Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

O mica intrebare despre cazier

Last post 05-09-2007, 02:04 PM by TheAlien. 10 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  05-14-2006, 04:37 PM 44164

O mica intrebare despre cazier

Ma numesc Razvan tocmai am cistigat la DV-2007 .Am o nelamurire la  DS-230 par II  la intrebarea 31. " Have you everbeen charged ,arrestef or convicted of ny offense or crime ? " . Eu am am cazierul curat in romania dar am avut o mica belea anul trecut in Germania pentru care sun cercetat acum i o sa urmeze sa ma duc la proces peste citeva luni. Cum as putea raspunde ? Sa raspun cu "NO" daca cazierul meu din RO e curat si nu am avut niciodata nici o belea  sau sa scriu ca sunt cercetat in Germania  iar cu asta e posibil sa ma respinga sau sa am de suferit mai tirziu  ???

Multumesc anticipat

•  05-14-2006, 09:48 PM 44171 in reply to 44164

Re: O mica intrebare despre cazier

parerea  mea e sa-ti schimbi pasaportul in care apare viza de UE

si sa spui ca nu ,merita incercat,daca spui am pb ,atunci toate sperantele tale se vor evapora!

oricum nu lua  opinia mea de buna ,mai intreaba

si atunci cand esti100% sigur   de ceea ce vrei sau tb sa faci ,scrieWink [;)]

Ary
  •  05-15-2006, 08:19 PM 44268 in reply to 44164

Pai, din cite stiu eu, intrebarea se refera la TINE, nu la situatia ta in Romania. Chiar nu ti-a trecut prin minte sa spui adevarul?
  •  05-16-2006, 05:38 PM 44338 in reply to 44268

Inca nu am trimis formularele dar m-am uitat pe formularul de viza ptr Anglia si acolo scrie clar " Daca ai avut vreo problema in orice tzara " iar la cel de loterie nu specfica chestia asta...sincer chiar nu stiu ce sa completez dearece daca as trece "YES" cred ca as pierde sansa de a emigra Sad [:(]  .
  •  05-16-2006, 11:40 PM 44347 in reply to 44164

loteristu:

Ma numesc Razvan tocmai am cistigat la DV-2007 .Am o nelamurire la  DS-230 par II  la intrebarea 31. " Have you everbeen charged ,arrestef or convicted of ny offense or crime ? " . Eu am am cazierul curat in romania dar am avut o mica belea anul trecut in Germania pentru care sun cercetat acum i o sa urmeze sa ma duc la proces peste citeva luni. Cum as putea raspunde ? Sa raspun cu "NO" daca cazierul meu din RO e curat si nu am avut niciodata nici o belea  sau sa scriu ca sunt cercetat in Germania  iar cu asta e posibil sa ma respinga sau sa am de suferit mai tirziu  ???

Multumesc anticipat

daca pui acolo YES dai de belea rau. cum dosarul tau in germania e in curs de rezolvare si nu s-a dat o sentinta eu unu as pune NO. Daca vei trece cu YES trebuie sa atasezi o foaie sau mai multe de hartie in care trebuie sa explici cu lux de amanute ce ai facut. Daca ai deja o sentinta cand vei trimite dosarul si ai fost condamnat in vreun fel tre sa pui YES si sa recunosti ce ai facut ca te verifica pe la Interpol sigur. Poti sa pierzi in cel mai rau caz viza, daca nu sigur vei avea de dat expliactii amanuntite. Sfatul meu este sa tragi de timp cat poti in germania, odata ajuns in america nu mai conteaza ce ai facut in europa....aici in schimb trebuie sa nu mai faci prostii...nu esti primul caz care a incalcat legea prin europa.

Bafta si gandeste-te bine inainte de a pune YES!

•  05-16-2006, 11:42 PM 44348 in reply to 44338

Poti trece YES si pe o foaie separat scrii explicatia in amanunt. Poate ce ai facut nu li se va parea foarte grav. Daca ii minti si te prind cu minciuna , chiar iti pierzi orice sansa de a emigra.
    Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  05-17-2006, 02:43 AM 44356 in reply to 44348

Tine cont ca daca ai stat mai mult de 12 luni in Germania iti trebuie cazier si de acolo, altfel nu iti trebuie...
    Fiecare om poseda un anumit orizont. Cand se ingusteaza si devine infinit de mic, el se transforma in punct si atunci omul zice: "Acesta este punctul meu de vedere".
  •  05-17-2006, 05:55 PM 44432 in reply to 44356

Am stat acolo in jur de 3 luni iar procesul va fi undeva pe la sf anului sau poate chiar la anul mai e o problema ca mi-au fost luate amprentele . A mai trecut cineva printr-o aseamea situatie ?  Va multumesc

•  05-22-2006, 05:48 PM 44760 in reply to 44347

Mai am o singura intreare...chiar daca dosarul meu de acolo nu este solutionat iar daca pun NO nu vor fi probleme de am amprentele luate ??? Sper sa nu ma gaseasca dupa amprente la ambasada sau cind voi ajunge in U.S pe aeroport....

Multumsc

•  05-09-2007, 12:41 PM 60603 in reply to 44760

Iubitul meu are o "mentiune" pe cazier de acum 20 de ani.A avut o amenda si nu a platit-o, avea 18 ani pe atunci.era pentru radar.De fapt l-a prins politia cu viteza mare iar el nu a avut bani de ajuns sau nu a vrut sa o plateasca.acum ii scrie in cazier "fraud" pentru ca i-a dat politistului un numar de card gol, fara bani pe el.a platit amenda ulterior dar acum nu are cazierul curat.de unde se poate lua acea sentinta data de Court?este de acum 20 de ani.cam cat dureaza sa pana obtine asa ceva?trebuie o copie notarizata.
  •  05-09-2007, 02:04 PM 60605 in reply to 60603

Cazierul implica "fellony charges", pe romaneste, infractiuni. Daca nu a dat un card fals, atunci nu prea are cum sa fie o infractiune.

Chiar si in cazul infractiuni, acestea se scot dupa o perioada de timp (daca nu ma insel in Romania este 7 ani, in State este cred diferit de la stat la stat).

Deci ceva de acum 20 de ani nu prea mai are cum sa apara pe cazier ca problema. Exista o procedura prin care se curata cazierul de aceste lucruri vechi. Sa contacteze si el un avocat sa afle cum se procedeaza.

The only real security in life is to be very good at what you do.
View as RSS news feed in XML