Euclid, multumesc pentru raspunsuri. As mai avea cateva nelamuriri (de fapt o gramada...), cu multumiri anticipate te-as ruga sa-ti faci putin timp si pentru acestea:
1. Care este diferenta intre angajarea pe baza de contract si cea "casual"?
2. Impozitul pe salariu il opreste angajatorul sau angajatul primeste in mana salariul brut si isi plateste singur darile catre stat?
3. In ceea ce priveste construirea carierei, in Australia care sistem este aplicat? Cel american, care presupune ca fiecare isi schimba jobul in functie de oportunitati sau mai degraba cel japonez unde accentul se pune pe vechimea in cadrul aceleiasi firme?
4. Am inteles ca permisul de conducere din RO este valabil 3 luni dupa care trebuie sustinut din nou examenul pentru permis in Australia. Accesul la examen este conditionat de o vizita medicala amanuntita (ca si in RO)?
5. In ceea ce priveste viza, sotia mea ar avea sanse mai mari. Dar pentru noi cel mai convenabil ar fi sa plec eu inainte iar sotia mea sa vina abia dupa cca. 6 - 12 luni. E posibil ca sotia mea sa fie aplicantul principal, dar in prima faza sa plec doar eu?