Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Intrebari

Last post 12-24-2006, 04:32 PM by miguel25. 4 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-19-2006, 07:40 AM 52021

Intrebari

Sunt inginer mecanic cu peste 10 ani experienta si vreau sa emigrez in NZ impreuna cu familia .

Care ar fi calea cea mai rapida sa aplic pentru viza de munca sau pentru viza si rezidenta ?

Este necesar ca inainte sa - mi echivalez studiile in NZ ?

Care ar fi cele mai bune firme de consultanta ? ( ati auzit de Newjobz ? )

Care ar fi costurile ?

Cati bani ar trebui sa am la mine in momentul ajungerii in NZ ?

Este necesar sa obtin certificat IELTS ?

•  10-24-2006, 04:14 PM 52284 in reply to 52021

Re: Intrebari

calea cea mai rapida este sa iti gasesti un job offer si sa aplici pt visa de munca. dupa aia, cu timpul, mai acumulezi puncte la dosar pt NZ experience, iti mai creste punctajul - si depinde si de sotie cite puncte face, aplicati impreuna pt residenta. dar daca n-ai job offer in nz, pot sa-ti spun sincer ca n-ai sanse prea mari sa obtii visa de munca.

studiile trebe musai echivalate in nz, dar te sfatuiesc s-o faci numai cind ti-o cere immigrationul, ca te costa citeva sute de dolari treaba asta - si mai si expira certificatul de echivalare, asa ca nu te apuca sa iti echivalezi fara sa ti-o ceara nimeni.

Firme de consultanta sint pe toate drumurile si toate te costa o mina si-un picior... te sfatuiesc sa iti faci temele, daca intri in contact cu ei le ceri pur si simplu sa te puna in legatura cu fosti clienti de-ai lor ca sa-i intrebi pe ei cit de multumiti/nemultumiti au fost de serviciile prestate, le ceri garantii, nu le dai niciodata banul de la inceput... iti faci matale singur decizia

costurile pt emigrare in sensul de taxe pt vize, echivalari etc le gasesti pe situl immigrationului. da un search acolo si ai sa vezi exact cit te costa. firmele de consultanta... practica e de citeva mii bune de dolari, daca n-ai banii astia de aruncat mai bine te descurci singur cu immigrationul.

daca ai job offer si poti incepe lucrul imediat ce ai ajuns, citeva sute, 1-2 mii e de ajuns (tre sa stai undeva citeva zile pina iti gasestri casa de inchiriat si ca sa inchiriezi trebuie sa dai chiria in avans pe 1-2 saptamini si mai platesti si un deposit de citeva sute (2 pina la 4/6 sute depinde de casa, de zona in care se afla) trebe sa iti instalezi telefon, sa iti faci reconectarea la reteaua electrica... etc) daca mai vrei sa iti cumperi si masina din prima atunci suma se ridica.

IELTSul e obligatoriu, indiferent ca e vorba de residenta sau de visa de munca. dar si asta are termen dupa care expira, asa ca nu te apuca sa arunci banii de pomana inainte sa ti-l ceara ei la dosar.

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  10-29-2006, 02:51 PM 52600 in reply to 52284

multumesc laminat!
  •  12-21-2006, 03:28 AM 54309 in reply to 52021

• Boddhi is not online. Last active: 01-09-2008, 03:23 AM Boddhi
    • Top 500 Contributor
      Male
    • Joined on 05-20-2005
    • Auckland, New Zealand
    • Posts 23
    • Points 180

Maine 21 dec, 18.30 - Seminar pentru cei interesati de emigrarea in NZ !!! 

Maine, 21 decembrie 2006. ora 18.30

La Hotelul Hilton din Bucuresti ( Sala Enescu )

va avea loc un seminar

care are ca scop prezentarea oportunitatilor de emigrare oferite de catre firma

North Shore Immigration Services, reprezentata prin persoana doamnei Simona Woodberg care lucreaza in Noua Zeelanda in acest domeniu de 15 ani.

Pentru mai multe informatii despre North Shore Immigration Service cat si despre

doamna Simona Woodberg, va rugam sa vizitati site-ul ( www.nsis.co.nz ).

Va dorim o seara buna si va asteptam maine seara!

Clouds appear and bring to men a chance to rest from looking at the moon...
    Basho (1644-1694)
  •  12-24-2006, 04:32 PM 54369 in reply to 54309

Imi pare rau ca abia am descoperit forumul acesta si nu am aflat la timp de seminarul de pe 21 dec. Mi-ar fi placut sa ajung acolo sa-mi fac o idee.
View as RSS news feed in XML