Tarani sau oraseni??? Oameni si nimic mai mult.
M-am nascut la tara dar am crescut la oras. Sunt taran ? Sunt orasean? Hmmm.... 
Desi am fost crescuta la oras, rujul nu este si nu a fost niciodata o arta pentru mine dar nici o atractie. Atunci cand stii sa folosesti sapa, sau toporul ca sa tai lemnele , un ruj .... nu mai reprezinta mare lucru.
Nu doar oamanii de la tara se gandesc la viitor, ci chiar si orasenii, care au copii in special, se gandesc la viitorul copiilor, la cum sa le asigure tot ce e necesar sa ajunga la cel mai bun liceu si apoi la una din facultati de prestigiu, de ex. Se gandesc ca vine toamna si incepe scoala .... , ca trebuie sa alerge prin orash ca sa ajunga la timp la munca, sa nu piarda troleul sau autobuzul, sa alerge apoi la piatza sa cumpere ce e nevoie si apoi acasa fuga sa isi faca treburile pentru ca, a doua zi o ia de la capat. Care e diferentza? ( omul de la tara munceste in camp in arsitza soarelui si in bataia vantului? , sunt enorm de multi oameni care fac acelasi lucru la oras)
Daca vorbim doar de orasenii care au masina la scara, si o munca la birou, atunci ar trebui sa facem comparatzie cu un taran care are deja BMW in curte, internet, cablu ..... si o multime de alte lucruri. Deci mare diferenta nu este.
Faptul ca toti taranii cum se spune in partea a doua a postarii isi doresc sa vina la oras, ei bine e simplu si deloc de condamnat : se numeste emancipare, dorinta de mai mult. Si totusi am cunoscut oameni care prefera , precum spune si zicala " decat codas la oras, mai bine in satul tau fruntas".
Si apoi eu nu intzeleg , atunci cand itzi iei concediu si mergi la mare sau la munte, ei bine a cui apartine acel munte, acea mare??? Oraseanului sau taranului??? Face parte din oras sau din sat??
"What nerv's me also destroy me!"
" Furi punga-mi, furi un moft, un biet nimic
E-a mea, e-a lui, fu roaba tuturora,
Insa atunci cand ma vb. de rau
Imi furi ceva ce NU te-mbogateste
Da-ntr-adevar ma lasi calic." (Othello)