Salutare tuturor!
Azi am fost impreuna cu sotia la mult-asteptatul interviu. Care s-a desfasurat in proportie de 80% asa cum ne asteptam. La intrare, surpriza placuta: am sarit peste rind ca eram cu loteria vizelor. Inauntru, ghiseu separat, ca eram cu loteria vizelor. La ghiseu, iarasi surpriza, dar neplacuta de data asta: cea mai ciufuta si neprietenoasa functionara in puseu de menopauza agresiva ne-a facut zile amare pina cind ne-a acceptat toate actele. Dar nu acolo era cuiul lui Pepelea. Ci mai tirziu, dupa circa 30 minute, cind am dat interviul, daca se poate spune asa, cu ofiterul consular. Era o tipa, draguta si prietenoasa as zice, careia i-am cerut din start sa vorbim in romana. Avantaj noi. Citeva intrebari de rutina, care trebuiau sa stabileasca daca relatia noastra este suficient de consistenta cit sa primim amindoi viza. Mentionez ca noi ne-am casatorit dupa o relatie de 3 ani in spate, dar dupa ce am primit eu plicul 1. Intrebarile erau de genul: cind v-ati cunoscut? cum? unde? locuiti impreuna? de cit timp? Apoi alte intrebari legate de pozele atasate de noi ca dovezi ale relatiei: asta cind a fost facuta? unde? in ce localitate? etc. Cind a dat verdictul insa, am fost in cadere libera. Am fost aminati din lipsa de dovezi ale relatiei. Asa ca saptamina viitoare o sa primi un telefon de la consulat, care o sa ne programeze la o noua intilnire, in care sa prezentam dovezile. Problema este ca in afara de citeva zeci sau poate sute de poze, cite am apucat sa facem in cei 3 ani de relatie, nu avem cu ce ne lauda (facturi de plata de cind locuim impreuna, platite de amindoi, sau scrisori/mesaje cu vechime, sau altele). Cei care au trecut prin aceste furci caudine, ce sfaturi ar putea sa ne dea? Recunostinta noastra va fi totala, mai ales ca acum fiecare nu e in stare decit sa se gindeasca la fiecare secunda a interviului si sa analizeze critic. Eu unul mi-as reprosa ca atunci cind am fost intrebati de cind sintem impreuna, mai inti ne-am uitat unul la altul si apoi am dat raspunsul. Sau poate faptul ca m-am birbiit la o poza, nemaistiind cind anume a fost facuta. Nu am idee, cert e ca deocamdata nu ne numaram printre fericitii acceptati.
Deschis oricarui comentariu, va astept cu orice feed-back si va urez bafta la toti!