|
|
O alta viziune asupra manelelor
Last post 02-20-2006, 07:20 PM by pegas. 22 replies.
-
01-12-2006, 07:27 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,899
-
Points 22,445
-
|
O alta viziune asupra manelelor
Sorin Adam Matei Indianapolis Vineri, 13 Ianuarie 2006
Maneaua e reprezentativa pentru Romania, cel putin in momentul istoric prezent... Cand cantaretii de manele scot disc dupa disc, si ele se vand ca painea calda, iar tineri mustaciosi recita cu priviri indarjite, „Au-au-au, dusmanii...” nu mai poti vorbi despre un fenomen... nereprezentativ. Nereprezentativi suntem noi, cartitorii care ascultam... Enescu.” Scriitorul Radu Paul Gheo sfida de curand cu aceste afirmatii de bun-simt o buna parte din lumea intelectuala din Romania, care inca crede ca intre majoritate si reprezentativitate nu se poate pune semnul egal. La observatia sa as adauga insa ca manelele nu sunt numai un viciu, ele pot fi chiar o virtute a culturii romanesti. Manelele sunt un tip de muzica iesit din amestecul gusturilor si emotiilor a doua continente, Europa si Asia. Ele au aparut in Balcani. Ne aducem probabil aminte ca primele manele au aparut in anii ‘80, sub numele de „muzica sarbeasca”. Ele fac parte din ceea ce antropologii numesc „forme culturale de tip creol”. Culturile creole, cum ar fi cea haitiana, jamaicana sau cubaneza, au aparut, ca si cele din Balcani, acolo unde se ciocnesc mai multe civilizatii: amerindiana, africana si europeana. Melodiile lor sunt simple, dar pline de viata. Ele sunt intelese de toti pentru ca fac apel la emotiile cele mai simple: bucurie, tristete, dorinta. Muzica creola calatoreste departe pentru ca salta din inima in inima fara efort. Asa se explica cum, la un moment dat, toata lumea, de la New York la Bucuresti, dadea din fund si exclama „cha-cha-cha”. Balcanii si vecinii lor de la nord (Romania, Moldova, chiar si Ungaria) sunt un alt loc de pe glob unde civilizatii diferite - turco-orientala, europeana sau ruseasca - se intalnesc si creeaza un spatiu de tip creol. Muzica lor, cand unduitoare, cand saltareata, cand violenta, cand melancolica, face apel la emotii profunde. In Republica Moldova, acest amestec de tip creol a creat o muzica, desi radical diferita de manele, inrudita cu ele prin amestecul de stiluri si sunete. Popularitatea neasteptata a celor de la O-Zone sau Zdob si Zdub nu este o intamplare. Sunetele se amesteca in Moldova la fel de natural ca ritmurile africane, spaniole si europene in lumea Caraibelor. Moldovenii au avut curajul de a accepta tot ce-i inconjoara: rockul punk, dance, tilinca si melosul patetic rusesc. Romania are prin manele propria sa sansa de a fi universala prin creolizare. Desigur, muzica si versurile acestora trebuie slefuite. Multe dintre falseturi si aritmii trebuie disciplinate. Daca as fi in industria locala a muzicii as investi serios in orchestratie, linie melodica si videoclipuri (cam la fel cum a facut hip-hopul local, care este la acelasi nivel cu cel occidental, ba chiar mai bun uneori prin sinceritate). Odata ce stangaciile melodice si de imagine vor fi rezolvate, super-starurile manelelor vor fi precis auzite pe piata internationala. Ele vor da, in sfarsit, o justificare sloganului: „Romania, mereu surprinzatoare”.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
01-12-2006, 11:42 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Re: O alta viziune asupra manelelor
Mmmm... deci logica e in felul urmator: "prosti, prosti da'.... multi", sau: "vox populi vox Dei". In consecita va promit ca in iad nu o sa fie chiar asa de rau, din moment ce toata lumea se duce acolo...
A point is that which has no part.
|
|
-
01-13-2006, 06:45 AM |
-
Eastbam
-
-

-
Joined on 05-18-2005
-
Timisoara
-
Posts 165
-
Points 1,850
-
|
TheAlien wrote:
Sorin Adam Matei Indianapolis Vineri, 13 Ianuarie 2006
Maneaua e reprezentativa pentru Romania, cel putin in momentul istoric prezent... Cand cantaretii de manele scot disc dupa disc, si ele se vand ca painea calda, iar tineri mustaciosi recita cu priviri indarjite, „Au-au-au, dusmanii...” nu mai poti vorbi despre un fenomen... nereprezentativ. Nereprezentativi suntem noi, cartitorii care ascultam... Enescu.” Scriitorul Radu Paul Gheo sfida de curand cu aceste afirmatii de bun-simt o buna parte din lumea intelectuala din Romania, care inca crede ca intre majoritate si reprezentativitate nu se poate pune semnul egal. La observatia sa as adauga insa ca manelele nu sunt numai un viciu, ele pot fi chiar o virtute a culturii romanesti. Manelele sunt un tip de muzica iesit din amestecul gusturilor si emotiilor a doua continente, Europa si Asia. Ele au aparut in Balcani. Ne aducem probabil aminte ca primele manele au aparut in anii ‘80, sub numele de „muzica sarbeasca”. Ele fac parte din ceea ce antropologii numesc „forme culturale de tip creol”. Culturile creole, cum ar fi cea haitiana, jamaicana sau cubaneza, au aparut, ca si cele din Balcani, acolo unde se ciocnesc mai multe civilizatii: amerindiana, africana si europeana. Melodiile lor sunt simple, dar pline de viata. Ele sunt intelese de toti pentru ca fac apel la emotiile cele mai simple: bucurie, tristete, dorinta. Muzica creola calatoreste departe pentru ca salta din inima in inima fara efort. Asa se explica cum, la un moment dat, toata lumea, de la New York la Bucuresti, dadea din fund si exclama „cha-cha-cha”. Balcanii si vecinii lor de la nord (Romania, Moldova, chiar si Ungaria) sunt un alt loc de pe glob unde civilizatii diferite - turco-orientala, europeana sau ruseasca - se intalnesc si creeaza un spatiu de tip creol. Muzica lor, cand unduitoare, cand saltareata, cand violenta, cand melancolica, face apel la emotii profunde. In Republica Moldova, acest amestec de tip creol a creat o muzica, desi radical diferita de manele, inrudita cu ele prin amestecul de stiluri si sunete. Popularitatea neasteptata a celor de la O-Zone sau Zdob si Zdub nu este o intamplare. Sunetele se amesteca in Moldova la fel de natural ca ritmurile africane, spaniole si europene in lumea Caraibelor. Moldovenii au avut curajul de a accepta tot ce-i inconjoara: rockul punk, dance, tilinca si melosul patetic rusesc. Romania are prin manele propria sa sansa de a fi universala prin creolizare. Desigur, muzica si versurile acestora trebuie slefuite. Multe dintre falseturi si aritmii trebuie disciplinate. Daca as fi in industria locala a muzicii as investi serios in orchestratie, linie melodica si videoclipuri (cam la fel cum a facut hip-hopul local, care este la acelasi nivel cu cel occidental, ba chiar mai bun uneori prin sinceritate). Odata ce stangaciile melodice si de imagine vor fi rezolvate, super-starurile manelelor vor fi precis auzite pe piata internationala. Ele vor da, in sfarsit, o justificare sloganului: „Romania, mereu surprinzatoare”.
![No [N]](/emoticons/emotion-45.gif) ![Angry [:@]](/emoticons/emotion-12.gif)
Forward ever, backward never
|
|
-
01-13-2006, 08:41 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
De cind creol e egal cu turcism, ori tiganism, ori cum i-o fi zicind? Sa nu va suparati pe mine, dar daca asta-i muzica noastra, atunci Maria Tanase si altii se rasucesc in mormint. Poate prinde la unii tineri, dar cit reprezinta ei din totalul populatiei?
|
|
-
01-13-2006, 09:26 AM |
-
Crikey
-
-
-
Joined on 10-29-2005
-
-
Posts 323
-
Points 2,905
-
|
Girbova wrote:De cind creol e egal cu turcism, ori tiganism, ori cum i-o fi zicind? Sa nu va suparati pe mine, dar daca asta-i muzica noastra, atunci Maria Tanase si altii se rasucesc in mormint. Poate prinde la unii tineri, dar cit reprezinta ei din totalul populatiei?
Oare numai la tineri ? Tin minte ca acum vreo 1-2 ani cand manelele si Adrian de Vito ( ) erau in "cea mai mare " voga, am vazut si auzit o stire la TV in care inalti demnitari romani, deputati, senatori dansau la fiestele si sindrofiile lor pe muzica de manele de se 'spargeau in figuri' impreuna cu nevestele lor pe mese. Deci se pare ca 'prinde' bine stilul asta ..indiferent de patura sociala. ![Tongue Tied [:S]](/emoticons/emotion-7.gif)
|
|
-
01-13-2006, 09:36 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Cred ca sint un dinozaur. Dar eu ramin la muzica de dinainte. Acum doi ani la mare, ne-au inebunit pe toti cu muzica asta. Si nu nuami pe noi "cei plecati", ci pe toti. E drept, cam peste tot auzi aceeasi muzica zgomotoasa. Ce sa povestim de lirica, erau agramati.
|
|
-
01-13-2006, 04:33 PM |
-
Crikey
-
-
-
Joined on 10-29-2005
-
-
Posts 323
-
Points 2,905
-
|
Girbova wrote:Cred ca sint un dinozaur.
Nu numai tu. Si eu. ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif) ![Stick out tongue [:P]](/emoticons/emotion-4.gif)
|
|
-
01-13-2006, 06:52 PM |
-
thana
-
-

-
Joined on 03-05-2005
-
Clinton Twp, Mi
-
Posts 831
-
Points 8,360
-
|
Dar sa vad ce mai ziceti acum. Acum vreo 20 de minute vin si eu acasa si ce vad la televizor? Ditamai stirea in principala emisiune de stiri a zilei la Antena1: logodna lui Catalin "Arabu". Erau numai grasune-maneliste care isi scuturau shuncile, cantareti de manele care dadeau dedicatii ca la nunta (gen: pentru nashu, sa traiasca! ) si aratau banii primiti....dezgustator. Brrrrr!
Alea iacta est.
|
|
-
01-14-2006, 03:55 PM |
-
01-14-2006, 04:24 PM |
-
Adryan1979
-
-
-
Joined on 11-17-2005
-
-
Posts 357
-
Points 2,860
-
|
Pai Crickey inafar de linia melodica care ar fii diferenta intre
manele in balcani sau rap/hip-hop in America......ambele sunt facute de
minosritatati ambele sunt considerate sub-culturale si daunatoare
tineretului/ ambele vb despre aceasleasi lucruri/drame incredibile,bani
facuti usori, dusmani, femei ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Mai ramane sa si gaseasca si un rist comun si gata...sunt
identice....oh si sa cante in aceeeasi limba:) Copilu Minune cantand in
engleza/americana
|
|
-
01-14-2006, 04:45 PM |
-
Crikey
-
-
-
Joined on 10-29-2005
-
-
Posts 323
-
Points 2,905
-
|
Adryan1979 wrote:Pai Crickey inafar de linia melodica care ar fii diferenta intre manele in balcani sau rap/hip-hop in America......ambele sunt facute de minosritatati ambele sunt considerate sub-culturale si daunatoare tineretului/ ambele vb despre aceasleasi lucruri/drame incredibile,bani facuti usori, dusmani, femei ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) Mai ramane sa si gaseasca si un rist comun si gata...sunt identice....oh si sa cante in aceeeasi limba:) Copilu Minune cantand in engleza/americana ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Asa o fi precum spui, Adryan. Dar R Kelly cu melodia lui prea mi-a amintit de manele noastre. Dar apropo, Adi de Vito la cat e de faimos in the field, cum de nu are cantece si in engleza/americana ? Sau poate o fi avand si n-oi sti eu.
|
|
-
01-27-2006, 08:12 PM |
-
pegas
-
-
-
Joined on 01-28-2006
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Adryan1979 wrote:Pai Crickey inafar de linia melodica care ar fii diferenta intre manele in balcani sau rap/hip-hop in America......ambele sunt facute de minosritatati ambele sunt considerate sub-culturale si daunatoare tineretului/ ambele vb despre aceasleasi lucruri/drame incredibile,bani facuti usori, dusmani, femei ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) Mai ramane sa si gaseasca si un rist comun si gata...sunt identice....oh si sa cante in aceeeasi limba:) Copilu Minune cantand in engleza/americana ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Si banuiesc ca esti cel mai in masura sa te pronunti... Mai mult ca sigur esti la curent cu tot ce inseamna hiphop din moment ce-ti permiti asemenea comparatii. Precis esti in tema si cu fenomenul spoken-word (slam poetry) sau curentul Pop-Art. Am adus vorba de spoken-word pt. ca multi artisti din "zona" hiphop "activeaza" in paralel si ca poeti, prozatori sau actori de teatru (Saul Williams, Ursula Rucker, Sage Francis, Buck 65, Mike Ladd, Doseone, Illogic, etc.) iar legat de Pop-Art, asculta un Aesop Rock sau un Mike Ladd apoi arunca o privire la http://www.2020.ro/resources/files/SUPERNOVASIVERSION.pdf si fa niste comparatii ca vad ca te pricepi. Iti spune ceva faptul ca Mircea Cartarescu "preda" hiphop in cadrul orelor de Pop-Art la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti?
Ca sa fiu mai clar, hiphop-ul este prezentat unilateral de catre mass media din motive evidente (ignoranta, informare deficitara, rating, etc.) si adoptat de niste pusti care nici ei nu stiu ce vor - ma refer la baietasii cu 10 batice si 3 kg de lanturi la gat. Casele de discuri se "adapteaza" si uite asa se creaza o imagine - falsa sau nu.. prea putin conteaza (judecand prin prisma relativitatii lui Einstein).
De la jazz hiphop (the roots, aceyalone, busdriver, etc.) la abstract/avantgarde hiphop (anticon, deep puddle dynamics, clouddead, 13 & god, mike ladd) sau hiphop instrumental cu varii influente - jazz, trip-hop, breakbeat, muzica ambientala si clasica (dj krush, blockhead, dj vadim, s.a.m.d.), se poate vorbi de acelasi lucru - ARTA.
Vezi recentul eveniment Sonar 2005 la care "un anume" Dose One (Adam Drucker, autor al volumului de poezie suprarealista The Pelt) a fost invitat sa colaboreze, alaturi de DJ Rupture, cu OBC (Orquestra Simfonica de Barcelona i Nacional de Catalunya) in vederea unui spectacol bivalent (atat vizual cat si acustic) ce imbina poezia, muzica si arta teatrala la cel mai inalt nivel. http://www.bcnconcerts.com/sonar/2005/dijousnit/ http://www.clubsandwich.com/forum/messages/11129.html
Poezia postmodernista, suprarealista, neorealista, fracturista si chiar clasica se regaseste in hiphop, arta murala (graffiti) deasemenea e parte comp. a culturii hiphop, arta coregrafica (breakdance-ul) e cel de-al 4-lea element al mai sus amintitei culturi... si s-ar putea scrie la nesfarsit pe marginea acestui subiect.
Dar tu stii toate astea pt ca ar fi de prost gust sa vorbesti despre ceva ce vezi ocazional la TV si nu cred ca e cazul tau.
Scuza-mi ironia - nu m-am putut abtine
|
|
-
01-28-2006, 01:09 AM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Adryan1979 wrote:Pai Crickey inafar de linia melodica care ar fii diferenta intre
manele in balcani sau rap/hip-hop in America......ambele sunt facute de
minosritatati ambele sunt considerate sub-culturale si daunatoare
tineretului/ ambele vb despre aceasleasi lucruri/drame incredibile,bani
facuti usori, dusmani, femei ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
Mai ramane sa si gaseasca si un rist comun si gata...sunt
identice....oh si sa cante in aceeeasi limba:) Copilu Minune cantand in
engleza/americana
ma abtin. by the way...afro-americanii nu mai sunt considerati de muuult o minoritate in America. nu stiu de unde ai scos-o tu cu minoritatile...sa inteleg ca de-aia rup astia topurile cu rap/hip-hop si r'n'b ca la considera "daunatoare" ![Party!!! [<:o)]](/emoticons/emotion-19.gif) or fi ca astia cu tigarile : "consumul de tutun dauneaza grav sanatatii" dar se fumeaza in draci si companiile de tigari nu or sa dea niciodata faliment hmm.... parerea mea... comparatia facuta e deplasata. manelele nu au corespondent in America si nu o sa aiba vreodata. o sa revin si cu argumente daca e cazul. mai vb.
There are really two parts of me: if what i say is stupid, it surely came from the other guy.
|
|
-
01-29-2006, 09:37 AM |
-
pegas
-
-
-
Joined on 01-28-2006
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Si TE ROG mai deschide un manual de limba romana..
"inafar" e de fapt "in afara", "ar fii" e "ar fi" (vb-ul "a fi" se scrie cu "i" dublu doar la pers. a II-a), "sub-culturale" e "subculturale", "bani facuti usori" e "bani facuti usor" (cum sunt facuti banii? usor..) ca sa nu mai vorbim de "minosritatati" sau "aceasleasi" care ar putea avea totusi ca scuza... graba (?)
|
|
-
01-29-2006, 12:35 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,899
-
Points 22,445
-
|
pegas wrote:
Si TE ROG mai deschide un manual de limba romana..
"inafar" e de fapt "in afara", "ar fii" e "ar fi" (vb-ul "a fi" se scrie cu "i" dublu doar la pers. a II-a), "sub-culturale" e "subculturale", "bani facuti usori" e "bani facuti usor" (cum sunt facuti banii? usor..) ca sa nu mai vorbim de "minosritatati" sau "aceasleasi" care ar putea avea totusi ca scuza... graba (?)
Pegas, cu speranta ca nu vei interpreta in mod gresit mesajul meu, sa stii ca am observat in timp pe diverse forumuri romanesti, ca atunci cand cineva nu are o replica la subiect se leaga de gramatica celui care a scris. Adica, daca nu scrie gramatical corect, nu are cum sa aibe o opinie corecta si atunci hai sa il facem de cacao in fata celorlalti? Sau care este ideea?
Sa fi sigur ca daca vei posta suficient de mult mai devreme sau mai tarziu vei avea si tu greseli. Ca Adrian greseste mai mult, eh.. asta s-a mai discutat pe forum si a incercat el sa dea o explicatie, dar ma rog, asta e problema lui, nu e un motiv ca sa fie admonestat in public ca si cum a lipsit in clasele primare de la scoala.
|
|
-
01-30-2006, 07:44 AM |
-
pegas
-
-
-
Joined on 01-28-2006
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Iti dau dreptate.. Am fost putin rautacios dar, spun eu, am avut si oarecare circumstante.
Coincidenta face ca nici opinia sa nu fie corecta, in plus, au fost prea multe greseli pt. a le putea trece cu vederea.. ca sa nu mai spun ca-s nou pe forum si nu stiam de Adryan. In fine, una peste alta, recunosc ca poate nu era cazul "sa ma-ncord"
|
|
-
01-30-2006, 11:49 AM |
-
Adryan1979
-
-
-
Joined on 11-17-2005
-
-
Posts 357
-
Points 2,860
-
|
Pegas multumesc pt raspunsul tau care este o lectie pt cei
de pe acest forum despre cum ar trebui sa ti prezinti opinia; aducand
dovezi.
Vorbind despre arta/ in special despre muzica stiim cu
totii cat de discutabil este gustul. Tu ai adus poezia si arta in
discutie, ca fiind conectata cu cultura Hip=Hop. O intrebare
insa???Cati oamnei sunt constienti de acest lucru...mai mult, cati
tineri vad hip hopul in acest fel????Probabil Foarte foarte
putini....Cu cateva melodii foarte rare acest gen de muzica
incurajeaza la violenta, droguri, proxenetism etc. Cea ce ai adus tu in
discutie sunt sigur ca multi cantareti de hip hop nu s ar
identifica cu deaorece ei vor sa prezinte o imagine de "Thug"
"Gangster"............Deci opinia mea este ca cultura , poezia, si
lucruriule bune in Hip Hop poate sunt dar nu se vad, nu se simt, nu se
vand.......din pacate
Uite un link interensat despre ce cred eu impreuna cu altii despre acest gen de muzica
http://www.city-journal.org/html/13_3_how_hip_hop.html
Acest gen de muzica ii tine pe loc pe multi tineri in special in
mediile sarace, care ar putea avea alti idoli sau exemple inafara de 50
Cents...
Nu mai vroiam sa postez pe acest site , dar printre idioti mai sunt si
oameni care atunci cand au o opinie aduc dovezi, tine o tot asa este o
placere sa ne contrazicem si sa avem opinii diferite daca le intarim cu
dovezi reale.
Dupa cum vezi mai sus acest Ortiz ma intreaba de unde am scos o cu
minoritatile, ca african americans in USA nu sunt minoritati ![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif) ...asa
se merge aici Chiar daca ii dai un raspuns corect la gandirea
/lui/lor ne-functionala tot tu, adica Eu /sunt cel al
naibii sau prost , la sfarsit.
Pt Ortiz raspunsul corect ar fii:
"
Definitions of minority on the Web:
- a group of people who differ racially or politically from a larger group of which it is a part
- being
or relating to the smaller in number of two parts; "when the vote was
taken they were in the minority"; "he held a minority position"
- any age prior to the legal age
wordnet.princeton.edu/perl/webwn - The
definition of a minority group can vary, depending on specific context,
but generally refers to either a sub-group that does not form either a
majority or a plurality of the total population, or a group that, while
not necessarily a numerical minority, is disadvantaged or otherwise has
less power (whether political or economic) than a dominant group.
Examples of minorities in this latter context include women in some
countries and African Americans .
en.wikipedia.org/wiki/Minority" Deci
draga Ortiz, minorities pot sa fie un grup ethnic intr o tara cu alta
etnie majoritara, un grup mai mic numeric, sau un grup care nu este
reprezentat egal in conducerea unei societati, cum sunt femeile.Deci
oricum ai interpreta African-Americans in USA sunt o minoritate.
Blacks (african-american) si Womens in America impreuna cu native
indians au drepturi de minoritati cum ar fii --Afirmative actions---/
deci sunt recunoscute de guvern ca fiind Minorities. ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif) si
beneficiaza de drepturi extra comparat cu white americans- da un search
pe google cu "afirmative actions for minorities"
Uite aici un link guvernamnetal care recunoaste african americans si altii ca fiind minoritati
http://www.census.gov/pubinfo/www/NEWafamML1.html
Intreaba pe cine vrei tu draga Ortiz daca African Americans sunt
minoritati sau nu, si te rog eu revin o si contrazice- ma...dar apropo
incerca sa intrebi pe cineva in masura sa ti raspunda, nu gen .........
pe aici care aduce opinii luate beat fiind prin baruri.
Dupa cum am mai spus majoritatea pe acest forum habar nu aveti pe
ce lume traiti , multi moderatori se dau inteligenti pe aici
legandu se de chestii complet neimportante , dar cand vine vorba de
ceva educativ...........pauza................
Despre scrisul meu chiar si acum am de scris foarte mult in format
universitar, deci mai lasati-ma in pace cand scriu repede/incercati sa
intelegeti sensul, nu forma.
|
|
-
01-30-2006, 11:53 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,899
-
Points 22,445
-
|
Adryan1979 wrote: Dupa cum am mai spus majoritatea pe acest forum habar nu aveti pe ce lume traiti , multi moderatori se dau inteligenti pe aici legandu se de chestii complet neimportante , dar cand vine vorba de ceva educativ...........pauza................
Adrian, pentru ce motiv te legi de RomPortal si de moderatori?
|
|
-
01-30-2006, 12:15 PM |
-
MAN
-
-
-
Joined on 03-04-2004
-
-
Posts 406
-
Points 3,875
-
|
Adryan1979 wrote: Despre scrisul meu chiar si acum am de scris foarte mult in format universitar, deci mai lasati-ma in pace cand scriu repede/incercati sa intelegeti sensul, nu forma.
Nenea Adryan, nu cred ca ti-ar strica mai multa modestie. Stii tu vorba romaneasca "lauda de sine nu miroase a bine".
Din pacate aici in America multe lucruri se masoara in money. Prin urmare faptul ca scrii eseuri samd... nu spune nimic nimanui daca nu zici si cati bani se fac din treaba asta. Pentru ca aici masura e in bani...repet. Asta e realitatea. ![Smile [:)]](/emoticons/emotion-1.gif)
|
|
-
01-30-2006, 08:51 PM |
-
Adryan1979
-
-
-
Joined on 11-17-2005
-
-
Posts 357
-
Points 2,860
-
|
pai va luati de toate tampeniile careincercati sa le gasiti la persoane neagreeate ca mine....dar cand cineva spune ceva de genul african americans nu sunt minoritate in state../sau romanii sunt vinovati pana la proba contratie/sau america a fost facuta de englezi.......taceti malc
|
|
-
02-05-2006, 12:29 AM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
Salut Adryan.....am spus ca nu mai sunt considerati
minoritati, e o chestie de nuanta pe care tu se prea pare ca nu ai
observat-o, te-ai atacat degeaba si chiar nu stiu de ce. Repet nu am spus ca nu sunt minoritati, am spus ca nu mai sunt considerati...adica in viata de zi cu zi tendinta e ca si white people si black people sa fie o familie, dupa cum observi si tu (asta daca mai iei o pauza la scris eseuri) tendinta e de globalizare si eu la acest lucru m-am referit. Daca tu decizi ca sa scrii pe un anumit ton si sa folosesti anumite cuvinte si sensuri ironice doar pentru ca nu ai inteles SENSUL ![Idea [I]](/emoticons/emotion-55.gif) unei fraze/propozitii atunci asta este exclusiv problema ta. Pe viitor te-as ruga (macar in ceea ce ma priveste) sa iti masori mai mult cuvintele, mai ales ca eu unul nu te-am luat peste picior. Te-am lasat si stai linistit ca nu are nimic lumea cu tine...se pare ca tu ai ceva cu ea din moment ce dintr-o neintelegere (de-a ta) ai ales sa folosesti ironii de doi bani si un mod de adresare care lasa mult de dorit. De-acum nu o sa iti mai raspund deoarece nu vreau sa (mai) fiu offtopic. Da-i inainte ca-i dai bine. Hai pa.
There are really two parts of me: if what i say is stupid, it surely came from the other guy.
|
|
-
02-07-2006, 12:45 AM |
-
Ortiz
-
-
-
Joined on 05-10-2005
-
Costa Mesa, CA
-
Posts 169
-
Points 555
-
|
inca ceva...vorbeam despre muzica dupa cum f. simplu se poate vedea ca topurile sunt populate in majoritate de produse hip-hop si r'n'b, sa nu mai zic de rap, toate fiind cantate de negri, in diferite combinatii. nu cred ca se pot compara artistii de culoare (bineinteles ca mai au si ei spurcaciunile lor) din America cu tziganii sau romanii tziganizati care canta manele de la noi de acasa. parerea mea.
|
|
-
02-20-2006, 07:20 PM |
|
|