|
|
Religie, ne ajuta sau nu?
Last post 04-25-2007, 04:29 AM by Dell. 52 replies.
-
10-23-2005, 01:03 PM |
-
longneck
-
-

-
Joined on 09-29-2005
-
Charlotte, NC
-
Posts 272
-
Points 420
-
|
Religie, ne ajuta sau nu?
Sa adopti o religie nu are de a face intotdeauna cu sa crezi in D-zeu.
Daca are, atunci de ce exista o singura biblie si un milion de religii? Ptr ca religiile sunt o creatie a oamenilor, religiile sunt interpretari diferite a unei singure carti, religile sunt o dogma, religiile impun niste reguli facute de cei care le inventeaza, cu diferite scopuri care , in cele mai multe situatii avantajeaza pe cei care le creeaza Daca esti interesat de religie, cred ca cel mai inteligent lucru este sa studiezi istoria si vezi ce a facut religia in Europa in urma cu citeva sute de ani, ( vezi impartirea de putere in Europa intre biserica catolica si ortodoxa) citeste despre istoria religiilor in lume, descopera frumusetea altor religii cum e Shinto in japonia( probabil cea mai pacifista religie inventata pina acum) sau budhismul,vezi si compara ce aduc religiile bun ptr omenire si ce nu. In fond ele nu sunt decit niste creatii ale oamenilor.
In US bisericile nu platesc taxe pe cladirea pe care o au..asa ca peste noapte se gaseste cite un bimbo care se autodeclara preacher si deschide o biserica in casa lui proprie ca sa nu plateasca taxele pe cladirea resprectiva . In plus gaseste alti creduli care sa ii doneze bani , asa ca omul o duce bine mersi fara sa trebuiasca sa muceasca ca ceilalti.Daca gaseste 5 persoane care vor sa il asculte, isi declara casa biserica!
Uite aici un articol din cel mai important ziar din Charlotte cu o statistica f interesanta despre ce a adus religia intr-o tara cosiderata ca fiind probabil una dintre cele mai religioase in lume! Enjoy!
|
Posted on Sat, Oct. 22, 2005 |
_krdDartInc++;
document.write('');
| |
|
if (typeof(krd_topix_property) != 'undefined') {
document.write('var topixcats = new Array();');
}
var topixcats = new Array();
|
|
| |
Are secular nations healthier? Religion seems to lead to societal woes, says study in respected journal KAY CAMPBELL Religion News Service
The article is long, laced with academic terms and written for sociologists, but the message is clear: More religion seems to mean more troubles, not less, for nations and regions worldwide.
Data from the past 10 years seem to indicate that the United States, by far the most religious nation in the developed world as measured by church attendance, prayer and belief in a creator-god, has some of the highest rates of murder, infant mortality, teen gonorrhea infection and teen abortion in the developed world. The rates are much higher than secular Scandinavia.
The study is published in the current edition of the online Journal of Religion and Society.
And sexual practices among teens, while consistent around the world, are slightly more chaste in France than in the U.S.
"I'm not a radical saying this; this is sociology of religion," said the study's author, independent scholar Gregory Paul, a paleontologist living in Baltimore.
These trends, Paul said, run counter to the conventional wisdom in the U.S. that increased personal religious belief will translate into increased peace and tranquility for a town or country, and that decreased belief in God and practice of religion will result in cultural chaos.
"In general, higher rates of belief in and worship of a creator correlate with higher rates of homicide, juvenile and early adult mortality, STD infection rates, teen pregnancy, and abortion in the prosperous democracies," Paul concluded in the article.
"The most theistic prosperous democracy, the U.S. ... is almost always the most dysfunctional of the developing democracies, sometimes spectacularly so," Paul said, referring to measures of societal health.
"We have the highest under-5 mortality rate in the Western world," Paul said. "Our rate is twice that in Sweden and Japan and, I think, higher than Cuba's even. It's kind of scary."
Cuba was not one of the nations Paul used for his data. The studies he used were done in the wealthier democratized, developed countries.
The U.S. homicide rate remains much higher than those of other prosperous democracies, with only theistic Portugal rising to a similar rate -- and both are higher than the rates of secularist France and Japan. Sexually transmitted diseases are now comparatively rare in Scandinavia, where sex education is early and explicit, and sex is considered a normal part of life.
The trends inside the U.S. repeat the global models, according to Paul, with the more religious South and Midwest "having markedly worse homicide, mortality, STD, youth pregnancy, marital and related problems than the Northeast, where societal conditions, secularization, and acceptance of evolution approach European norms."
The online journal in which the article appears, Journal of Religion and Society, is widely respected in academia. |
|
|
-
10-23-2005, 08:31 PM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Re: Religie, ne ajuta sau nu?
Si eu cred ca DUMNEZEU e unul singur.Oamenii au schimbat sensul cuvintelor din CARTEA SFANTA si au inteles mesajul ei gresit.
|
|
-
10-23-2005, 10:31 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Roxy,
Nu a schimbat nimeni nimic... Cartea e gresita!
A point is that which has no part.
|
|
-
-
10-23-2005, 10:49 PM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Poate imi explici si mie DE CE?
|
|
-
10-23-2005, 10:51 PM |
-
longneck
-
-

-
Joined on 09-29-2005
-
Charlotte, NC
-
Posts 272
-
Points 420
-
|
Roxy....just smile!
Sunt destui care incearca sa explice in lumea asta...nu-l pune la incercare si pe Euclid acuma!
|
|
-
10-23-2005, 10:57 PM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Imi place sa citesc postarile lui.
Poate ma convinge.![Big Smile [:D]](/emoticons/emotion-2.gif)
|
|
-
10-23-2005, 11:09 PM |
-
s.ioanas
-
-
-
Joined on 10-21-2005
-
-
Posts 176
-
Points 2,960
-
|
| In US bisericile nu platesc taxe pe cladirea pe care o au..asa ca peste noapte se gaseste cite un bimbo care se autodeclara preacher si deschide o biserica in casa lui proprie ca sa nu plateasca taxele pe cladirea resprectiva . In plus gaseste alti creduli care sa ii doneze bani , asa ca omul o duce bine mersi fara sa trebuiasca sa muceasca ca ceilalti.Daca gaseste 5 persoane care vor sa il asculte, isi declara casa biserica! |
|
Gat lung, acesta este un atac la adresa Bisericii?
Biserica lui Isus Cristos exista si ea face parte din toate religiile crestine! Toti cei care cred in Isus ca MANTUITOR si traiesc conform voii Lui!
Sigur ca religiile au nevoie de bani pentru sedii,salarii si toate lucrarile care le fac.Asta indiferent de ce religie.In USA toate religiile sunt scutite de taxe , nu numai crestinii.
Cat despre formalistii din religia crestina ,de la inceput au existat.Iuda este un exemplu din Scripturi. Biblia ne spune in pilda semanatorului urmatoarele:
MAT 13:24 Isus le-a pus inainte o alta pilda, si le-a zis: ,,Imparatia cerurilor se aseamana cu un om care a samanat o saminta buna in tarina lui.
MAT 13:25 Dar, pe cind dormeau oamenii, a venit vrajmasul lui, a samanat neghina intre griu, si a plecat.
MAT 13:26 Cind au rasarit firele de griu si au facut rod, a iesit la iveala si neghina.
MAT 13:27 Robii stapinului casei au venit, si i-au zis: ,Doamne, n'ai samanat saminta buna in tarina ta? De unde are dar neghina?`
MAT 13:28 El le-a raspuns: ,Un vrajmas a facut lucrul acesta.` Si robii i-au zis: ,Vrei dar sa mergem s'o smulgem?`
MAT 13:29 ,Nu`, le-a zis el, ,ca nu cumva, smulgind neghina, sa smulgeti si griul impreuna cu ea.
MAT 13:30 Lasati-le sa creasca amindoua impreuna pina la seceris; si, la vremea secerisului, voi spune seceratorilor: ,Smulgeti intii neghina, si legati-o in snopi, ca s'o ardem, iar griul stringeti-l in grinarul meu.`
Deci in Biserica lui Isus Cristos este si neghina .Va veni insa vremea cand se va face secerisul si se va vedea atunci cine a fost credincios si cine nu. Atunci nu se va mai putea ascunde nimeni dupa religii ,fiindca totul va fi descoperit.
Prin publicarea ta ai dat impresia ca nu ar exista oameni credinciosi pe pamant ci majoritatea infractori (neghina).
Cred ca intrebarea care trebuie sa ne-o punem fiecare este: Ce sunt eu grau sau neghina?
Domnul sa va binecuvinteze!
|
|
-
10-23-2005, 11:13 PM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Cam dura postarea ta.
Fiecare om alege ce vrea.
Important este sa respecti aproapele,sa-ti cinstesti parintii,.................................
|
|
-
10-23-2005, 11:50 PM |
-
s.ioanas
-
-
-
Joined on 10-21-2005
-
-
Posts 176
-
Points 2,960
-
|
| Important este sa respecti aproapele,sa-ti cinstesti parintii,................................. |
|
Daca mantuirea noastra se putea castiga cu o serie de legi,nu ar mai fi venit Cristos sa moara pentru noi.
Cristos a venit insa si a spus ca :El este Calea ,Adevarul si Viata!
Cat despre libertatea de alegere a fiecaruia ,ai dreptate! Insa in functie de alegere vom da socoteala la judecata!
|
|
-
10-24-2005, 01:44 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Ioanas,
Atentie, cehstia cu alegerea e cam complicata...
La fel si expresia "El este calea adevarul si viata", tu chiar crezi ca
Dumnezeu a condamnat la moarte vesnica 3/4 din omenire doar pentru ca
au ales o alta cale spre el? Este un punct de vedere foarte ingust.
Iata ce spune un mare filozof indian:
" Inca
un lucru. Nici un invatator al umanitatii nu a fost egoist. Sa
presupunem ca Isus din Nazaret ar fi predicat si un om ar fi venit la
el si i-ar fi spus: "Ceea ce ne inveti tu este frumos. Cred ca acesta
este drumul catre Perfectiune si sunt gata sa il urmez; dar nu vreau sa
Te venerez pe Tine ca Singurul Fiu al lui Dumnezeu"
Care ar fi fost raspunsul lui Isus din Nazaret? "Foarte bine, frate,
urmareste idealul si inainteaza pe drumul tau propriu. Nu imi pasa daca
ma slavesti sau nu pe mine pentru invataturile pe care ti le-am dat. Nu
sunt vanzator la magazin. Nu negustoresc religie. Eu doar invat
pe oameni adevarul, si adevarul nu este proprietatea nimanui. Nimeni nu
poate breveta adevarul. Adevarul este Dumnezeu Insusi. Mergi inainte." "
|
|
-
10-24-2005, 10:46 AM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Cum sa urmaresti un alt ideal?
Daca EL este CALEA _ADEVARUL si VIATA?
Tu crezi ca EL ar fi dat asa un sfat?
Fiecare alege ce vrea .Si cand alege stie ce-l asteapta.
Interesante topicurile pe care le-ati deschis dar este prea mult si cred eu in zadar.Fiecare avem orientari diferite .
|
|
-
10-24-2005, 10:59 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
Prea mult pt cine? Si in zadar de ce?
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
10-24-2005, 11:05 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Roxy,
Citatul nu spune ALT ideal, este vorba de idealul propavaduit de Isus, nu de altul.
|
|
-
10-24-2005, 11:10 AM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Asta am observat eu .Este o parere.Deranjeaza?
Identitatea etnica sau religioasa a devenit deseori o sursa de sangeroase conflicte.
Credeti ca va veni o zi in care identitatile etnice si religioase nu vor mai genera asemenea conflicte?
|
|
-
10-24-2005, 11:18 AM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,868
-
Points 20,300
-
|
Apai noi nu ne razboim aici...ci discutam pe anumite teme.Nici macar nu ne certam.Fiecare vine cu argumente...bla bla...si nimic mai mult.Deocamdata vad ca nu a sarit nimeni calul...si nici mesaje cenzurate nu au aparut.Deci deranjam pe cineva?
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
10-24-2005, 11:21 AM |
-
roxy
-
-

-
Joined on 04-26-2005
-
Bucuresti
-
Posts 763
-
Points 10,020
-
|
Scuze ,Euclid.
Am inteles gresit.
Daca tot esti bine informat poti sa-mi explici cum stau lucrurile in cazul in care un om isi aminteste intamplari traite probabil intr-o alta viata.Acestea se numesc deja-vu.Am citit un articol si sunt f curioasa.
|
|
-
10-24-2005, 11:36 AM |
-
marioana
-
-

-
Joined on 06-29-2005
-
-
Posts 581
-
Points 2,415
-
|
roxy wrote: | |
Identitatea etnica sau religioasa a devenit deseori o sursa de sangeroase conflicte.
Credeti ca va veni o zi in care identitatile etnice si religioase nu vor mai genera asemenea conflicte?
|
|
Cred ca conflictele vor disparea in momentul in care oamenii vor realiza ca nu Dumenzeu, Isus sunt importanti ci creatia lor. In momentul in care oamenii si natura vor fi cei importanti nu o cladire si un chip pictat pe ea.
Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
|
|
-
10-24-2005, 11:53 AM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Marioana,
I love your answer!
Eu sunt mai pesimist, eu nu cred ca aceste conflicte nu vor dispare
niciodata, vor evolua, dar nu vor dispare. Competitia este in natura
umana, este motorul progresului.
|
|
-
10-24-2005, 12:13 PM |
-
Euclid
-
-

-
Joined on 06-03-2005
-
-
Posts 703
-
Points 8,105
-
|
Roxy,
Multumesc de compliment! Sper ca ai glumit...
Asta e o zona gri, uni domni spun ca sentimentul de "deja vu" este
declansat de un amanunt minor care este similar sau rezoneaza cu un alt
element minor din noul eveniment sau peisaj/lucru.
Spre exemplu vezi un scaun si ai sentimentul ca il recunosti, ca l-ai
mai vazut, in realitate ai aceasta impresie pentru ca scaunul respectiv
are o crapatura sa zicem similara cu acea a unui scaun pe care l-ai
vazut in copilarie, si subconstientul tau a inregistrat
informatia etc etc.
Am constatat ca astfel mi-am lamurit multe "deja vu"-uri, DAR nu pe toate.
Eu lucrez la mii de km de sotia mea, si schimbam e-mail-uri, cand sunt
acasa o sun sau ma suna de 3-4 ori pe zi, ei bine, in 8 cazuri din 10
stiu ca voi primi un e-mail sau va suna telefonul cu cateva secunde sau
1 minut inainte si ea la fel. Daca sa zicem ca ma duc al cumparaturi si
ea decide sa se opreasca la un supermarket cand vine de la servici, de
foarte multe ori cumparam ACELEASI lucruri ciudate - de exemplu:
ma duc sa iau paste fainoase si imi vine idea ca daca tot sunt acolo sa
iau niste capsuni, si un spray cu frisca ca sa mancam la desert, sau un
pachet de servetele ca mi-a placut modelul etc. Ei bine dumneaei va
cumpara exact aceleasi lucruri, de fapt, acum ne-am obisnuit atat de
mult incat dupa ce iesim din magazin ne sunam reciproc si ne intrebam:
nu-i asa ca si tu ai luat cutare?
|
|
-
10-24-2005, 12:45 PM |
-
longneck
-
-

-
Joined on 09-29-2005
-
Charlotte, NC
-
Posts 272
-
Points 420
-
|
ioanas, mai citeste odata ce am scris ! Prima propozitie!
iar faptul ca am amintit despre infractori care speculeaza legile Americii , pretind ca sunt adeptii unei religii si isi fac casa biserica , nu trebuie sa te deranjeze si nu trebuie sa te consideri atacat. Este un adevar! Exista persoane care fac frauda in orice domeniu si oriunde in lumea asta. Asta nu inseamna ca nu exista biserici adevarate in care merg oamenii de buna credinta.
In US vezi de multe ori cite o casa la margine de drum cu o cruce in fata. Cind i-am intrebat pe prietenii mei americani mi-au spus povestea cu bisericile facute peste noapte in case particulare, si nu intotdeauna de persoane de buna credinta.
|
|
-
10-24-2005, 03:50 PM |
-
s.ioanas
-
-
-
Joined on 10-21-2005
-
-
Posts 176
-
Points 2,960
-
|
Euclid wrote: | Ioanas, Atentie, cehstia cu alegerea e cam complicata... La fel si expresia "El este calea adevarul si viata", tu chiar crezi ca Dumnezeu a condamnat la moarte vesnica 3/4 din omenire doar pentru ca au ales o alta cale spre el? Este un punct de vedere foarte ingust.
Iata ce spune un mare filozof indian:
" Inca un lucru. Nici un invatator al umanitatii nu a fost egoist. Sa presupunem ca Isus din Nazaret ar fi predicat si un om ar fi venit la el si i-ar fi spus: "Ceea ce ne inveti tu este frumos. Cred ca acesta este drumul catre Perfectiune si sunt gata sa il urmez; dar nu vreau sa Te venerez pe Tine ca Singurul Fiu al lui Dumnezeu"
Care ar fi fost raspunsul lui Isus din Nazaret? "Foarte bine, frate, urmareste idealul si inainteaza pe drumul tau propriu. Nu imi pasa daca ma slavesti sau nu pe mine pentru invataturile pe care ti le-am dat. Nu sunt vanzator la magazin. Nu negustoresc religie. Eu doar invat pe oameni adevarul, si adevarul nu este proprietatea nimanui. Nimeni nu poate breveta adevarul. Adevarul este Dumnezeu Insusi. Mergi inainte." " |
|
Euclid, nu Dumnezeu face rau condamnand la morte vesnica parte din omenire.Diavolul si pacatul a adus acesta pedeapsa peste omenire. Important este ca Dumnezeu a pregatit si iertarea ,gratierea prin Isus Cristos.
Partea din omenire care nu a auzit de Isus ,vor avea o judecata aparte,dupa legea pusa de Dumnezeu in ei.Dumnezeu nu tine cont de vremurile de nestiinta.Cei care au auzit insa de iertare si gratiere si au respins-o ,nu mai au sansa de iertare ,isi asteapta doar condamnarea!
Povestea cu filozoful indian vrea sa scoata in evidenta ca Isus nu ar fi Dumnezeu, ci un om. Biblia contrazice acesta istorioara si chiar cuvintele Mantuitorului din Scriptura care spun ca El este Adevarul,deci El este Dumnezeu.
|
|
-
10-24-2005, 04:02 PM |
-
s.ioanas
-
-
-
Joined on 10-21-2005
-
-
Posts 176
-
Points 2,960
-
|
Euclid wrote: | Marioana, I love your answer! Eu sunt mai pesimist, eu nu cred ca aceste conflicte nu vor dispare niciodata, vor evolua, dar nu vor dispare. Competitia este in natura umana, este motorul progresului.
|
|
ISUS VA INSTAURA PACEA PE PAMANT! DOMNUL NOSTRU VINE!
ISAIA 2:1 Proorocia lui Isaia, fiul lui Amot, asupra lui Iuda si asupra Ierusalimului.
ISAIA 2:2 Se va intimpla in scurgerea vremurilor, ca muntele Casei Domnului va fi intemeiat ca cel mai inalt munte; se va inalta deasupra dealurilor, si toate neamurile se vor ingramadi spre el.
ISAIA 2:3 Popoarele se vor duce cu gramada la el, si vor zice: ,,Veniti, sa ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca sa ne invete caile Lui, si sa umblam pe cararile Lui.`` Caci din Sion va iesi Legea, si din Ierusalim cuvintul Domnului.
ISAIA 2:4 El va fi Judecatorul neamurilor, El va hotari intre un mare numar de popoare; asa in cit din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug, si din sulitele lor cosoare: nici un popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia, si nu vor mai invata razboiul.
ISAIA 2:5 ,,Veniti, casa a lui Iacov, sa umblam in lumina Domnului!``
|
|
-
10-24-2005, 04:05 PM |
|
|