Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Informatii despre Seattle

Last post 04-17-2008, 11:52 PM by radacos. 34 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  01-24-2007, 03:58 PM 55323

Informatii despre Seattle

Buna tuturor,

Locuiesc de 5 ani in State, mai exact in Maryland, si as vrea sa ma mut in zona Seattle in curand.

As dori sa aflu cat mai multe informatii despre Seattle si imprejurimi. De exemplu informatii despre diferite  cartiere in care e OK sa locuiesti, iti poti permite sa-ti cumperi o casa/condo, si cam la ce preturi, (aproximative), unde sunt scoli bune, cum este comunitatea romaneasca in zona...etc. Se poate sau nu locui in oras, si daca este indicat. Aici de exemplu sunt doar doua variante de locuit in oras, ori esti milionar si poti sa-ti iei o locuinta intr-o zona buna, ori alegi sa stai in gheto, vorbesc de oras, iar de suburbii m-am cam saturat.

Orice informatie e bine venita si apreciata.

Va multumesc !!

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  01-24-2007, 04:30 PM 55326 in reply to 55323

Re: Informatii despre Seattle

Buna,

si eu tot in zona Seattle (Sammamish) voi locui (sunt la inceput de drum deocamdata, K1) asa ca ma intereseaza subiectul. Din pacate nu iti pot raspunde la intrebari deoarece am fost o singura data in zona pentru 1 luna dar mi-a placut foarte mult.

"For the world you may be one person but for one person you may be the world..."

•  03-29-2007, 12:23 AM 58186 in reply to 55323

Buna!

Si eu am stat in Virginia, langa Washington DC, pentru 4 luni, era o zona frumoasa, dar nu se compara cu Seattle si zona asta. Aici este mai multa verdeata, aerul e mai curat, ai multe lucruri de facut si de vazut. Sunt muntii, (schi, hiking), privelisti frumoase, cascade, racoare, vegetatie si animale. Sunt nenumarate lacuri unde te poti da cu barca, merge la o baie. Trailuri multe, pentru picior sau biciclete.Multe parcuri, poti iesi cu prietenii la gratare, vara. Eu stau in Issaquah Highlands, e o zona foarte buna si frumoasa, in crestere... E la 18 mile de Seattle, are acces bun la autostrada I90, e la 8 mile de Bellevue... depinde si unde o sa lucrezi, nu e bine sa faci comute pe 405, e nebunie la orele de varf. Casele sunt in functie de ce vrei sa iei, aici merg de la 400k, si peste, depinde de cate dormitoare, teren, etc vrei.

E frumos si in Bellevue, si in Kirkland, poate te hotarasti dupa ce vii, sa mai stai sa analizezi piata. Eu am tot vazut pe rent.com, dar inteleg ca vrei sa iti iei casa, asa ca nu prea te pot ajuta, eu stau cu chirie in townhome, cu 2 dormitoare si 2 car garaje, platesc 1300 pe luna. Daca mai vrei informatii, poti sa imi scrii pe e-mail sau sa vorbim pe yahoo mess.

Lilinana S
  •  03-31-2007, 02:12 PM 58439 in reply to 58186

Salut!

Eu locuiesc in Seattle, in cartierul numit Capitol Hill. Nu am locuit niciodata in Maryland, insa am prieteni care sunt de acolo si mi-au spus ca Seattle este mult mai curat si safe. Smile Se poate locui in oras, fara nici o problema, si fara sa fi milionar. Chiriile pentru un apartament cu doua camere average sunt pe la $700 pe luna, iar o casuta sau un condo, tot average, le poti cumpara cu $2-300,000. O cina simpla la un restaurant obisnuit costa cam $8-10 de persoana. Nu cred ca exista vreun cartier in oras in care te-as sfatui sa nu stai -- Seattle nu are un "ghetou" propriu-zis; vreo doua cartiere (Central District si International District) sunt un pic mai sketchy, dar asta nu inseamna ca nu te afli in siguranta. Scoli bune sunt o multime, insa majoritatea nu publice -- Seattle school district are mari probleme in ultima vreme.

Daca vrei, poti sa ii ceri lui Alien adresa mea de email si iti pot raspunde mai pe larg.

Nu sunt avocat. De aceea, sfaturile mele nu sunt decat atat: sfaturi, influentate de cercetarile si experienta personale.
  •  03-31-2007, 03:21 PM 58441 in reply to 58439

Radacos s-a reintrodus posibilitatea de private message si e-mail intre utilizatori. Sus in dreapta ai Inbox.

Dar poate vreti sa continuati discutia si aici. Poate mai sunt si altii interesati.

Abia astept sa revad Seattle(next week) . Spune-mi cum e vremea in perioada asta? Pe weather.com pare ca va fi destul de rece sapt viitoare. (in comparatie cu temeperaturile de la mine). Mersic Smile

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  02-27-2008, 02:03 PM 70970 in reply to 58441

Revin din nou cu intrebari despre Seattle. Inca tot nu am renuntat la ideea de a ma muta in Seattle asa aca peste 3 saptamani am un interviu pt un job.

Nu am fost niciodata in Seattle, si as vrea sa aflu cat mai multe despre oras si imprejurimi; cum sunt oamenii de exemplu pe acolo, cum e orasul, cum e traficul, cum e considerat, un oras scump comparativ cu orasele mari ca Chicago, DC, New York, San Francisco.... Am tot citit eu pe net una si alta, dar as vrea sa aud pareri personale, poate cineva cu familie si copii,  asta e important, cum e sa cresti un copil acolo. Care e ritmul vietii... de ex in sud mie mi se pare ca totul se misca foarte incet, pe cand aici mai nord totul e foarte repede, parca sunt intr-o alergatura continua.

Compania la care ma duc pt interviu e locata in NE Seattle pe Sand Point Way, zona asta cum e?

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  02-27-2008, 04:31 PM 70972 in reply to 70970

Si eu voi sta undeva prin Renton,asa ca daca mai vine cineva cu detalii sunt binevenite:)
  •  02-28-2008, 03:20 PM 70984 in reply to 70970

Washington e foarte frumos, iar zone Seattle e si mai frumoasa. Nici nu se compara cu Maryland sau alte state din midwest sau east. Parca e alta lume. Bineinteles asta e valabil la toate statele de pe coasta de vest. Eu am locuit prima data in Seattle si mi-a placut f mult. Probabil daca as fi ajuns de la inceput in Michigan sau alt stat mohorat mergem inapoi mancand pamantul. Pot sa-ti spun ca real estate-ul este f scump (am citit la un moment dat ca in Bainbridge Island e cel mai scump real estate din America). Chiriile sunt mari daca vrei sa stai intr-o zona buna si linistita, dar asta e general valabil peste tot in US.

In rest, ai si munte si apa langa tine, deci activitati cate vrei. Scolile sunt si ele bune (depinde si aici de la oras la oras).

Ca sa rezum, daca (aveti) ai ocazia sa te muti acolo nu ezita nici o clipa. Adevarata frumusete a Americii e pe coasta de vest.

•  02-28-2008, 03:37 PM 70986 in reply to 70984

Am inteles ca Bellevue e foarte frumos, dar acolo sta B. Gates si clica lui, deci nu cred ca mi-as putea permite. Cam ce alte zone din oras sau afara sunt faine si accesibile, adica decente, cu lume cat de cat buna?

Ai  zis ca parca e o alta lume, vrei sa spui ca seamana cat de cat cu orasele europene? Sunt oamenii altfel, mai relaxati, mai fericiti..., ?

•  02-28-2008, 05:21 PM 70991 in reply to 70986

Bellevue e un oras f frumos si intr-adevar scump, dar asta nu inseamna ca numai Bill Gates si alti multimilionari isi pot permite sa locuiasca acolo. Sunt si case mai modeste dar frumoase si cu gust. La noi chiria in Bellevue a fost $850 pt un apt cu o camera, acum 7 ani. De atunci nu stiu cum sunt preturile, dar presupun ca si acolo, ca in restul US real estate-ul a fost lovit macar putin daca nu asa mult ca in alte parti. Deci, daca te gandesti sa cumperi acum ar fi momentul.

Din pacate nu am umblat prin Europa ca sa pot face comparatie. Dar midwestul US e comparabil cu Ro (cel putin MI, OH, poate si parti din IN, IL), pe cand vestul are un nivel mult mai ridicat. In partea aceea vei vedea f multe masini straine, frumoase, drumuri bune, curatenie, oameni muuuult mai politicosi si prietenosi. Lumea nu e asa grabita si nervoasa ca pe aici. Cred ca mediul in care traieste fiecare isi spune cuvantul. Pe aici lumea e cam la fel cu vremea: mohorata, plictisita, sictirita.

Bineinteles, astea sunt constatarile mele personale. Sper ca de 7 ani sa nu se fi schimbat lumea si pe acolo ca ar fi pacat.

Orase frumoase mai sunt Issaquah, Redmond, Kirkland (anumite zone) si precis mai sunt care nu mi le amintesc sau care nu le stiu. De avut in vedere ca traficul e crunt, deci e de preferat sa locuiesti cat mai aproape de casa.

•  04-14-2008, 06:59 PM 72208 in reply to 70991

Am revenit cu alte intrebari...

Peste aproximativ 2 luni sper sa fiu in Seattle, de altfel astazi am primit oferta de job si am pana maine sa ma hotarasc si sa-i spun omului daca e da sau ba.

Deci pentru inceput m-am gandit sa ma mut in Kirkland, e relativ aproape de unde o sa lucrez si din cate am auzit e acceptabil din toate punctele de vedere, nu prea scump, nu prea ieftin, frumos... si asa mai departe. Daca cineva locuieste pe acolo rog sa-mi dea mai multe informatii despre imprejurimi. Pentru inceput o sa inchiriem un apartament si cred ca voi fi nevoita sa fac asta fara sa-l vad deoarece nu mai am timp pentru inca o excursie la Seattle.

As vrea sa fie intr-o zona care apartine de Lake Washington school district, despre care am auzit ca e foarte bun, daca cineva stie altceva rog sa spuna :) De asemenea as vrea sa stiu daca cineva are copii de preschool, cam care ar fi cele mai indicate.

Cam astea sunt primele intrebari, sunt sigura ca o sa mai revin si cu altele.

Inca ceva, daca cineva a mai trecut prin tot procesul asta de mutare dintr-un stat in altul, poate imi spuneti si mie cum ati procedat, cum e cu companiile de mutare, care ar fi variantele cele mai bune si mai ieftine. Habar nu am de unde sa incep :)

•  04-14-2008, 07:32 PM 72210 in reply to 72208

Pai iti zic eu ca tot asta caut de vreo 2 saptamani incoace :).

Se pare ca aceste companii de mutat nu sunt chiar cea mai buna varianta. Stiu un caz (mutat Michigan - Seattle) in care s-a primit un estimate de $1,300. Cand s-a ajuns cu livrarea, au pus pe card $2,600, cu tot felul de scuze ca a fost greutate mai mare, ca aia ca aialalta.

Varianta cea mai buna este sa inchiriati voi un truck (pana acum la Budget am gasit cel mai bun pret, $1089 pt o saptamana Michigan - California). La UHaul $1,800. Asta la truck de 16'-17', ceea ce este ok pt pana la 3 dormitoare. Ideea de baza este ca mai bine sa ai ceva loc in plus decat sa nu ai unde le pune.

In fiecare parte puteti "inchiria" ajutor. 2 oameni pt 3 ore, $265.

Apoi masini personale. Fie o trageti dupa voi, fie o "shipuiti". Daca o trimiti pe truck va costa cam $1,200 coast to coast si dureaza cam pana la 10 zile (ce am gasit eu).

Cam astea sunt partile importante.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  04-15-2008, 08:57 AM 72221 in reply to 72210

Mersi Alien,

La faza cu inchiriatul unui truck de la Uhaul sau Budget, ne-am gandit si noi, dar ne intrebam daca putem noi conduce truckul cu permisul care il avem, adica nu-ti trebe alt fel de permis ca sa poti conduce un truck asa de mare?

•  04-15-2008, 09:04 AM 72223 in reply to 72221

Bineinteles. Nici nu ar fi in business daca nu ar fi asa.

Deci nu sunt probleme cu permisele iar de condus nu este chiar asa de greu, mai ales dupa ce iesi pe autostrada.

•  04-15-2008, 09:17 AM 72224 in reply to 72223

Voi va inchiriati apartartamentul fara sa-l vedeti inainte sau aveti pe cineva acolo care se poate duce sa-l inspecteze?

•  04-15-2008, 10:04 AM 72225 in reply to 72224

E prea riscant de inchiriat fara sa vezi inainte. Mai este vorba si de imprejurimi, cat de departe sunt diferite magazine, cum arata efectiv inauntru, etc. Nu este chiar usor sa te muti de colo colo, asa ca atunci cand il iei probabil vei sta cel putin un an.

Ar fi doua variante:

1. Un drum inainte facut pentru inchirierea apartamentului (ceea ce ar fi poate cea mai buna varianta, pt ca pe urma stii adresa si poti sa faci forwarding la toata posta)

2. Mers cu truckul in spate si stat la un hotel/motel pt 2-3 zile pana inchiriezi ce iti place. Doar ca in varianta 2 e mai greu cu posta de la adresa anterioara.

•  04-15-2008, 01:21 PM 72232 in reply to 72225

Mutatul ....of of.

Companiile de mutat te taxeaza destul de mult, dar esti impachetat si gata de drum in cateva ore. Pe mine m-au impresionat mereu cat de rapid isi fac treaba.Cu astfel de companii tu nu misti un deget.Ei vin cu absolut tot ce le trebuie. La destinatie iti asambleaza mobila si tot ei ti-o aseaza unde vrei, iti ramane tie insa sa despachetezi cutiile, insa nu-ti ia mult timp pt ca stii exact ce-i in fiecare cutie. Ei iti scriu pe cutii ceva de genul "Kitchen, glasses and plates" "Bathroom" " Clothes" etc

Stiu ca ne-am mutat o data dintr-un apartament in altul, in acelasi complex, deci n-am avut nevoie de ajutor, insa ne-a luat 3 zile sa mutam totul si inca 3 sa aranjez la loc. De pe o coasta pe alta?? Nici nu ma gandesc sa fac singura treaba asta. Am crezut ca innebunesc de spate si nervi si ce naiba mi-o trebuit sa ma mut. Haha

Daca va incumetati sa mergeti pe cont propriu, ganditi-va ca se adauga si banii pt benzina si cutii si ce va mai trebuie sa protejati mobila si electronice. Apoi grija ca 5 zile si 5 nopti(poate si mai mult cu un truck asa de mare si plin...noi atata am facut de la Seattle in Connecticut, condus 10 ore pe zi) ai dupa tine toata "averea" ta.

Mergeti la AAA(presupun ca sunteti membri), ei va dau harti, si carti cu toate hotelurile din fiecare stat prin care treceti, si va planifica "excursia". E gratis treaba asta, daca sunteti membri. Noi ne alegeam hotelul din carte, si sunam cu vreo 3-4 ore inainte de pe drum si ne rezervam camera. Aveam si pisica dupa noi, eu vroiam smoking room si el high-speed internet, iar in cartile alea iti dau astfel de detalii.

O data ajunsi ne luam o camera la "Residence Inn", pt ca ei au camere dotate cu tot ce-ti trebuie...incepand de la vesela pana la aragaz si tot ce vrei. Stateam acolo maxim 3 zile, timp in care ne cautam linistiti apartament.

Posta ti-o poti opri. Le spui sa ti-o tina si cand aveti noua adresa, mergeti la oficiul vostru si le dati noua adresa, si toata posta stransa va ajunge la voi fara probleme. 

•  04-15-2008, 01:48 PM 72236 in reply to 72232

Mersi,

E complicat in ambele variante, da cum zici tu cu varianta ca ei iti incarca si descarca totul cred ca e mai comfortabil, mai ales ca acolo nu avem pe nimeni care sa ne ajute la descarcat…, deci inca nu ne-am hotarat. Si timpul iara e o problema, sa mai stric 5 zile pe drum nu mi se pare o idée buna, asta in conditile in care trebe sa incep lucrul acolo la sf lui iunie, si termin aici la mijlocul lui iunie. Complicat intradevar.

Trei zile crezi ca e suficient sa-ti gasesti un apartament acolo si sa te si muti imediat asteptand sa-ti vina lucrurile? Eu am inceput sa dau telefoane pe la cateva complexe de apart. si nu prea aveau nici care nimic liber.

Tu in ce zona ai stat in Seattle, poti sa recomanzi cate ceva? O sa lucrez la Children Hospital, si as vrea ceva prin zona aia, sti cumva cum e zona?

•  04-15-2008, 01:50 PM 72237 in reply to 72232

Da, stiu ca exista si varianta in care iti opresti posta, doar ca dureaza cel putin o saptamana in plus pana o primesti (pana iti gasesti noua adresa, pana mergi sa o dai sa ti-o trimita, timpul trece). Daca stii dinainte, ajungi la destinatie si posta te asteapta frumos.

Cand zic de cont propriu ma refer doar la condus. Angajezi o firma de mutat doar sa te incarce si sa te descarce, in rest tu mergi cu truckul. Avantajul mai este si ca ai totul din clipa in care ajungi fara sa te gandesti cine stie pe unde este cu ce sofer si ce se poate intampla pe drum.

Banii de cutii si benzina sunt cu MULT mai putini decat iti cere o firma de mutat sa te mute ei si sa livreze ei (vezi cazul de care ziceam mai sus).

•  04-15-2008, 01:53 PM 72238 in reply to 72236

vpdana:

Trei zile crezi ca e suficient sa-ti gasesti un apartament acolo si sa te si muti imediat asteptand sa-ti vina lucrurile?

Daca nu mergi cu mobila ce faci pana iti vine, ca in mod sigur firma nu o sa ajunga inaintea ta acolo? (ar fi interesant sa suni sa vezi cat le-ar lua lor sa livreze)

Eu cred ca 3 zile ar trebui sa fie suficient pt a gasi un apartament mai ales daca iti faci temele dinainte si acolo mergi la direct doar sa vezi cum arata si sa te hotarasti. Le poti gasi cum spui si tu dinainte si sa suni si sa vezi ce este disponibil, si apoi mergi si inspectezi doar ce ti-a ramas pe lista.

•  04-15-2008, 02:18 PM 72240 in reply to 72238

Am sunat la 3 company de moving, si toti mi-au dat in jur de $5K pentru mutat cu totul o casa cu 3 dormit, incarcat descarcat si transport, impachetatul il fac eu cu cutiile mele. Cam toti trei mi-au zis ca dureaza in jur de 14 zile tot procesul. Acuma eu trebe sa vad cand plec de aici, plec mai tarziu sa ajung aprox odata cu trukul, sau plec mai repede si astept. In ambele cazuri o sa am de stat 1-2 sapt cu casa goala...

Cu apartamentele asa ma gandesc si eu, am o lista cu apart care le-am gasit pe net, sun sa vad daca au libere pt data care vreau si atunci ma duc si numa le vad, aleg care mi se pare rezonabil, ceva de genul asta...

Pt. transport 2 masini, am gasit ceva la $2,800 ambele. Ideea e ca fara masina nu putem sta, macar una sa ne tinem tot ne trebe, poate sa trimitem numa una si sa conducem cealalta...

•  04-15-2008, 02:48 PM 72241 in reply to 72240

Pai si daca te uiti la cifrele pe care le-am pus eu:

1100 - truck pt 3 dormitoare
      300 - car towing system
      265 - 2 oameni, 3 ore incarcat
      265 - 2 oameni, 3 ore descarcat
    1000 - benzina
      250 - hotel (3 nopti)
      250 - mancare pe drum
      250 - cutii, paturi, etc.
    ===================
    $3,680 - TOTAL

Si ai si toata mobila si o masina cu tine din prima zi si salvezi si $1,500. 

Singurul inconvenient este ca trebuie sa conduci, dar eu consider acesta un avantaj ca stiu ca nu este totul pe mana altcuiva (indiferent de asigurare).

•  04-15-2008, 03:05 PM 72242 in reply to 72238

TheAlien:
    vpdana:

Trei zile crezi ca e suficient sa-ti gasesti un apartament acolo si sa te si muti imediat asteptand sa-ti vina lucrurile?

Daca nu mergi cu mobila ce faci pana iti vine, ca in mod sigur firma nu o sa ajunga inaintea ta acolo? (ar fi interesant sa suni sa vezi cat le-ar lua lor sa livreze)

Eu cred ca 3 zile ar trebui sa fie suficient pt a gasi un apartament mai ales daca iti faci temele dinainte si acolo mergi la direct doar sa vezi cum arata si sa te hotarasti. Le poti gasi cum spui si tu dinainte si sa suni si sa vezi ce este disponibil, si apoi mergi si inspectezi doar ce ti-a ramas pe lista.

Lor nu le ia chiar asa de mult sa ajunga, pt ca ei nu fac opriri. De obicei is doi soferi si fac cu randul. Ajungeau si ei la scurt timp dupa ce ne gaseam apartamentul. Sa zicem ca stateam 2-3 zile cu apartamentul gol. Avem o saltea, queen size, pe care dormim si de alta mobila nu ai nevoie urgenta. 

Am traversat America cu masina noastra pe care am incarcat-o cu tot ce am crezut noi ca vom avea nevoie pana ne vin lucrurile. A fost ok.

3 zile iti sunt mai mult decat de-ajuns sa-ti gasesti apartament. Noi am rezolvat si intr-o zi.

Noi am stat intr-un orasel numit Silverdale, dar era pe una din insulele de langa Seattle. Trebuia sa luam ferry de la noi la Seattle. Dand timpul inapoi, parca mi-a placut acolo ca oras, aspect, safety. Insa cand am stat in WA eram de-abia ajunsa in US si  eram cazuta din nori asa ca n-am putut sa-mi fac o parere obiectiva.

De Kirkland am auzit insa nu stiu ce sfaturi sa-ti dau.  Tot ce stiu e ca ploua la greu si m-a deprimat ingrozitor.

•  04-15-2008, 03:09 PM 72243 in reply to 72241