Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

predici ecologice???

Last post 04-05-2006, 09:38 AM by Girbova. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-05-2006, 08:22 AM 40394

predici ecologice???

Mai fratilor, ati cam adormit cu totii. Ma gandeam sa mai dezmortesc atmosfera prin a-i provoca pe Diomet sau Euclid. Dar pana la urma am renuntat Smile [:)]. Va atasez doar un articol, sa va dati si voi cu parerea.

Presedintele Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, vrea sa faca educatie ecologica prin Biserica. Acesta a cerut, intr-o scrisoare trimisa cultelor religioase din Romania, sa introduca in predica lor si o componenta de mediu.
      Dupa introducerea orelor de protectie a mediului in scoli, autoritatile s-au gindit sa ceara si cultelor religioase din Romania sa introduca in predica o componenta de mediu. „Am facut o scrisoare prin care am solicitat sprijinul Bisericii pentru pastrarea unui mediu mai curat. Am trimis-o tuturor: Prea Fericitului Parinte Teoctist, greco-catolicilor si celorlalte confesiuni”, spune comisarul general al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu. El spune ca, inainte de a trimite scrisoarea, s-a consultat si cu firmele de salubritate, care au fost de acord sa ceara sprijinul preotilor. „Nu cred ca ii voi refuza pe agentii de salubritate, avind in vedere ca Bisericile nu platesc nimic pentru ridicarea gunoiului”, sustine Silvian Ionescu.
      Reprezentantii Patriarhiei Romane spun ca in predici exista deja referiri la protectia mediului. „Am primit scrisoarea. In misiunea actuala a Bisericii exista deja preocuparea pentru mediul inconjurator. Sint rugaciuni care se refera la apa, padure si la pamint”, spune preotul Constantin Stoica, purtatorul de cuvint al Patriarhiei Romane.
  •  04-05-2006, 09:38 AM 40399 in reply to 40394

Re: predici ecologice???

Sincer? Ma face sa zimbesc. Amar.Pe vremuri oamenii mergeau la Biserica si cuvintul preotului era lege. Acum, multi se duc la Biserica sa fie cu constiinta impacata, dar putini mai respecta ce spune preotul. Pe de alta parte e adinc inradacinata in constiinta multora lipsa de respect fata de mediu. Incepind de la cei "mici" oameni in toata firea care nu se obosesc sa arunce biletele de bus in cos, ca-i la un metru distanta, si terminind cu cei "mari" care taie padurile fara nici un discernamint, si uita sa replanteze altele. Te doare sufletul sa mergi si sa vezi milioanele de pungi de plastic agatate in tufisurile de pa malul apelor, ori urmele picnicurilor la iarba verde. Cu certitudine trebuie facut ceva, dar nu stiu cit succes va avea actiunea asta. Ma gindesc ca modul de abordare a problemei nu-i cel mai potrivit. Daca ar fi invitat capii Bisericii la o discutie, masa rotunda, cum vreti sa-i spuneti, si acolo, impreuna sa decida asa ceva, cred ca ar fi avut mai mult succes. Asa, trimitind scrisoarea asta, suna ca ordin, si lumea se opune ordinelor. Poate capii Bisericii vor da dovada de maturitate, vor trece peste aspectul de mai sus, si vor decide ca de dragul pamintului sa faca ceva. Asta ar fi intr-adevar minunat. Doamne ajuta!
View as RSS news feed in XML