Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Re: G 845 ce inseamna pe romaneste?

•  11-06-2006, 05:50 AM

Re: G 845 ce inseamna pe romaneste?

Xmax, imi pare rau ca "sugestia" mea a devenit (fara vina cuiva) "o gluma nesarata". Stiu cum te simti, si-mi pare rau. Acum ca ma cunosti, cu s-ar zice, hai s-o luam pe puncte.

Cind ai spus "government" m-am gindit la agentiile guvernamentale, si nicidecum la armata. In cazul asta, da, prietenul tau poate lucra daca e permanent resident. Sa stii ca nu esti singurul care a aplicat pt una din ramurile armatei. Daca tu crezi ca merita riscul, atunci e ok, si dupa mine, cred ca ai si sanse mari acum.

Vorbind de viza care nu-ti da sansa sa aplici pt GC prin work, cred ca daca ai acces la un computer, si cu multa, multa straduinta, poti gasi si un job cu o viza H1B, si de-acolo sa urmezi traseul pt GC. Ar mai fi o alta varianta: sa aplici la un community college, nu-i sump, si in timp te-ai mai adapta. Spun asta sperind ca ti se va aproba prelungirea vizei. Mai exista si o alta varianta: sa aplici la un master aici. Stiu ca-i scump, dar exista variante. Poate nu atit de atractive, dar daca vrei cu adevarat, se poate, si asa iti poti pastra statutul legal aici. Am mai postat aici despre o universitate care face asa ceva:

http://www.mum.edu/international_students/mba.html

Navigheaza pe site. Cunosc 2 persoane care au trecut peste meditatia transcedentala, si alimentatia vegetariana, si acum lucreaza legal, una e in proces de aplicare pt GC. Depinde de tine, de cit de mult vrei sa  ramii. Cred ca realizezi ca un master facut aici iti deschide multe usi.

Un alt aspect e USCIS. Xmas, te rog crede-ma ca nu ai dreptate. Te inteleg ca asa percepi tu agentia, dar nu-i nici pe departe asa ceva. Daca ar fi cu spui tu, crezi c-ar mai fi 14-15 milioane de ilegali? Ori ca-i aresteaza pt crime marunte, si-i lasa sa plece. Organizatia-i mult prea dezorganizata sa stie stinga ce face dreapta. Spun asta ca sa intelegi ca daca soliciti G 845, nimeni nu va avea nici timp si nici rea-voita sa se intrebe de ce ai tu nevoie de G 845.

Ai sansa sa locuiesti intr-o zona buna, si-s convinsa ca exista posibilitati reale. Daca vrei sa vorbesti cu mine in particular, cere-i lui TheAlien adresa mea. Succes.

Filed under: , ,
View Complete Thread