Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pasaport info

•  02-28-2008, 05:54 PM

Pasaport info

Buna tuturor,

Sunt nou aici pe website, in ce priveste participarea, dar citesc si urmaresc ceea ce se discuta sau se intampla de ceva vreme.  Am o intrebare, daca cineva a mai trecut prin ceva asemanator: sunt student aici in US de 4 ani de zile.  Imi expira pasaportul la inceputul lunii aprilie 2008.  Am trimis actele cu imputernicire de la consulatul  din NY, cu CI sa mi fac pasaportul in Ro dar din greseala am trimis un CI care il declarasem pierdut, si intre timp miam facut un alt CI. Am uitat ca eu imi schimbasem  cartea de identitate prin 2002, pe care o considerasem pierduta.  Cand tatal meu sa dus sami faca pasaportul sa prezentat cu CI vechi, si cei de la pasapoarte au inceput sa tipe ca vrea sa faca falsuri si alte lucruri.  Tata a explicat ca Doamne fereste, de asa ceva – dar pur si simplu eu am uitat ca mi sa facut CI nou, si de atatea ani am crezut ca asta e cel bun.  In fine, sa scurtez povestea cei de la pasapoarte au taiat pasaportul care era inca valabil si au spus la tata sa mearga la Sectia Pasapoarte cu Probleme din Bucuresti sa acolo trebuie sa faca noul pasaport.

Problema mea este cum sa fac cu consulatul din NY sami dea o noua imputernicire ca tata sa poata prezenta la Bucuresti sa faca pasaportul.  In momentul in care cei de la consulat iti fac imputernicirea iti cer sa vada pasaportul vechi.  Multumesc pentru raspunsuri daca a mai trecut cineva prin asa ceva.

Filed under:
View Complete Thread