Mario2006: Ce sa intampla cu viza J-1 ( obtzinuta fie prin Work & Travel or AuPair sau mai stiu eu ce alte program ... ) atunci cand parasesti programul? se anuleaza? sau isi pastreaza valabilitatea initiala like nothing ever happend?
Depinde cum parasesti programul. Pleci de la angajatorul prin care ai obtinut viza? In cazul asta, cum se spune si mai jos, daca angajatorul nu spune nimic, teoretic e ok pentru ca nimeni nu stie, dar daca el te anunta ca ai plecat, ti se anuleaza viza si nu mai ai statutul de J1 student. Daca vrei sa iti modifici statutul (tipul de viza) mai este varianta sa modifici din J1 in H2b, iar apoi se poate modifica in H1B. Nu stiu prea multe despre proces, doar ca dureaza prima schimbare cam 3-4 luni si trebuie sa fii in termenul vizei initiale de J1 (de exemplu daca viza ta expira peste 2 luni, daca nu reusesti sa iti schimbi statutul pana la expirarea vizei, trebuie sa te intorci in tara pana la soutionare). Informatiile astea le stiu de la un avocat, nu garantez pentru veridicitate pentru ca nu am trecut prin proces de genul asta. Dar poti consulta un avocat si iti spune mai multe.
Bafta!
Don't fear The Tiger, just become The Dragon