|
|
vreau lamuriri...multumesc
Last post 08-05-2007, 01:12 PM by AdrianaLo. 79 replies.
-
05-30-2005, 07:38 AM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
vreau lamuriri...multumesc
Va salut,
Ma numesc Adrian, am 23 de ani si ma numar printre fericitii castigatori ai Loteriei Vizelor 2006. Am primit instiintarea prin posta in data de 24 mai 2005 (data postei pe plic fiind 10 mai 2005). Am rude in Dearborn, Michigan si o sa merg la ei, imi vor da AoS, "cazare si masa asigurate"...
Acum am cateva intrebari la care as aprecia daca mi-ati raspunde:
1. In cat timp trebuie sa trimit scrisoarea de confirmare la KCC?
2. Cam in cat timp ma vor chema la interviu?
3. Odata ajuns acolo imi va fi greu sa-mi gasesc de lucru (termin acum in vara Facultatea de Comert - ASE)? Cam ce perspective am? Stiu si cat de cat engleza, numai ca nu am exersat, ma pricep si la calculatoare...etc
4. Catre sunt conditiile de pastrare a Green Card-ului si de obtinere a cetateniei???(nu as vrea sa stau 5 ani continuu acolo, am in tara familia, logodnica.....)
5. Stiu ca s-ar putea sa para ciudat si ca unele persoane incearca de ani de zile sa plece in SUA dar eu nu am stiu ce sa fac cand am primit plicul, daca sa ma bucur sau nu, simt ca mi-a dat planurile peste cap. Ori nu realizez eu ce sansa mi se ofera, ori mi-e frica de necunoscut, cert e ca nu as vrea sa ma stabilesc acolo de la varsta asta, as vrea cel mai mult sa vin si sa strang niste bani cu care sa-mi fac o viata aici in tara, dar in acelasi timp as vrea sa fac cumva sa imi iau si cetatenia ca pe viitor ma va ajuta mult (cred eu)???
Astept raspunsuri si sfaturi, incurajari
Va multumesc mult...
Adrian.
|
|
-
05-30-2005, 12:36 PM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
Re: vreau lamuriri...multumesc
3. Dupa cum poate ai auzit economia americana este in revenire dupa recesiune. Michigan, avand o economie bazata pe industria auto, este in urma celorlalte state la aceasta recuperare. Somajul in MI este mai mare decat in celelalte state. Cat de usor este? Greu de spus. Am destui prieteni americani care nu au de munca. Ca proaspat absolvent de ASE nu prea vad ce vei putea face. In ce domeniu te gandesti sa lucrezi? Si nu este suficient sa stii "cat de cat" engleza, trebuie sa o stii foarte bine, concurenta fiind foarte mare acum. Daca te gandesti insa sa lucrezi orice, adica si joburi necalificate, atunci nu mai are importanta.
4. Ca sa iti pastrezi GCul trebuie sa nu stai mai mult de 1 an in afara US. Ca sa poti aplica pt cetatenia la 5 ani de la data intrarii in State in cazul tau, va trebui ca in acesti 5 ani nici-o excursie in afara US sa nu fie mai mare de 6 luni, iar cel putin jumatate din timp sa fie petrecut in State, adica 2 ani si jumatate.
5. De ce nu te casatoresti cu logodnica ta si primiti amandoi green cardul impreuna si veniti impreuna?
Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale. Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
05-31-2005, 11:29 AM |
-
Hot
-
-
-
Joined on 05-31-2005
-
-
Posts 1
-
Points 20
-
|
Buna
Am primit si eu ieri, 30.05.2005, plicul cu formularele care trebuiesc
completate si trimise inapoi...Am totusi cateva nelamuriri, si as vrea
sa-i intreb pe cei avizati...Sper sa nu va plictisesc...
- cat de mari sunt sansele de a primi viza??
- cat de mult se pune accent pe modul in care sunt completate
formularele??(ma refer la litere inghesuite, despartirea cuvantului la
cap de linie etc.)
- sunt valabile formularele salvate de pe internet??
- in formularul dsp-122 apare, la punctul 6 EDUCATION. La pct. 7, WORK
EXPERIENCE. In cazul in care te incadrezi la pct. 6, HS+University
degree, mai trebuie completat si pct. 7??
Si, ultima intrebare, sper..
Trebuiesc enumerate toate scolile absolvite?? Incepand cu scoala primara???
Va multumesc anticipat...
|
|
-
05-31-2005, 12:27 PM |
-
irinuca
-
-

-
Joined on 05-11-2005
-
georgia
-
Posts 88
-
Points 395
-
|
o sa incerc sa dau eu cateva lamuriri cu toate ca sunt in state deja de 3 ani, deci am castigat loteria acu 4 ani, si lucrurile s-au mai schimbat intre timp.
1. raspunsul trebuie trimis cat mai repede posibil. din cate am inteles din cei 100k castigatori sunt chemati la interviu 75k si primesc viza 55k. astea fiind bazate pe statisticile lor. cei 75 k sunt selectati in ordinea primirii raspunsului si normal, dosarul fiind complet. odata actele trimise, in cateva saptamani poti afla chiar data exacta a interviului. eu una am sunat pentru sora mea si i-am spus data interviului inainte sa primeasca chemarea la interviu prin posta.
2. in jur de 2 luni caz recent, eu am asteptat 6
3, 4 si 5 ti-a raspuns osiria. as completa ca depinde mult de noroc, nu musai de cum merge economia sau in ce parte a statelor unite esti. cunosc cazuri de romani care se descurca foarte bine, si altii care nu s-au adaptat. cat despre logodnica ta, daca stiti deja ca asta vreti, sa fiti impreuna, este intr-adevar mult mai simplu sa faceti acum casatoria si sa trimiti inapoi actele cu statutul tau schimbat. eu am primit actele, intr-o saptamana am facut casatoria si in inca o saptamana am trimis hartiile.
oricum, multa bafta!
|
|
-
06-06-2005, 12:48 PM |
-
sotoloredana
-
-

-
Joined on 10-30-2004
-
new york
-
Posts 135
-
Points 230
-
|
si eu am primit plicul vinerea trecuta ,dar in aceeasi zi a decedat tatal meu !
eu sunt in state in prezent ca turista ,m-am casatorit cu un mexican acum 2 ani ,iar actele de la kentuky au venit in mexic,trebuie sa stiu exact ce contin ,socrul meu mi-a citit putin prin telefon ,dar nu prea am inteles ,deci studii ,experienta in munca ,starea civila si mai ce?
eu auzisem de ceva ca trebuie sa ai 5000 in baca pt o persoana e adevarat?
vorbesc engleza si spaniola perfect ,am lucrat pt o companie englezeasca 4 ani ,conteaza?
in tara eram educatoare 5ani ,ce le scriu?
Ary
|
|
-
07-03-2005, 10:47 PM |
-
txana
-
-
-
Joined on 07-04-2005
-
-
Posts 9
-
Points 90
-
|
felicitati si...condoleante. meseria de economist nu este una din cel mai cautate in state. eu sunt, am fost ecominista in ro, din 1987, dar aici sansele sunt minime de a gasi un job in sistemul lor contabil. diferenta este foarte mare. poate acum s-a mai schimbat scoala si in ro, dar oricum nu se recunosc decat 4.75% din credite, ceea ce inseamna ce trabuie sa faci scoala din nou. si apoi in afara de scoala iti cer experienta. trist este ca nu poti sa ai experienta daca nu ti se da o sansa sa lucrezi, nu poti sa lucrezi daca nu nu ai experienta, si uite asa te invarti intr-un cerc vicios. nu intelege ceea ce scriu ca pe o amenintare si nu deduce ca sunt dezamagita. dimpotriva, eu am reusit, si sunt sigura ca toti cei ce vor cu adevarat pot. succes.
|
|
-
08-10-2005, 10:18 AM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
va salut pe toti dragii mei si va multumesc pentru informatiile oferite...imi cer scuze pentru disparitia mea de pe acest forum dar am fost fffff ocupat cu facultatea, mi-am luat licenta, au fost si rudele mele din state aici cam o luna si nu prea am mai avut timp...
am trimis primul plic pe data de 06 iunie 2005, am primit si confirmarea ca a ajuns cu bine la destinatie si acum astept sa primesc plicul numarul doi cu data interviului dar sa stiti ca sunt putin nerabdator, asa ca vreau sa-mi spuneti cam in cat timp vine ce de-al doilea plic???, sau daca e bine sa sun la KCC sa-i intreb cand sunt programat la inteviu??? sa stiu cum imi aranjez si eu lucrurile prin tara...(in primul plic spune sa nu sun decat daca e neaparat nevoie, schimbare nume, adresa....etc) Inteviul cum e mai bine sa-l tin, in limba romana sau in engleza???? nu ca nu as sti engleza dar nu prea am mai exersat-o...
cu prietena nush cum sa fac pt ca la noi situatia e mai delicata...parintii ei nu ma accepta asa ca nu prea intra in calcul casatoria momentan, pana nu voi putea sustine o familie singur... iar la ea nu cred ca e o problema obtinerea vizei deoarece tatal ei e demnitar in Guvernul Romaniei si a fost plecata in multe tari, chiar peste o luna s-ar putea sa vina pana la New York cu tatal ei in scop turistic (ocazie cu care s-ar putea sa obtina viza de USA pe 10 ani)...ma gandeam sa-i spuna ca ar vrea sa faca master la o universitate din Michigan si uite asa ajungem amandoi acolo si nu ne fac nici parintii probleme (acum ei cred ca noi nu mai suntem impreuna si sunt mai dragutzi cu ea)...daca nu si nu pana la urma o sa ma casatoresc si asta e, tot o iau cu mine, suntem de trei ani impreuna si e o fata prea buna sa renunt la ea...ne iubim![Embarrassed [:$]](/emoticons/emotion-10.gif)
multumesc,
adrian
|
|
-
08-10-2005, 01:20 PM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
Plicul nr2 o sa iti vina cu 4-6 saptamani inainte de interviu, altii ziceau ca a a ajuns si cu 3 saptamani inainte. Ideea e ca daca ai un CN sub 8000-9000 ai sanse sa fie interviul inainte de anul nou. Tu intre timp poti sa incepi sa iti aduni actele si sa faci traducerile si legalizarile, sa fii pregatit.
In ceea ce priveste prietena ta, eu te sfatuiesc sa va casatoriti inainte de interviu, pentru ca daca pleci fara ea 5 ani pana devii cetatean nu o sa o poti aduce daca vreti sa va casatoriti.
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
08-12-2005, 01:31 AM |
-
bluebird
-
-

-
Joined on 01-25-2005
-
Atlanta
-
Posts 245
-
Points 3,840
-
|
Iar daca ai un nr. peste 20000 e posibil nici sa nu mai ajungi la interviu...cunosc caz concret (avea nr. 24000 si ceva).
|
|
-
08-12-2005, 02:58 AM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
da :( , cutt-off -ul pe anul 2005 a fost 20500 pentru Europa, adica daca ai avut numar mai mare de 20500 nu ai ajuns la interviu. Si se pae ca tot scade in ultimii ani....
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
08-12-2005, 02:20 PM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
azi am primit o recomandata la cutie cum ca saptamana viitoare trebuie sa merg sa ridic un oplic din SUA ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif) cred ca e plicul cu numarul 2, cel cu data interviului...iar Case Numberul meu este pana in 500 2006EU000004XX
|
|
-
08-17-2005, 02:38 PM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
sorry, alarma falsa, la posta mi-au venit ceva haine comandate de pe net din state...nici o scrisoare, deci as vrea sa repet intrebarea "Credeti ca dauneaza cu ceva daca sun la KCC si intreb cand sunt programat la interviu? " si in ce limba e recomandat sa tin interviul: engleza sau romana???
multumesc
|
|
-
08-17-2005, 04:15 PM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
La CN-ul tau e chiar recomandat sa suni, nu strica cu nimic, sunt o gramada de oameni care suna. Mai mult ca sigur ca ai interviul in octombrie(daca ai trimis formularele repede inapoi), asa ca ar fi cazul sa incepi sa strangi actele.
|
|
-
09-22-2005, 03:27 PM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
Surprise, surprise... azi am primit plicul numarul 2 de la KCC, in octombrie sunt programat la interviu, acum nu trebuie decat sa-mi pregatesc toate actele...Cum e mai bine sa sustin interviul? In engleza sau romana, sau nu are asa mare importanta??? Sper sa fie totul bine la interviu, daca aveti ceva sfaturi, recomandari sa-mi spuneti pentru interviu va rog nu ezitati...Va multumesc. Adrian
|
|
-
09-28-2005, 04:56 PM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
Spuneti-mi si mie va rog, Aos-ul pentru Loteria Vizelor este acelasi, se face la fel ca cel pentru Viza de vizita.
Ce trebuie sa contina AoS-ul, ce date despre cel care ti-l da, adresa, venituri??????
Multumesc...
|
|
-
09-28-2005, 05:42 PM |
-
irinuca
-
-

-
Joined on 05-11-2005
-
georgia
-
Posts 88
-
Points 395
-
|
uite un link pentru aos:
http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/files/i-134.pdf
a fost la fel de bun si cand i-am facut sora-mii pentru loterie si maica-mii pentru vizita.
sper ca te ajuta cu toate ca am vazut pe aici ca unii sunt impotriva
linkurilor. eu zic ca sa citesti de unu singur din sursa oficiala e mai
de folos decat povestit din gura in gura ![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
bafta la interviu!
|
|
-
10-04-2005, 11:35 AM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
Pana la urma care din formulare este cel potrivit pentru "Affidavit of Support" in cazul Loteriei Vizelor ca vad aici pe siteul ambasadei USA din Bucuresti ca la capitolul Forms (Download) e trecut I-864 pentru AoS???
|
|
-
10-04-2005, 02:04 PM |
-
irinuca
-
-

-
Joined on 05-11-2005
-
georgia
-
Posts 88
-
Points 395
-
|
uite chiar m-am uitat la astea si nu stiu ce sa zic, din ce-am citit nu mi-am dat seama care ar fi diferenta dintre ele si de ce sunt doua. am incercat sa sun azi la ei sa intreb dar era hold de 1/2 de ora si n-am putut sta atata la telefon ca-s la munca, dar o sa incerc si maine.
eu l-am folosit pe ala de ti l-am dat si a fost bun dar daca aia de la ambasada ti-l cer pe celalalt fa-l pe ala. nu m-am lamurit ce e cu actul ala dar poate aflu pana la urma.
daca altcineva nu iti va raspunde in cunostinta de cauza, o sa ma straduiesc sa dau maine de ei si sa-i intreb.
|
|
-
10-04-2005, 02:16 PM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
adi_stoe wrote: | | Pana la urma care din formulare este cel potrivit pentru "Affidavit of Support" in cazul Loteriei Vizelor ca vad aici pe siteul ambasadei USA din Bucuresti ca la capitolul Forms (Download) e trecut I-864 pentru AoS??? |
|
Adi, pt loteria vizelor trebuie sa folosesti I134.
I864 este pt cei cu green card prin familie si green card printr-o firma.
Nu sunt avocat si nu am dreptul de a da sfaturi legale in cazuri de emigrare sau orice alte probleme legale. Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
|
|
-
10-12-2005, 02:55 PM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
OSIRIA, ia uite ce zic astia aici pe siteul ambasadei SUA din Bucuresti, la Intrebari frecvente FAQ, cu privire la AoS:
http://www.usembassy.ro/Romana/Visa_FAQ.html
"""Ce este un Affidavit of Support? Este necesar sa am unul, sau este o scrisoare de invitatie suficienta?
Un Affidavit of Support este un formular oficial care ajuta un solicitant de viza sa depaseasca supozitia de ineligibilitate "aflat in intretinere publica" ce deriva din incapacitatea de a-si suporta singur cheltuielile in SUA. Daca un ofiter consular crede ca un solicitant de viza nu detine suficiente fonduri pentru a se sustine financiar pe timpul sederii in Statele Unite, el poate respinge solicitarea respectiva bazandu-se pe ideea ca solicitantul va ajunge in intretinerea statului american. Astfel, un Affidavit of Support de la un cetatean american sau de la un rezident permanent legal poate folosi la depasirea acestei ineligibilitati posibile. Nici un solicitant nu este obligat sa prezinte un Affidavit, sau chiar o scrisoare de invitatie, dar acestea pot fi de ajutor in analiza solicitarii de viza.
Va rugam sa luati nota ca exista doua formulare diferite de tipul Affidavit of Support. Cel corespunzator pentru un vizitator este Formularul I-134. Formularul I-834 este cel utilizat pentru vizele de imigrare.
Pentru a localiza formularul Affidavit of Support, puteti accesa site-ul USCIS (Serviciul pentru Cetatenie si Imigrare al SUA) la adresa http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/index.htm.""""
Iar la "Vize Imigrare" apare si "Loteria Vizelor"
http://www.usembassy.ro/Romana/Immigrant.html
Deci ce zici??? Iti mentia afirmatia de mai sus??? Nu mai inteleg nimic!!!![Huh? [:^)]](/emoticons/emotion-18.gif)
|
|
-
10-12-2005, 03:17 PM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
Imi mentin afirmatia de mai sus.
Cel mai simplu si mai sigur, maine dimineata suna la ambasada si intreaba-i direct pe ei care formular trebuie la loterie. ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
Nu uita sa ne spui si noua aici ce au zis. ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif)
|
|
-
10-12-2005, 04:20 PM |
-
irinuca
-
-

-
Joined on 05-11-2005
-
georgia
-
Posts 88
-
Points 395
-
|
pot sa zic si eu ceva? daca cineva vrea sa-ti faca AOS, nu-l doare mana si nici cei cativa dolari platiti pentru notarizare sa le faca pe amandoua. te duci cu ambele la ambasada si ei sa aleaga. ce zici?
|
|
-
10-13-2005, 08:11 AM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti
-
Posts 31
-
Points 670
-
|
Gata, am sunat acum la ambasada si mi-au spus CLAR ca I-134 este formularul bun pentru Loteria Vizelor, acum m-am lamurit definitiv, banuiam ca asta este pentru ca am mai gasit postat aici pe forum ca unii dintre voi pe asta l-au folosit si nu a fost nici o problema, dar daca te uiti pe siteul ambasadei de aici si o iei logic rezulta ca I-834 este bun pentru Loteria Vizelor dar mi-au spus ca acesta este pentru cu totul altceva.....Deci I-134 este pentru Loterie
Va multumesc pentru ajutor...
|
|
-
10-13-2005, 10:45 AM |
-
osiria
-
-
-
Joined on 11-24-2003
-
Michigan
-
Posts 2,162
-
Points 33,065
-
|
|
|
-
10-24-2005, 09:56 AM |
-
adi_stoe
-
-
-
Joined on 05-30-2005
-
Bucuresti