dani80: si acum am si eu o intrebare pt cei care imi pot raspunde plicul care l-am primit de la ambasada trebuie predat in aeroport cind ajung dar nu stiu unde sau o sa-l ceara ei sau este ceva birou special la terminalele internationale nu sunt in clar cu asta poate ma ajutati voi
daniel
buna dani,
daca ai fi interesat sa stii si povestea mea o sa o scriu mai jos...am vazut ca deja adriana ti a raspuns. e adevarat ce zice ea. sa nu ti fie frica de necunoscut ca o sa fie clar totul prin toate aeropoarte si daca stii si putina engleza sa nu ti fie rusine sa intrebi chiar daca e totul evident...cum iesi din romania..parca se schimba atmosfera....toata lumea te ajuta chiar daca exista semne peste tooooot!! si nimeni nu se uita la tine cu privirea bine cunoscuta din romania "ce esti prost? tu nu ai ochi sa vezi sau iti bati joc de mine???"
.
eu cand am ajuns in san francisco (caci dupa ce am cumparat biletul spre LA m au anuntat ca voi face o mica escala in SF...dar unde nu trebuie sa cobor...insa avand in vedere ca schimbam zborul international cu cel domestic...chiar daca zborul avea acelasi numar avioanele erau DIFERITE normal...am iesit si am facut immigration acolo...intr o mica escala spre LA).. eram speriata toata ca cele 2 ore nu o sa mi ajunga sa ma prezint la immigration sa mi iau bagajele apoi sa fac check in again ptr LA si sa mai gasesc si aeroportul domestic si sa mai trec si prin "descaltare" si "dezbracare" de tot ce inseamna metal!!! insa spre surpriza mea (cu toate ca aveam harta printata a aeroportului cu mine....nu m a ajutat deloc caci erau semne MAARI peste tot si oameni care te indrumau! iar in plus m am atasat de un grup pe care il cunoscusem in avionul transoceanic (fete cunoscute...nu ca vorbisem neaparat cu ei)). cu toate ca linia era mai mare la cetateni...ei s au evaporat instantaneu in 10 min au trecut toti....iar noi am ramas la alte 2 cozi mai mici care mergeau cam 10 min de persoana....pana la urma s au alertat autoritatile din aeroport si ne au luat de manuta si au deschis inca alte 2 ghisee (din cele 40 sau 50 care erau acolo goale...).
immigration la intrarea pe teritoriul us in cazul meu a decurs astfel: am dat plicul galben cu pasaportul si documentul I-94 completat din avion care ulterior mi a fost atasat la pasaport prin capssare.ofiterul era un domn asiatic in varsta care nu prea vorbea bine engleza....si care mi a desfacut plicul...mi a verificat pasaportul (trecandu l printr un spatiu special atasat pe tastatura-adica scanandu mi viza) apoi m a intrebat daca s a schimbat vreo data din dosar si eu am zis ca nu....m a pus sa scriu pe spatele unui document numele sotului si adrsa unde voi sta in US....eram dupa 20 ore de zbor...deci nu mai stiu exact pe care document.....). apoi mi a luat amprentele de la degetele mari....parca...si apoi mi a facut poza....si mi a zis sa plec...dar i am zis ca am nevoie de pasaport pe care el nu parea ca vrea sa mi l mai inapoieze...hihihi...nu stiu care era mai obosit/zapacit intre noi 2. apoi am luat bagajele de pe banda...si a trebuit sa trec prin zona cu "agriculture verification"....sau ceva de genul....te anunta ei din avion tot traseul si pe unde tre sa te opresti dar sunt si oameni care iti indica cu mana un culoar ca sa ajute lucrurile sa mearga mai repede...pilotul spune traseul pe care o sa l ai in aeroport....si ti l si explica pas cu pas...trebuie doar sa fii atent inainte de aterizare....apoi am dat documentul pe care l am completat ptr vama in care am declarat ca nu aveam mancare la mine...chiar nu aveam!!....sau mai mult de 10 000usd...apoi am pus iar bagajele prin aparat sa mi le verifice...si am plecat cu ele spre domestic pe drum am lasat bagajele din nou unui tip asiatic micut si voinicut caruia am crezut ca i se rupe spatele cand le a ridicat...dar era fortos tipul desi nu parea !! urmatorul pas a fost sa l sun pe sotul meu sa i zic ca in 45 min terminasem totul....si ca sunt "on time"....sa ma astepte la aeroport...el adormise si ceasul nu sunase!!! bine ca l am sunat eu....apoi am mers spre partea de imbarcare in care am fost descaltata si scanata sa nu am obiecte periculoase asupra mea si in final am asteptat inca 45 min la gate ul de unde trebuia sa iau avionul spre LA...chiar ma plictiseam dar au intrat in vorba cu mine un domn si o doamna f draguti care uitandu se la cum sunt imbracata m au intrebat repede din ce tara sunt....
...aici in us, ce am observat eu este ca europenii sunt mirositi de la o posta de americani si toti sunt asa curiosi...de unde vii? ce faci aici? ce i cu accentul tau?...si sunt f sociabili din cate am vazut eu 
sper ca nu te am plictisit prea rau....oricum curaj ca e totul simplu!!! exista semne si ajutoare....si nu doare nimic sa intrebi!
bafta!!