Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

CPT-intrebare

Last post 07-10-2007, 12:53 PM by DANY. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-05-2007, 12:09 PM 62597

CPT-intrebare

buna

va rog daca a obtinut cineva un job gen CPT in tipul facultatii sau pe timpul veri as vrea sa stiu ce fel de job ar trebui sa fie ( numai internship?) si daca o data cu inceperea scolii mai am voie sa lucrez full time

stiu ca trebuie sa fie in domeniul in care lucrez si sa fie mai putin de 12 luni altfel pierd dreptul de a avea dreptul la OPT dupa

mercie

•  07-05-2007, 02:20 PM 62611 in reply to 62597

Re: CPT-intrebare

In timpul semestrelor regular (Fall si Spring) nu ai voie ca student international sa lucrezi mai mult de 20h pe saptamana, sub nici o forma! Singura perioada in care iti este permisa extinderea la 40h pe saptamana este vara (mijlocul lui Mai pana la mijlocul lui August - relativ). In astea 3 luni iti poti gasi de lucru fie in campus, fie in afara lui - internships, hourly paid, whatever.. dar aceasta perioada ti se va scadea din cele 12 luni indiferent ce tip de job gasesti/alegi. singurul scenariu in care poti lucra si totusi sa iti pastrezi cele 12 luni de CPT/OPT intacte pana dupa terminarea scolii, este sa lucrezi in campus ca si assistant sau orice alt job hourly paid (Student Temporary Employment - in campus).

Nu ti-as recomanda sa iti consumi din cele 12 luni, decat daca iti gasesti un internship la o firma care are directa legatura cu specializarea ta academica (adica vei lucra pe un position pe care tocmai te specializezi acum) care iti poate promite sa te reangajeze dupa ce termini scoala, definitiv! Imi sustin recomandarea prin faptul ca daca te duci sa lucrezi aiurea.. la McDonalds de exemplu, vei castiga mizerabil ($5-6 la ora), plus ca iti vei consuma din cele 12 luni disponibile pentru OPT/CPT si s-ar putea ca mai tarziu sa nu iti gasesti un angajator care sa te angajeze cu viza H1, nici macar dupa 10 luni de cautari! Si atunci o sa vrei sa mai fi avut macar 1-2 luni disponibile dar va fi prea tarziu. Deci in concluzie: daca prinzi un internship.. DA! merita sa consumi 3 luni din cele 12, pentru ca de regula daca te-au luat o data la ei intern, te vor angaja definitiv dupa absolvire. Altfel nu merita sa consumi din cele 12 luni. Smile

"Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me."
    The Sith Code
  •  07-10-2007, 12:53 PM 62842 in reply to 62611

Re: CPT-intrebare

mercie mult de sfaturi

m-am angajat la o companie relativ mica de web design (12 presoane), iar postul este de asisstant accountant

jobul este part-time, 12-15 ore pe saptamana

eu stiam ca poti sa lucrezi part time si un an fara sa se scada din OPT

este adevarat?

mercie

View as RSS news feed in XML