Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

De azi sunt rezident permanent!

Last post 07-11-2009, 12:03 PM by Alessia. 20 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  12-16-2008, 09:15 AM 77966

De azi sunt rezident permanent!

E adevarat, tocmai am primit e-mail-urile magice. I'm free! Mi-au aprobat si I-140 si I-485 in aceeasi zi. Cei care sunteti de mai demult pe forum stiti ca nu a fost usor, dar sunt libera in sfarsit... Am aplicat la categoria EB2, iar aplicatiile de I-485 le-am facut singura, cu ajutorul unor prieteni care le-au verificat.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa aplice fara avocat, dar daca considerati ca stiti ceva despre legile americane, nu e imposibil. Am riscat, e adevarat, dar sunt aici.flag

Multumesc tuturor pentru ajutor!!!

Cu drag,

Alessia

•  12-16-2008, 09:36 AM 77967 in reply to 77966

Re: De azi sunt rezident permanent!

Felicitari!! Le meriti din plin. Bunul Dumnezeu sa-ti ajute si de-acum incolo, si tu ai ajutat pe f multi.

Grozav cadou de Craciun. Nu uita sa revii pe forum.

•  12-28-2008, 11:16 AM 78098 in reply to 77967

Multumesc mult pentru gandurile frumoase, Milvioara. Intre timp au ajuns si cardurile in posta. Prima data cand vad ca se misca repede USCIS-ul.

Desigur ca voi reveni pe forum pentru oricine are nevoie de informatii.

La Multi Ani tuturor! Fie ca 2009 sa va aduca tot ce va doriti! Se poate! GiftYes

Cu mult drag,

Alessiaflag

•  12-31-2008, 03:49 AM 78127 in reply to 78098

Sa fie intr-un ceas bun Alessia!

Sa fi sanatoasa si sa-ti ajute Dumnezeu in tot ceea ce ti-ai propus si ai visat sa realizezi in viata!

La multi ani! Frumos inceput de an!

•  12-31-2008, 10:44 AM 78128 in reply to 78127

Multumesc frumos, Baticutza. Smile La Multi Ani si tie si muuuuult succes in tot ce iti doresti!

Sanatate si numai bine!

Cu mult drag,

Alessia

•  02-13-2009, 12:04 AM 79273 in reply to 78128

Felicitari Alessia! Am citit majoritatea postarilor tale. Esti dovada ca totusi se poate :)
  •  03-17-2009, 01:57 PM 79651 in reply to 77966

Felicitari!!! Un pas mare pentru inca un roman! :D

Am o intrebare cam cat a durat de cand ai depus primele hartii la DOL si pana la raspunsul din decembrie?

Felicitari inca odata!

•  03-18-2009, 01:29 PM 79675 in reply to 79651

Ciao si multumesc pentru mesaj,

Am inceput cu primele hartii (prevailing wage, etc.) in decembrie 2007. Am depus de PERM in martie 2008 ( nu mai tin minte exact data asta) si am primit raspuns in mai. Am depus de I-140 si I-485 simultan pe 4 iunie. In 16 decembrie am avut aprobarile toate (inclusiv pt sot si copil). La cateva zile dupa e-mail si scriusori au venti si cardurile. S-au miscat foarte repede la capitolul asta.

Asta nu e insa o regula. Stiu pe cineva care a depus in acelasi timp cu mine (situatie similara, acelasi angajator, etc.) si nici acum nu are un raspuns, desi dupa cum se vede pe processing times, acum se lucreaza la octombrie 2008... Cand e vorba de USCIS, nu prea sunt reguli... :)

Daca si tu astepti sau ai de gand sa aplici, mult succes!!! :)

Cu drag,

Alessia

•  04-01-2009, 05:38 AM 79848 in reply to 77966

Buna ziua.
    Sunt Teodorescu Leonard-Catalin. Eu si sotia locuim in Roma.
    Am plecat din USA in 2006 (unde am locuit timp de 2 de zile) pentru ca nu am reusit sa-mi aduc si sotia acolo, iar familia pentru mine este importanta, am facut aceasta alegere, care la momentul respectiv mi s-a parut cea mai potrivita. Dupa cum v-am spus acum suntem in Italia, dar lucrurile nu stau chiar asa de bine, dupa cum cred ca ati auzit rasismul, aici este in floare, iar obtinerea unui loc de munca este foarte grea.

Rugamintea noastra este daca ne puteti ajuta sa ne intoarcem in USA.
    Noi cautam un sponsor care ne poate ajuta sa ajungem acolo.

Va multumim!!!

Speranta moare ultima!!!

leonard
    Filed under:
  •  04-01-2009, 09:32 AM 79852 in reply to 79848

Ciao,

Sigur, m-as bucura sa va pot ajuta. Nu am timp acum, sunt la serviciu, dar daca imi trimiteti date mai multe referitoare la studii, experienta in munca, o sa incerc sa va ajut. Macar va pot spune ce variante aveti. De asemenea, as vrea sa stiu cu ce viza ati fost in State si daca ati avut nevoie/depus de waiver. Eventual, pentru a nu da date personale pe forum, trimiteti-mi un email personal (mergeti la inbox si trimiteti private message).

Cu drag,

Alessia

•  04-02-2009, 03:40 AM 79860 in reply to 79852

Viza cu care am fost plecat este R C1/D Crew Member cu posibilitatea de a lucra pe uscat in dmeniul restaurant (barman, chelner, ospatar).

Cateva date personale:

Professional experience:

Date:                   From October 2002 to March 2004, university teacher at “Constantin Brancoveanu” University, Braila, Romania

(computers and internet),  Braila, Romania.

Profile:                Computers (software, hardware), Internet, Office Pack, Corel, Corel Draw, Graphic, Quick Hand.

Date:                   From March 2004 to December 2005 bridges and scaffolding, truck driver, for “GUS” Construction Company, Astoria, New York.

Date:                   From January 2006 to present carpenter and limo-driver in Rome, Italy.

Education:

Date:                   From September 1994 to August 1999

Institute:            “Panait Cerna” High school, Braila, Romania

Profile:                Computers, Office, Corel, Corel Draw, Internet

Qualification:     Computers (software, hardware).

Date:                   From October 1999 to July 2003

Institute:            “Constantin Brancoveanu” University, Braila, Romania.

Profile:                 Management Marketing in Economics Affaires

Qualification:        Economist

First language:     Romanian

Other languages:

Reading abilities:               English – good,

Italian – good,

Spanish – good.

Sotia 

Professional experience:

Date:                   From January 2005 to December 2005, Secretary of Public Notary “Felicia Visinescu” Braila, Romania.

Date:                   From May 2006 to January 2007 Babysitter and house keeping Orsola Mussolini, Rome, Italy.

Date:                   From January 2007 to present Cleaning Company “Lumen de Lumine” for Italian Catholic Association to Vatican City

Education:

Date:                   From September 1994 to August 1999

Institute:            “Ion Ghica” Economic High school, Braila, Romania

Profile:                   Book keeper, Office, Internet

Qualification:       Public Administration

Date:                      From October 2000 to July 2004

Institute:               “Constantin Brancoveanu” University, Braila, Romania.

Profile:                   Management Marketing in Economics Affaires

Qualification:        Economist

First language:     Romanian

Other languages:

Reading abilities:

English – good,

Italian – good, 

Spanish – good

leonard
    Filed under:
  •  04-02-2009, 01:10 PM 79863 in reply to 79860

Ti-am raspuns cu private message. Succes! :)
  •  04-02-2009, 06:46 PM 79867 in reply to 79863

Alessia:
    Ti-am raspuns cu private message. Succes! :)

Alessia, de ce nu postezi direct pe forum pt a fi de ajutor si pt alti vizitatori in viitor?

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-03-2009, 10:38 AM 79874 in reply to 79867

Scuze, de obicei stii ca postez direct pe forum, insa acum i-am dat date exacte despre altcineva si nu mi s-a parut corect sa fac publice respectivele informatii.

Multumesc pentru intelegere.

Alessia

•  04-06-2009, 12:37 PM 79900 in reply to 79675

Mersi mult pentru informatii Alessia si pt urari :)

Eu sunt la primul pas din 28 August 2008. Se pare ca nu sunt printre cei norocosi dar am sa incerc sa va tin la curent si cu cazul meu.

•  04-06-2009, 12:47 PM 79901 in reply to 79874

Alessia:

Scuze, de obicei stii ca postez direct pe forum, insa acum i-am dat date exacte despre altcineva si nu mi s-a parut corect sa fac publice respectivele informatii.

Multumesc pentru intelegere.

Alessia

Niciodata nu este ok sa dai date personale unui necunoscut pe internet, perfect de inteles. Insa acest lucru se aplica si la PM sau email. Daca vor apare 10 utilizatori si iti vor trimite mesaj sa le spui si lor ce si cum, ce vei face? Smile

Poti insa sa raspunzi generic, fara informatii care ar putea identifica. Spre exemplu vorbesti de Mr. X care lucreaza pt firma ABC, Inc, a terminat la UofY si cu masterat in chimie la UofZ. Aceste detalii nu sunt importante pt cineva care vrea sa afle cum se procedeaza, care sunt pasii si sansele de obtinere a unei vize.

Ideea este sa te pui in locul utilizatorului care gaseste forumul pe net si cauta informatii pe topicul respectiv.  

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-24-2009, 05:48 AM 80348 in reply to 79901

Buna Alesia, am vazut mai sus ca ai ajutat multa lume si as avea si eu nevoie disperata de ajtorul tau.

Am o viza de turist dar as vrea sa plec c u viza de munca si apoi sa raman acolo, nu stiu care din programele care sunt disponibile sa le aleg ( am o facultate

terminata si experienta in munca). Am vazut ca e pe de o parte viza J1 si pe de alta H2B . si  nu stiu pentru care din ele ar trebui sa aplic pentru a imi usura

aplicarea acolo pentru rezident.

Iti multumesc din suflet!

•  06-24-2009, 07:42 AM 80350 in reply to 80348

Ciao,

S-a vorbit mult despre vizele J1 si H1B. Sunt avantaje si dezavantaje, dar important este ca oricare din cele doua vize ai obtine, este un prim pas catre rezidenta permanenta.

Viza J1 vine de obicei cu conditia celor doi ani de mers acasa, care insa se poate rezolva usor cu obtinerea unui waiver. In general, acest waiver este doar o formalitate. Eu, una, am venit cu J1, am obtinut waiverul, apoi am schimbat statutul in H1B.

Viza H1B este mai avantajoasa pentru ca nu are respectiva restrictie, insa pe de alta parte, in functie de sponsorul care cere statutul/viza H1B pentru tine, esti mai mult pe cont propriu. Eu, fiind cu J1, am primit niste facilitati (imprumut pentru masina fara dobanda, ajutor profesional, etc.), insa asta nu este neaparat obligatoriu. Poti veni cu J1 si sa nu ai prea multa sustinere din partea angajatorului.

In concluzie, as zice ca lucrul cel mai important nu este atat ce viza din cele doua este mai potrivita, ci sa afli cat mai mutle despre angajator, sponsor, sa stii exact ce ofera si ce iti va trebui tie ca sa te intretii aici. Iti va trebui o masina, un apartament de inchiriat, etc. Eu am postat la oferte munca pe site aici: http://forum.romportal.com/forums/thread/80315.aspx 

o oferta de sponsorizare pentru J1. Nu pot garanta insa nimic, nu cunosc angajatorii sau cerintele exacte, dar te poti interesa si ar fi un prim pas. Ii cunosc doar pe cei care se ocupa de intermediere, de procesul legal de obtinere a vizei, pentru ca ei mi-au obtinut mie statutul H1B. In privinta asta, pot spune ca sunt seriosi, de asta am si postat anuntul.

Daca mai ai intrebari, scrie. Iti doresc succes si, mai ales, nu uita ca se poate!Wink

Cu drag,

Alessia

•  07-01-2009, 04:33 AM 80374 in reply to 80350

multumesc pt raspuns, eu as vrea sa aplic pt J1 si am gasit pe zip travel niste oferte, acum nu stiu cat de serioase sunt dar sunt niste joburi mai ok, o rugaminte mai am daca poti sa imi trimiti idul tau, sa pastram legautra :) esti o comoara si eu pana acum ata de mult am amanat acest vis deoarcece nu vedeam o solutie, si sa locuiesc acolo ilegal nu imi dresc, problema e ca eu vreau sa ajung doar in california, si de aceea imi este mai greu cu gasitul unui job pt ca sunt limitatta la o zona.

mai am in final o intrebare, cu viza de j1 as mai putea sa mi iau un job, sau e pana la urma o viza de munca sau doar de training?

Multumesc mult si sincer iti dorec numai bine, pt ca m-ai motivat si cred ca de data asta nu am sa mai renunt asa usor. fara informatie esti ca la baba oarba.

•  07-01-2009, 04:39 AM 80375 in reply to 80350

am uitat un punct important :) eu am viza de turist b1/b2 crezi ca daca as pleca cu viza asta as reusi sa obtin permis de munca? ca sa nu ma mai complic de aici sa iau viza j1, as putea merge cu viza de turist acolo si apoi acolo sa aplic pt viza de munca? am vreo sansa sau mai sigur plec de aici cu j1?
  •  07-11-2009, 12:03 PM 80421 in reply to 80375

Teoretic, se poate. In cazul asta, vei aplica de change of status (schimbare de statut), care inseamna ca nu vei avea o viza in pasaport, dar ti se vor conferi aceleasi drepturi pe care le are cineva care a obtinut viza la o ambasada, atata vreme cat esti acolo, in State (eu sunt acum in Ro, dupa 3 ani, tocmai pentru ca am vrut sa evit sa mai trec pe la ambasada, mai ales ca toata familia mea era aici, am crezut, personal, ca era riscant, aveam prea mult de pierdut;am insa prieteni care au fost in Ro si s-au intors fara probleme, au primit viza dupa ce au obtinut un change of status in SUA).

In momentul cand vei parasi tara, daca vrei sa revii, va trebui sa mergi la o ambasada si sa soliciti viza pe baza aprobarii acelui change of status. Important de retinut insa, nu exista garantia ca ti se va aproba viza doar pentru ca ai obtinut acea aprobare de schimbare de statut. Ori de cate ori trebuie sa mergi la ambasada pentru a solicita ceva, trebuie sa fii pregatit(a) ca si pentru solicitarea vizei pentru prima data.

Deci poti opta pentru oricare varianta, se poate, cel mai important este sa gasesti un angajator. Important de retinut: se poate!

Succes,

Alessiaflag

View as RSS news feed in XML