Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Scrisoare deschisă către DRRP

Last post 09-05-2006, 02:12 PM by LiviuV. 0 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-05-2006, 02:12 PM 50566

Scrisoare deschisă către DRRP

Nürnberg, 29 august 2006

D-lui ministru secretar de stat, Mihai Gheorghiu

D-lui ambasador, Gabriel Brânzaru

Am rămas surprins, poate chiar stupefiat, de aşa numita "scrisoare deschisă" pe care v-a adresat-o la 17 august 2006 conducerea asociaţiei româneşti "Ars Longa" din Nürnberg, semnată în fals şi de alte organizaţii româneşti.

Subsemnatul nu aparţine nici unei asociaţii româneşti din Nürnberg, sunt ziarist profesionist independent şi cred că, în această ultimă calitate, am fost şi sunt un observator imparţial al prezenţei româneşti în capitala Franconiei. Ei bine, rar mi-a fost dat să citesc un material mai mincinos şi mai ticăloşit decât respectiva scrisoare deschisă, în fapt o jignire la adresa tuturor românilor cinstiţi din Germania, la adresa tuturor asociaţiilor româneşti. Aşa numita asociaţie "interculturală" (sic) "Ars Longa" nu fiinţează decât de aproximativ doi ani de zile, dar deja şi-a arogat toate meritele şi toată activitatea românilor din Franconia! Iar asta, desigur nu fără sprijinul (deloc dezinteresat) al Mitropoliei BOR din Nürnberg, păstorită (un fel de-a spune) de ÎPS Serafim.

Sunt scandalizat că simpozionul "Promovarea cărţii româneşti în Germania", pe care l-am organizat personal pe data de 5 iulie 2003, în colaborare cu asociaţia "Un Alter Ego" din Nürnberg, este trecut, cu neruşinare, în contul "Ars Longa", deşi chiar aceasta recunoaşte, în scrisoarea deschisă expediată dvs., că s-a înfiinţat la 8 (opt) luni după respectiva manifestare! Idem, cel puţin 10 (zece) acţiuni organizate de asociaţiile "Un Alter Ego", "Casa Românească" şi "Dacia", toate din Nürnberg sunt trecute, cu aceaşi crasă neruşinare, în contul minusculei organizaţii "Ars Longa".

De fapt aproape toată conducerea asociaţiei "Ars Longa" este formată din impostori şi plagiatori recunoscuţi. Astfel, "preşedintele-fondator", Daniel Renon (care nu are nici măcar bacalaureatul) a fost dovedit ca plagiind în mai toate articolele sale, idem Emil Cira şi Mariana Alexie. Ajunge să fie consultate portalele româneşti din Germania, rom2.de şi Agero, pentru a se dovedi acest lucru. Respectivele persoane au plagiat autori în viaţă (scriitori, jurnalişti etc.), copiind, cuvânt cu cuvânt, articole trudite de alţii. Chiar titlul asociaţiei a fost furat (deşi era o marcă înregistrată) editurii "Ars Longa" din Iaşi. De asemenea mai trebuie să menţionăm că titulaturile pe care şi le atribuie membrii conducerii "Ars Longa" sunt de asemenea imposturi crase. Astfel Emil Cira (un informator al Securităţii pe lângă anturajul lui Nichita Stănescu, conform datelor furnizate recent de un cercetător din CNSAS) nu este profesor universitar, nici măcar nu a predat în vreo şcoală. Şi am mai putea continua. Dar cui prodest? O precizare însă se mai impune: "supra-asociaţia" "Ars Longa", nu are decât 5-6 membri (reali), la ultima şedinţă publică, din mai a.c., au participat doar doi membri (incl. "preşedintele-fondator")...

Iar acum această bandă de plagiatori şi impostori doreşte să spolieze bugetul României de 20.000 de Euro, deşi acţiunea ei, numită total în contradicţie cu sintagma limbii române, "Festivalul României" (?!), este o acţiune-profit (nu non-profit!), cu încasări din vânzarea băuturilor alcoolice şi răcoritoare, produselor de carmangerie şi patiserie, cărţi etc. etc. etc. Cu deosebit respect, vă sugerez să daţi aceşti bani, nu unor impostori dovediţi, ci pentru restaurarea unei mănăstiri sau a unei cetăţi dacice, de exemplu.

Aşa numita "conducere directorială" de la asociaţia "Ars Longa" s-a erijat în unicul reprezentant al comunităţii româneşti din Franconia şi a început (având şi aprobarea mitropoliei BOR din Nürnberg în acest sens) tratative cu primăria Nürnbergului. Sigur, nu mai trăim pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, fiecare este liber să stabilească contacte cu cine doreşte, dar ce impresie fac aşa zişii reprezentanţi ai Românie, nişte plagiatori dovediţi, nişte colaboratori (tot dovediţi) ai nedefunctei Securităţi, în plus nişte oameni fără studii superioare? Reprezintă ei România? Nu credeţi că ieşind cu astfel de specimene în faţă imaginea României în Germania se deteriorează şi mai rău?

Cu deosebit respect

Liviu Vălenaş

View as RSS news feed in XML