

Nu,sunt pe 23 aprilie.Daca stiti careva sa ma lamuriti: la interviu trebuie sa duc Tax return ale sotiei in original?Ca mi-a venit plicul de la Nvc ,de mai multe ori imi specifica chir cu linie ingrosata :" please note that even though the applicant may have provided the NVC with a copy of a document,the applicant is still required to bring the original document to the interview". asta desi eu toate actele mele le-am trimis in original.Si sub aceste randuri este o lista cu :

Document name                                                                           Document status

OF-230-I                                                                                           Yes/Document complete/received

OF230-II                                                                                            Yes/Document complete/received

nu am sa pun aici toata lista,

FINANCIAL EVIDENCE                                                                       INCOMPLETE

ce o fi insemnand asta nu am habar,macar daca ar fi mentionat ce anume nu e complet/sau lipseste...

•  04-07-2008, 04:57 PM 71957 in reply to 71954

luckylord:

Nu,sunt pe 23 aprilie.Daca stiti careva sa ma lamuriti: la interviu trebuie sa duc Tax return ale sotiei in original?Ca mi-a venit plicul de la Nvc ,de mai multe ori imi specifica chir cu linie ingrosata :" please note that even though the applicant may have provided the NVC with a copy of a document,the applicant is still required to bring the original document to the interview". asta desi eu toate actele mele le-am trimis in original.Si sub aceste randuri este o lista cu :

Document name                                                                           Document status

OF-230-I                                                                                           Yes/Document complete/received

OF230-II                                                                                            Yes/Document complete/received

nu am sa pun aici toata lista,

FINANCIAL EVIDENCE                                                                       INCOMPLETE

ce o fi insemnand asta nu am habar,macar daca ar fi mentionat ce anume nu e complet/sau lipseste...

Woow,tie ti-a ajuns plicul galben?sau despre care plic vorbesti,ca eu nu am primit inca nimic...? 

•  04-07-2008, 05:01 PM 71959 in reply to 71957

Acel plic numai galben nu este....dar nu e de la ambasada ci de la NVC in care ma anunta data interviului
  •  04-07-2008, 05:03 PM 71960 in reply to 71959

luckylord:
    Acel plic numai galben nu este....dar nu e de la ambasada ci de la NVC in care ma anunta data interviului

Si l-ai primit tu sau sotia ta?Ca la noi a primit sotul meu un plic cu o gramada de hartii...Dar eu inca nu am primit nimic.

•  04-07-2008, 05:05 PM 71961 in reply to 71960

Eu l-am primit
  •  04-07-2008, 05:09 PM 71962 in reply to 71961

luckylord:
    Eu l-am primit

...asta inseamna ca la noi e tot complet,de nu am primit eu nimic?Nu stiu ce sa cred si de aceea te intreb pe tine...mi-e frica sa nu fie ceva probleme si la mine si ceva incomplet si sa ma mai amane...Doamne fereste! 

•  04-07-2008, 05:19 PM 71964 in reply to 71962

Mariano...ai un PM de la mine
  •  04-07-2008, 05:44 PM 71968 in reply to 71964

luckylord:
    Mariano...ai un PM de la mine

Multumesc.Iarta-ma ca l-am vazut abia acum,dar m-am deconectat...si am intrat din nou sa vad daca nu cumva ai mai scris ceva!Mersi inca o data! 

P.S. ti-am trimis si eu un PM 

•  04-08-2008, 11:24 AM 71983 in reply to 71968

Mariana, multumesc pentru raspuns.

Se pare ca nu vorbim de acelasi lucru. Eu vorbesc de interviul pt K3 visa si la asta, din cate am vazut la altii, a durat cam o luna jumate de cand au primit aprobarea de la uscis pana au mers la ambasada.

Am vorbit azi dimineata la ambasada si mi-au zis ca da, am nevoie de I-134 notarizat si de certificatul de casatorie in original. Acum astept sa ajung plicul la ei si apoi la mine.

•  04-08-2008, 11:51 AM 71987 in reply to 71954

Luckylord,

Eu nu am avut Financial Evidence la interviu , nici macar paystubs si am luat viza. In mod normal nu ar mai trebui sa le ceara pt ca deja au originalele la Consulat. Probabil ca sunt listate acolo in eventualitatea in care documentele se pierd . Ca sa fii sigur, totusi , ia-le cu tine. Paza buna trece primejdia rea,nu ?  Eu nu le-am avut cu mine dar nici nu mi le-au cerut pt ca deja le aveau. Poate ar fi bine sa sune sotia ta la Cosulat si sa intrebe daca au dosarul complet.Tot ce mi-au cerut la interviu au fost dovezi ale relatiei, certificatul de nastere/casatorie,pasaport,poze si analizele medicale.

Bafta la interviu!

"Beauty lies in the eyes of the beholder"
  •  04-08-2008, 03:23 PM 71991 in reply to 71983

faith:

Mariana, multumesc pentru raspuns.

Se pare ca nu vorbim de acelasi lucru. Eu vorbesc de interviul pt K3 visa si la asta, din cate am vazut la altii, a durat cam o luna jumate de cand au primit aprobarea de la uscis pana au mers la ambasada.

Am vorbit azi dimineata la ambasada si mi-au zis ca da, am nevoie de I-134 notarizat si de certificatul de casatorie in original. Acum astept sa ajung plicul la ei si apoi la mine.

Wow,scuze...Da e adevarat,eu iti ziceam de cazul meu,de viza CR1...stiu ca titlul e de K3,dar suntem mai multi care am scris de CR1...

Imi pare rau daca te-am incurcat! O seara faina si multa bafta! 

•  04-08-2008, 03:29 PM 71993 in reply to 71991

Luckylord,ti-am raspuns la PM
  •  04-09-2008, 03:41 AM 72017 in reply to 71993

Buna dimineata tuturor.Revin cu vesti...Acum 5 min. am sunat la ambasada de la Bucuresti si am vb cu cineva de la Consulat,cu o doamna tare draguta! I-am explicat care e treaba,ca nu mi-a ajuns nici un plic cu programarea,decat sotul meu l-a primit...Si a zis ca nu trebuia sa mai primesc eu nimic.Ca am in plicul lui toate informatiile si un site cu adresele de clinici la care sa imi fac vizita medicala.Acolo voi primi si formularele care trebuiesc completate de medic (parca),iar la ambasada trebuie sa ma prezit numai cu pasaportul,vizita medicala si dovezile relatiei...

Si mi-a zis sa nu ma mai iau dupa nimeni (ca i-am zis ca am citit ca trebuie sa mai primesc un plic) ca fiecare caz e diferit...Acuma nu stiu...Bineinteles ca asta nu inseamna ca nu e bun nimic de pe forum,numa na...Eu am zis ce mi-a zis ea,ca sa stiti si voi!

O zi buna va doresc si bafta in asteptare! 

•  04-09-2008, 06:21 AM 72019 in reply to 71991

eee, nu m-ai incurcat prea tare, fii linistita. :) Mult succes si tie in continuare!
  •  04-09-2008, 10:32 AM 72025 in reply to 72019

Buna. La examenul medical a avut cineva ceva probleme? Pot sa-ti descopere ceva ce sa faca sa nu te califici pentru viza, sau daca iti lipseste un vaccin de exemplu pur si simplu ti se face atunci si e totul ok?
  •  04-09-2008, 12:50 PM 72035 in reply to 72025

Mai am o intrebare:

Cum decurg in general interviurile pt K3? Au fost oameni care sa aiba probleme, adica sa fie respinsi, si daca da, din ce cauze?

Multumesc

•  04-09-2008, 02:51 PM 72041 in reply to 72025

faith:
    Buna. La examenul medical a avut cineva ceva probleme? Pot sa-ti descopere ceva ce sa faca sa nu te califici pentru viza, sau daca iti lipseste un vaccin de exemplu pur si simplu ti se face atunci si e totul ok?

Da,daca iti lipsteste vreun vaccin ti-l face acolo.Cel putin asa a fost la un cumnat de al meu,caruia i-au facut 3 sau 4 vaccine odata...E cam cum semnul intrebarii chestia asta,deoarece nu e bine sa se faca atatea odata.Din aceasta cauza eu m-am pus si mi le-am facut pt toate,chiar maine am a 2 a doza de HepatitaB...

Dupa parerea mea,cred ca e mai bine sa le ai facute,ca gasesti lista cu ele pe forum...Esti mai in siguranta asa...

Acum fiecare face ce vrea si cum vrea.Eu mi-am zis numai parerea! 

•  04-09-2008, 02:59 PM 72042 in reply to 72035

faith:

Mai am o intrebare:

Cum decurg in general interviurile pt K3? Au fost oameni care sa aiba probleme, adica sa fie respinsi, si daca da, din ce cauze?

Multumesc

buna faith,

eu nu cred ca o sa fie probleme la interviu atata timp cat te duci relaxata si zici adevarul. eu am avut interviul pe 19 dec si pana in prezent nu am auzit pe nimeni sa se planga ca nu au luat K3. atunci la interviu in decembrie am mai fost cu inca o tipa care cerea tot K3 si a dat interviu in engleza (caci sotul era american) si am luat amandoua fara probleme. ea avea mari emotii eu eram mai relaxata dar asta nu a contata caci am iesit amandoua cu viza in pasaport.

cat despre cum decurge interviul....eu am postat pe forum povestea mea cu interviul, cu mai mult nu pot sa te ajut...doar daca alte persoane vor sa impartaseasca din experienta lor (si cred ca interviul propriu zis cu intrebari e acelasi pentru toti CR1, IR1, K3, K1....)

bafta si sa te duci calma acolo!

cu drag, scaredbaby

•  04-10-2008, 09:59 AM 72064 in reply to 72042

Multumesc Mariana, multumesc Scaredbaby.

Mult a fost, putin a mai ramas. Sa ne ajute Dumnezeu!

•  04-10-2008, 04:58 PM 72075 in reply to 72042

Scaredbaby,am o intrebare pt tine.Stiu ca tu ai fost la interviu cel mai recent (dintre cei care mai viziteaza acest topic,bine,mai e si Dani,dar nu a mai intrat de mult)...Astazi am sunat la Centrul Medical Unirea si mi-am facut programare pt miercuri...Na,si doamna de acolo mi-a zis ca trebe sa imi fac vaccinele (i-am zis ca le am pe toate) si unul dintre ele costa 650 RON...Dar nu stiu care e,ca le am facute pe urmatoarele: Oreion (eng. Mumps ), Rujeola sau Pojar (eng. Measles ), Rubeola (eng. Rubella ), Poliomielita (eng. Polio ), Tetanus (eng. Tetanus), Difterie (eng. Diphtheria toxoids ), Tuse Convulsiva (eng. Pertussis ), HiB (eng. Haemophilus Influenza type B) si Hepatita B (eng. Hepatitis B),iar in afara de acestea, pe fisa cu vaccinuri mai sunt scrise 3  vaccine: Varicella , Pneumoccocal si Influenza,dar nu scrie ca sunt facultative,asa cum am citit pe forum...

Vreau sa-mi spui tu daca ai mai facut altele in afara de astea?Ca nu inteleg de ce mi-a zis doamna aceea lucrul asta...Mi-a zis frumos ca celelalte sunt cu pretul intre 40 si 90 RON,numai acesta e mai scump...(mi-a zis si o denumire,dar nu am inteles,ca era in termenii lor)

Multumesc mult! O seara buna va doresc!