Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

se poate sa mare recasatoresc ???

Last post 04-17-2007, 10:10 AM by TheAlien. 44 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-13-2007, 09:47 PM 55780

• afro is not online. Last active: 02-13-2008, 06:56 PM afro
    • Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

se poate sa mare recasatoresc ???

sunt in US cu viza K3 de un si 2 luni iar viza imi expira in noiembrie anul asta . nu am primit rezidenta din casnicia anterioara, desi inca sunt in pending cu INS. daca ma recasatoresc am sansa sa incep totul din nou ? adica sa obtin rezidenta din noua mea casnicie sau nu am dreptul aici pt ca am ajuns cu K3.

multumesc 

•  02-14-2007, 12:25 AM 55782 in reply to 55780

Re: se poate sa mare recasatoresc ???

afro:

sunt in US cu viza K3 de un si 2 luni iar viza imi expira in noiembrie anul asta . nu am primit rezidenta din casnicia anterioara, desi inca sunt in pending cu INS. daca ma recasatoresc am sansa sa incep totul din nou ? adica sa obtin rezidenta din noua mea casnicie sau nu am dreptul aici pt ca am ajuns cu K3. multumesc 

Asa cum ai scris, nu poti pentru ca ai intrat cu K3. Cei care intra cu K1 sau K3 nu pot sa obtina green cardul decat prin logodnicul/sotul(sotia) care i-a sponsorizat pt K1/3.

Poti insa sa mergi inapoi in Romania si sa aplici din nou.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  02-14-2007, 12:47 AM 55783 in reply to 55782

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

Re: se poate sa ma recasatoresc ???

multumesc pt raspuns

trebuie sa ma reintorc in romania si sa casatoresc acolo din nou sau sa ma casatoresc aici si sa plec in romania si sa aplic din nou la ambasada ? eu am divortat aici in usa. inainte sa divortez am aplicat pt I 485 si Employment autorization. 4 luni mai tarziu am fost chemat la amprente pt I 485 si de atunci nu am mai auzit nimic de la ei, nici ca ma aproba , nici ca ma respinge. am sunat de cateva ori la INS si mi-au zis ca ei nu stiu de ce nici pana acum nu am primit Employment Autorization, ca cica ei nu sunt ofiteri de emigrare . in orasul in care traiesc, wichita, kansas, am fost la emigrari si eu au zis ca nu mai elibereaza permise de lucru si dupa aia am sunat la emigrari si ei mi-ai zis ca nu stiu ce se intampla cu cazul meu si de ce dureaza asa de mult. eu am incercat sa primesc rezidenta din casnicia asta care tocmai s-a incheiat. daca ma recasatoresc trebuie sa incep totul din nou si poate aia de la ambasada nu o sa mai vrea sa ma lase sa ma reintorc si ce o sa fac, o sa distrug o dragoste frumoasa , acum cand intr-adevar am gasit pe cineva . imi este cam frica pt ca aia de la ambasada nu o sa vrea sa mai ma lase sa ma intorc in usa si sa zica ca m-am fol de casnicia anterioara sa ajung in usa...bla bla bla. un avocat poate sa ma ajute cu ceva ?

•  02-14-2007, 01:20 AM 55784 in reply to 55783

Sincer mi se pare un caz dificil si nu m-as avanta sa dau vreun sfat. Dar daca ne-am lua dupa common sense, as crede ca daca tie ti se respinge petittia actuala de la INS, va trebui sa pleci in tzara, pt ca daca ramai peste 30 de zile, ti se va pune interdictie si nu cred ca vrei sa risti asta avand in vedere ca ai planuri sa te recasatoresti cu un cetatean american si sa locuiti aici. Pe de alta parte, daca tu pt ca esti venit cu k3, nu ai dreptul sa obtii rezidenta cu ajutorul altei persoane, nu are nici un rost sa te casatoresti cu ea acum, sperand ca vei obtine rezidenta direct de aici. Si un alt aspect...daca te intorci in tzara, si aplici din nou, pt K1 sau K3...le dovedesti celor de la Ambasada ca ai fost corect...ca ai intrat in US in mod legal, si din cauza ca mariajul nu a mers si petitia ti-a fost respinsa, te-ai intors in tzara si nu ai stat ilegal. Intre timp ai cunoscut pe altcineva, strangeti-va dovezi ale relatiei, si personal nu cred ca te vor respinge.

Oricum asteapta rezultatul de la INS, si daca nu vine pana cand iti expria viza...sfatul meu este sa te intorci in tzara si sa nu stai ilegal.

Poti intreba si un avocat bineinteles. Oricum Bafta multa !

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  02-14-2007, 04:54 AM 55790 in reply to 55784

afro este baiatul acela de 20 ani casatorit cu tanti aceea de 60? Smile
  •  02-14-2007, 08:40 AM 55794 in reply to 55790

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

da karla eu sunt...implinesc 23 in martie si intre timp am cunoscut o fata de varsta mea si ne iubim si vrem sa fim impreuna.
  •  02-14-2007, 08:56 AM 55796 in reply to 55783

afro:

multumesc pt raspuns

trebuie sa ma reintorc in romania si sa casatoresc acolo din nou sau sa ma casatoresc aici si sa plec in romania si sa aplic din nou la ambasada ? eu am divortat aici in usa. inainte sa divortez am aplicat pt I 485 si Employment autorization. 4 luni mai tarziu am fost chemat la amprente pt I 485 si de atunci nu am mai auzit nimic de la ei, nici ca ma aproba , nici ca ma respinge. am sunat de cateva ori la INS si mi-au zis ca ei nu stiu de ce nici pana acum nu am primit Employment Autorization, ca cica ei nu sunt ofiteri de emigrare . in orasul in care traiesc, wichita, kansas, am fost la emigrari si eu au zis ca nu mai elibereaza permise de lucru si dupa aia am sunat la emigrari si ei mi-ai zis ca nu stiu ce se intampla cu cazul meu si de ce dureaza asa de mult. eu am incercat sa primesc rezidenta din casnicia asta care tocmai s-a incheiat. daca ma recasatoresc trebuie sa incep totul din nou si poate aia de la ambasada nu o sa mai vrea sa ma lase sa ma reintorc si ce o sa fac, o sa distrug o dragoste frumoasa , acum cand intr-adevar am gasit pe cineva . imi este cam frica pt ca aia de la ambasada nu o sa vrea sa mai ma lase sa ma intorc in usa si sa zica ca m-am fol de casnicia anterioara sa ajung in usa...bla bla bla. un avocat poate sa ma ajute cu ceva ?

Nu te poate ajuta un avocat, si nici nu ai ce sa astepti de la INS. In mod sigur ti se va refuza ajustarea la green card.

Deci, da, trebuie sa incepi totul de la inceput in Romania. Aceasta este situatia si la K1 si la K3. Va trebui sa mergi in Ro si sotia ta sa aplice aici din nou pt K1 sau K3 sau direct GC.

Ar trebui insa sa vorbesti cu un avocat pt ca s-ar putea sa fi considerat ilegal dupa divortul din K3 si neobtinerea GCului. Nu stiu daca tie ti se aplica situatia cu pending, de acea cel mai bine este sa obtii sfatul unui avocat.

•  02-14-2007, 10:35 AM 55801 in reply to 55794

afro, eu ti-am citit povestea si cam stiu despre ce este vorba in cazul tau, sincer imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat , din pacate nu te pot ajuta cu sfaturi pentru ca nu am trecut prin asa ceva, doar cu o vorba buna, eu am aplicat  pentru k1si nici NOA2 nu a venit, sunt la inceput, am mai citit ceva de genul asta pe forum dar la tine este un caz mai special. ce pot sa fac este sa iti urez mult, mult succes pentru ca e pare ca ai nevoie multa si poate cu speranta, credinta si un avocat bun se va rezolva totul si vei putea totusi ramane cu persona iubita.dar scuza-ma acum nu vreau sa te judec nici pe departe pentru ca am vazut ca au facut-o destui, vreau sa te intreb tu cum credeai ca se va termina relatia cu "fosta"pentru ca desi casatoria voastra sa zicem ca mergea bine, intr-un final tot s-ar fi  sfarsit nu???? ca doar nu traia femeia aia pana la 100 de ani.si chiar si asa tu aveai 60 cand ea avea 100 si oricum tot s-ar fi sfarsit.asta in cazul in care ai pasit in acea casatorie cu buna credinta.dar lasa stai linistit ca ai toata viata inainte, eu ma bucur mult ca ai postat ca asta e un caz mai aparte si poate invata si altcineva din experianta ta.

toate cele bune si mult succes indiferent ce ai face. Big Smile

•  02-14-2007, 07:45 PM 55834 in reply to 55801

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

ma asteptam la asta

mi-au dat viza de doi ani si dupa aia au tras de timp sa vada ce fac...acum ma refuza si ma trimite acasa, acum cand intr-adevar imi place aici, cand mi-am facut prieteni si am inceput viata de la capat, acum cand m-am indragostit si iubesc si sunt iubit . deci cand iti e lumea mai frumoasa iti taie craca de sub picioare. nu imi pasa daca ma trimiteau acum jumate de acasa, dar acum o sa sufar si o sa ranesc pe cea mai importanta persoana din viata mea. am crezut ca legile sunt mai putin dure cu cei care vin cu K3 aici. eu fost casatorit 2 ani si 2 luni, asta nu conteaza ? sotia mea nu ar zice nimic rau la emigrari, ba vrea sa ma ajute, desi nu cred ca ar mai putea face ceva . aveam 19 ani cand am conoscut-o pe fosta, eram naiv si prost, si dornic sa fac multe in viata, si de asta m-am aventurat, problema mea, pacatul meu, eu platesc acum si cat am suferit aici si cat am plans, nu mi-a fost usor, si banuiesc ca mine sunt mai multi ! a fost si vina mea dar am fost si amagit de fosta, ma rog. am zis multe aici pe site-ul asta si multi nu s-au sfiit sa ma atace. si nu ma supar.

deci chiar asa nu este nici o sansa sa raman ? de parca sunt ultimul caine, ce dumnezeu !!!

trebuie sa fie si o lege in favoarea mea

inca ceva, maine am interviu cu ''lupu'' INS, la Kansas City/ Mo,  acolo unde se proceseaza actele mele, m-am gandit sa ma duc la ei sa ii intreb direct. nu  am bani de avocat dar daca as face un efort asa de mare, s-ar merita pt ceva ? sa ma duc maine la ei si aflu sau sa mai stau asa, ce ma sfatuiti ?

P.S. : nu faceti ca mine

•  02-14-2007, 08:04 PM 55835 in reply to 55834

Re: ma asteptam la asta

Sincer imi pare tare rau de situatia ta! Intr-adevar, totul se plateste in viata asta!Embarrassed

Iti doresc multa bafta maine!YesTine-ne la curent cu tot ce se mai intampla!

P.S. Nu cred ca ar fi rau sa iti iei totusi un avocat!

Omul nu poate descoperi noi oceane, cata vreme nu are curajul de a pierde din vedere tarmul. ( Andre Gide )
    Filed under:
  •  02-14-2007, 10:17 PM 55836 in reply to 55835

Re: ma asteptam la asta

Si eu iti zic sa iei un avocat cat mai curand. Stiu pe cineva intr-o situatie asemanatoare cu a ta. A fost casatorit cu cineva mai batran, dar el a primit drept de munca si apoi greencard temporar, a divortat, s-a casatorit cu alt cetatean american si acum nu poate sa aplice pentru greencard prin cea de-a doua casatorie. I se spune ca dosarul facut din prima casatorie nu se poate anula, chiar daca el o cere. E ciudata rau situatia, el are si avocat. Daca nu ai bani de avocat macar suna la unul la care prima consultatie e gratis, sa vezi incotro trebuie sa o iei.

Alea iacta est.
  •  02-15-2007, 07:15 PM 55876 in reply to 55836

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

vesti

tocmai ce ma intorc de biroul de emigrari din kansas city...am vb cu o doamna ofiter si am intrebat de starea mea ce se intampla, de ce nu am primit dreptul la munca si ce se intampla cu I 485. si ea mi-a raspuns ca a fost o greseala de a lor ca atunci cand mi-au luat amprente nu mi-au luat si pt I 765 si ca au gresit ei cand au introduc un cod ceva, nu stiu, se cam balbia in legatura cu asta...am aratat actele tot si am intrebat de ce dureaza asa de mult , nu a stiut sa imi raspunda. a dat un telefon scurt si in 5 min s-a intors si mi-a zis ca isi cere scuze si ca 2 saptamani o sa am permisul de lucru in posta . si cu I 485 cum ramane intreb eu ??? eram sa o intreb ? vreti sa ma deportati ? :)...raspunsul a fost ca nu stie, si ca este inca in pending  !

ma gandeam ca daca ma duc la scoala si incerc sa obtin o viza de student, sau sa ma duc la o companie sa ma angajez si sa obtin o viza de munca, se poate ?

•  02-15-2007, 08:54 PM 55878 in reply to 55876

Re: vesti

afro:

ma gandeam ca daca ma duc la scoala si incerc sa obtin o viza de student, sau sa ma duc la o companie sa ma angajez si sa obtin o viza de munca, se poate ?

Din pacate nu, nu se poate. Din K1 si K3 nu poti sa schimbi decat in GC prin sotul/sotia care ti-a sponsorizat K1 si K3.

Aceste vize sunt facute intentionat in acest mod. Nu poti sa faci absolut nimic in situatia in care esti cu legea in felul in care este in ziua de azi.

•  02-16-2007, 12:42 AM 55880 in reply to 55878

TheAlien:

Din pacate nu, nu se poate. Din K1 si K3 nu poti sa schimbi decat in GC prin sotul/sotia care ti-a sponsorizat K1 si K3.

Aceste vize sunt facute intentionat in acest mod. Nu poti sa faci absolut nimic in situatia in care esti cu legea in felul in care este in ziua de azi.

Nici daca-i divortat si sa ramana ilegal nu se poate din cauza vizei acelea? Pana la urma vizele astea K vin cu un pret...ca daca nu-ti place de consoarta, nu prea iti dau astia multe sanse. Confused

Live Free or Die.
  •  02-16-2007, 09:10 AM 55887 in reply to 55880

arissa:
    Nici daca-i divortat si sa ramana ilegal nu se poate din cauza vizei acelea? Pana la urma vizele astea K vin cu un pret...ca daca nu-ti place de consoarta, nu prea iti dau astia multe sanse. Confused

Nici macar.

Daca vrei poti sa faci o paralela cu cei care merg pe vase cu viza C1/D si intra in America si raman aici. Nu isi pot schimba statutul la legal nici macar prin casatoria cu un cetatean american. Sau cei care trec granita ilegal, si nu sunt inspectati. Nici ei nu isi pot schimba statutul la legal prin casatorie.

Asa si cu aceste vize. Cred ca intentia este de a nu fi frauda la mijloc. Adica sa te logodesti cu un cetatean american doar ca sa ajungi in America si apoi sa nu te mai casatoresti cu el. La K3 este un pic mai ciudat, pt ca acolo esti deja casatorit. Dar la cate ciudatenii sunt in legea emigrarii, aceasta este una mica.

•  02-16-2007, 10:48 AM 55888 in reply to 55887

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

hey  Thealien,

pai si nu interpretezi nimic legat de ce s-a intamplat la biroul de emigrari ??? la faptul ca mi-au dat permis de lucru...poate este vreo sansa sa imi aprobe I 485 si sa ma duc si la interviu, adica nu este nimic iesit din comun, daca legea e ciudata, eu sunt un ciudat si poate ii dau peste cap ! :))

eu totusi mai am sperante ca sa raman aici si sa rezolv cu actele . daca nu o iau iar de la zero, de data asta stiu ce sa fac. singura teama este , odata ajuns in romania, sa nu ma mai lase sa plec !

multumesc frumos

•  02-16-2007, 02:38 PM 55897 in reply to 55888

afro:

pai si nu interpretezi nimic legat de ce s-a intamplat la biroul de emigrari ??? la faptul ca mi-au dat permis de lucru...poate este vreo sansa sa imi aprobe I 485 si sa ma duc si la interviu, adica nu este nimic iesit din comun, daca legea e ciudata, eu sunt un ciudat si poate ii dau peste cap ! :))

eu totusi mai am sperante ca sa raman aici si sa rezolv cu actele . daca nu o iau iar de la zero, de data asta stiu ce sa fac. singura teama este , odata ajuns in romania, sa nu ma mai lase sa plec !

Afro, tu te-ai nascut in spatiul danubiano-pontic. Ar fi total anormal sa nu mai ai sperante Smile (asta ca sa incercam sa si glumim un pic, cu toate ca situatia ta este foarte grava, dar iarasi, suntem romani, trebuie sa facem haz si de necaz).

Faptul ca ti-au dat permis de lucru nu are nici-o legatura cu I485. Doua dosare total separate. Ei erau obligati prin lege sa iti dea permisul de lucru atata timp cat tu ai AOSul pending. Deci nu e nimic ciudat acolo.

De ce nu contactezi un avocat de emigrari si sa stati de vorba? Cat poate sa te coste pentru o consultatie de o ora, doua?

Trebuie sa fi foarte atent sa nu cumva sa fi pus in situatie ilegala si sa ti se calculeze perioada de cine stie cand, si apoi sa intri sub incidenta celor 3 sau 10 ani de intrare in US. Ca atunci nu mai poti chiar sa faci nimic, nici macar re-aplicand la ambasada. Mergi la un avocat.

•  02-16-2007, 04:27 PM 55904 in reply to 55888

afro:

hey  Thealien,

multumesc frumos

Afro, nu vreau sa-ti tai aripile, dar uite la o cautare pe google ce am gasit...nu pun linkul ca e de pe un alt site de emigrari, dar pun ceva din informatia gasita acolo (sper ca-i ok Huh?):

Q: Which types of aliens may be adversely impacted by divorce or annulment?
    A: There are situations where the process to secure permanent residency can involve additional or distinct requirements as a result of divorce or annulment. For example, the following situations may be impacted by a divorce or an annulment:

• An alien that came to the US on a K visa and has not yet adjusted status
    • An alien that gained residency through marriage to a US citizen, and is still satisfying the conditional, two-year residency period
    • An alien that gained residency through marriage to a US citizen less than a year ago.
    • An alien beneficiary who married the principal immigrant a short time before the couple immigrated, and is divorcing not long after they immigrated.
    • An alien spouse or child of an abusive US citizen or LPR that is still awaiting conferment of legal permanent residency through the marriage that created the relationship.
    • A person who immigrated as the spouse of a person granted asylum, in asylee status, and has not yet been awarded permanent resident status.
    Q: If I am divorced or my marriage is annulled, what happens to my immigration status?
    A: This depends entirely upon circumstance and the stage at which this event occurs.

Q: I am separated from my US citizen spouse. Is my marriage legally terminated as far as USCIS is concerned?
    A: The term "separation" can mean either a physical separation, as in living apart; a "legal separation," recognized by some states where the parties agree in writing on the terms of separation that is accepted by the court; or the time-period required by some states when parties must live apart prior to becoming eligible to divorce.

As a general rule a physical or legal separation does not necessarily constitute a legal termination of the marriage for immigration purposes, even if neither party is intending to cohabitate again. Caveat: There are some situations where a legal separation is a legal termination of a marriage for immigration purposes. This occurs when extant state law automatically converts legal separations into divorce after a specific period of time. New York is an example. If you have any question as to the ramifications of separation in your state, please confer with a qualified immigration specialist.

An alien that is separated, either physically or legally, may need to perform specific requirements for immigration purposes.

B ~ AT THE ENTRY STAGE BEFORE APPLYING FOR ADJUSTMENT OF STATUS

Q: I arrived on a K-1 visa, married the petitioner within 90 days but the marriage ended in divorce before we applied for adjustment of status, can I remain in the USA?
    A: If the marriage is terminated by divorce before the couple apply to adjust to permanent resident status, the beneficiary and any derivative beneficiary (K-2) will not be eligible for permanent resident status through the former marital relationship. The USCIS requirement for an alien that entered on a K-1 visa is that marriage be concluded to the original petitioner within 90 days and that adjustment of status is possible only through the initial petitioner.

Q: I arrived on a K-1 visa. Things didn’t work out and I didn’t marry the US citizen petitioner within 90 days. Can I remain in the USA?
    A: If the alien were to remain beyond the expiry date, he or she will be out of status. The terms of the K-1 visa are to provide the alien to enter the USA in order to conclude marriage to the petitioner within the 90-day period. If a marriage is not going to occur with the petitioner, the alien is to leave the country prior to the expiry date of the visa.

Q: I came to the US with a K-1 (fiancé) visa, but the relationship was not working. I married another US citizen. How do I adjust my status to permanent resident?
    A: The restrictions of the K visa call for the alien beneficiary to marry the original US citizen petitioner in order to be eligible for adjustment of status. Since the alien did not marry the petitioner, the alien cannot adjust status and must return to his or her native country.

Q: I arrived on a K-1 visa, married within 90 days, but have not adjusted status. It looks as if we will divorce. Can I remarry and adjust status through another US citizen spouse?
    A: An alien that entered the USA on a K-1 visa may not adjust status to permanent residence by any means other than through the marriage to the original petitioner.

Q: I entered on a K-3 visa, but the marriage is failing, can I remain in the USA?
    A: The K-3 visa permits an alien, married to a U.S. citizen, to enter the United States and await approval of the I-130 immigrant petition filed by the U.S. citizen spouse. An alien that came to the USA on a K-3 visa is not eligible to change status to any other nonimmigrant status, nor may he or she adjust status to permanent residence by any means other than by way of the marriage to the US citizen petitioner/spouse.

Q: I have not yet adjusted status, but my US citizen spouse has initiated divorce, will my K-3 status remain in effect for 2 years?
    A: No. As a K-3, authorized stay will expire thirty days after divorce from the United States citizen petitioner.

Q: What if the petitioner/spouse refuses to file the adjustment of status application?
    A: Typically, the marriage-based petition requires that the parties be in a viable marriage. But if the spouse (either an US citizen or LPR) refuses to file the adjustment of status application or withdraws the application prior to its adjudication, provided the alien meets the eligibility requirements, he or she can self-petition as an abused spouse under provisions of VAWA, without the help of the spouse. Lack of physical battery does not necessarily preclude a self-petition as an abused spouse under the very liberal immigration laws. A consultation with an immigration attorney is strongly advised. (More on abuse later in the FAQs)

Cred ca cel mai bine ar fi sa contactezi un avocat si sa fie si meserias in probleme de deportare, daca poti, ca s-ar parea ca situatia ta nu-i roza deloc.

In legatura cu I485, cum ti-a zis si Alien, nu  are 765 de a face mult cu 485, sunt conditionate una de alta intr-un fel, dar daca te aproba pt 765 nu-i necesar sa te aprobe pt 485. Si in al doilea rand, tu le-ai zis alora de la USCIS ca esti divortat acum? Ca poate si de aia se lungesc cu I485, ca nu m-as mira ei deja sa stie ca esti divortat si nu prea iti dau multe sanse la interviu. Adica nu stiu ce speri la interviu, dar e aproape imposibil sa-l treci daca nu esti cu sotia acolo, si daca mai esti divortat de ea... 

Ia-ti un avocat bun, fa un pic mai mult research pe internet, si daca noua iubire e asa in love cu tine... atunci unde-s doi puterea creste. Bafta.  

Live Free or Die.
  •  02-17-2007, 12:09 AM 55915 in reply to 55904

• Top 150 Contributor
      Male
    • Joined on 03-06-2004
    • WIchita/Kansas
    • Posts 113
    • Points 1,795

multumesc de informatii

am fost la un avocat de emigrari...si am platit 80 de dolari pt o consultatie ! nu mi-a zis nimic nou , mi-a zis exact ce stiam, ca s-ar putea ca drepturile mele sa se termine odata cu divortul ! si ca nu stie in ce caz ma aflu dar ma costa 250 de dolari sa afle ceva de cazul meu  ! pfff...nu stiu daca vreau sa platesc banii astia sau nu !

toate info care mi le-ai dat arrisa...pa ei nu ma incadrez la nici una... i aply for adjusted status and then SHE divoced me, asta schimba ecuatia ? plus ca ea vrea sa mearga cu mine la emigrari...tot timpul cand am fost la emigrari a fost prezenta cu mine. si cum scrie clar si acolo...depinde in ce a constat divortul , plus ca am fost casatorit 2 ani si ceva. cred ca si asta conteaza . depinde de fiecare caz in parte !

pe un avocat de ce sa il platesc ? nici aia de emigrari nu sunt in stare sa imi zica ce se intampla ... :((

•  02-17-2007, 10:40 AM 55925 in reply to 55915

afro:

toate info care mi le-ai dat arrisa...pa ei nu ma incadrez la nici una... i aply for adjusted status and then SHE divoced me, asta schimba ecuatia ? plus ca ea vrea sa mearga cu mine la emigrari...tot timpul cand am fost la emigrari a fost prezenta cu mine. si cum scrie clar si acolo...depinde in ce a constat divortul , plus ca am fost casatorit 2 ani si ceva. cred ca si asta conteaza . depinde de fiecare caz in parte !

Dar asta nu ti se aplica ?Hmm

Q: I have not yet adjusted status, but my US citizen spouse has initiated divorce, will my K-3 status remain in effect for 2 years?
    A: No. As a K-3, authorized stay will expire thirty days after divorce from the United States citizen petitioner.

Cat despre 'fosta' ca vine cu tine la emigrari...daca tinea asa de mult sa te ajute, nu divorta imediat dupa ce a depus actele, acum nu are ce sa te mai ajute cu cei de la USCIS, si cum e femeie, cred ca o stie si ea si de aceea ar fi in stare sa vina cu tine pe oriunde... tu cum crezi ca o sa fiti la interviu amandoi si daca o intreaba de ce a divortat de tine si ce mai are de a face cu dosarul tau? sau crezi ca un raspuns de genul "stiti nu puteam sa mai traim impreuna, dar e baiat bun si merita sa ramana in USA, mai ales ca acum e si indragostit" o sa-i impresioneze pe aia de la INS? Poti incerca, of course, miracolele nu-s excluse cand e vorba de America.

Afro, tu iti stii cel mai bine situatia, noi pe aici pe forum ne dam cu parerea, si sincera nu stiu la ce te astepti..la un raspuns exact si precis conform situatiei tale?

Live Free or Die.
  •  02-17-2007, 12:32 PM 55927 in reply to 55925

Afro, deja ti-a aratat Arissa unde se aplica in cazul tau.

Nu am vazut daca divortul tau a fost pronuntat sau nu, dar daca da, conform celor de mai sus la 30 de zile dupa pronuntare tu ai intrat in statut ilegal. Din acel moment a inceput numerotarea pentru cele 180 sau 365 de zile. Daca stai ilegal aici mai mult de 180 de zile nu mai poti intra in US timp de 3 ani. Daca stai mai mult de 365 de zile nu mai poti intra timp de 10 ani. Si asta se aplica chiar si in cazul in care te casatoresti cu un cetatean american.

Nu este rau sa speram in viata, dar sunt sperante si sperante. Daca tu refuzi sa faci ceea ce ar fi bine sa faci, sa nu te gandesti dupa aceea cu parere de rau la marea greseala pe care ai facut-o. Pentru ca in cazul tau nici macar nu faci o greseala in necunostinta de cauza.

Daca mergi in Ro si aplici pentru green card direct (adica sotia ta aplica), veti fi despartiti cel mult un an de zile (dar este foarte probabil sa fie mult mai putin). Si pe urma aveti toata viata inainte. Daca treci de limita de ilegalitate atunci o sa fiti despartiti ani si ani si ani. Sau o sa stai aici privind peste umar fara posibilitatea de a-ti face un viitor.

Nu te purta ca un copil si nu il lua pe "nu am stiut" in brate ca NIMENI nu o sa iti dea tie acte in conditiile acestea.

Cum a spus si Arissa, tu hotarasti ce faci cu viata ta, dar gandeste-te bine de tot si asumati responsabilitatea deciziilor tale in deplina cunostinta de cauza.

•  02-18-2007, 12:23 AM 55963 in reply to 55927