Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

colete pentru romania...cosmar

Last post 06-06-2007, 03:00 PM by Mary. 31 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-18-2005, 01:52 AM 9942

Gift [G] colete pentru romania...cosmar

Cum trimiteti voi colete in tara, la familie, prieteni, etc., fara sa ii...nefericiti, pe mama o pune vamesul cretin din ploiesti sa plateasca in jur de 100$ la fiecare amarat de colet....de imi vine sa mor de ciuda..cand salariul ei lunar e de 80$...!!!!

Stie cineva legea vamala actuala a Romaniei? Stie cineva cum sa infrunti un vames cretin care deschide coletul, nici macar nu se uita dincolo de primul obiect, si zice "conform listei mele vamale, aveti de plata 100$"?

Stie cineva ceva...orice, sa imi treaca nervii ce-i am?

•  06-18-2005, 03:04 AM 9943 in reply to 9942

Re: colete pentru romania...cosmar

Dar ce-i pui fratele meu in colet!? [retoric,ca nu ma intereseaza].la noi la Iasi nu te pune sa platesti vama decat pentru electrice, electronice, si carti (daca le vede Devil [6])

Eu nu platesc niciodata vama pentru ce imi trimite sotul meu(fara electronice). Cateodata ma mai pune sa platesc niste sume ridicole gen 1000 sau 3000 lei, lei vechi, nu lei noi Big Smile [:D].Nu am inteles niciodata pentru ce, dar imi taie chitanta si basta.
    Si de unde scoate vamesul asta al tau suma asta rotunda de $100!?
    Mie mi-au zis odata ca, teoretic nu se plateste vama pentru coletele ce nu depasesc valoarea de 100 sau 150 dolari(conform valorilor din lista lor), in asta intrand o pereche de blugi, un tricou, o pereche de papuci (asta a fost exemplul dat de ei).Practic, nu se leaga nimic decat de electronice si carti pe care le vamuiesc. La carti mi se pare ca te pune sa platesti TVA.

Nu aveti rude in alte orase? Sa trimiti in alta parte, la un alt lucrator vamal si sa vezi cum merge. Si la mine la Iasi este aceeasi persoana de ani de zile de parca nici concediu nu-si mai ia, deci nici o sansa sa scapi de ea.  Ma enerva la culme ca isi baga nasul in pachetul meuSuper Angry [8o|] dar acum m-am obisnuit.
    Sau sa ceara mama ta lista si valorile cu ce poate intra in tara fara vama si sa-i detalieze cat plateste pentru ce obiect.
    Cat despre fapul ca nu se uita dincolo de primul obiect, iarasi, teoretic nici nu are nevoie ca doar tu completezi o lista detaliata cu continutul pachetului, nu!? Si el o are in fata.

Failure is Never quite as frightening as Regret!
  •  06-18-2005, 03:18 AM 9944 in reply to 9943

ma..ce sa pun..una alta..da' am un frate de 18 ani, fotbalist....si ii pun ghete cu crampoane..sau niste aparatori...sau uite i-am cumparat o minge adidas...prostii. Dar ala deschide pachetu', ii flutura lu' mama crampoanele prin fata ochilor, si zice "ooo, aparatura sportiva....asta in lista mea e uite atat", chiar daca eu dau 11$ pe pereche, sau 5$ amarati pe aparatori........

Ce ma fac? E inuman sa nu pot sa ii pun mamei niste lucruri acolo....

•  06-18-2005, 03:49 AM 9945 in reply to 9944

Eu te inteleg. Eu am vazut, de exemplu, ca l-a vamuit pe unul de $200 acum vreo 2-3 ani, dar pentru un laptot. Si ce laptop, subtireeeeel, 17", de firma...arta, ce mai, la vremea aia nu vazusem eu asa ceva. Dar au fost de bun simt si i-au spus omului ca trebuie sa plateasca, ca  a fost declarat si asta e....Cred ca stia omul ca era pregatit.  Deci m-am intrebat si eu, ce colet tre' sa ai tu ca sa o vamuiasca de $100!?

Se pare ca depinde de (ne)simtirea vamesului. Nu iti pot spune cum poti iesi din situatie ca nu cunosc legea, dar uite, acum imi aduc aminte ca am cerut eu odata lista aia (mai demuuult tare) si au dat din colt in colt....ca de fapt e o carte intreaga, ca nu o au...etc. Sa vada mama ta unde scrie in lista lui ce zice el(oficial)?Eu am mai cautat si pe net ceva de genul asta, dar fara noroc. Daca tot plateste, macar sa fie putin mai agresiva. Oare daca refuza sa plateasca ce se intampla!?
    Sper ca ii taie chitanta pe banii aia, nu?

•  06-18-2005, 03:51 AM 9946 in reply to 9942

Uite aici lista cu obiecte interzise la import de pe site-ul postei romane.http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=obiect

Ce iti sugerez este sa trimiti o intrebare postei romane si sa stii sigur ce este supus vamuirii si ce nu.http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=faq&detail=ask&c=support

Experiente neplacute am avut si eu la vama ,m-am tiganit putin si am refuzat pachetul.Pana la urma totul a fost ok.

Nu-s avocat dar.............as vrea sa fiu!
  •  06-18-2005, 08:56 AM 9953 in reply to 9942

Exista un forum pt romanii din Seattle : http://www.romaniinseattle.com/forum/Default.aspx?g=posts&t=22

Acolo am gasit si urmatorul anunt:

ATTENTION: FOR ANYONE WHO WANTS TO SEND PACKAGES TO ROMANIA

HELPING HANDS:
    WE SEND PACHETE IN ROMANIA EVERY MONTH. YOU CAN SEND ANY PACKAGE TO YOUR DESTINATION IN ROMANIA AT THE FRONT DOOR AND GARAUNTED TO BE DELIVERED BETWEEN 4 - 6 WEEKS DEPENDING ON THE TRANSPORT. THE AMOUNT OF DOLLARS IS .89 CENTS PER POUND. WE DO IT ONCE A MONTH AND THE TRANSPORT FOR EASTER IS LEAVING ON FEB 15TH. WE WILL COLLECT AGAIN NEXT MONTH. FOR MORE QUESTIONS ABOUT THIS BUSINESS OR THE NEXT TRASPORT PLEASE EMAIL ME ATVIOBERARI@HOTMAIL.COM . IF YOU KNOW OTHERS WHO ARE INTERESTED PLEASE TELL THEM TO EMAIL US AND I WILL GIVE THEM THE TELEPHONE NUMBER. IF YOU WANT TO GET A FREE POSTCARD EVERY MONTH WITH THE DATES OF COLLECTION FOR ROMANIA, EMAIL ME YOUR ADDRESS.

EMAIL :VIOBERARI@HOTMAIL.COM

P.S. I HEARD THAT PEOPLE WERE ASKING ABOUT THIS ON THIS WEBSITE SO THATS WHY I WROTE THIS. I WILL OPEN A WEBSITE FOR THE BUSINESS WITH DATES AND TIMES SOON. THANK YOU - VIO BERARI

Eu nu am trimis nimic cu ei, dar stiu persoane care au facut-o si s-au declarat multumite. Poate ar fi bine sa-i contactezi personal sa intrebi ce si cum. E mult mai ieftin decat cu posta.

•  06-18-2005, 02:06 PM 9960 in reply to 9942

Re: colete pentru romania...cosmar-rezolvat

Salut , uite aici o companie super misto

am trimis cu ea ( in bucuresti ) si nu ma pot plinge de nimik , plus ca le-au dat alor mei un mic cadou ,ptr. ca am trimis cu ei .

well , vezi tu mai multe pe pagina asta

http://www.atlasshippingltd.com/html/preturi_romania.html

•  06-18-2005, 06:11 PM 9969 in reply to 9942

ionescu_ag wrote:

Cum trimiteti voi colete in tara, la familie, prieteni, etc., fara sa ii...nefericiti, pe mama o pune vamesul cretin din ploiesti sa plateasca in jur de 100$ la fiecare amarat de colet....de imi vine sa mor de ciuda..cand salariul ei lunar e de 80$...!!!!

Stie cineva legea vamala actuala a Romaniei? Stie cineva cum sa infrunti un vames cretin care deschide coletul, nici macar nu se uita dincolo de primul obiect, si zice "conform listei mele vamale, aveti de plata 100$"?

Si mamei mele i s-a intamplat acelasi lucru. I-am trimis un colet cu usps de aici (nu stiam de vreo alta firma) si coletul am a avut cam  14lbs pt care am platit eu vreo 60-70 $ in care era inclusa si asigurarea coletului. Am declarat ce continea pachetul (haine si cosmetice si alte nimicuri), am bifat ca e cadou si intr-o saptamana doua a ajuns.

Si surpriza, la posta, acel vames care controleaza toate pachetele venite din strainatate, se uita la fiecare eticheta cu pretul de la haine si la urma, cica, mama ar fi trebuit sa plateasca $ 200. (Culmea ca atat era si valoarea declarata a coletului). Mama i-a zis ca nu are banii astia si dupa ce s-a tocmit acolo cu el a acceptat sa ia 100.000 lei vechi de o bere si sa treaca pe fisa lui ca in pachet au fost "haine second hand" si doar un ruj la cosmetice si asa a si sfatuit-o pe mama data viitoare cand mai trimit pachet sa zic ca-s haine second hand si sa nu declar valoarea.

No comment la faza asta. Asta-i Romania, dai acolo de-o bere si se rezolva treaba!

•  06-19-2005, 07:11 AM 9977 in reply to 9960

Super...da' tre sa le trimit un mail, ca site-ul e asa simplist facut, de n-am inteles nimic. Nu inteleg mecanismul, poate am imbatranit dar nu ma prind. Cum functioneaza? cum le platesti? Unde ajunge coletul? Are legatura cu posta romana(traiasca domnul vames din ploiesti, la mai mare)?..
  •  06-20-2005, 12:35 AM 9995 in reply to 9960

Escanaba wrote:

Salut , uite aici o companie super misto

am trimis cu ea ( in bucuresti ) si nu ma pot plinge de nimik , plus ca le-au dat alor mei un mic cadou ,ptr. ca am trimis cu ei .

well , vezi tu mai multe pe pagina asta

http://www.atlasshippingltd.com/html/preturi_romania.html

fraaaate, serios acum, cum ai trimis, ca eu nu inteleg nimiiic, ai vazut cum arata pagina aia??

•  06-20-2005, 11:20 AM 10016 in reply to 9995

nu frate , tu esti singurul care ai vazut cum arata pagina aia !

•  06-20-2005, 12:31 PM 10020 in reply to 9953

ceva mai multe amanunte despre aceasta companie.

Main office e in Portland ,OR ,mai precis in Gresham.In tara main office e la Arad.Trimit cu ei cam de 6 ani.Am trimis de la biciclete,pahare,frigider side-to-side,carpet,portable air condition ....incredibil dar adevarat in toti acesti ani nu am avut de ce ma plinge.Nici macar un pahar spart,sau ceva stricat.Cand am inceput era 65centi per pounds acum e 95/pound.Mai cer $5 pt cei de vama si o lista cu ce are pachetul.Nu ca sa stie vama ci doar ca sa nu te plingi mai tarziu ca in pachet a mai fost si altceva si nu au mai gasit ai tai la destinatie.Soferul si delegatul din Ro sunt foarte amabili pt ca s-a nimerit sa fiu si eu ajuns exact cand veneau ei cu pachetele.Si ti le cara pana in casa deci exact ca in postarea anterioara door to door.Postarea aceasta nu e o reclama ci doar sa intelegeti ca exista si alte cai.

Termenul limita e de 18 a fiecarei luni si ajunge in 8 -10 saptamani ,chiar daca ei spun 4 sau 6

Deci daca ai trimis in perioada 12~18 iunie ajung in jurul zilei de 25 august.Poate ca locatia mea e mai departe de Arad si mai ia timp si asta.

•  06-20-2005, 12:38 PM 10021 in reply to 10020

mai completez ca exista o greutate minima de 40 de pounds pe pachet.Deci daca pachetul e mai mic de 40 de pounds platiti pt 40 .daca e mai mare nici o problema.Si aia 5 dollars ii platiti pt fiecare pachet in parte.
  •  06-21-2005, 03:18 PM 10122 in reply to 9942

Uraaaa!!! A primit mama coletul..si nu i-a luat cretinul(ups..pardon..vamesul) nici un ban. Cica "era grabit"...si pur si simplu i-a dat pachetu' si i-a zis "hai, du-te"...!

Cee? Umilitor? Pai si ce va mirati?? Asta e Romania! Tara unde, daca nu ai un job in care sa sugi pe altii de bani..sau daca nu esti tzigan, esti mancat!

Sunt mandra ca sunt in state. Jur sa fac orice...si sa pup cate (_)(_)   (_)(_)    o trebui..numai sa nu fiu nevoita sa plec inapoi acasa. [...]

================

Alina, chiar daca sunt simpatice postarile tale, ultima parte a trebuit scoasa din cauza ilegalitatii ei. Am mai postat pe aici pe forum ce ar insemna daca ar fi lasate aceste mesaje. Inteleg ca pe de o parte ele ar fi de ajutor pt cei in situatia ta, dar pe de alta parte ar putea duce la disparitia forumului care ar rezulta in a dispare si mesajele de acel tip.

RomPortal.com

•  06-21-2005, 03:33 PM 10124 in reply to 10122

ionescu_ag wrote:

.. romanca de 27 ani, frumoasa, desteapta si fara viza?:D:D

Daca romanca era asa desteapta , stia sa NU posteze un astfel de mesaj pe forum, ca il sterge Mr. Alien...daca ai dat-o in bara cu inteligenta, poate ai dat-o in bara si cu aspectul...Wink [;)]

"You don't stop riding because you get old, you get old because you stop riding."
  •  06-21-2005, 03:35 PM 10125 in reply to 10124

Smile [:)] Arissa a postat in acelasi timp cu Alien-ul Big Smile [:D]
    The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-21-2005, 03:47 PM 10126 in reply to 10124

Am incercat si eu:D:D

Nu va luati de mine asa din prima, sunt si eu mica:)

(nu mai fac)

•  07-01-2005, 05:03 PM 11113 in reply to 9942

ionescu_ag wrote:

sper sa va fiu de folos prin acest site: www.sabaircargo.ro

catalin

•  07-05-2005, 01:20 PM 11393 in reply to 10126

Eu primesc pachetele prin firma AMEROM din Bucuresti.Nr de telefon 2509993.O sa ma interesez daca are filiala si in orasul unde locuieste mama ta.Cu mentiunea ca platesc o suma mica .Daca tu platesti in A si transportul la domicilu o sa primeasca pachetul acasa mama ta .O sa-ti dau mai multe relatii maine.Inclusiv telefonul sau adresa lor din A.Niciodata nu am avut probleme.Cand primeam la posta imi faceau aia o vama mai ceva ca la securitate.Aici la AMEROM ma intreaba daca vreau sa ma uit in pachet.

•  07-05-2005, 01:32 PM 11394 in reply to 11393

Alina,nu ai reusit sa te rupi de patronii tai?
  •  07-05-2005, 02:39 PM 11397 in reply to 11394

AMEROMUL DIN ROMANIA E ATLASUL DE AICI..ASTA STIU SIGUR.

Am trimis si eu ..pachet prin atlas shipping si sa stiti ca am fost multumuita m-a costat 40 de dolari inclusa si asigurarea( care a fost 18 dolari parca asta nu prea am inteles-o eu e cam facatura..dar ma rog)  si a ajuns destul de repede..nici nu ma asteptam.

Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  08-16-2005, 02:27 AM 15326 in reply to 9942

Pt. ca e vorba de colete postez si aici:

Pt. ca sint patita cu trimisul si primitul pachetelor si documentelor m-am hotarit sa scriu si parerea mea : toate absolut toate firmele trimit prima data pachetele in bucuresti la sediul central, de aceea trebuie sa trimiti copie de buletin prin fax la bucuresti pt. ca sa-ti poata trimite pachetul la destinatia din provincie. am incercat toate firmele, fedex, ups posta romana de mai multe ori, si cel mai multumita am fost de posta romana chair daca a luat ceva mai mult timp sa ajunga, cel putin a fost trimis direct in orasul meu fara sa fie deschis de catre vamesi in bucuresti in lipsa mea asa cum s-a intimplat cu celalate, a fost trimis direct in orasul meu si deschis in fata mea la vama; cu fedex si ups am avut experiente neplacute, de ex.mi-a fost trimis un pachetel de craciun cu niste ciocolata, creme de fata si alte maruntisuri, si mi-au furat cremele si au mincat din ciocolata dar au fost draguti sa-mi lase si mie citeva bucati.....degeaba am facut reclamatie si degeaba era asigurat pachetul ca i-a durut in c.. n-am primit nici o despagubire!asta a fost cu ups....cu fed ex, tot de craciun un pachetel dar fara ciocolata si creme de data asta fiind patita doar 2 dvd si ceva haine...au deschis pachetul si l-au folosit drept cos de gunoi pt ca am gasit in el tot felul de resturi de dulciuri cum au mincat din celelalte pachete probabil....si de fiecare data a trebuit sa achit taxa de vama care ultima data pt 3-4 lucruri fara valoare a fost 2 milioane.....

•  08-18-2005, 04:04 PM 15601 in reply to 11113

Imi cer scuze daca altcineva a mai pus aceasta intrebare dar am nevoie urgenta de ajutor: trebuie sa trimit in Romania (eu locuiesc in USA) un pachet cu medicamente - over the counter suplimente nutritionale. Toata lumea imi cere un permis de la Ministerul Sanatatii din Romania. Le-am trimis un e-mail intreband cum a-si putea obtine permisul, n-am primit nici un raspuns si nu ma mira. Am sunat la Consulatul Roman din Los Angeles, am lasat un mesaj, inca n-am auzit nimic inapoi. Daca a mai trecut cineva printr-o situatie similara, va rog ajutati-ma cu un sfat.
  •  08-18-2005, 04:21 PM 15602 in reply to 15601

Buna!

Eu pot sa spun ca am primit din usa medicamente, tot over the counter erau tylenol si suplimente nutritive din plante adica vitamine, persoanei care mi le-a trimis nu i s-a cerut nici un permis, pur si simplu mi le-a pus in pachet si le-a trimis, iar pe mine m-a intrebat de la vama "ai prescriptie medicala pt. ele?" raspunsul meu a fost "pt. un amarit de paracetamol si niste vitamine?" n-a mai comentat nimic  si mi le-a expediat in localitatea de domiciliu

deci in concluzie ii trebuie persoanei care le primeste in ro. reteta simpla de la medicul de familie

•  08-18-2005, 04:34 PM 15603 in reply to 15602

medicamente

si mie imi trimite sotul din US in mod constant suplimente de toate felurile si ibubrofene si tot felul de "over the counter" si nu m-a intrebat nimeni niciodata de sanatate.