Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

gnosticismul ca neo-paganism

Last post 04-15-2006, 10:59 AM by rudycj. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  04-12-2006, 03:03 PM 41018

gnosticismul ca neo-paganism

De ceva timp mi se pare ca se incearca tot mai mult oferirea unei alternative gnostice la credinta crestina. Evanghelii gnostice, Codul lui Da Vinci, manuscrisele de la Nag Hammadi, si mai nou, Evanghelia lui Iuda. Prezentata cu mare pompa la National Geographic, aceasta noua Evanghelie vrea sa rescrie istoria Mantuitorului si a ucenicilor.

Credeti ca toate aceste lucruri sunt la intamplare? Sau exista un plan diabolic in spatele lor? Parerea mea este ca se incearca in mod voit daramarea fundamentelor crestine, a acelor doctrine care fac din crestinism o religie unica (de ex divinitatea lui Cristos, ineranta Bibliei etc). De data aceasta disputa nu e contra musulmanilor, ateilor etc, ci impotriva aceluiasi curent care a incercat sa devieze crestinismul de la doctrina corecta inca din primele secole.

•  04-12-2006, 08:24 PM 41036 in reply to 41018

Re: gnosticismul ca neo-paganism

Fodorf, care este "doctrina corecta" a crestinismului?

"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
  •  04-13-2006, 07:28 AM 41054 in reply to 41036

Pai, iata cateva lucruri...

- un singur Dumnezeu revelat in trei persoane

- inspiratia Bibliei (in manuscrisele originale nu a existat vreo greseala) ca si Cuvant revelat al lui Dumnezeu

- Isus Cristos este singurul  Mantuitor, fiind 100% om si 100% Dumnezeu

- nasterea Lui din fecioara, trairea Lui fara pacat, rastignirea, invierea si promisiunea de a reveni la sfarsitul vremurilor

•  04-14-2006, 12:14 AM 41103 in reply to 41054

Fodorf, multumesc. Asta ar insemna:
    1. Tatal, Fiul si Sfantul Duh?
    2. Manuscrisele originale (care au fost mai multe decat cele pe care le stim) spun Adevarrul Absolut?
    3. Nu comentez si nu tagaduiesc. Cred.
    4. Sfarsitul lumii pamantesti....dar cu mangaierea ca cei care vor supravietui vor cunoaste mantuirea, ca lacrimile li se vor sterge, ca nu va exista durere si ca pacea va domni?
    Asta?
    Uite, chiar acum, langa mine e cineva care crede ce spui...

"Driving down an endless road/Taking friends or moving alone/Pleasure at the fairground on the way..."
  •  04-14-2006, 12:38 AM 41104 in reply to 41103

...si care zice ca se va ruga pt tine in numele lui Iisus Christos....si care recomanda Efesieni cap. 6, 6. "We are dealing with principalities, not felsh. In high places we have spiritual batles...with Satan, power of darkness...and a Spirit of Religion". Care se opune Adevarului simplu al Bibliei lui Iisus Christos...
    De aceea, pune-ti Armura Domnului, pt ca tu sa poti sta in calea Intunericului. Fie ca Satana sa nu te atinga cu doctrine si religii! Fie ca oamenii care sunt sub influenta acestora sa nu te atinga!Pentru ca ei  nu cunosc Adevarul, ci doar au fost amagiti...Sa nu te surprinda, pentru ca fariseii l-au acuzat pe Iisus de blasfemie, ca e posedat...si de aceea s-au hotarat sa-l dea mortii....

PS Sper sa nu te superi, Fodorf, ...e soacra-mea care vrea sa discute despre astfel de lucruri...
    Zice ca e suficient...deocamdata Big Smile [:D]Flower [F]

•  04-14-2006, 03:54 AM 41108 in reply to 41103

1. Da

2. Manuscrisele originale sunt cele pe care le-au scris autorii biblici. De exemplu, cuvintele grecesti scrise de ap Pavel pe pergamentul adresat efesenilor era adevarul inspirat al lui Dumnezeu. Nu exista nici o greseala in ele.

3. Bine

4. Cine/cui va supravietui? Ultima parte din ce spui se refera la Ierusalimul ceresc, dupa ce Dumnezeu va face un cer si un pamant nou. In acel moment in care nu va mai exista durere, lacrima sau moarte.

•  04-14-2006, 03:58 AM 41109 in reply to 41108

Multumesc petnru rugaciuni. Chiar am nevoie.
  •  04-15-2006, 10:59 AM 41194 in reply to 41103

M.E.K:
    Fodorf, multumesc. Asta ar insemna:
    2. Manuscrisele originale (care au fost mai multe decat cele pe care le stim) spun Adevarrul Absolut?
    4. Sfarsitul lumii pamantesti....dar cu mangaierea ca cei care vor supravietui vor cunoaste mantuirea, ca lacrimile li se vor sterge, ca nu va exista durere si ca pacea va domni?
    Asta?
    Uite, chiar acum, langa mine e cineva care crede ce spui...

2. sugerezi ca ar fi mai multe de spus dar bibilia a fost cenzurata ? Sau mai bine zis continutul ei ? iar la 4. nu numai cei ce vor supravietuii armaghedonului ci toti cei morti in Christos vor[vom] invia si Il vor[vom] intalni pe Domnul si vom incepe o viata noua , viata care nu va mai cunoaste suferinta si moartea.Dar asta, explicat in mod "telegrafic".Daca esti atent la citirea Apocalipsei lui Ioan vei observa ca odata cu inceperea necazului cel mare, crestinii sau cei cerdinciosi nu mai  apar in scena... de ce ? Tema de casa . Wink [;)]
    Am fost orb si acuma vad.
View as RSS news feed in XML