Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pls. indrumari prin experienta

•  10-23-2007, 12:55 PM

Pls. indrumari prin experienta

Buna,

sunt novice in toate aspectele de imigrare si am citit o mare parte din postarile de pana acum dar fiecare postare este o speta aparte. Drept urmare cu riscul de a va pune rabdarea la incercare va solicit si eu indrumari precise si sfaturi din experienta voasta.

Cazul meu : sunt romanca si am o relatie de 2 ani cu un cetatean american (Virginia), corespondam zilnic pe mess iar in decursul celor 2 ani ne-am vazut de 5 ori din care 3 au fost vizietele lui in Romania, 1 a fost vizita mea in State iar 1 a fost vacanta nostra in Grecia si urmeaza sa ma duc in vizita de Craciun anul acesta. Dupa cei 2 ani am concluzionat ca ne iubim, ne potrivim si dorim sa ne casatorim. Am optat amandoi pentru o casatorie in State anul viitor si am inceput sa intram in jocul hartiilor. Aici am nevoie de experienta si sfatul vostru referitor la :

1. ce documentatie/probe trebuie sa atasaze la dosar pt. a arata ca este o relatie si un commitment real al nostru. Ce alte doc. trebuie sa contina acest dosar?

2.care este forumul unde trebuie sa aplice si care este formularul (K1, K3......) ? se poate, daca nu cer prea mult sa imi si spune-ti de draku sunt K1, K3, ID,...........Embarrassed

3. ce documente trebuie sa ii duc prietenului meu in dec. ( certificat de nastere tradus, acte de proprietate din Rom., carte de munca din Rom., etc) ?

4. certificatul de casatorie odata avut va ramane la el in original pentru a il atasa la dosar ? daca da imi va trebui si mie un ex. legalizat sau doar o copie atunci cand ma voi intoarce in tara dupa casatorie ?

5. dupa ce va aplica el eu cum voi fi instiintata - de catre el sau direct de catre forumul unde a aplicat ?

6. ce voi primi eu ca documentatie si care sunt pasii de urmat astfel incat sa nu intampin probleme la ambasada(ambasada sau consulat?)?

7. daca totul se va finaliza sa zicem ok care sunt de fapt vizele pe care le voi primi ( GC, viza de munca, viza de rezident conditionata ....) ?

8. alte stafturi utile si alte indrumari.

Am o rugaminte, nu ma injurati prea tare Embarrassed dar  chiar m-au zapacit toate informatiile citite pe forum si am ajuns la concluzia sa ma adresez direct voua si sa va cer sfatul concret pe speta mea. Sincer nu ne asteptam ca relatia nostra sa evolueze asa frumos si sa ne indragostim si asta este motivul pentru care nu am avut nici o curiozitate de a fi in tema cu toata nebunia imigrarii, strategii de cincinal Smile. S-a intamplat si cum dragostea nu sta sa te astepte sau sa te intrebe de 2 ori am decis sa profit de acest lucru si sa dau urmare inimii si nu judecatei desi am 30 de ani .

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.

B.

View Complete Thread