Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Ce sanse am sa gasesc de lucru ca turist?

Last post 12-30-2007, 04:22 PM by Alexander. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  06-27-2007, 04:53 PM 62127

Ce sanse am sa gasesc de lucru ca turist?

M-am gandit sa merg in Noua Zeelanda ca turist, si sa caut acolo o oferta de munca si sa aplic de acolo pt work permit. Ce parere aveti? Ce sanse am. In procente.
  •  07-05-2007, 05:27 AM 62572 in reply to 62127

Re: Ce sanse am sa gasesc de lucru ca turist?

ceteste cu atentie pe situl nzis. in special pe lista ce skills shortage. daca meseria ta e pe lista (doctor, anestezist, asistenta etc...) mmmmmda, ar fi posibil mai ales daca iti gasesti un job in afara aucklandului. insa trebuie sa iei in considerare si cit de buna este engleza ta, si cit de bun esti in domeniul tau pt ca nu uita ca inainte de a aplica aici mai trebuie sa fii si acceptat de un angajator (trebuie sa treci prin procesul interviurilor, referintelor etc si o sa trebuiasca sa dovedesti nu numai angajatorului dar si immigrationului ca ai fost mai bun decit toti kiwiotii care au aplicat odata cu tine pt acelasi job.

daca nu esti pe lista de skills shortage io zic sa-ti vezi de treaba ta ca sansele nu-s prea bune (ca sa nu zic aproape de zero). iar la "cules de capsuni" poti merge mai pe-aproape de casa unde nu te costa biletul de avion 1-2 mii de $. ori cu banii astia daca ii ai de aruncat mai bine iti faci o vacanta frumoasa.

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  09-04-2007, 07:19 PM 66843 in reply to 62572

Laminat, iti multumesc foarte mult pentru raspuns, si iti cer sceze pentru intarzierea multumirii mele.

Plec pe 26 in Noua Zeelanda. Sper sa gasesc de lucru ca apicultor(Este pe SS List). Daca nu gasesc in domeniul acesta incerrc sa caut altundeva. Poate in constructii sau agricultura.

Apreciez raspunsurile tale pentru toti cei care pun intrebari despre Noua Zeelanda.

Sa fi iubit!

•  09-05-2007, 10:51 PM 66896 in reply to 66843

nu-ti face probleme ca si eu intru pe forum mai rarutz... si lasa multumirile ca daca sfaturile mele te ajuta macar cit negru sub unghie eu sint multumit si altceva nu-mi trebe. 

acuma: ca apicultor, daca ai specializare (daca nu ai - sa zicem diploma / experienta in domeniu ceva ani buni de zile, eu zic sa nu-ti bati capul de pomana), ar fi o sansa sa iti gasesti o oferta si cu ea sa poti aplica pt visa de lucru, insa astia care cresc albine de obicei sint "afaceri de familie", nu prea au angajati, cu atit mai mult cu cit munca e cam sezoniera.

despre constructii te-as sfatui sa nu-ti pui prea mari sperante. in ultimele 2 saptamini am avut deja vreo 6-7 finance companies care-au dat bildibic. intr-adevar, era un mare boom in constructii pina mai anul trecut si cerere mare insa vor stagna rapid: nimeni n-are bani lichizi sa plateasca pt constructia unei case mari, office or appartment buildings etc ceea ce inseamna ca developerii puneau 10% din valoarea totala, vind anticipat inca vreo 10-20% din constructie (sa zicem citeva apartamente) si se imprumuta de restul de 70-80% din valoarea totala. de citiva ani buni bancile au incetat sa mai acorde imprumuturi pt asa ceva si atunci cind le dau conditiile sint foarte stringente. asa ca au inceput baietii sa apeleze la finance companies in loc de banci - si bineinteles ca dobinda a fost ca de obicei mai mare decit la banca insa se vede treaba ca nu si-au facut temele cum trebuie si n-au investigat temeinic cit de viabile sint projectele de constructii inainte de a le da banul. de la inceputul anului finance companies au inceput sa colapseze una cite una pt ca oamenii / developerii n-au putut plati la timp ratele la imprumut (apartamentele nu s-au vindut atit de rapid sau atit de scump cit au sperat initial, deci cererea pe piata deja a inceput sa scada) asa ca finance companies au inceput sa ramina batitnd din buze a pustiu ca n-au mai avut bani lichizi sa plateasca dividentele investitorilor. iti spun, in ultimele 2 saptamini am avut vreo 6-7 finance companies care au intrat in lichidare din cauza asta. iar cele care sint mai solide deja au inceput sa stringa baierele pungii drastic si greu vor mai obtine developerii credit ca sa construiasca. deci te-as sfatui sa nu-ti pui mari sperante in constructii ca pina la sfirsitul anului deja or sa fie multi in domeniu care-si vor cauta de lucru.

in agricultura este posibil. in insula de nord predominant la muls vaci si in insula de sud predominant oieritul. te-as sfatui sa iti indrepti atentia catre insula de nord, fermele de vaci (deci in share milking) pt ca anul asta Fonterra a anuntat 2 payouts pt fermieri, pretul la lapte a crescut considerabil (inclusiv pe piata mondiala) si de unde pina anul trecut o duceau mai greu, daca vaca isi rupea sa zicem piciorul o trimiteau la abator si luau banii pe carnea ei. acuma mai ca le pupa sub coada, imediat le duc la veterinar, ca le renteaza sa plateasca costul operatiei, medicamente etc, pt ca isi scot banii la greu cind o mulg de lapte. si bineinteles daca ei primesc mai multi bani pe ce produc isi permit sa si angajeze mai multi oameni. atita doar sa stii ca e munca grea si oreles multe, incepind cam de pe la 3-4 dimineata.

Mesajele postate reprezinta doar o parere personala si in nici-un caz nu trebuiesc tratate ca sfat legal. Va incurajez sa contactati un avocat specializat iar daca folositi informatii din aceste mesaje postate o faceti pe riscul dvs. personal.
  •  09-06-2007, 09:41 AM 66911 in reply to 66896

Salut.

ca si Alex, si eu sunt stupar, nu de meserie :) ci de mostenire. adica in familia mea cam de 2 generatii se cresc albine, si tata chiar la nivel profi. am fost si prin state la lucru , tot cu albinele. am vb cu alex mai devreme (el mi-a dat linkul asta) si imi zicea de faza cu NZ. find inca tanar si eu vreau sa ma mai plimb un pic prin lume inainte de a ma aseza. nu ca as vrea sa ma asez in NZ....tot in romania vreau sa raman, dar vreau sa vin sa lucrez pe acolo...pt experienta si sa vad si eu cum e "down under" :).

fiind ca stuparitul e sezonier cum spui tu..am o intrebare. din NZ, se poate pleca usor in australia..? adica sa vin sa lucrez in NZ o perioada si apoi sa plec in AU, si apoi vreau sa ajung iar in state.(.in Hawaii daca o sa pot). de aici e greu sa ajungi acolo, in AU..dar fiind acolo aproape ma intrebam daca nu e cumva mai usor sa treci balta in AU?

doi la mana, daca vin in NZ, tot asa ca si turist am sa vin, pt ca mi se pare mai putin complicat....ce vreu sa te intreb. ajungand acolo, fara work permit, e greu sau usor sa muncesti. Adica, auzeam povesti ca NZ-i sunt f cinstiti si daca nu ai work permit nu te angajeaza. imi e frica sa nu dau banii degeaba pe bilete( ca treb sa vina si prietena cu mine :) ) si sa ajung acolo, sa nu gasesc de lucru si sa raman cu banii dati. eu ma gandesc sa fac un ban sa scot biletele de avion, si sa am ceva sa pot sa plec in AU sau SUA. sa zicem ca gasesc din timp un stupar acolo la care sa pot sa ma duc sa lucrez. crezi ca te ia asa fara acte...sau daca ma ia, imi poate face actele repede? noi doi lucram in romania pe joburi bunicele, si intr-o luna buna facem cam 1500 euro impreuna. cu banii astia ne descurcam aici destul de binisor. dar cum spuneam, pt noi ar fi interesanta experienta de a calatori si a lucra/traii acolo printre ei.(si banii sunt importanti dar daca ne scoatem parleala si cheltuiala noi am fi multumiti).

tu ca om cu experienta(tot am citit din posturile tale) , ce ma/ne sfatuiesti?

punctual vrem sa stim: 1) care sunt sansele ca sa ne angajeze cineva acolo, doar cu viza de turist? 2) se poate trece usor de acolo in Australia? 3) daca luam bilet de avion doar dus...crezi ca ne lasa sa intram in NZ, daca le zic ce plan am..de a merge in AU si apoi in SUA.?

merci mult de ajutor. sa auzim de bine

Radu

•  09-06-2007, 11:54 PM 66947 in reply to 66911

1) zero

2) cu air new zealand, qantas, pacific blue si multe altele... sit zeci de avioane zilnic intre nz si au

3)ori esti turist genuin si vii cu visa de turist, NU LUCREZI, si iti ai aranjate si deja platite toate cursele cu avionul PLUS accommodation (hotel, motel etc) PLUS suficienti bani ca sa iti acoperi cheltuielile zilnice de mincare, transport, distractie etc.

ORI ai sufucienti bani la tine, suma totala sa ajunga atit pt avion de plecat din nz cit si pt mincara, cazare, distractie etc PLUS NU LUCREZI

ORI vii cu visa de munca si nu cred ca ar fi obligatoriu sa ai avionul platit deja si pentru intoarcere (sau iesire din nz)

•  12-30-2007, 04:22 PM 69657 in reply to 66947

Laminat, imi pare rau ca te contrazic, dar am fost in NZ acum o luna. Ca am venit inapoi datorita shocului cultural e alta poveste.

1. Sansele nu sunt de loc zero. Poti foarte bine de pe teritoriul NZ sa ceri Work Permit. Daca ai job offer din categoria cu shortage, primesti fara probleme Work Permit. In apicultura este o lipsa extraordinara de oameni care sa lucreze. Mai ales in insule de sud, sigur gasesti in scurt timp de lucru. Mai ales daca ai diploma la tine, aproape ca nu ai sanse SA NU gasesti de lucru.

Pe de alta parte, se gasesc slujbe unde, chiar daca nu sunt pe Shortage List, te iau la lucru, pentru ca nu merg kiwiotii. Poti merge la inceput la facut de curatenie, unde primesti 11/13 NZD pe ora. E putin, dar din banii aia platesti si chiria, si mancarea si ai bani de buzunar. Stiu oameni care au obtinut in felul asta work permit in scurt timp.

Viza de turist nu te impiedica sa iti cauti de lucru, ci doar sa lucrezi(legal). Dar, nu te opreste nimeni sa iti depui CV-ul pe la firme sau la agentii. E adevarat ca majoritatea te intreaba din start daca ai work permit. Dar, sunt sanse, sin inca destul de mari, sa iti schimbi felul permitului.

2.Poti sa ceri online o viza de tranzit pentru Australia care iti permite si sa vizitezi Australia daca esti pe teritoriul NZ. Asta poti sa o faci inainte sa pleci,daca avionul tau face escala acolo.

Biletul de avion trebuie sa il iei dus intors, in sensul ca e cu iesire din NZ...

Cand am mers eu, am avut 1500 euro cash, dar nu i-a numarat nimeni. Doar intrebari mi-au pus pana m-am saturat.

View as RSS news feed in XML