|
|
Tarile membre ale U.E.au imprumutat practicile comuniste,de restrictionare a emigrarii romanilor in tarile din cadrul zonei,,SHENGEN,,
Last post 05-09-2006, 10:34 PM by Samael. 10 replies.
-
04-20-2006, 07:15 AM |
-
mihai1661
-
-
-
Joined on 07-02-2005
-
Iasi
-
Posts 12
-
Points 180
-
|
Tarile membre ale U.E.au imprumutat practicile comuniste,de restrictionare a emigrarii romanilor in tarile din cadrul zonei,,SHENGEN,,
...si aceasta practica de restrictionare a romanilor,indiferent de masurile si asa zisele facilitati acordate de catre mai-marii reprezentanti ai tarilor din U.E.cetatenilor romani,organele de siguranta si politienesti ale acestor state,urmaresc cu fierul gata inrosit sa ne infiereze(metaforic fie vorba caci ne trec in baza de date)pe vecie.Mi-am aruncat ochii in trecere prin vama austro-ungara,unul din punctele de control la intrarea <IN> mult ravnitul spatiu ,,SHENGEN,,.M-a apucat groaza si mila totodata.Cred ca erau pe putin 50 de romani de varste diferite si culmea si o batranica de vreo 75 de ani ce dorise sa mearga la nepoata ei ce era insarcinata si locuia in Bruxelles.Bunica raspunse la solicitarea nepoatei sale,de a-i fi alaturi odata cu venirea pe lume a primei stranepoate.Plangea la ,,poarta zonei SHENGEN,,caci nu i-au permis intrarea.In acea zi nu am putut afla prea multe.Am plecat la Viena unde am rezolvat ceea ce imi propusesem si la intoarcerea prin acel punct de frontiera ,,SHENGEN,,-iana,am zabovit aproape o zi in afara acestui spatiu si am regasit acelasi loc plin de romani,altii de aceasta data,dar bunica care dorea sa fie alaturi de cea care avea sa-i aduca pe lume prima stranepoata,nu se mai gasea in acel loc.Decedase dupa cum am aflat ulterior de la doi tineri romani carora l-i s-au interzis intrarea in spatiul ,,SHENGEN,,cu toate ca mai lucrasera in Spania la capsuni si nu intelegeau de ce.Erau dezorientati.Au recunoscut ca au avut o mica altercatie cu patronul ,,capsunar,, la care lucrasera pe baza de contract,facusera plangere la autoritatea locala,adica la politie,l-i s-au luat datele personale cu asigurarea ca vor discuta cu patronul capsunar pentru a se gasi solutia amiabila de rezolvare a divergentelor financiare.Cei doi tineri au venit in tara pentru o scurta vacanta si la intoarcere,poarta ,,SHENGEN,,-iana le era inchisa.Vamesul austriac le-a spus ca au probleme in Spania si pana in 2009 nu mai au acces in spatiul ,,SHENGEN,,.Asa ca....bunicuta nu a mai apucat sa-si vada stranepotica,capsunarii s-au...,,capsunit,, pentru trei ani si astfel se va intampla si cu cei ce vor urma sa intre in spatiul ,,SHENGEN,,-it.Atentie dragi romani!!!In zona ,,SHENGEN,, daca va aflati,cautati sa nu luati nici macar o amenda ptr. trecere a strazii prin loc nepermis.Riscul este de 100% ca atunci cand ve-ti reveni in tara sa-i revedeti pe cei dragi,riscati sa nu mai revedeti pe cei dragi lasati in spatiul ,,SHENGEN,,si asta doar pentru o simpla amenda.Doresc pareri din partea onoratilor membrii al acestui forum si daca se poate o definitie cat mai concreta a ceea ce inseamna astazi ,,ZONA SHENGEN,,.
Va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui mesaj si multumiri anticipate acelora ce vor imi raspunde acestui mesaj.
Deasemeni doresc sa transmit onoratei gazde si intregii echipe al acestui forum,multa sanatate si.......
SARBATORI DE PASTE CAT MAI FERICITE
ΜΙΧΑΛΗΣ
|
|
-
04-20-2006, 08:35 AM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
Re: Tarile membre ale U.E.au imprumutat practicile comuniste,de restrictionare a emigrarii romanilor in tarile din cadrul zonei,,SHENGEN,,
De unde si pana unde granita in Austria? Ultima granita e in ungaria, aia dintre Ungaria si Austria e doar o formalitate, nici macar nu am oprit acolo cand am trecut cu masina...
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
04-20-2006, 11:50 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
Re: Tarile membre ale U.E.au imprumutat practicile comuniste,de restrictionare a emigrarii romanilor in tarile din cadrul zonei,,SHENGEN,,
Este vorba de Schengen. Ungaria nu este inca in Schengen ca sa nu mai existe granita intre Ungaria si Austria.
Probabil ai avut vreo bafta sau cine stie ce s-a intamplat cand ai trecut tu, dar inca exista granita intre Ungaria si Austria.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
-
04-20-2006, 12:58 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
Marioana, ia uite ce spune linkul prezentat de tine:
Note: If the departure originated in a state outside the EU, and a stopover or transit stay was made in another EU state before entering Austria, then the regulations for travellers from non-member states apply.
La Nickelsdorf exista linii pt EU members. Probabil tu ai trecut prin vreo astfel de linie si nu ai fost vazuta?
|
|
-
04-20-2006, 01:06 PM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
Nu, m-am urcat pe autostrada in Budapesta si am coborat la Vienna. Nu am oprit niciunde. Oricum ce spun ei nu este valabil. Am calatorit cu avionul chiar zilele trecute si am mers Timisoara Vienna unde la coborare mi s-a verificat pasaportul ( o formalitate) si apoi am luat avionul pe destinatia Vienna Stuttgart si cand am coborat nu am trecut prin nici o vama. Si la fel a fost si anul trecut.
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
04-20-2006, 01:15 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
marioana:Nu, m-am urcat pe autostrada in Budapesta si am coborat la Vienna. Nu am oprit niciunde. Oricum ce spun ei nu este valabil. Am calatorit cu avionul chiar zilele trecute si am mers Timisoara Vienna unde la coborare mi s-a verificat pasaportul ( o formalitate) si apoi am luat avionul pe destinatia Vienna Stuttgart si cand am coborat nu am trecut prin nici o vama. Si la fel a fost si anul trecut.
Atat Austria cat si Germania sunt membre Schengen, deci intre ele nu exista granita.
Cand spui ca a fost o formalitate verifcarea pasaportului, normal ca a fost. Ti-l scaneaza doar, o secunda dureaza, daca esti pe lista negara, esti oprita, daca nu, nu. Asta e tot.
|
|
-
04-20-2006, 01:24 PM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
TheAlien:
Note: If the departure originated in a state outside the EU, and a stopover or transit stay was made in another EU state before entering Austria, then the regulations for travellers from non-member states apply.
Ei vorbesc de EU nu de Schengen...
|
|
-
04-20-2006, 01:28 PM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,818
-
Points 22,445
-
|
C'mon Marioana. Romania nu este in EU. Ungaria este. Daca un calator cu pasaport romanesc trece prin Ungaria sa intre in Austria i se aplica paragraful de mai sus. Este foarte clar, nu crezi?
|
|
-
04-20-2006, 01:40 PM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
Eu spun doar ce am vazut: intre Ungaria si Austria nu mai este vama, de acdeea bucatica aia de articol(fara sursa) mi se pare aiurea. Probabil ca are cativa ani vechime...
|
|
-
05-09-2006, 10:34 PM |
-
Samael
-
-
-
Joined on 03-14-2005
-
VIRGINIA
-
Posts 75
-
Points 555
-
|
mihai1661:Doresc pareri din partea onoratilor membrii al acestui forum si daca se poate o definitie cat mai concreta a ceea ce inseamna astazi ,,ZONA SHENGEN,,
Restul europenilor sunt cam satui de romani. si pe buna dreptate. legal sau ilegal, europa e plina, mai ales spania si italia. cei mai multi sunt ilegal, si evident ca pe ei undeva ii doare de cei legali. ei vad problemele create de cei ilegali si generalizeaza. eu unul nu-i condamn. si normal ca prin vami ai sa vezi astfel de ....discriminari...daca vrei sa le numesti asa.
- Religion is essentially the art and the theory of the remaking of man. Man is not a finished creation
|
|
|
|
|