Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

student in US, cu green card, vreau sa studiezin Franta pentru un semestru

Last post 07-12-2007, 05:49 AM by Girbova. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  07-11-2007, 06:11 PM 62927

student in US, cu green card, vreau sa studiezin Franta pentru un semestru

Am o intrebare la care nu am gasit raspuns rascolind pe internet. Sunt in prezent detinator de green card shi student la o universitate din US. Universitatea mea trimite studenti studenti in Franta fie la Paris fie la Lyon intr-un schimb de experienta in fiecare semestru. Urmeaza sa imi depun shi eu actele numai ca mi-au spus ca din moment ce nu sunt cetatean american trebuie sa ma interesez singur de ce viza imi trebuie. Shtie cineva ce fel de viza imi trebuie pentru ca cetean roman cu rezidenta in SUA sa pot merge in primavara pentru aprox. 4 luni sa studiez acolo un semestru? Universitatea la care voi merge este CFAM din Lyon.

Multumesc mult celor ma vor ajuta cu un raspuns. 

"With Great Power Comes Great Responsability" so you`re saying I`m not powerfull?
  •  07-11-2007, 06:40 PM 62928 in reply to 62927

Re: student in US, cu green card, vreau sa studiezin Franta pentru un semestru

Mareshalu,

Acum 4 ani am fost si eu in situatia ta, aveam green card, studenta la o universitate din US si in timpul verii am mers pt. 3 luni la un Study Abroad Program la Geneva si Strasbourg.  Nu am avut nevoie de absolut nici un fel de viza, am fost tratata exact ca si un cetatean american, asemeni colegilor mei, si pe atunci Romania nici macar nu era in UE.  Nu iti faci nici un fel de griji, esti absolut ok.  Mergi si depune actele necesare la Study Abroad Program.  Mult succes.

Dana

Filed under:
  •  07-12-2007, 05:49 AM 62979 in reply to 62928

Re: student in US, cu green card, vreau sa studiezin Franta pentru un semestru

cali girl are dreptate, dar daca chiar vrei sa fii sigur contacteaza ambasada Frantei.
View as RSS news feed in XML