Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Re: Tortul meu cu crema de zahar ars!

•  07-17-2007, 07:38 PM

Re: Tortul meu cu crema de zahar ars!

* am sa  va spun/scriu, exact cum am procedat.OK?? succes!

Tort cu crema de zahar ars

Crema

6 oua, 1l lapte, 250mg zahar.

Intr-o cratitza medie innalta, se pun 150 g zahar tos la topit, foc mediu.Cand s-a topit si devine auriu, rotesc zaharul in cratitza aceea sa fie acoperita uniform si apoi lasam la racit.In acest timp, batem ouale cu zaharul ca sa se topeasca zaharul si le torn peste laptele caldut, dar nu fierbinte; adaugam mirodenii, gen vanilie, rom sau ce ne place mai mult.

Desertam aluatul format in cratitza cu zahar ars, bagam la cuptor la temp medie pentru 30 de min, pana cand compozitia devine ca o crema si se desprinde de pe marginea cratitzei.

In timp ce crema aceasta sta in cuptor cele 30 de min, spre sfarsit, cand este aproape gata, facem blatul de tort.

Pt Blat

6 oua (separ albus de galbenus), 1/2 cana zahar, 1/3 cana faina.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa creasca adaugam treptat zaharul, apoi galbenusurile. Adaugam apoi faina treptat, iar la sfarsit, mirodeniile.

Cand CREMA este gata, o lasam un picutz la racit, cam 10 min si torni blatul peste crema uniform.

Bagam iar la cuptor sa se coaca impreuna crema cu blatul,pentru inca 20-30 de min la foc mediu.

Cand e gata, incercam cu un betisor si daca este gata, lasam la racit in cratitza asa cum este.

Abia a doua zi, putem rasturna tortul din cratitza pe platou.

Aveti grija cand rasturnati ...daca va este prea greu, chemati ajutoare...nu Minolta....un barbat, sau asa ceva...sa aiba mai multa fortza in brate!

Pofta buna!Cake

A.A.M.
    Filed under:
View Complete Thread