|
|
Stuffed bread !
Last post 11-12-2007, 05:03 PM by geani_23. 29 replies.
-
06-26-2007, 03:02 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Pentru piine folosesc reteta de aici http://allrecipes.com/Recipe/French-Bread/Detail.aspx Pentru umplutura ... ce vreti voi .Am facut ultima oara cu spanac din conserva ,cirnat afumat ,brinza si ou ,sos de rosii in care am pus vegeta ,marar ,piper ,cimbru ,patrunjel . Puteti face si umplutura de dulceata, de nuci cu zahar ... ce va trece prin cap .Mie imi place saratura .Dulcele citeodata si nu cu piine dar prietena mea a luata idea si a facut cu dulceata si zice ca a fost minunata. Intr-o zi o sa fac cu VARZA!!!! Any way , aveti pozele mai jos . javaacool ! Astept rapirea . Ieri , am facut o supa de pui cu galusti de gris si o salata de beuf (cu carne de pui )si snitele a-la Afi. mmmmmmm. Mai tirziu iti spun cum fac snitelele astea de au dat moarte in Turda cind am fost anul asta . 

Numai bine.
|
|
-
-
06-26-2007, 09:03 PM |
-
06-26-2007, 10:07 PM |
-
06-27-2007, 05:11 AM |
-
Dell
-
-

-
Joined on 08-12-2006
-
London
-
Posts 1,552
-
Points 0
-
|
Afi:Asta este a doua oara cind fac piine umpluta si sa sti ca o sa fac mereu ca e usor de facut si buuunaaa .Si o poti pune la congelator daca te saturi si o maninci altadata. Ma mindresc mereu cu mincarea mea pentru ca imi face placere sa o fac .Mai ales daca am oameni buni la masa . Uite cum arata masa la Revelion ... 
Outstanding. Thanks Afi.
The infinite is in the finite of every instant. (Zen)
|
|
-
06-27-2007, 09:33 AM |
-
geani_23
-
-

-
Joined on 07-16-2005
-
Boston, MA
-
Posts 715
-
Points 1,335
-
|
Re: Stuffed bread !
Degeaba mai zic ca arata delicios, am salivat prea mult! SUPER bucatareasa!
Age is just a number...live strong and enjoy every second of your life
|
|
-
06-27-2007, 09:34 AM |
-
06-27-2007, 10:11 AM |
-
06-27-2007, 10:26 AM |
-
LEXA
-
-

-
Joined on 06-08-2007
-
Virginia Beach
-
Posts 176
-
Points 0
-
|
'Neatza! Mda, ce sa zic...ce sa MAI zic?!...fara cuvinte...mi-e prea pofta ca sa mai zic ceva!
Totul arata super frumos...si asa cum spunea altcineva, cu felurile astea de mancare, mi-amintesti de mama si de bunica mea. Vremuri frumoase si tare dragi mie. La revelion ziceai ca venim si noi??!! Curand am sa va arat cateva poze cu "inceputurile" mele in arta culinara! TARE greu mi-a fost sa ma apuc de gatit! Dar....nu mai era mama langa mine, nici bunica, nu mai eram decat eu si America! Pup cu drag pe Dana si Felicitari!
A.A.M.
|
|
-
06-27-2007, 11:19 AM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Cum sa nu Lexa ... va asteptam cu drag . CONDITIA !!! Costume de bal mascat . Nimeni fara costum. Si ca sa va mai ametesc un pic am gasit citeva din pozele de la revelionul trecut . Enjoy . 

Si un pic din masa cu bere . Nu stiu unde e poza cu intreaga masa dar daca o gasesc revin . 
Eu fac si florile ca imi place si atunci mi se face timp si pentru micile mele placeri ... Numai bine.
|
|
-
06-27-2007, 11:32 AM |
-
OanaC
-
-

-
Joined on 09-06-2005
-
Philadelphia/Constanta
-
Posts 620
-
Points 980
-
|
Afi: Cel mai mult imi place sa ii vad pe americani cu ochii cit cepele cind gusta cite ceva ! Nu imi ies toate perfect dar nu am dat gres cu ei niciodata .
Ce zici Afi? Sambata fetita mea a implinit 3 ani! Masa mare, petrecere mare. In afara de prietenii nostri, am avut invitate 4-5 familii americane (copiii sunt colegi cu Nadia la gradinita). Vineri am gatit toata ziua. Am invartit sarmale 3 ore si m-am copt in fata gratarului sa fac vinete. La ora 1 noaptea inca mai intindeam foile de placinta pentru placinta cu mere si branza cu stafide. Ce mai, munca de Sisif! Si am avut ambitia sa termin toata treaba vineri seara ca sambata dimineata sa ma ocup de fata si de decorat. OK..... Au venit "guestii" si multumesc lui Dumnezeu ca am avut inspiratia sa incropesc un veggie tray si un fund de lemn cu "cheese and crackers" ca altfel mureau de foame bietii oameni ( americanii). La fel bine ca am avut prin casa si pe afara cate un bol cu chips/pretzels/alune si alte minunatii ca au mai ciugulit din alea. Nu au gustat absolut nimic din ce am facut. Nu s-au atins de vinete, de icre, de samale, nici macar de muschi de porc impanat cu usturoi care arata la fel ca ce ar gatii si ei probabil. De salamuri si branza cu rosii nici nu mai zic. Cica salamurile pe care le manancam noi sunt "carne cruda"! Si slava Domnului facem mese mai tot timpul si mancarea imi iese buna ( dupa felul cum isi ling degetele oaspetii) si aratoasa, da astia pace, nici nu s-au uitat. Am fost dezamagita, insa asta e. Pierderea lor! Noroc ca au venit romanii si au mancat ca lacustele si au mai cerut si acasa ca altfel si acum aveam mancare in frigider si in congelator. In alta ordine de idei, arata frumos si apetisante mesele tale! Yummi!
|
|
-
-
06-27-2007, 11:52 AM |
-
LEXA
-
-

-
Joined on 06-08-2007
-
Virginia Beach
-
Posts 176
-
Points 0
-
|
Intr-adevar, foarte frumos...si sunt convinsa ca si foarte bune! Am sa-ti arat si eu cateva poze...de INCEPATOARE! Da??Sa nu razi! Trebuie sa caut optinuea de atasat poze aici unde le ai si tu pe astea, ca nu stiu cum sa procedez, dar mai caut. Pupic
A.A.M.
|
|
-
06-27-2007, 12:10 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
OanaC: Afi: Cel mai mult imi place sa ii vad pe americani cu ochii cit cepele cind gusta cite ceva ! Nu imi ies toate perfect dar nu am dat gres cu ei niciodata .
Ce zici Afi? Sambata fetita mea a implinit 3 ani! Masa mare, petrecere mare. In afara de prietenii nostri, am avut invitate 4-5 familii americane (copiii sunt colegi cu Nadia la gradinita). Vineri am gatit toata ziua. Am invartit sarmale 3 ore si m-am copt in fata gratarului sa fac vinete. La ora 1 noaptea inca mai intindeam foile de placinta pentru placinta cu mere si branza cu stafide. Ce mai, munca de Sisif! Si am avut ambitia sa termin toata treaba vineri seara ca sambata dimineata sa ma ocup de fata si de decorat. OK..... Au venit "guestii" si multumesc lui Dumnezeu ca am avut inspiratia sa incropesc un veggie tray si un fund de lemn cu "cheese and crackers" ca altfel mureau de foame bietii oameni ( americanii). La fel bine ca am avut prin casa si pe afara cate un bol cu chips/pretzels/alune si alte minunatii ca au mai ciugulit din alea. Nu au gustat absolut nimic din ce am facut. Nu s-au atins de vinete, de icre, de samale, nici macar de muschi de porc impanat cu usturoi care arata la fel ca ce ar gatii si ei probabil. De salamuri si branza cu rosii nici nu mai zic. Cica salamurile pe care le manancam noi sunt "carne cruda"! Si slava Domnului facem mese mai tot timpul si mancarea imi iese buna ( dupa felul cum isi ling degetele oaspetii) si aratoasa, da astia pace, nici nu s-au uitat. Am fost dezamagita, insa asta e. Pierderea lor! Noroc ca au venit romanii si au mancat ca lacustele si au mai cerut si acasa ca altfel si acum aveam mancare in frigider si in congelator. In alta ordine de idei, arata frumos si apetisante mesele tale! Yummi!
Sorry dar ca americanii sa vada ce mincam noi romanii nu trebuie sa aiba nimic in jur ca, veggie tray si chips ... Ca astia vin sa sti infometati la toate mesele . No cheese and crackers. Si pe urma sa vezi cum cer si ei acasa .Ca sa nu mai zic de cum belesc ochii !!! "What is that "? Beff salad??? Stuffed cabbage???? Wow ! never thought cabbage tasted like that . Data viitoare nimic in afara de mincare romaneasca si sa vezi cum isi aduc aminte .Un prieten a venit la o masa din asta si facusem sarmale si ciorba de ardei umpluti .Wellll. I don't like that ... nu avea nimic altceva .A trebuit sa manince . A doua zi pleca la munca si il strig :hey Johnny boy I still have some stuffed pepper .Would you care for a free lunch ? In ziua aia am mincat niste spachete foarte bune facute de John .A fugit imediat si am schimbat sufertasele intre noi .Am facut ciorba de miel si sarmale la prima vizita a lui John cind ne-am mutat.Si-a adus noua nevasta si copii nevestii .El stia ca maninca bine .Ceilalti aveau emotii.Nu le-am spus ce ciorba maninca decit dupa ce s-au lins pe buze .Nu le-am zis ca maninca varza decit dupa ce au lins farfuriile .Sti ce au zis copii ? Aia nu e varza si daca e varza ..tu mami nu sti sa gatesti .De atunci nici copiii nu mai au pofta de chips . Ciorba de cartofi cu bacon ...mi-au terminat oala la o singura masa .Deci .. nu le oferi nimic de-al lor si sa vezi cum o sa vina inapoi pentru tot ce e romanesc .Revin cind mai am timp .Va pup . Numai bine .
|
|
-
06-27-2007, 12:47 PM |
-
olivia
-
-
-
Joined on 09-08-2003
-
Michigan
-
Posts 399
-
Points 2,835
-
|
Ai dreptate mare Afi, cam la fel am facut si eu cu vecinii mei americani , eram la mine in curte, o mica petrecere, vecinii ne-au salutat frumos si ne-au urat distractie placuta iar noi i-am chemat si pe ei. La inceput ca nu vor sa deranjeze, bla bla, au venit. Pe masa numai mancare romaneasca. Mi-amintesc ca ea a intrebat ca e aia dar ailalta... m-am facut ca nu pricep intrebarea si i-am zi doar "incearca" si daca-ti place iti spun si cum e facuta. Vorba ta, ce ochi au facut si ce exclamatii.... greu de reprodus in cuvinte.... Nu-ti mai spun ca a fost pierdere de vreme sa explic modul de preparare ca oricum nu cred ca va incerca vreodata. Au mancat atunci salata de vinete si ardei copti ca haplea, de gratar abea s-au mai atins, noi pe gratar contasem gandind ca de restul nu se vor atinge. I-am avut si la un Craciun aici, tot traditional cu sarmale si mamaliga..carnati, caltabosi, toba.... de data asta nu ne-am mai facut griji cu ei... ca le-o place sau nu. Ce stiu ca de piftie nu s-au atins nici in ruptul capului, in rest ... n-au iertat nimic nici macar tuica romanesca, care i-a facut turta, de doua zile cica nu au fost buni de nimic, ca ei o dadeau peste cap ca pe apa. Ce le-a ramas lor cel mai tare in minte si ma intreaba mereu cand mai fac, muraturile. Asta vara chiar le-am dus un castron cu castraveciori de vara murati. Acum sa va spun si o faza hazlie, la o petrecere mixta romani-americani. Gazda prgatiese meniu mixt, sa se simt toata lumea bine. Am vazut in farfurie la doi americani (sot, sotie) salata verde peste care isi pusesera sarmale .
|
|
-
06-27-2007, 01:17 PM |
-
06-27-2007, 11:03 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,771
-
Points 20,300
-
|
Si pe-al meu om cum sa-l invat sa manance romaneste?? Ca nici de-a naibii nu vrea. Poa sa fie lihnit de foame. Ii dau o lingura de ciorba , zice "hmm, it's ok" , il zic "hai iti pun un castron" si zice "no, thank you". Are ardei, ceapa, pipote de pui, cum sa manance el dom'ne, stomacul gainii??Nu se atinge de salata beof si nici de sarmale. Pui cu smantana nu-i place, zice ca-s nebuna ca fierb smantana. Mazarea miroase urat. Salata orientala are maioneza facuta din ou si ulei etc etc etc. Ii place doar pilaful cu Delikat si mamaliga. In alta ordine de idei, Afi.....totul arata delicios.
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
06-28-2007, 12:59 AM |
-
javacool
-
-

-
Joined on 04-22-2007
-
-
Posts 818
-
Points 0
-
|
bonepaula: Si pe-al meu om cum sa-l invat sa manance romaneste?? Ca nici de-a naibii nu vrea. Poa sa fie lihnit de foame. Ii dau o lingura de ciorba , zice "hmm, it's ok" , il zic "hai iti pun un castron" si zice "no, thank you". Are ardei, ceapa, pipote de pui, cum sa manance el dom'ne, stomacul gainii??Nu se atinge de salata beof si nici de sarmale. Pui cu smantana nu-i place, zice ca-s nebuna ca fierb smantana.
...well,most Americans are not even willing to try (how would you know is not good if you dont try it)..i went once to a restaurant where they served snake,well i did try it (kinda like chicken but chewy)...damn,i will try anything 2-3 times ....i do love Romanian cooking the best (Afi's cooking looks very yummy )
"there is NO woman out there that is worth the trouble that she brings" by Daniel
|
|
-
06-28-2007, 05:37 AM |
-
Girbova
-
-
-
Joined on 12-07-2005
-
-
Posts 2,193
-
Points 2,075
-
|
Si lor ca si noua, le place mincarea cu care au crescut. Ori mincarurile romanesti asa gustoase cum sint (ori ne par noua), in general sint mai putin sanantoase (pline de colesterol, grasimi) decit mincarea gatita americana. Nu sariti, ca nu vorbesc de fast-food ori de TV Diners, sint destule familii americane care gatesc, si sincer, si eu am cam strimbat nasul la inceput, dar mai apoi, le-am gasit delicioase. Nu tu sosuri grele, fiert pina nu se mai tine carnea pe os, cit despre pipote, nici mie nu mi-au placut niciodata. La noi au succes sarmalele, mai ales sub forma de varza a la Cluj ca-i mai simplu, salata de vinete( in loc de Ranch) cu veggies/chips, lucicos (ciorba de varza), ciorbe nedrese, chiar fara smintina, iarna, o ciorba de perisoare, oua umplute ( ca de-astea au si ei, si se aseamana), cozonac. Alfi, felicitari! Poti sa-ti deschizi restaurant romanesc.
|
|
-
06-28-2007, 02:29 PM |
-
06-28-2007, 03:09 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
OanaC: Stiu ca o sa radeti de mine, da sa stiti ca mie vegetalele alea aburite ale lor, cu un pic de unt si ceva "spices" imi plac de mor ( conopida, brocoli, morcovei). Si vorba lui Garbova, un picut mai sanatoase decat prajelile si sosurile noastre!
Cum sa ridem de tine .Sint bune si alea .Eu daca am ceva impotriva am la oua cu bacon si waffels cu sirop in aceeasi farfurie .Si am dezvaluit o reteta unei fete frumoase pe site aici care contine exact ce ai zis tu .Numai ca le abureste un pic mai altfel .Dupa ce le face ,daca le face simbata, va dau reteta sau o las pe ea sa vi-o dea .Sint bune vegetalele in aburi.Dar cu tot colesterolul din ele ...prefer pe ale noastre . NUmai bine.
|
|
-
06-28-2007, 10:05 PM |
-
Afi
-
-

-
Joined on 10-10-2006
-
USA NC
-
Posts 376
-
Points 0
-
|
Girbova: Si lor ca si noua, le place mincarea cu care au crescut. Ori mincarurile romanesti asa gustoase cum sint (ori ne par noua), in general sint mai putin sanantoase (pline de colesterol, grasimi) decit mincarea gatita americana. Nu sariti, ca nu vorbesc de fast-food ori de TV Diners, sint destule familii americane care gatesc, si sincer, si eu am cam strimbat nasul la inceput, dar mai apoi, le-am gasit delicioase. Nu tu sosuri grele, fiert pina nu se mai tine carnea pe os, cit despre pipote, nici mie nu mi-au placut niciodata. La noi au succes sarmalele, mai ales sub forma de varza a la Cluj ca-i mai simplu, salata de vinete( in loc de Ranch) cu veggies/chips, lucicos (ciorba de varza), ciorbe nedrese, chiar fara smintina, iarna, o ciorba de perisoare, oua umplute ( ca de-astea au si ei, si se aseamana), cozonac. Alfi, felicitari! Poti sa-ti deschizi restaurant romanesc.
Girbova ! Ia spune-mi si mie cum faci tu lucicos ? Varza a-la-Cluj am facut acum citeva saptamini si ne-am lins pe bot si farfurii ca a trebuit a doua zi sa mai fac una . Mama facea un lucicos bun dar mie nu mi-a iesit niciodata ca al ei .Poate nu mai tin eu minte bine care e secretul. Te rog ! Numai bine .
|
|
-
06-29-2007, 02:21 PM |
-
06-29-2007, 04:40 PM |
|
|