Buna ziua,
Va scriu in speranta de a primi niste indrumari si sfaturi utile din partea Dumneavoastra.
Prietena mea a primit azi plicul de la DV-2008. De aici incepe totul. Am inceput sa citesc pe forum postarile anterioare insa cantitatea de informatie este foarte mare si de aceea ii rog pe cei binevoitori sa imi raspunda si postarii mele.
Noi suntem impreuna de 4 ani. Ea a fost deja de 2 ori in USA cu viza J-1, iar eu momentan ma aflu in USA cu viza H2B. Eu sunt pentru a patra oara in USA, prima oara cu J-1, iar urmatoarele cu H2B.
Noi am vrea sa ne casatorim, tocmai pentru a putea reveni amandoi si pentru a obtine Green Card-ul. Stiu ca plicul trebuie trimis cat mai repede dupa ce a fost primit si de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Noi am dori sa ne casatorim, dar nu as vrea ca ea sa aiba dificultati sau impedimente in obtinerea vizei, datorita mie. De aceea va intreb daca ar fi bine sa ne casatorim inainte de a completa si trimite primul plic. Nu o sa fie semne de intrebare pentru ofiterii consulari faptul ca ne-am casatorit asa de brusc in jurul datei cand ea a primit primul plic? Mai ales tinand cont de faptul ca eu sunt in USA, iar acest lucru va putea fi verificat ulterior.
Daca ne putem casatori, iar mentionez: fara ca ea sa aiba de suferit ulterior din aceasta pricina, cand ar fi mai bine sa o facem? Inainte de a trimite primul plic? Dupa ce trimite primul plic, dar inainte de a-l trimite pe al doilea?
Nu sunt familiarizat cu aceste proceduri si de aceea va cer un sfat cat mai competent, sau o indrumare despre cum ar trebui sa procedam in conditiile date.
Va multumesc anticipat si va urez succes!