Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

budinca/macaroane cu branza

Last post 07-04-2007, 11:38 AM by bonepaula. 9 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-02-2007, 07:57 PM 62370

budinca/macaroane cu branza

Fiindca am vazut ca au aparut ceva maestri intr-ale bucatariei aici pe RP, profit de ocazie si vin cu intrebarile ...Embarrassed

Ce branza de-aici din US sa pun la budinca din macaroane facuta la cuptor? Am incercat cu cheddar dar era putin cam iute, cu danish havarti dar parca nu avea nici un gust . Ma gandeam sa incerc cu mozzarella dar parca asta e si mai fada la gust decat havarti.

Help praying

•  07-03-2007, 08:47 AM 62386 in reply to 62370

Re: budinca/macaroane cu branza

Incearca branza feta (greceasca, bulgareasca sau ce gasesti)
  •  07-03-2007, 02:40 PM 62392 in reply to 62370

ami:

Fiindca am vazut ca au aparut ceva maestri intr-ale bucatariei aici pe RP, profit de ocazie si vin cu intrebarile ...Embarrassed

Ce branza de-aici din US sa pun la budinca din macaroane facuta la cuptor? Am incercat cu cheddar dar era putin cam iute, cu danish havarti dar parca nu avea nici un gust . Ma gandeam sa incerc cu mozzarella dar parca asta e si mai fada la gust decat havarti.

Help praying

Eu am folosit mereu cottage cheese sau ricota cheese.

•  07-03-2007, 03:48 PM 62395 in reply to 62392

trinity:

Eu am folosit mereu cottage cheese sau ricota cheese.

Am auzit de la cineva ca astea doua ar fi echivalentul branzei de vaci din romania. Asa e? Chiar am incerc. Pui si zahar?

P.S. multumesc Dinet si Garbova si Trinity  pentru sugestiiSmile.

•  07-03-2007, 11:32 PM 62407 in reply to 62395

Amy,

am postat un subiect separat despre brinza dulce in USA.Cred ca sunt o multime de romani acre duc lipsa brinzei de acasa. Eu sunt unul dintre ei. Am gasit  brinza dulce si o poti cumpara de pe site-ul pe care l-am trimis

http://www.lifeway.net/product/farmer_desc.php

Intr-adevar cottage cheese este cea mai apropiata de brinza dulce de acasa dar nu este ca brinza noastra din Romania. Daca te uiti dupa cottage cheese ,cea mai buna varianta de pe piata este Horizon -organic.

Daca vrei un "replacement" ptr brinza sarata (telemeaua de ex),eu folosesc Feta Cheese. O cumpar in cantitati mari de la BJ's. Este de fapt singura brinza sarata pe care o folossc la gatit macaroane, sau omlete. Daca fac conopida la cuptor atunci combin Feta Cheese cu parmezan cheese.

•  07-04-2007, 12:24 AM 62477 in reply to 62407

Ami, chiar astazi am facut si eu fara sa stiu de discutia voastra de aici si am folosit cottage cheese. Si da, pui si zahar ( daca vrei dulce) si oua.

Si vrem si foto dupa ce o scoti din cuptor Stick out tongue 

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  07-04-2007, 09:18 AM 62481 in reply to 62477

O sa incerc cu cottage.

Multzam mult Beer

•  07-04-2007, 11:32 AM 62489 in reply to 62481

Ami, eu folosesc telemea bulgaresca (se gaseste si de oaie si de vaca) care este exact ca telemeua din Romania. Gasesti cu siguranta si la NY,  am vazut-o in frigider la amicii mei cand am fost in vizita, aceeasi cutie (alba de plastic, cu eticheta verde). Daca nu ai dat de ea pana acum, spune-mi si-i intreb in ce magazine se gaseste acolo. Eu aici o iau de la polonezi sau de la sarbi.

Tot telemea bulgaresca folosesc la placinta, amestecata cu cottage.

Eu de exemplu nu pun zahar , isi pune fiecare in farfurie cand o servesc.

•  07-04-2007, 11:38 AM 62491 in reply to 62489

Ahh ce pofta mi-ati facut !!!

Mie imi place budinca sa fie dulce. Am facut o data cu branza de asta de-a lor, american sau cheddar, dar n-a iesit nici pe departe ca in Romania.

Am inteles ca aceasta cottage cheese e un fel de branza cu smantana. N-am incercat-o niciodata.

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
View as RSS news feed in XML