|
|
Sunt oltenii cei mai destepti dintre muritori?
Last post 11-24-2006, 01:55 PM by Zamolxe. 16 replies.
-
11-21-2006, 06:52 PM |
-
Nicksson
-
-

-
Joined on 11-13-2006
-
Budapesta
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Sunt oltenii cei mai destepti dintre muritori?
Cand s-a asternut atata liniste peste forumurile acestui portal, m-am gandit ca e vremea sa proclamam suprematia oltenilor. Eu cred ca ei sunt cei mai destepti dintre muritori. Oriunde s-ar afla, in America, Australia, Asia, Europa, ei sunt sarea si piperul! Uneori modesti, alteori expansivi, intotdeauna mucaliti, ei vegheaza ca ceilalti muritori sa nu o ia razna. Ce ziceti, va incumentati la comentarii? Nicusor olteanul
|
|
-
11-21-2006, 06:56 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Re: Sunt oltenii cei mai destepti dintre muritori?

Buna gluma !  Nu cred ca e un topic ok. Si eu ma cred desteapta, moldoveanca de mine....si ardelenii se cred destepti, si muntenii si ....hai sa nu-i enumar pe toti. Si-asa exista o "lupta" intre noi .....nu vad de ce am incepe-o si aici. Macar pe RomPortal ar trebui sa nu conteze din ce regiune a Romaniei provenim. Pentru mine....toti sunteti Romani si va iubesc in egala masura.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
11-21-2006, 07:06 PM |
-
cipy
-
-
-
Joined on 07-01-2006
-
-
Posts 253
-
Points 0
-
|
ma nenea Nicule. Asa ca imi esti simpatic...te intreb....matalutza ai chef de scandal? Cauta pe aist forum numele Mireille....e si ea olteanca de a noastra...si o sa vezi cum fuse tratata daca avu kef sa spuna lucrurilor pe nume. Dar baga si tu material....cat rezisti psihic....io mai arunc un oki pe aici. Daca aruncasi doar asa o pastila sa "incaieri" oamenii...atunci sa fii matalutza sanatos. Da-i bice ca suna bine show-ul.  Ai sa fii in cel mai bun caz ignorat... dar tu ai vrut sa te joci...
|
|
-
11-21-2006, 07:27 PM |
-
Zamolxe
-
-

-
Joined on 11-16-2006
-
miorita
-
Posts 60
-
Points 0
-
|
bonepaula:   
Buna gluma !  ... Pentru mine....toti sunteti Romani si va iubesc in egala masura.
...si noi pe tine... chiar daca suntem olteni... nu cred ca va produce "zarva" mare, ci poate niscaiva "destindere"... Nu de alta dar "toti scriitorii" la acest forum "sunt la fel de destepti ca noi !"
...daca miorita n-ar fi existat, ea ar fi trebuit inventata...
|
|
-
11-21-2006, 07:36 PM |
-
Zamolxe
-
-

-
Joined on 11-16-2006
-
miorita
-
Posts 60
-
Points 0
-
|
cipy: ma nenea Nicule. Asa ca imi esti simpatic...te intreb....matalutza ai chef de scandal? Cauta pe aist forum numele Mireille....e si ea olteanca de a noastra...si o sa vezi cum fuse tratata daca avu kef sa spuna lucrurilor pe nume. Dar baga si tu material....cat rezisti psihic....io mai arunc un oki pe aici. Daca aruncasi doar asa o pastila sa "incaieri" oamenii...atunci sa fii matalutza sanatos. Da-i bice ca suna bine show-ul.  Ai sa fii in cel mai bun caz ignorat... dar tu ai vrut sa te joci...
...bag sama frate Cipy ca aci fu mare bai pina amu... ia fi atent matale cum se linisteste "lumea noua"... ca nu trebuie sa-ti ascund faptul ca am mai avut "replici pseudo-intelectuale" cu diversi nihilisti mioritici si... uite ca nicusor asta (chiar daca se mai aprinde citeodata) e baiat bun, da'l destept si merita atentie. ma gindesc ca nu arunca el "bomba" asa... fara sa fi chibzuit un pic... io cred ca e bine de urmarit "subiectul"... mai ales ca ne intereseaza !
|
|
-
11-22-2006, 12:04 AM |
-
thana
-
-

-
Joined on 03-05-2005
-
Clinton Twp, Mi
-
Posts 831
-
Points 8,360
-
|
Nicksson:
Tu nu esti oltean autentic, esti din Rm. Valcea. Cam departe de "buric".
Alea iacta est.
|
|
-
11-22-2006, 03:07 AM |
-
Zamolxe
-
-

-
Joined on 11-16-2006
-
miorita
-
Posts 60
-
Points 0
-
|
thana: Nicksson:
da ! eu sunt din "Maramuresul Olteniei" ! ...si asta poate spune multe... 
|
|
-
11-22-2006, 08:44 AM |
-
Gheorghe007
-
-
-
Joined on 09-22-2005
-
-
Posts 411
-
Points 1,895
-
|
Raspuns: cu siguranta! Imi aduc aminte de o gluma: in armata primul lucru pe care il intreaba oltenii "Cum se dau gradele?", moldovenii "Unde e cantina?" iar restul, (adica si cei ca mine), "Cum se dau permisiile?"... de aici se poate lejer concluziona ca oltenii sunt cei mai destepti :)
When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates) Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
|
|
-
-
11-22-2006, 10:04 AM |
-
Gheorghe007
-
-
-
Joined on 09-22-2005
-
-
Posts 411
-
Points 1,895
-
|
Da asa e... in plus poate ma lumineaza si pe mine cineva, daca's cei mai destepti, de ce atunci cand treci prin satele din oltenia nu vezi decat colb si o saracie crunta? Au fost cei mai destepti ca l-au sustinut pe Ceasca si apoi pe nea Nelu'? Sau poate in mintea unora, saracia si lenea se autoidentifica cu desteptaciunea... vai de noi!
When I was young I believed that money and power will make me happy. I was right (Bill Gates) Do not argue with me; I'm always right! (Gheorghe007)
|
|
-
11-22-2006, 03:14 PM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
-
Posts 1,577
-
Points 0
-
|
Nicksson:Cand s-a asternut atata liniste peste forumurile acestui portal, m-am gandit ca e vremea sa proclamam suprematia oltenilor. Eu cred ca ei sunt cei mai destepti dintre muritori. Oriunde s-ar afla, in America, Australia, Asia, Europa, ei sunt sarea si piperul! Uneori modesti, alteori expansivi, intotdeauna mucaliti, ei vegheaza ca ceilalti muritori sa nu o ia razna. Ce ziceti, va incumentati la comentarii? Nicusor olteanul
Comentariu: Ceausescu reales la al XV-lea Congres!? Cam amare sarea si piperul in cazul lui... Asta asa, to keep it simple - sa ne axam pe Romania si mai putin pe restul lumii. In alta ordine de idei, n-am ce sa critic la Nea Marin si ai lui: imi plac asa cum sunt, nici mai buni si nici mai rai. Dar generalizarile duc de regula (intotdeauna?) la concluzii gresite.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
11-23-2006, 04:32 AM |
-
Nicksson
-
-

-
Joined on 11-13-2006
-
Budapesta
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
thana: Nicksson:
Thana, Mi-a luat-o Zamolxe inainte cu raspunsul... Dar trebuie sa completez si eu, ca nu ma rabda inima... Pai, puisor draga, daca eu nu sunt oltean, atunci nu exista olteni. Dar eu, cum vezi, prestez, ergo ezist. Iar io-s din neamul lui Păcală, care se stie, era... valcean! Uite, oltenii asa sunt: buni la inima, purtand veselia-n suflet, gasind o vorba buna si celui ce-l uraste, mucalit si guraliv. De te-o gasi zacand in drum, te ia pe umeri, te sprijina de subsuori, de plangi iti scoate soarele din nori, de razi ti-e frate, de cânţi îţi ţine tonul... Ca nicaieri nu vei gasi batrani mai intelepti, blajini si simpli ca-n Oltenia, si nicaieri nu-ti vor deschide usa mai cu drag ca-n acele părţi sub poale de munti, si niciunde nu auzi povesti mai firoscoase, vorbă mai dulce si cantec mai duios... Iata, asa-i in Oltenia pe care o stiu eu, unde m-am nascut, si care din pacate isi pierde simplitatea si intelepciunea pe zi ce trece... Asa ca, dragută, iata, nu te-ndoi de şale, eu sunt oltean! Dar matale de unde zici ca vii?
|
|
-
11-23-2006, 11:10 AM |
-
Zamolxe
-
-

-
Joined on 11-16-2006
-
miorita
-
Posts 60
-
Points 0
-
|
AlinaB: Noi oltenii suntem :cei mai frumosi,cei mai desteptzi,cei mai respectosi....cei mai.....,iar cine spune altfel ..este doar un invidios! haha 
asa-i...
|
|
-
11-23-2006, 07:49 PM |
-
thana
-
-

-
Joined on 03-05-2005
-
Clinton Twp, Mi
-
Posts 831
-
Points 8,360
-
|
Nicksson: thana: Nicksson:
Thana, Mi-a luat-o Zamolxe inainte cu raspunsul... Dar trebuie sa completez si eu, ca nu ma rabda inima... Pai, puisor draga, daca eu nu sunt oltean, atunci nu exista olteni. Dar eu, cum vezi, prestez, ergo ezist. Iar io-s din neamul lui Păcală, care se stie, era... valcean! Uite, oltenii asa sunt: buni la inima, purtand veselia-n suflet, gasind o vorba buna si celui ce-l uraste, mucalit si guraliv. De te-o gasi zacand in drum, te ia pe umeri, te sprijina de subsuori, de plangi iti scoate soarele din nori, de razi ti-e frate, de cânţi îţi ţine tonul... Ca nicaieri nu vei gasi batrani mai intelepti, blajini si simpli ca-n Oltenia, si nicaieri nu-ti vor deschide usa mai cu drag ca-n acele părţi sub poale de munti, si niciunde nu auzi povesti mai firoscoase, vorbă mai dulce si cantec mai duios... Iata, asa-i in Oltenia pe care o stiu eu, unde m-am nascut, si care din pacate isi pierde simplitatea si intelepciunea pe zi ce trece... Asa ca, dragută, iata, nu te-ndoi de şale, eu sunt oltean! Dar matale de unde zici ca vii?
LOL! Da' ce v-aprinsaratzi toti! Ia sa va vad! Cam de unde crezi ca sunt eu? 
Alea iacta est.
|
|
-
11-23-2006, 09:31 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Pentru voi oltenilor I(x2): Foaie verde maghiran, mai M-a facut mama oltean, mai Port caciula de astrahan Si camasa de dulpan Cojocel de miel barsan, mai Leano...
II(x2): Oltean sunt, oltean imi zice Oltean sunt pe un' m-oi duce Sunt oltean de Jiulet, mititel si iubaret M-a facut mama istet, mai Leano...
III(x2): Foaie verde maghiran, mai M-a facut mama oltean, mai Port condeiul de dufan Unde scriu nu sterg un an Ca mi-s pui de craiovean, mai Leano...
IV: Cin' se ia cu mine bine Ii dau haina de pe mine Cin' se ia cu mine rau Sa-l pazeasca Dumnezeu Ca sunt sarpe de dudau, mai Leano... Cin' se ia cu mine bine Ii dau haina de pe mine Cin' se ia cu mine rau Sa-l pazeasca Dumnezeu (ii un cuvant aici si nu-l inteleg de fel...il puneti voi, oltenilor?) ce musca rau, mai Leano...
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
11-24-2006, 01:45 AM |
-
Nicksson
-
-

-
Joined on 11-13-2006
-
Budapesta
-
Posts 101
-
Points 0
-
|
Gheorghe007: Da asa e... in plus poate ma lumineaza si pe mine cineva, daca's cei mai destepti, de ce atunci cand treci prin satele din oltenia nu vezi decat colb si o saracie crunta? Au fost cei mai destepti ca l-au sustinut pe Ceasca si apoi pe nea Nelu'? Sau poate in mintea unora, saracia si lenea se autoidentifica cu desteptaciunea... vai de noi!
Măi Gigele, Eu acuma văzui ce mâzgălişi tu acia... Măi, tu când ai trecut prin satele din Oltenia dormeai, măi. Data viitoare pune butelcuţa de-o parte şi ţine-te treaz, să vezi ce e de văzut, drăguţă. Că satele olteneşti nu sunt nici mai sărace, nici mai urâte ca-n alte părţi. Ba chiar au un pitoresc pe care greu il mai întâlneşti în altă parte... Ce-i dai zor cu Ceaşcă?! De ce nu aminteşti de Mihai Viteazu, oltean şi el, cel mai mare domnitor? De Neagoe Basarab, scolit aici? De Tudor Vladimirescu n-ai auzit, mai nea Gheorghe? Ca să nu ţi-i amintesc decât pe cei mai răsăriţi. Apoi vin eu: cum îţi permiţi tu să sugerezi că io, dacă sunt oltean, sunt sărac şi leneş, măi Gică-Gicane?! Mă cunoşti tu, Gigele, păscuşi gâştele cu mine, împreună? NU! Mai, dar chiar daca as fi sarac, măi, este o nerusinare ce nu s-a pomenit sa ma faci tu pe mine lenes! Iti merge fleanca pe nevazute si pe nestiute! Halal minte, si te mai dai destept pe motiv ca nu esti oltean. Ar trebui sa te faci pitic, nu grozav! Asa că... eventual vai de tine, nu de noi!
|
|
-
11-24-2006, 01:55 PM |
-
Zamolxe
-
-

-
Joined on 11-16-2006
-
miorita
-
Posts 60
-
Points 0
-
|
bonepaula: Cin' se ia cu mine bine Ii dau haina de pe mine Cin' se ia cu mine rau Sa-l pazeasca Dumnezeu Ca sunt sarpe de dudau, d'al galbin de musca rau...
asta e de retinut... ma bucur ca ai "descoperit" acest text popular... ca si Miorita, el spune multe...
|
|
|
|
|