Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Bagajele din Otopeni

Last post 06-23-2006, 01:23 PM by Gheorghe007. 8 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-23-2006, 12:27 AM 46912

Bagajele din Otopeni

Mi-a placut de nenea care a pus banda de scotch pe camera de luat vederi si si-a vazut in continuare de treaba  clipind [;;)] ...Rolling Laugh [=))]

Jaf la bagaje pe Otopeni
    23 Iunie 2006
    Raluca Dan

16 carausi responsabili cu manipularea bagajelor pe aeroportul bucurestean s-au ales cu dosare penale dupa ce au furat din sute de geamantane.

Nu mai putin de 16 carausi care incarcau si descarcau bagaje pe Aeroportul International "Henri Coanda" (Otopeni) s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat. Si asta, dupa ce au fost prinsi "usurand" atat geamantanele pasagerilor, cat si coletele "Cargo" din cala aeronavelor.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Transporturi Aeriene, in aproximativ doua luni, hotii, care erau angajatii firmei Manzies, au golit sute de bagaje. Valoarea prejudiciului stabilit pana acum de anchetatori se ridica la aproximativ 350 de milioane de lei vechi.

"Cu siguranta suma este mult mai mare. Am reusit sa probam numai o parte din activitatea derulata de membrii grupului in aprilie si mai. Banuim insa ca acestia "opereaza" de mult timp", sustin sursele citate. 

20 de bagaje desfacute in cinci minute

Ancheta politistilor de la transporturi aeriene a inceput cu aproape o saptamana in urma, dupa ce pe masa acestora s-au adunat foarte multe plangeri ale unor pasageri care au constatat ca li s-au furat bunuri din bagaje.

"Le-am propus reprezentantilor firmei respective sa instaleze camere de supraveghere pentru a-i putea surprinde pe angajati "la treaba"", sustin oamenii legii. Hotii, cu varste cuprinse intre 21 si 39 de ani, erau foarte rapizi. In aproximativ cinci minute desfaceau
    15 -20 de bagaje.

"Le preferau pe cele neasigurate. Daca geamantanul se inchidea cu un lacatel nu era o problema, pentru ca il taiau repede si apoi il asezau frumos la loc. Singurele bagaje de care nu se atingeau erau cele invelite in folie protectoare", sustin politistii. Membrii grupului nu luau chiar tot ce le cadea in mana.

Cautau, in general, cadourile frumos ambalate. Preferau parfumuri, dulciuri, ochelari de soare sau camere foto digitale. "Sa fie noi si de firma, ca sa se vanda bine", explica unul dintre oamenii legii. Cei 16 erau atat de pasionati de ceea ce faceau incat nimic nu i-a putut opri.

"La un moment dat, trei dintre ei si-au dat seama ca au fost surprinsi de camera in timp ce desfaceau de zor bagaje. S-au uitat pe rand in obiectiv, s-au sfatuit cateva minute si au decis sa-l acopere cu o bucata de scotch. Dupa care si-au continuat nestingheriti treaba", povesteste politistul.

Companiile aeriene platesc despagubiri

Proprietarii bagajelor "usurate" de hoti vor fi despagubiti de companiile aeriene cu care au calatorit. "Odata cu achizitionarea unui bilet, un pasager incheie un contract cu compania aeriana respectiva, in baza caruia aceasta din urma se obliga sa-i plateasca despagubiri in cazul furtului de si din bagaje.

Astfel ca daunele vor fi platite de companii, care-si vor recupera banii de la firma responsabila cu manipularea bagajelor", a explicat Valentin Iordache, purtator de cuvant al Aeroportului "Henri Coanda".

Sursa : http://www.evz.ro/article.php?artid=263057

•  06-23-2006, 09:50 AM 46976 in reply to 46912

Re: Bagajele din Otopeni

De aia romanii mai practici, isi pun deasupra in bagaje, nu cadourile si camerele digitale, ci sosetele cele mai puturoase!

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
  •  06-23-2006, 10:05 AM 46980 in reply to 46976

Faza asta cu furatul din bagaje mi s-a intamplat din pacate si in US.

Am zburat spre Florida iar cand am ajuns acolo am vazut ca lipsea un aparat de ras Brown (din ala smecher) din buzunarul lateral al rucsacului care intrase sub avion . Ma intreb cine-a fost atat de josnic incat sa fure un aparat de ras folosit ... bleah Tongue Tied [:S]

•  06-23-2006, 10:30 AM 46985 in reply to 46980

ami:

Faza asta cu furatul din bagaje mi s-a intamplat din pacate si in US.

Am zburat spre Florida iar cand am ajuns acolo am vazut ca lipsea un aparat de ras Brown (din ala smecher) din buzunarul lateral al rucsacului care intrase sub avion . Ma intreb cine-a fost atat de josnic incat sa fure un aparat de ras folosit ... bleah Tongue Tied [:S]

Nu este posibil sa iti fi cazut din buzunar?

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  06-23-2006, 10:32 AM 46987 in reply to 46980

Din pacate se mai intimpla si pe-aici. In Baltimore au fort prinsi unii care furau din bagajele soldatilor care plecau in Irak. Ce rusine!!! Pina la urma s-a descoperit ca erau ilegal aici. Asta ma cam deranjeaza. Nu atit ei ca persoana, ci fptul ca ORICINE se poate apropia de un obiectiv ca acesta.
  •  06-23-2006, 10:39 AM 46988 in reply to 46980

ami:

Ma intreb cine-a fost atat de josnic incat sa fure un aparat de ras folosit ... bleah Tongue Tied [:S]

Vreun admirator nestiut pana acum. N-ati vazut ce bataie e pana si pe articolele de lenjerie intima ale atator dame celebre? Big Smile [:D] Ami no offense.

nu fiti suparati pe cei de la Otopeni. Au luat..nu au furat. Au copiat si ei ce au vazut la aia mai mari...

•  06-23-2006, 10:40 AM 46989 in reply to 46985

Eu cred ca se stia de mult problema asta. Sa fim seriosi...de cate ori plecam spre Romania, stim ca e regula generala...nu-ti pune obiecte de valoare in valize !

Ma supara ca totusi i-au lasat atata amar de vreme sa fure nestingheriti...dar ma bucura ca in sfarsit au facut ceva in sensul asta. Sa speram ca urmatorii angajati vor fi mai cinstiti ???

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  06-23-2006, 11:02 AM 46991 in reply to 46985

TheAlien:

Nu este posibil sa iti fi cazut din buzunar?

Pai nu, ca cineva a avut grija sa inchida buzunarul la locWink [;)] ... ca initial asa ne-am gandit si noi, am lasat fermoarul deschis si a cazut . Dar fermoarul era tras si buzunarul gol.

Oricum, asa cum a spus si Paula, la noi e regula ca obiectele pretioase (gen electronice) merg in avion cu tine. Si nu numai cand mergem in RO ci peste tot.

•  06-23-2006, 01:23 PM 47020 in reply to 46991

Hai sa fac ceva care probabil ca ii va incanta nespus pe laurbalaur si Adyshor al nostru (imi dai voie sa-ti spun Adyshor, nu-i asa?):

Canada cracks airport theft ring
    Flyer Beware

When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates)
    Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
View as RSS news feed in XML