Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Ca sa nu te ploua....

Last post 06-22-2006, 11:23 PM by Blackie. 1 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-14-2006, 06:31 AM 46073

Ca sa nu te ploua....

Umbrella [um]Am si eu o intrebare (ca deh, mereu trebuie sa intreb cate ceva...) : care e modalitatea de a-ti cumpara o casa in Australia? Adica, reformulez: am auzit niste discutii cum ca in primii nu-stiu-cati-ani nu-ti poti cumpara proprietate acolo, ca emigrant. Nu ca as avea banii...dar as vrea sa stiu cum e...Cam care sunt preturile, care e modalitatea - chestii de mod general. Multam anticipat.Umbrella [um]
    Nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul... (G.K. Chesterton)
  •  06-22-2006, 11:23 PM 46910 in reply to 46073

Re: Ca sa nu te ploua....

Hai ca-ti raspund eu ca vad ca Euclid a cam devenit casual pe forumul acesta probabil pierde noptile uitandu-se la soccerBig Smile [:D]. Daca ai residenta permanenta nu este o problema cu achizitionarea unei locuinte. Problema consta in gasirea unui job permanent cu ceva istoric, cca 6 luni in el. Apoi te duci la banca sau la orice alt lender si el iti va spune in functie de venituri si de altele ce suma poti imprumuta. Noi am fost la banca dupa 8 luni de la sosirea in Au si ne am calificat pentru 230k mortgage. Si la 1 an ne am mutat deja in casa noastra. Repayments-urile sunt cam $750 pf pentru 19ani. Ca first home buyer mai ai un grant guvenamental de 7k. Preturile la case variaza de la 180k la 650k functie de teren modernizari si zona din localitate. Taxele la Solicitor, building, electrical and pest inspection cam 2K. Sistemul functioneaza ireprosabil. Practic nici nu am vazut vanzatorul ci numai agentul imobiliar si Solicitorul si binenteles funtionarul bancar. Noi am mers cu CBA (Commonwealth Bank of Australia) dobanzile sunt cam 6.8 to 7.5% in functie de produs. Majoritatea tranzactiilor se fac prin agentii imobiliare iar comision se percepe numai la vanzator (4-5k). Preturile pe care ti le-am spus sunt valabile pentru North Queensland. Nu mai stiu ce sa-ti mai spun? Vino cu intrebari mai punctiforme daca vrei. Toate cele bune acum.

See, Aussie are going to play with Italy.Smile [:)] Sad about Romanian Socceros.Sad [:(]

Do, or do not. There is no "try."
View as RSS news feed in XML