Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Oakland University

Last post 01-19-2008, 12:43 PM by Priscila. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  02-18-2007, 02:33 PM 55990

Oakland University

Buna !

Vad ca sunt ceva studenti romani la OU. As vrea sa stiu si eu care sunt variantele pe care le-ati adoptat pentru a va plati scoala. Am citit mult dar ma intereseaza cazul concret de la OU-acolo vreau sa studiez si eu. Ma gandesc poate la un master dar e destul de scump. Ce optiuni sunt pe langa student loan...care sunt totusi reale. Am citit de assitantship si scolarship si criteriile mi se par rezonabile?Este cineva la OU(roman ma refer care s-a calificat pentru asa ceva)?

•  02-18-2007, 03:08 PM 55991 in reply to 55990

Re: Oakland University

Eu am aplicat pentru assistantship, dar nu m-au luat dupa ce am fost intervievata. Era o varianta buna pentru ca 'intram direct in paine' si faceam deja meseria pentru care ma pregatesc (counseling) dar, desi imi plateau scoala, nu mai puteam lucra in alta parte. Iar suma platita de ei este infinitisimala. Asa ca am aplicat pentru un loan. Deocamdata mi se pare varianta cea mai buna.

Tu, insa, poti merge la financial advisor la OU si afli direct de la sursa care e varianta optima pentru tine, pentru ce vrei tu sa faci.

Succes si te asteptam la Romanians @Oakland! 

•  02-18-2007, 04:34 PM 55996 in reply to 55991

Multumesc de raspuns, Saruba! Da asa am sa fac, o sa merg sapt viitoare sa vb sa vad exact ce optiuni am. Pentru master suma e destul de mare pt ca va tb sa imi iau si prereq. pentru ca mi-am schimbat putin orientarea. O sa vad ce optiuni am. Este adevarat ca student loan-ul poti sa incepi sa il platesti doar dupa ce termini scoala?
  •  02-18-2007, 06:19 PM 56004 in reply to 55996

Prereq's nu trebuie sa le iei la Oakland Univ. La community colleges creditele sunt mult mai ieftine (Eu le-am luat on-line). Si, intr-adevar, loanul il platesti dupa ce termini scoala.

Tine-ne la curent dupa ce vorbesti cu un advisor. 

•  02-18-2007, 10:34 PM 56014 in reply to 56004

Din cate stiu eu pentru student loans trebuie sa fii rezident permanent/cetatean si sa completezi FAFSA. Eu v-as sfatui sa aplicati si pentru Federal Work Study (tot in cadrul FAFSA)  care iti da dreptul de a lucra in campus, . Eu de exemplu pana sa aflu cu ce se mananca FWS  am lucrat in afara campusului pe $7.25/ora , iar anul urmator am lucrat in campus pe $12/ora. E o diferenta si in plus  ajungi sa cunosti mai bine campusul, sa iti faci relatiicnoi.

•  01-18-2008, 04:41 PM 70002 in reply to 55990

As avea nevoie de ceva informatii legat de studet loan si cum nu am gasit nici un topic cu numele asta, incep sa postez aici:

Ok, ideea e urmatoaarea: in aprilie termin al doilea an de facultate la Community College. Nu mi-a mai rams nici un credit de luat asa ca vreau nu vreau trebuie sa ma transfer la univeristate. Pana acum totul a fost bine, am reusit sa imi platesc scoala, dar cred ca in primavara nu mai am nici o scapare... trebuie sa fac un student loan. Problema e ca ma lupt mai bine de un an de zile cu aia de la univeristate sa imi schimbe statutul din international in in-state. Faza e ca nu vor sub nici un chip atata vreme cat nu le duc pe tava Green cardul. Cum GC meu nu a sosit si cred ca o sa mai treaca ceva timp, vreau sa incep in primavara scoala, dar tre sa platesc o caruta de bani. As avea nevoie de ceva informatii; cine are student loan, care e cea mai avantajoasa, opinii, idei, orice informatie e bine venita.  

Multumesc mult de tot

www.sdphotoartgallery.com
  •  01-18-2008, 10:04 PM 70006 in reply to 70002

Si eu din cate stiu pentru loan trebuie sa fi rezident sau cetatean.

Ai intrebat la financial advisor la universitate? Acela ar fi primul loc de mers si aflat informatii.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  01-19-2008, 12:43 PM 70021 in reply to 70006

TheAlien:

Si eu din cate stiu pentru loan trebuie sa fi rezident sau cetatean.

Ai intrebat la financial advisor la universitate? Acela ar fi primul loc de mers si aflat informatii.

Hm, asta nu e o veste buna... ca trebuie sa fiu rezident/cetatean ca sa am un loan. La universitate trebuie sa le arat GC ca sa ma calific pt un student loan. Ma gandeam la o banca care ofera student loan, poate nu ma intreaba de GC.

Poate mai vin altii cu alte idei

Merci oricum

www.sdphotoartgallery.com
View as RSS news feed in XML