Buna tuturor,
Ma aflu in SUA de 3 luni cu viza J1 (au pair) si as dori ca la terminarea anului de au pair sa pot sa lucrez aici legal (viza H2B). Cunoaste cineva vreo firma de intermediere a contractelor de munca de aici din SUA sau trebuie sa imi caut singura de lucru? O alta varianta ar fi sa apelez la o firma din Romania, fara ca eu sa merg in tara, dar si in cazul asta nu sunt sigura daca se poate sau nu. Deja am primit raspunsuri contradictorii de la cateva firme, unii spuneau "nu", altii "da". Pe cei care spuneau "da" nu m-as prea baza ca e o firma la inceput de drum in acest domeniu. Viza mea expira in aprilie 2007. Este bine, adica este o perioada anume cand se poate aplica pentru H2B? Din cate am auzit se poate doar primavara sau toamna.
O alta problema sunt actele care imi trebuiesc pentru acest tip de viza si sunt mai mult ingrijorata de diplome. Imi trebuie diploma de bacalaureat, copie sau copie legalizata? Am la mine doar o copie care nu e legalizata. Eram studenta anul 4 cand am plecat iar diploma mea de bacalaureat in original e la universitate. Prin 2001 am absolvit si o scoala postliceala si am diploma la mine. Pot sa folosesc acesta diploma in schimbul diplomei de bacalaureat?
Multumesc!!!