Chiar astazi eu avut interviu cu INS pentru ajustare de statut/green card. Tot ce pot sa spun e ca m-am stresat inutil si ca tot procesul mi s-a parut o formalitate si o pierdere de timp.
Singurele intrebari au fost: Cum v-ati cunoscut si unde v-ati casatorit. iar ultima ne-a pus-o doar pentru ca se uita pe pozele de la casatorie si nu isi dadea seama unde eram. Atmosfera a fost foarte degajata iar totul a durat cam 10 minute.
In astea 10 minute imi tot cerea diverse acte si verifica dosarul pe care il aveau deja. In privinta actelor; am sa pun aici lista cu ce va trebuie (ca sa stiti la ce sa va asteptati) desi fiecare dintre voi va primi acasa un plic cu instructiuni si data programarii la interviu.
-pasaportul vostru si al sotului
-act care sa dovedeasca statutul petitionarului (sotul) in SUA(pasaport sau certificat nastere)
-certificat de nastere al aplicantului
-certificatul de casatorie
-daca ati fost divortati, hotatrarea de divort
-daca aveti copii, certficatele lor de nastere
-Work Permit-ul si Advance Parole daca e cazul
-I-94 form
-Affidavit of Support (I=864) si taxele pe ultimii trei ani ale sotului (sponsorul) plus employment letter de la angajatorul lui in care s afie specificat numarul de ore, data angajaii si salariul anual.
-taxele aplicantului pe ultimii 3 ani (in cazul in care exista)
-daca ati avut job, letter of employment de la fiecare angajat in care sa fie specificat numarul de ore si cu cat ati fost platit si data la care ati fost angajat.
-medical form (o veti primi in plic inainte de interviu si va trebui sa mergeti la clinicile acreditate de INS si sa v-o faceti, taxa e in jur de 200$ ) care va fi prezentata in plic sigilat de clinica
-dovezi ale relatii (joint bank accounts, joint insurances, legal document papers cu numele voastre, fotografii de familie). Pe langa astea eu am adus copii ale biletelorde avion pentru fiecare calatorie facuta de noi, biletele si rezervarile de hotel, avion si masina pentru honeymoon, actul de proprietate al cainelui care are ambele nume, lease contract pentru apartament, copii dupa credit cardurile pe care le avem la comun.
-traducere auorizata pentru fiecare document care nu este scris in limba engleza
-luati cu voi orice "immigration related document" pe care le-ati primit pana la data intrviului de la INS
-pentru fiecare act prezentat trebuie sa aveti si copie, altefl exista riscul sa va fie retinut originalul.
Dupa interviu m-au trimis sa-mi ia amprentele...de data asta de la fiecare deget de la maini![Confused [8-)]](/emoticons/emotion-43.gif)
Asta a fost tot. In max 6 saptamani mi-au spus ca il voi primi prin posta.
Cred ca asta e tot, sper sa nu fi uitat nimic
. Oricum, asa cum am mai spus, mi s-a parut floare la ureche. Poate faptul ca noi avem un bebe de 8 luni a contribuit la usurarea interviului ... nu stiu, cert e faptul ca daca totul e pe bune si aveti toate actele cu voi, nu e absolut nici un stres.![Yes [Y]](/emoticons/emotion-21.gif)
Daca aveti intrebari ma bucur sa va pot ajuta.
Multa bafta