Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Depunere dosar Waiver si H1B simultan sau e necesara obtinerea waiverului inainte?

Last post 07-30-2006, 04:00 PM by sofi. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-24-2006, 12:49 PM 48937

Depunere dosar Waiver si H1B simultan sau e necesara obtinerea waiverului inainte?

Salutari din nou,

Am fost intrebata urmatorul lucru si nu stiu daca este posibil:

Trebuie sa depui dosarul pentru waiver (viza J1, sectiunea 212e) si sa obtii respectivul waiver inainte de a depune dosarul pentru viza H, sau poti sa le depui simultan si sa mentionezi in cererea pentru viza H ca ai o cerere de waiver in procesare?

In cazul in care nu se poate, inseamna ca de indata ce ai waiverul trebuie sa alergi sa obtii o viza, altfel oricum nu poti sta, nu? Mie imi expira viza J1 in iulie '07 si as vrea sa stiu cat de tarziu pot aplica pentru waiver, deoarece angajatorul meu va fi informat imediat si se poate lasa cu concediere...

Voi ce parere aveti? Multumesc anticipat pentru orice informatii puteti posta aici.

Numai bine,

Alessiaflag [**==]

•  07-24-2006, 03:13 PM 48946 in reply to 48937

Re: Depunere dosar Waiver si H1B simultan sau e necesara obtinerea waiverului inainte?

Cred ca inati trebuie sa depui de waver si dupa sa te hotarasti la un statut. Nu sunt sigura...Dar e fain ca ai timp si nu-ti expira viza curand. Intre timp poti sa cauti ce alte variante ai.

•  07-25-2006, 05:38 AM 48969 in reply to 48937

Re: Depunere dosar Waiver si H1B simultan sau e necesara obtinerea waiverului inainte?

Avind in vedere ca aplicatziile pentru H-1B se vor primi incepind cu 1 Aprilie 2007 si deoarece anul acesta vizele s-au terminat la sfirsitul lui Mai  trebuie sa depui dosarul in primele 2 luni pentru a fi sigura ca reusesti, rezulta ca ar trebui sa faci cererea de waiver prin martie.

Daca insa angajatorul sponsor de H1B este exceptat de la limitarea numerica potzi aplica oricind, insa la fel va trebui cu cel putzin o luna inainte sa aplici pentru waiver.

Angajatorul actual nu este anuntzat oficial de cererea de Waiver depusa, dar deoarece itzi vor trebui ceva documente din partea sa este clar ca isi va da seama de acest demers al tau.Oricum va trebui sa aplici si pentru o viza de turist pentru a putea acoperii perioada iulie-octombrie , in cazul in care te vei supune limitarii numerice anuale.

bafta!

•  07-25-2006, 09:54 AM 48981 in reply to 48969

Draga Forvisa,

Multumesc pentru info. Eu eram convinsa ca angajatorul este informat oficial, deoarece anul acesta in aprilie, mai, angajatorul nostru i-a chemat pe toti cei care depusesera dosarul de waiver si i-a facut cu ou si cu otet. Credeam ca angajatorul este informat oficial de demersul angajatilor "neascultatori". Stiu ca am nevoie de acea scrisoare de la angajator care sa demonstreze ca sunt in "good standing", dar sunt motive pentru care sa o poti cere si nimeni nu a spus adevaratul motiv. Totusi, in cazul acesta, care este explicatia? Oare cum a aflat?

Inca o data, multumiri pentru ajutor.

Cu multumiri,

Alessia

•  07-30-2006, 04:00 PM 49295 in reply to 48981

Buna din nou,

Trecem de pe un forumpe altul. Artrebuisa ne facem unulal nostru.

Din pacate angajatorul afla nu cand ti-ai depus ci cand itiv vine recomandarea(ai primit sau nu) atunci este notificat si sponsorul principal.Deci cam dupa 2 luni de la aplicare. Cat despre aplicare pthinaimte de waiver se poate doar ca atunci cand vine recomandareatrebuie sa ai waiverul ca altfel pierzi viza. Euzic ca ideal e sa ai waiverulinainte sa nu patesti  ca swi pe J2 sa-ti vina recomandare nefavorabila ca nu ai avutwaiverul. In formularul de viza h trebuie sa precizezi daca esti j1 si daca aiwaiver. Asta nue cea maigrava treaba, cel mai dificil este sa-ti gasestisponsor!!!. Eu amdificultati aici. Cat despre perioada Iulie,Octombrie pana iti vine noua viza esti acoperita deoarece ai depus ptschimbare de statutinainte de expirarea vizeisi esti legal pana vine urmatoarea doar ca nu poti munci legal.Dar potisa fivoluntar.

Tinem legatura daca aflusponsori. Pt waiver trebuie depus cat de repede poti fara a risca sa fii concediat

Succes.

View as RSS news feed in XML