|
|
Ce lipseste din Cuvantul lui Dumnezeu
Last post 10-04-2006, 10:28 PM by laurap. 23 replies.
-
03-02-2006, 11:04 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Ce lipseste din Cuvantul lui Dumnezeu
In timp ce faceam dusul (anual) acum cateva minute, si uitandu-ma la cat de mecanic si inflexibil pe de o parte si cate perspective si puncte de vedere de cealalta asupra unui document care are, in opinia mea, doar rolul sa sufoce addevarata misiune a lu Isus, mi-a venit urmatoarea idee:
Apoi daca Dumnezeu a fost atat de specific in anumite domenii cum ar fi conduita, dieta etc., cum se face ca nu a pomenit nimic despre igiena elementara, cum ar fi spalatul pe maini inainte de masa. Va dati seama cate vieti ar fi fost salavte daca acest lucru simplu ar fi fost mentionat in document.
A point is that which has no part.
|
|
-
03-02-2006, 11:33 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
Re: Ce lipseste din Cuvantul lui Dumnezeu
Si eu am pus intrebarea asta mai demult...am zis ca mi se pare ca exista niste lipsuri.Si mi-ati raspuns ca nu-i posibil asa ceva.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
03-02-2006, 12:22 PM |
-
versin
-
-
-
Joined on 09-10-2002
-
-
Posts 56
-
Points 310
-
|
Intrebari interesante ....arata cit de mult intelegem si citim Biblia
Versin
|
|
-
03-02-2006, 08:00 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Oh, Versin, Ce dreptate ai... ce o fi in capul meu de nu citesc biblia in fiecare zi, eventual stand in genunchi sau alta pozitie incomoda ca sa imi intre bine in cap!
Problema este ca de ce citesc mai mult d'aia imi dau seama cat de... (bip!) e. Asa am patit si cu documentele PCR.
Dar daca tie iti place... respect lucrul asta, de exemplu faptul ca mie personal nu imi plac manelele nu imi diminueaza respectul pentru cei carora le place, ba dimpotriva: capacitatea de intelegere a unora este mai dezvoltata decat a mea... si deci ma inclin in fata superioritatii.
|
|
-
03-03-2006, 03:12 AM |
-
Atalia
-
-
-
Joined on 02-18-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Parca spunea ca Euclid e ateu… Poate chiar ateu nu e, dar nici departe nu e, daca citim cuvintele lui despre Biblie… Interesant unde iti vin tie ideile, totusi, eu cred ca daca Dumnezeu ar fi vorbit despre spalarea mainilor inainte de masa, cu siguranta unii ca tine s-ar fi poticnit si nu ar fi crezut nici ceea ce cred, totusi, daca citesti Biblia si extragii principii din ea, vei descoperi ca ai cel putin un principiu in care poate fi inclus spalatul pe maini… problema este ca nu vrem sa ascultam si sa ne coordonam viata dupa principiile Bibliei… Mi-ar fi usor sa-ti spun principiul Biblic, care te ajuta inclusiv la spalatul pe maini inainte de masa, dar iti las tie bucuria sa citesti Biblia in ce pozitie vrei si tare as fi curioasa daca ai gasit ceva? Vezi insa sa nu te pui cu burta pe carte, ca in pozitia asta cu siguranta nu vei reusi.
Iar in ceea ce priveste experienta cu PCR-ul sper sa nu fi ramas cu multe idei de ale lor in sange…
Hai sa vedem, gasesti, sau te dai batut din start… Iti dau un indiciu, sa nu-ti fie prea greu… principiul e in Noul Testament… spor la…cautare
Paula, ca sunt lipsuri, da se poate sa fie lipsuri in intelegerea noastra cu privire la scopul pentru care ne-a fost lasata Scriptura….![Hmm [^o)]](/emoticons/emotion-40.gif)
|
|
-
03-03-2006, 08:00 AM |
-
dak11us
-
-
-
Joined on 02-03-2006
-
-
Posts 57
-
Points 0
-
|
1. Atunci au venit din Ierusalim, la Iisus, fariseii şi cărturarii, zicând: 2. Pentru ce ucenicii Tăi calcă datina bătrânilor? Căci nu-şi spală mâinile când mănâncă pâine. 3. Iar El, răspunzând, le-a zis: De ce şi voi călcaţi porunca lui Dumnezeu pentru datina voastră? 4. Căci Dumnezeu a zis: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, iar cine va blestema pe tată sau pe mamă, cu moarte să se sfârşească. 5. Voi însă spuneţi: Cel care va zice tatălui său sau mamei sale: Cu ce te-aş fi putut ajuta este dăruit lui Dumnezeu, 6. Acela nu va cinsti pe tatăl său sau pe mama sa; şi aţi desfiinţat cuvântul lui Dumnezeu pentru datina voastră. 7. Făţarnicilor, bine a proorocit despre voi Isaia, când a zis: 8. "Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. 9. Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor".
|
|
-
03-03-2006, 09:47 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
dak11us, Oh, multumesc, apreciez efortul pentru gasirea citatului. Apreciez si faptul ca nu ai omis nimic din ce e interesant in el, am priceput si accentuarea/apropourile ![Wink [;)]](/emoticons/emotion-5.gif) ...
Mmmm... Daca nu ti-as fi vazut postariel anterioare as fi putut crede ca vrei sa ma faci sa cred ca Isus a fost un oarece tembel pentru ca in contextul intrebarii mele initiale, iata ce spune Isus: "9. Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor".
In traducere: "bai shmecherasilor, unde scrie ma in VT, ca tre sa te speli pe maini? Veniti la mine cu fitse d'astea? Si ce daca va spun hodorogii vostrii batrani sa va spalati! I don't give a smak!"
Repet: asta intelg eu in contextul intrebarii initiale: de ce nu este mentionat in CUVANTUL LUI DUMNEZEU (nu in Thora sau mai stiu eu ce alte traditii ortodoxe sau nu) ca trebuiesa te speli pe maini etc...
Bineinteles ca Isus nu a vrut sa spuna asta, a vrut sa spuna ca domnii invatatori si farisei invaluie ADEVARUL in detalii tehnice pana la erodarea aproape copleta a acestuia.
De fapt daca va uitati (atentie, nu este in intentiea mea sa va jignesc) si voi faceti EXACT acelasi lucru: va legati de detalii: baticuri, fuste, pantaloni, proceduri, culoarea apei la botez (ha!), Corinteni 3.14/52, si alte combinatii interminabile de trei luate cate patru... Nu ma mira ca nimeni nu a cazut in extaz... inca... in afara de mine ofcors.
|
|
-
03-03-2006, 01:11 PM |
-
dak11us
-
-
-
Joined on 02-03-2006
-
-
Posts 57
-
Points 0
-
|
|
-
03-04-2006, 12:44 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Amin! Chiar daca nu pricep! ![Snail [sn]](/emoticons/emotion-32.gif) =my brain
|
|
-
03-04-2006, 02:59 PM |
-
dak11us
-
-
-
Joined on 02-03-2006
-
-
Posts 57
-
Points 0
-
|
Euclid:Amin! Chiar daca nu pricep! ![Snail [sn]](/emoticons/emotion-32.gif) = my brain
La lucrurile acestea numai inima se pricepe Euclid...
|
|
-
03-04-2006, 09:28 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Care o fi mai bun, Dero sau Tix?
|
|
-
03-05-2006, 01:08 AM |
-
dak11us
-
-
-
Joined on 02-03-2006
-
-
Posts 57
-
Points 0
-
|
Euclid:Care o fi mai bun, Dero sau Tix?
Dero, ca te face mai caustic.
Umorul este apanajul oamenilor intelingenti Euclid, dar daca vine din vanitate, pute a complex de inferioritate...
|
|
-
03-05-2006, 09:58 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Ehei, mai Dak11us, mai... ti-ai pus piedica singur... niciodata sa nu iti subestimezi partenerii de conversatie ma ales pe internet, ca uite ce patesti. Poate nu e chiar corect din partea mea ca te-am lasat sa cazi pe popou, de fapt ti-am intins mana de vre-o doua ori, si as fi fost pregatit sa ti-o mai intind o data... dar orbit fiind de "dreapta" credinta te-ai lasat dus de "sfanta" manie... Cate o data nu strica cate o scuturatura. [$:]
|
|
-
03-05-2006, 12:56 PM |
-
Atalia
-
-
-
Joined on 02-18-2006
-
-
Posts 25
-
Points 0
-
|
Voi asta numiti discutie pe tema Cuvantului lui Dumnezeu? Sa avem pardon dar ati deraiat rau de tot! Se pare ca nu Cuvantului lui Dumnezeu ii lipseste ceva, si de fapt, daca i-ar lipsi, ati identifica lucrul ala, decat sa purtati conversatii inutile. Am inteles ca v-ati dat batuti din start, chiar daca, Dak a incercat ceva, dar fara rezultat!Adu Doamne lumina in cei fara lumina!![Geeked [8-|]](/emoticons/emotion-15.gif)
Sper sa raspundeti: "Amin"
|
|
-
03-05-2006, 01:20 PM |
-
dak11us
-
-
-
Joined on 02-03-2006
-
-
Posts 57
-
Points 0
-
|
Euclid:Ehei, mai Dak11us, mai... ti-ai pus piedica singur...
Asa e, dar nu-s manios pe tine, ci pe faptul ca-ti irosesti talentul.
14. Şi mai este ca un om care, plecând departe, şi-a chemat slugile şi le-a dat pe mână avuţia sa. 15. Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi, altuia unul, fiecăruia după puterea lui şi a plecat. 16. Îndată, mergând, cel ce luase cinci talanţi a lucrat cu ei şi a câştigat alţi cinci talanţi. 17. De asemenea şi cel cu doi a câştigat alţi doi. 18. Iar cel ce luase un talant s-a dus, a săpat o groapă în pământ şi a ascuns argintul stăpânului său. 19. După multă vreme a venit şi stăpânul acelor slugi şi a făcut socoteala cu ele. 20. Şi apropiindu-se cel care luase cinci talanţi, a adus alţi cinci talanţi, zicând: Doamne, cinci talanţi mi-ai dat, iată alţi cinci talanţi am câştigat cu ei. 21. Zis-a lui stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău. 22. Apropiindu-se şi cel cu doi talanţi, a zis: Doamne, doi talanţi mi-ai dat, iată alţi doi talanţi am câştigat cu ei. 23. Zis-a lui stăpânul: Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău. 24. Apropiindu-se | | |
|