Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

divort de cetatean american

Last post 04-03-2009, 09:00 AM by Annuska. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-02-2009, 02:27 PM 79864

divort de cetatean american

In decembrie 2008 m-am casatorit cu cetatean american de origine romana. N-am apucat decat aprobarea I-130, ca sotul meu (stapan pe situatie), a considerat ca trebuie sa ne despartim, fiindca "nu-si poate asuma responsabilitatea fata de copiii mei"....un pretext Of course....

Acum vrea sa divortam, dupa ce mi-a propus mai intai anularea casatoriei. (Hilar, desigur- fiindca nu ne incadram in niciunul din articolele in baza caruia se poate anula casatoriei conform Codul familiei din Romania)

Casatoria s-a facut in Romania.Noi n-am locuit impreuna decat cateva sapatamani, dupa care el a plecat in USA, iar eu am, ramas la Constanta asteptand aprobarea NVC....A revenit de sft Valentin (2009), dar numai pentru cateva zile, si cam atat. Acum ma ameninta ca :

"In schimb pot divorta,....ca si in Romania, neavand legaturi in ultimul an se poate desface casatoria pe aceasta baza.
    Dezavantajul sau inconvenienta de a face eu aici, este pentru tine,...pentru ca in Romania tu va trebui sa faci singura actiunea de divort. Cei din Romania nu recunosc direct hotararea de aici, ci pe baza ei, vor sa treaca si acolo prin sistemul lor juridic,...ridicol." . 

Intrebarea mea este daca poate face acest lucru ( sa divorteze in USA), fara sa fiu si eu de fata, si fara a-mi exprima personal dorinta de a divorta, sau nu  ???

astept raspunsurile voastre, multumesc.

•  04-02-2009, 06:45 PM 79866 in reply to 79864

Re: aprobare I-130

Mai este inca cale lunga. Dupa aprobarea lui I130, daca se merge pe varianta vizei de emigrare CR1, adica a green cardului direct, dosarul merge mai intai la NVC unde incepe corespondenta pt diversii pasi care trebuie urmati (trimiterea datelor bio, affidavit of support, etc.). Doar dupa ce procesarea este terminata la NVC si dosarul trimis la Bucuresti la Ambasada, va urma trimiterea plicului galben.

In diverse postari pe forum, sunt descrisi toti pasii si timpii petrecuti de diverse cazuri (nu este la fel pt toata lumea).

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-03-2009, 09:00 AM 79871 in reply to 79866

Re: aprobare I-130

Multumesc pentru raspunsul promt. Sa speram ca "pasii facuti" vor fi mari, si "timpul de asteptare" -Mic Salut 

View as RSS news feed in XML