MarianaNik:
Scaredbaby,am o intrebare pt tine.Stiu ca tu ai fost la interviu cel mai recent (dintre cei care mai viziteaza acest topic,bine,mai e si Dani,dar nu a mai intrat de mult)...Astazi am sunat la Centrul Medical Unirea si mi-am facut programare pt miercuri...Na,si doamna de acolo mi-a zis ca trebe sa imi fac vaccinele (i-am zis ca le am pe toate) si unul dintre ele costa 650 RON...Dar nu stiu care e,ca le am facute pe urmatoarele: Oreion (eng. Mumps ), Rujeola sau Pojar (eng. Measles ), Rubeola (eng. Rubella ), Poliomielita (eng. Polio ), Tetanus (eng. Tetanus), Difterie (eng. Diphtheria toxoids ), Tuse Convulsiva (eng. Pertussis ), HiB (eng. Haemophilus Influenza type B) si Hepatita B (eng. Hepatitis B),iar in afara de acestea, pe fisa cu vaccinuri mai sunt scrise 3 vaccine: Varicella , Pneumoccocal si Influenza,dar nu scrie ca sunt facultative,asa cum am citit pe forum...
Vreau sa-mi spui tu daca ai mai facut altele in afara de astea?Ca nu inteleg de ce mi-a zis doamna aceea lucrul asta...Mi-a zis frumos ca celelalte sunt cu pretul intre 40 si 90 RON,numai acesta e mai scump...(mi-a zis si o denumire,dar nu am inteles,ca era in termenii lor)
Multumesc mult! O seara buna va doresc!
buna Mariana,
eu am dus o fisa de la doctorul meu de familie si acolo "aparea" cum ca am facut toate vacinele sau daca nu imunizare prin boala copilariei (de exemplu oreion). intamplator hepatita b l am avut caci tata a fost infectat cu un fier la servici prin 2002-2003, nici nu mai stiu exact, deci si eu si mama ne am facut imunizare. nu ti pot spune cu mana pe inima ca absolut tot ce scria in trimiterea de la dr de familie chiar era adevarat....dar eu i am dat lista cu vaccinuri care imi trebuiau pt ambasada si medicul mi a dat o foaie pe care am plimbat o la clinica si pe care mi au dat o inapoi (nici nu stiu dc si au facut copie dupa ea sau nu...). la doctor pt ambasada mi au facut doar cocktail tetanos si dyfteria si nu a costat deloc atat de mult (daca nu ma insel a fost chiar in pretul analizelor adica 160 roni in dec 2007).
eu propun asa, pt ca nu mi pot da seama care vaccin poate fi asa de scump...ai 2 optiuni zic eu:
1. sa te duci la dr de fam si sa iei o lista cum ca ai "facut" toate vaccinele..oricum aici in state cand te duci la analize o sa ti faca ei ce vaccine iti trebuiesc....nu te rateaza clar....apoi suni la alta clinica si duci lista si gata scapi cu tetanosu si difteria...care am inteles eu ca e cam de rutina;
2. suna si la floreasca sau la alta clinica direct (fara sa mai vb cu medicul de familie) si intreaba i inca o data (poate obtii numele corect al vaccinului). mi se pare ca sunt vreo 3 clinici pe lista sau mai multe. eu am facut analizele la floreasca fara nici un fel de pila si am fost f multumita de profesionalismul lor. sper ca sfaturile mele te au ajutat....oricum iti spun ca sunt in state si nimeni nu m a intrebat de nici un vaccin deocamdata, dar o sa ma duc la physical (examen de rutina care se face o data pe an sau la 2 ani...). sunt programata in mai (aici la asigurarile sotului tre sa ti faci cu vreo 1-2 luni inainte programare...ca sunt aglomerati si nu pica deloc pe programul meu si eu vreau sa fiu si cu sotul meu la examinare ca sa nu ratez un eventual sfat sau sa nu l inteleg cumva...cu toate ca am fost de 2x pana acum la dr si chiar sunt superok si clari in ceea ce ti zic si vor sa se asigure ca ai inteles...).
aaa si toata faza cu vaccinurile este ca ti se da o foaie la final (inclusiv una tie xerox in mana) si ti se spune sa o dai medicului de familie din state...si atat!!!
sper ca am ajutat!
cu drag, scaredbaby