Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Manelelele......Sucks Big TIME!!!

Last post 03-14-2006, 03:24 PM by din_ab. 62 replies.
Page 1 of 2 (63 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  07-13-2005, 04:40 AM 12148

Manelelele......Sucks Big TIME!!!

Care e faza cu "muzica" [ daca poate fi numita asa] asta infecta?Ick! [+o(]  Este adevarat ca se asculta si pe afara la greu? Se asculta si in U.S.A si daca da ce fel de oameni o asculta?Surprise [:O]

Parerea mea: Zgomot nu muzica......Cat depre cei ce o asculta oameni care "sufera" si se regasesc in acele versuri....pe care le stitzi cu totzi asa ca nu trebuie sa le citezStick out tongue [:P]

Slava domnului ca de cand sunt aici nu mi-au fost zgariate urechile de nici un fel...si nu i-am zarit pe vestitzi "urlatori" decat pe le Cronica Cr.

P.s: Nu am intalnit pana de curand acest cuvant "manele" pe acest forum dar acum ca cineva a pomenit de el mi-a dat de gandit Stick out tongue [:P]

Respekkkt........Smile [:)]

Sunt nascut in zodia in care a murit de ras Jigodia!
  •  07-13-2005, 05:52 AM 12152 in reply to 12148

Re: Manelelele......Sucks Big TIME!!!

Squall, ma`man, eram sigura ca vei deschide un topic cu asa cevaStick out tongue [:P] vazand alte discutii de pe forum.

De data asta sunt de acord cu ceea ce ai scris.Dar stii tu cum se spune: `spune-mi ce muzica asculti ca sa-ti spun ce om esti`.Cool [H]

Paula, hai, nu-mi sari in cap.Angry [:@]

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  07-13-2005, 02:04 PM 12243 in reply to 12148

Draga Squall,

Ce mai faci?Esti bine?

In legatura cu muzica...De exemplu mie imi place muzica populara.Si o ascult cu placere .....cand fiica mea nu-i acasa.La fel ca tine si pe ea o zgarie in urechiConfused [*-)]Confused [*-)].

Nu trebuie sa-i catalogam drept tigani pe cei care asculta manele.Sunt versuri in care ei se regasesc.Poate nu ritmul conteaza ci versurile.

•  07-13-2005, 03:14 PM 12271 in reply to 12243

Stick out tongue [:P] Draga Roxy,

Eu sunt bine sper ca si tu....De facut nimic interesant nu am facut doar ca astept cu nerabdare ziua de 8 August cand am sa zbor spre casa!Cool [H]

Nu ma zgarie in sau pe urechi nici o alta muzica....nu am zis ca sunt tzigani cei ce le asculta [ cu toate ca sunt persoane care decalara ca Urasc Tzigani dar in schimb le asculta muzica ] si bine spunea cineva "spune-mi ce muzica asculti ca sa-ti spun ce om esti".De regasit in versuri ce sa spun ...se canta despre bani ,femei ,iubire si in alte genuri de muzica.

Respekkkt!.........Smile [:)] 

•  07-13-2005, 03:56 PM 12300 in reply to 12271

Sper ca va asteptati sa raspund...

Eu nu ascult numai manele, am in calculator de la 80's, irlandeza, simfonica, rock (toate genurile), hip-hop, dance, house, populara si nu in ultimul rand manele...mie imi place muzica, toata muzica...azi sunt in the mood for rock, maine ascult manele, sapt viitoare ascult simfonica...nu sunt adepta unui singur stil, si n-am fost niciodata...asta in primul rand

in al doilea rand...ca tot se vorbeste de manele....ia spuneti voi ce ascultati...hip-hop? house? dance? pai ce?asta-i muzica? versurile alora de la B.U.G Mafia sunt versuri???

nu-mi spuneti ca ascultati numai simfonica ca nu va cred(si eu numai pe asta o consider muzica adevarata, creata de adevarati artisti, cu scoala , cu ani grei de munca...un Ciprian Porumbescu sau un Mozart si altii sunt singurii muzicieni adevarati !!!)

manelele se asculta in general la petreceri, ca si populara...daca nu va place populara n-o sa va placa nici manelele...manelele sunt de fapt o lautareasca, o populara adaptata....nu ma intereseaza cine le canta...sau ce canta....versurile sunt de 2 lei...asta-i adevarat...mie imi place ritmul, imi place negativul piesei....

In State se asculta manelele la greu, in special la petreceri....oameni plecati de muuuuuult din tara asculta numai populara si manele...se incing niste hore formidabile , si distractie e mare....

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  07-13-2005, 04:50 PM 12335 in reply to 12148

Ha ca nu am avut timp pana acum sa postez aici.

Ajutati-ma si pe mine sa inteleg CINE decide care muzica este muzica si ok? Cat despre spune-mi ce muzica asculti ca sa iti spun cine esti, la fel pot spune "nu te poti c...a in gustul omului".

Sau acum cel care asculta muzica clasica e mai cu, coarne? Si cel cu hip-hop e mai shmecker? Hai sa fim seriosi. Eu unul sunt SUPER IMPOTRIVA tiganilor, dar intotdeauna am apreciat doua lucruri la ei: 1. faptul ca sar unul in ajutorul altuia, 2. muzica lor.

Daca spuneti ca manelele nu sunt muzica, atunci habar nu aveti ce vorbiti. Poate e Angelea Similea muzica, sau Mihai Constantinescu.

Si inchei asa cum am inceput: CINE decide care muzica e ok si care nu? (eu votez pe numarul de ascultatori, ca doar nu or fi toti tampiti si s-au gasit vreo 2-3 mai cu motz care stiu ei care e muzica "BUNA").

Cei care nu isi amintesc trecutul vor fi condamnati sa il repete. (George Santayana - The Life of Reason, Volumul1, 1905)
  •  07-13-2005, 05:14 PM 12343 in reply to 12300

bonepaula wrote:

nu-mi spuneti ca ascultati numai simfonica ca nu va cred(si eu numai pe asta o consider muzica adevarata, creata de adevarati artisti, cu scoala , cu ani grei de munca...un Ciprian Porumbescu sau un Mozart si altii sunt singurii muzicieni adevarati !!!)

Paula,  pe mine crede-ma. Numai simfonica ascult. Ca am citit pe undeva ca asta mic al meu, pana sa se nasca are nevoie sa asculte numai de asta. Si bag la greu simfonica. Mai am 3 luni si scap. :)

Alea iacta est.
  •  07-13-2005, 05:15 PM 12344 in reply to 12335

Saluti!

"nu te poti c...a in gustul omului".......100% True. In Romania la ora actuala 95% din cei ce asculta manele sunt Tzigani,Tarani si din nou Tzigani [ poate 1%-2% patrecaretzi care numai la 'beutura le digera ] Si cum in Romania sunt foarte multzi din ambele tabere se pare ca ei decid cum ca "Si Manelele E Muzica" Smile [:)] Exista si o explicatzie versurile sunt atat de lame ca e imposibil sa nu itzi ramna in cap si sa le fredonezi cu 'sticla in mana...Indifferent [:|]

Ce este chiar revoltator este ca din cauza fenomenului asta nu mai exista nici o Discoteca in oraselul meu natal...Orice dj. era "linsat" daca nu avea si manele in play-list....in final punea manele apoi tzigani [ si nu numai ] se urcau pe mese ....aruncau cu bani ..ca de ...asa spune "muzica" si apoi cand erau suficient de "incalzitzi" trebuia sa demonstreze cine e "barosanu" ....in fine sabi si cutzite...in final girofare..etc.....Cum plm sa itzi placa muzica asta de "scandal"......in fine chiar ca nu potzi sa te c.... in gustul omului dar totusi.....

Respekkkt.....Smile [:)]

•  07-13-2005, 05:22 PM 12347 in reply to 12343

Poate ajungi soprana!!!!!!!!!!Big Smile [:D]
  •  07-13-2005, 05:23 PM 12348 in reply to 12344

In primul rand de unde stii tu 95% din cei care asculta manele in Romania sunt tzigani? Esti in Romania?

In al doilea rand, la revelionul trecut s-a facut o emisiune pe Antena 1 "Manelisti contra Anti-Manelisti". Mai are sens sa spun cine a castigat? Nu stiu daca am vazut cativa tzigani printre cei care erau manelisti convinsi.
    De fapt chiar si tu spui ca nu doar tziganii se urca pe mese la discotecile din orasul tau natal. Si in acelasi timp spui si ca nu se pune problema sa nu existe manele in "menu".

Asa ca ma repet: Chiar sunt toti tampitzi?

Si nu in ultimul rand (pentru ca nu ai raspuns), CINE decide care muzica e ok? Rock? Hip-hop? Clasica? House? Trance? Gothic? Jazz? Blues?

Cei care nu isi amintesc trecutul vor fi condamnati sa il repete. (George Santayana - The Life of Reason, Volumul1, 1905)
  •  07-13-2005, 05:26 PM 12351 in reply to 12343

thana wrote:
    Paula,  pe mine crede-ma. Numai simfonica ascult. Ca am citit pe undeva ca asta mic al meu, pana sa se nasca are nevoie sa asculte numai de asta. Si bag la greu simfonica. Mai am 3 luni si scap. :)

Hai ca am mai auzit una azi. Smile [:)] Banuiesc ca ai vazut un studiu stiintific, realizat in ultimii 20-30 de ani, pe un esantion de peste 1mil de persoane, nu? Big Smile [:D]Smile [:)]

De curiozitate, mama ta a ascultat numai simfonica cand erai tu in asteptarea venirii pe lumea asta? Daca nu, ai iesit cumva in neregula? Ca iti spun sigur ca mama nu a ascultat si in afara de anumite chichite pe creierul meu (vezi ascultatul de manele si issueurile cu tziganii) eu cred ca am iesit destul de ok.

•  07-13-2005, 05:40 PM 12354 in reply to 12335

mie imi place si Mirabela Dauer, Madalina Manole, Corina Chiriac...le am in calculator trecute "Muzica pt mama"Big Smile [:D]

ehehehe.....au fost frumoase la vremea lor...acum "au expirat", dar parintii nostri inca le asculta cu drag

Thana....good for you Yes [Y]...muzica simfonica e extraordinara....pe mine ma calmeaza, ma linisteste....e super ! imi place la nebunie sa adorm pe astfel de muzica

Squall...inca nu ne-ai zis ce muzica asculti?

Mie imi plac manelele si le ascult si le dansez cu drag....iar tu Squal exagerezi cand zici ca numai tiganii si taranii asculta si ca in final dupa o seara din asta ajung la puscarie....hai sa fim seriosi....eu inca nu am fost la nici o petrecere care s-a terminat astfel din cauza manelelor...iar in discoteca....rar, rar , rar de tot se mai baga manele (poate doar la tara)...si mai sunt cluburile unde se baga doar manele...dar nu te pune nimeni sa te duci acolo daca nu-ti place atmosfera...si mai este "Teo Show" la PROTV, sau probabil Teo e vreo taranca sau tiganca de invita "manelisti" la emeisiunea ei...

si hai sa ne luam si de hip-hop....."baietii de dupa blocuri" "baiat de baiat" "smecher de smecher" care fura de rupe, violeaza la coltul blocului, si toti care nu asculta hip-hop isi iau bataie...in special "pletosii"...in fata mea s-a consumat un astfel de caz(un grup de rockeri au fost luati la bataie in plina strada de "baietii de cartier" , doar pt ca aveau plete)

manelele imi amintesc de tara mea...precum am zis ...au acel ritm de populara....muzica romaneasca traditionala....iti curge in sange muzica asta...esti roman ! sunt ritmurile Romaniei....asta e muzica noastra....fie ca-ti place , fie ca nu

•  07-13-2005, 05:57 PM 12360 in reply to 12354

si ca sa continui....

hip -hop-ul romanesc este copia hip-hop-ului cantat de "black people"...astia au inventat muzica asta pe vremea cand erau sclavi...e muzica lor....romanii, hop si ei, se imbraca ca ei, le asculta muzica si se cred mari "smecheri"

house-ul....muzica cantata "in the house" sau altfel numita  tehno...era ascultata de acei indivizi drogati cu Extazy...faceau astfel de ritmuri pt ca erau pierduti in lumea lor...

de simfonica nu comentez !

ce ziceti de dance-ul romanesc? "la mare , la soare, fetitele sunt goale"..mama ce vers !!! toate formatiile aparute ca ciupercile dupa ploaie ...canta oare astia muzica???? ca daca ii pui sa cante live, o iei la fuga...

oricum , precum am zis...eu ascult de toate....nu le iau apararea niciunuia dintre stiluri...si manelele au bilele lor negre...

•  07-13-2005, 06:07 PM 12362 in reply to 12351

munteanul wrote:

thana wrote:

Hai ca am mai auzit una azi. Smile [:)] Banuiesc ca ai vazut un studiu stiintific, realizat in ultimii 20-30 de ani, pe un esantion de peste 1mil de persoane, nu? Big Smile [:D]Smile [:)]

De curiozitate, mama ta a ascultat numai simfonica cand erai tu in asteptarea venirii pe lumea asta? Daca nu, ai iesit cumva in neregula? Ca iti spun sigur ca mama nu a ascultat si in afara de anumite chichite pe creierul meu (vezi ascultatul de manele si issueurile cu tziganii) eu cred ca am iesit destul de ok.

Nu, munteanule. Nu a ascultat. Nici nu avea la ce sa asculte. Ca aveau un radio amarat ca de, asa era atunci. Taica-meu inca student, greutati...Dar ea vorbea cu mine si mama mea are un ton al vocii de persoana buna, ma mangaia, chestii d'astea. Eu nu am timp sa vorbesc cu pustiul meu si cand ma aude ca de vorbit vorbesc mult dar nu cu el, imi aude vocea stridenta care e suparata tot timpul de atata stres, care se aude mai tare decat e cazul pentru ca sunt fie in meeting-uri, fie in plant si e zgomot. Asa ca apelez la mijloace d'astea "artificiale". Incerc sa fac orice in sta in putintza sa am un copil sanatos si la minte si la trup. Peste vreo luna o sa imi iau concediu si atunci o sa am timp sa vorbesc cu pustiul meu, dar tot o sa ii pun si muzica simfonica. Il "atac" din doua partzi. :)

Alea iacta est.
  •  07-13-2005, 07:07 PM 12367 in reply to 12348

M tata daca imi faci referire la Distrusi aia de pe Antena 1  cu Ciao minte....si mai stiu eu ce emisiune de 2 lei.....nu ma lamuresti deloc....Programe Tv. de genul a ce ai mentzionat tu sunt destinate publicului de la tzara.....si celor care asculta manele......iar cei ce participa la asemenea show-uri sunt oameni fara valoare , oameni de 2 lei , ce vor doar sa apara pe tv. si sa se faca de KaKaO.....Da sunt mai mult prin tzara decat plecat asa ca stiu ce vorbesc...cu % si spun ce vad in jurul meu....sunt si Romani care asculta manele normal ....treaba lor ..ce am povestit eu se intampla acum ceva timp 2-3 ani si de prin 2002 nu mai exista Club  sau Disco [ in my town ]  din cauza manelelor si a celor ce o asculta....CINE decide care muzica e ok? -------PUBLICUL normal decide vezi vanzarile......asa ca adevarata Muzica se vinde peste tot in lume ....."Zgomotul Tziganesc" numai in Romania se vinde. Deci potzi spune ca este MUZICA????

B. Eu ascult muzica de gen: House ,Trance ,Rave, Techno........And some Hip-Hop Romanesc ---adica Only Parazitzii.

"Teo Show" la PROTV, sau probabil Teo e vreo taranca sau tiganca de invita "manelisti" la emeisiunea ei...Ce face Teo se numeste Audientza.....exact ce spuneam mai sus exista public pt. asa ceva Doar in Romania.

manelele imi amintesc de tara mea...precum am zis ...au acel ritm de populara....muzica romaneasca traditionala....iti curge in sange muzica asta...esti roman ! sunt ritmurile Romaniei....asta e muzica noastra....fie ca-ti place , fie ca nu

Ick! [+o(] De Romania poate sa itzi aduca aminte si alta muzica dar probabil ca Tu ai ascultat NUMAI manele pana sa pleci si de asta itzi aduce aminte de Romania. NU au nici o legatura cu muzica traditzionala Populara.....Itzi curge tzie in sange "muzica" asta INFECTA si nu are nici o legatura cu faptul ca esti Roman din moment ce este cantata de TZIGANI!!!!!!!!!!!

house-ul....muzica cantata "in the house" sau altfel numita  tehno...era ascultata de acei indivizi drogati cu Extazy...faceau astfel de ritmuri pt ca erau pierduti in lumea lor...

Esti pe langa rau referitor la House......cat despre Extazy plm cred ca te-ai uitat pre mult la Tv in U.S la emisiuni de gen ..unde prezinta petreceri prin hambare pe camp si mai stiu eu ce....Afla ca in Romania peste tot in cluburile respectate House is No. 1 Is Named Clubing For you Maneling No [N]

ce ziceti de dance-ul romanesc? "la mare , la soare, fetitele sunt goale"..mama ce vers !!! toate formatiile aparute ca ciupercile dupa ploaie ...canta oare astia muzica???? ca daca ii pui sa cante live, o iei la fuga...

Mama dar esti in urma rau nu gluma versul ce l-ai citat este de prin '99 cred Big Smile [:D]........Cine a fost pe locul 3 la EuroVizion?? Gutza??? Adi??? don't think so....Sistem care este in zona House ...Nu i-am vazut cu Extazy sau poate nu am fost atent eu.....Stick out tongue [:P]

In concluzie esti  No [N] MANELISTA No [N] ai spus chiar tu ca itzi curge in sange..asa ca nu te zcuza cu simfonica si alte alea...

CUM SA FACI O MANEA DE SUCCES IN 10 PASI SIMPLI.

PASUL 1

Nume de bastan (Elvis, Florin Fermecatoru', Englezu', etc).

PASUL 2

Incultura generala obligatorie.

PASUL 3

IQ mai mic decat numarul de la pantofi.
    Castigarea unui loc in categoria prosti, dar multi.

PASUL 4

Posesie (sau achizitionare pe parcurs) limuzina, castel, faraoanca si boraci (puradei).

PASUL 5

Rude-n puscarie.

PASUL 6 - Imagine

1. Bijuterii - Lant, ghiul si bratara de aur - mai mult de 1/2 din greutatea corporala
    2. Freza - 2 parti gel, o parte par
    3. Hainele - Cat mai stralucitoare si de prost gust

1. Camasa (alba sau neagra)
      2. Pantaloni (preferabil negri)
      3. Pantofi de lac
      4. Vesta, manta sau capa

PASUL 7 - Versuri

1. Vocabular obligatoriu
      bani, dusmani, tigani, golani,
      femei, fetite, printesa,
      bautura,
      dolari, aur, parai, lovele, milionar, Mercedes, celular,
      inima, suflet, Dumnezeu, viata,
      valoare
      Interjectii : oooooooof, ah, sha-la-la, cicalaca-cichicha, etc

2. Sunt admise

1. greseli gramaticale
      2. verbe - conjugare si acord
      3. substantive - plural la alegere
      4. greseli de tipul "la toti", "lu' copilu' meu" si din seria "casa" - "as vrea ca sa te regasesc"
      5. versuri albe
      6. rime cu acelasi cuvant
      7. metafore duse la extrem ("floarea florilor", "sugativa-n portofel")
      8. cuvinte straine ("bambina", "ragazza", etc)

PASUL 8 - Subiecte

1. iubirea

1. relatiile

1. cu mai multe femei
        2. reusite
        3. nereusite (vezi parasire)

2. parasire

1. pentru altul / alta (merge si homo)
        2. pentru bani
        3. pentru ambele
        4. moarte

2. familia

1. copiii
      2. nevasta
      3. fratele

3. banii

1. detinerea lor in cantitati mult exagerate
      2. risipa fireasca
      3. invidia celorlalti

4. lauda proprie (bogatie, bunastare, performante sexuale, sex-appeal, performante muzicale)

PASUL 9 - Melodia

1. instrumente consacrate

1. acordeon
      2. orga proasta
      3. instrument de suflat
      4. tobe de sintetizator cu generozitate

2. voce

1. optionala si/sau chinuita
      2. ecou
      3. accent obligatoriu
      4. rap inclus

3. originalitate facultativa

PASUL 10 - Videoclipul

1. miscari necesare (pt. manelist)

1. stanga-dreapta (maxim doi pasi)
      2. pocnire din degete
      3. zambet cuceritor

2. 15-20 de fete dotate care sa-si agite echipamentul
    3. decor prost (sau inexistent)
    4. lumini cat mai colorate
    5. cateva masini decapotabile in care sa cante barosanu'

•  07-13-2005, 08:05 PM 12371 in reply to 12367

pe bune ca n-am chef sa ma cert iar cu tine !

asculti populara? iti place? afla ca pe langa populara, exista muzica lautareasca, perfect traditionala...aceasta era cantata si inca este de lautari, aia cu acordeoane, viori si tambal ...inca nu vezi asemanarea intre lautareasca si manele?

zici de Parazitii? haaaa ce muzica oameni buni !! ce muzica extraordinara...ce versuri adevarate...ce ritm extraordinar...da...ai dreptate...cu adevarat muzica...da da

te intreb... ai vazut vreodata adevartii "black people" in toata splendoarea lor? adevaratii cantareti de hip-hop...presupun ca i-ai vazut prin videoclipuri..ce lanturi au la gat, si ce "fetite" danseaza langa ei...si cum se "onduleaza"...ce masini au toti, si ce haine poarta (pantalonii trebuie sa fie largiiiiiii, si nu se poarta pe talie ce mult mai jos, daca se poate la genunchi , tricouri cu 2 numere mai mari)...."manelistii" dragul meu poarta costume si cravata...mereu cand apar la tv ii vei vedea aranjati si pusi la punct(nu neaparat cu gust, dar macar tin la imaginea lor)

hip hop-ul romanesc e jalnic !!! e patetic !! nu degeaba is cenzurati in toate melodiile....in orice cantec trebuie sa exista o injuratura ca altfel nu-i hip-hop

mai informeaza-te in legatura cu muzica house....afla cine au abordat-o primii...eu ti-am zis cum a aparut...nu cine o canta acum si cine o asculta...cu siguranta majoritatea houserilor nu folosesc droguri, ci doar le place muzica si ritmul, care e super ok ...pana la un punct...nu pot sa ascult la infinit bubuiala aia...ca e o bubuiala....muzica electronica...am house la greu in calculator si imi place ! chiar imi place !

ti-am dat exemplul ala de vers, pt ca inca este la moda versul ala...sau vrei sa-ti dau altele ?cred ca le stii prea bine!!

ai dreptate cu audienta de la TV, dar Teo nu omite niciodata sa spuna cat de mult ii apreciaza si cat de mult tine la ei...si daca este audienta , inseamna ca Romania asculta manele...si nu cred ca toata romania e plina de tigani si tarani!

precum ti-am zis....in discoteci nu se mai pun manele! decat foarte rar si doar o melodie..maxim doua! Nu stiu de cand ai plecat din tara si nici de unde esti de loc, dar iti zic 100% sigur ca nu se mai pun manele in discoteci...la radio ?de ani buni n-am mai auzit o manea...nici macar una !

si adica de ce mi-ar place sa aud house bubuind dintr-o masina ultimul racnet si nu mi-ar place sa aud o manea ?

greseli gramaticale sunt in toate genurile de muzica !

videoclipurile de cacao sunt pe toate drumurile in Romania, si nu manelistii au fost cei care au inceput...sunt destul d eputine videoclipuri cu manele , in principal se fac videoclipuri pe "dance" ...stii tu toate formatiile aparute de vreo cativa ani...si precum am zis...aia nici macar o vocaliza nu stiu sa faca...is la pamant....are tata bani si vrea fata sa fie "cantareata"

ascultam manele si in tara...asta ca sa-ti impac sufletelul chinuit...ascult mai mult acum, ce-i drept....si nu ma refeream ca imi curge in sange maneaua ci muzica populara...care e muzica noasta a romanilor....si normal ca n-o sa-i placa americanului muzica mea traditionala, nu o intelege , nu stie ce-i aia o hora, nu stie ce-i aia "dor" si "doina"...astea sunt cuvinte care numai in Limba Romana apar !!! si deci nu ma astept sa fie inteleasa de straini si mai ales promovata! ce alta muzica poa sa-mi aduca mai bine aminte de Romania, decat muzica noastra??muzica creata de romani imbracati in portul romanesc cantand despre plaiul romanesc

repet..daca nu-ti place muzica populara deloc, nu ai cum sa agreezi ritmul manelelor....presupun ca la nunta ta va canta casetofonul...ca asa e la moda.. inainte de a lua amploare house-ul tu ce ascultai? vei pune house la nunta ta? sau rock? o sa fuga toti nuntasii!

•  07-13-2005, 08:52 PM 12372 in reply to 12371

Exact cum am spus te simtzi si esti No [N] Manelista No [N] si vrei sa te zcuzi!!! Stick out tongue [:P] Stai linistita ca nici nu trebuia sa imi/ne spui ca mi-am/ne-am dat seama de cand tzi-am citit primele posturi!Big Smile [:D] Se pare ca ai petrecut ceva timp sa faci "comentariul" asta referitor la muzica si cand spun muzica nu ma refer ca ManeleStick out tongue [:P]

Some coments:

zici de Parazitii? haaaa ce muzica oameni buni ........

Parazitii Rulezzzzzzzzz ....Music [8] Ce glume de c...t ai in tine" Music [8]---asculta si ai sa vezi ca ei canta despre ceva anume....nu bani ,femei,iubire..etc....

te intreb... ai vazut vreodata adevartii "black people" in toata splendoarea lor? adevaratii cantareti de hip-hop...presupun ca i-ai vazut prin videoclipuri..ce lanturi au la gat, si ce "fetite" danseaza langa ei...si cum se "onduleaza"...ce masini au toti, si ce haine poarta (pantalonii trebuie sa fie largiiiiiii, si nu se poarta pe talie ce mult mai jos, daca se poate la genunchi , tricouri cu 2 numere mai mari)...."manelistii" dragul meu poarta costume si cravata...mereu cand apar la tv ii vei vedea aranjati si pusi la punct(nu neaparat cu gust, dar macar tin la imaginea lor)

"Black Pepole"---------se vinde in toata lumea muzica lor 50 Cents...The Game..and so on ...E stilul/imaginea  lor si asta vinde in toata lumea!!!! Pe cand distrusi de Gutza si Adi isi vand casetele la tarbe in Vitan sau mai stiu eu pe unde si NICIODATA nu ai sa ii vezi pe Mtv sau alte posturi de gen......

hip hop-ul romanesc e jalnic !!! e patetic !! nu degeaba is cenzurati in toate melodiile....in orice cantec trebuie sa exista o injuratura ca altfel nu-i hip-hop

Cenzura exista all over the world in Hip-Hop si nu numai....8] "In lumea ta roz femeie blestem sa ploua cu s....z si sa 'n-ai umbrela"Music [8]

ti-am dat exemplul ala de vers, pt ca inca este la moda versul ala...

La  moda ?? unde?? Poate in capul tau Stick out tongue [:P] sa fim seriosi stim cu totzi ce muzica si ce formatzi apar dar e istorie acel vers iar cateva formatzi ce au reusit sa reziste fac progrese......Valehia nici nu mai exista cum sa mai fie la moda ..poate in vreo 'Manea Devil [6]

ai dreptate cu audienta de la TV, dar Teo nu omite niciodata sa spuna cat de mult ii apreciaza si cat de mult tine la ei...si daca este audienta , inseamna ca Romania asculta manele...si nu cred ca toata romania e plina de tigani si tarani!

Teo hmm pai ea ce plm sa zica ...ca deh sunt invitatzi ei....Si da sunt multzi Tarani si Tzigani in Ro dupa cum bine stim. Tzigani No [N] Tarzni Yes [Y]--- oameni de la tzara care sunt ok dar memoreaza mai usor Music [8]"offf viatzaaaaa meaaaaaa"Music [8] decat Music [8]"You better run run run....."Music [8]

precum ti-am zis....in discoteci nu se mai pun manele! decat foarte rar si doar o melodie..maxim doua! Nu stiu de cand ai plecat din tara si nici de unde esti de loc, dar iti zic 100% sigur ca nu se mai pun manele in discoteci...la radio ?de ani buni n-am mai auzit o manea...nici macar una !

Exact! Nu se mai asculta prin nici un club respectabil spre fericirea mea si ce povesteam eu se intampla acum 2-3 ani....asa ca plm nu mai comenta ce nu e necesar fi mai atentaStick out tongue [:P]

si adica de ce mi-ar place sa aud house bubuind dintr-o masina ultimul racnet si nu mi-ar place sa aud o manea ?

Pai House=Marfa ..........Manea =Sucks ............Masina daca Marfa==>Masina Marfa muzica marfa [ nu neaprat House ]  dar in nici un caz manle.

repet..daca nu-ti place muzica populara deloc, nu ai cum sa agreezi ritmul manelelor....presupun ca la nunta ta va canta casetofonul...ca asa e la moda.. inainte de a lua amploare house-ul tu ce ascultai? vei pune house la nunta ta? sau rock? o sa fuga toti nuntasii!

Muzica Populara =Maria Dragomiroiu si cine plm mai canta

Muzica Lautaresca=Gil Dobrica ,Gica Petrescu

Manele=Jan din Valcea ,Florin salam,Gica pateu,......

La nunta mea normal ca o sa fie Lautareasca care nu are nimic de aface cu Regi si cu manele

Ca sa evitam alte "focuri" inchei aici Esti MANELISTA si nu incerca sa te scuzi ca cine te place te place asa cum esti!

•  07-13-2005, 09:05 PM 12373 in reply to 12372

Bai ..FURTUNA...ce pumni ti-as da in cap...ce-ai ma cu fata asta????? Ce ti-a facut ma...??? Bai daca te prind esti MORT!!!Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D]Big Smile [:D].Mai las-o mai si mai ia si tu o pauza..ca ne-ai disperat frateee...Angry [:@]
    Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere.(VOLTAIRE)
  •  07-13-2005, 09:19 PM 12375 in reply to 12372

nu vreau sa ma "zcuz" nici sa ma SCUZ ! ca doar nu mi-e rusine ca ascult manele ! in caz ca nu vezi am scris de fiecare data ca ascult manele ! si nu ma SCUZ !

Lautareasca dragul meu nu e cantata de cei pe care i-ai enumerat in nici intr-un caz ! iti repet...lautareasca (apropo nici cuvantul "lautari" nu are traducere) este muzica cantata la acordeon si la vioara, cu tambal si e cantata de cele mai multe ori de grupuri de oameni, nu de o singura persoana...Gica Petrescu canta muzica de petrecere....asta nu inseamna ca e lautar !!! unde ai auzit tu asa ceva mamica?? Gica Petrescu -lautar???

Se vede ca nu ai cunostinta de muzica traditonala romaneasca ! in schimb ii ridici in slavi pe "paraziti" ...well....alegerea ta...

Poate-mi faci vreodata o vizita si(dupa o bataie strasnica) ai sa vezi cam ce am eu in Winamp , asta ca sa te linistesti ...nu-s nici manelista, nici houser, nici rockerita, nici adepta muzicii simfonice!dar le ascult pe toate cu placere !

"manelistul" e ala care nu asculta altceva in afara de manele

"houserul" e ala care nu asculta altceva in afara de house

etc etc etc

P.S. Poate renunti la "plm" ca inteleg ce zici si fara astfel de prescurtari

P.S Iti mai repet o data de ce muzica romaneasca (populara, lautareasca si manele) nu este vanduta in intreaga lume? si nu se vand numai la taraba ci le gasesti albumele si in marile magazine de muzica din Romania

hai ca tac si eu...ca iar ajungem sa ne injuram pe-aci ! si chiar nu vreau sa se intample asta....noi "ne iubim" prea mult Big Smile [:D] nu-i asa?

•  07-13-2005, 09:19 PM 12376 in reply to 12371

bonepaula wrote:

presupun ca la nunta ta va canta casetofonul...ca asa e la moda.. inainte de a lua amploare house-ul tu ce ascultai? vei pune house la nunta ta? sau rock? o sa fuga toti nuntasii!

Paula, hai salut!

Hai sa-ti zic cum a  fost la nunta la mine, exact acum un an, in Romania. Am avut 2 solisti de muzica populara autentica, nu spun cine, nume mari. Si.... normal ca am avut si o orchestra. Cantau bine oamenii dar erau profilati, normal, pe manele. Inainte de nunta, mama mea le-a spus: "Orice, dar nu manele!" La care seful orchestrei i-a spus :" Doamna, da' ce dumneata te pricepi la muzica? Ce, dumneata esti muziciana ca noi? O sa vorbim noi cu domnisoara mireasa ce vrea " (adica cu mine) - ei stiind ca eu sunt factorul decizional. La nunta, pe la vreo 1-2 noaptea, dupa ce isi terminasera recitalul de cantece (fara manele) au inceput sa cante o MANEA. I-am lasat vreo 20-30 de sec sa cante ca sa fiu sigura ca e manea si apoi m-am dus frumusel la domnul "muzician" sef si i-am spus ca daca in 10 sec nu inceteaza nu le mai dau un ban. Si ghici cine a inceput sa cante muzica usoara, romantze, muzica de petrecere in general.? E adevarat ca pe unele  le-au mai repetat dar tot mai bine decat cu manele.

Alea iacta est.