Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Pastrarea statutului de student si continuarea studiilor

Last post 08-10-2007, 10:59 AM by Sith. 5 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  08-07-2007, 11:22 PM 65481

Pastrarea statutului de student si continuarea studiilor

Am o problema pe care vreau sa o expun aici in ideea in care poate au mai avut-o si altii si pot impartasi din experianta lor si probabil o va avea si altcineva in viitor si va gasi informatiile necesare.

Sunt student aici in state. Lucrez legal cu ora pentru a acoperi cheltuielile. Problema e ca nu am reusit sa achit taxele scolare pentru semestrul trecut si nu pot sa ma inscriu in semestrul urmator pana nu le achit.

Ce pot sa fac pentru a-mi mentine statutul de student si sa imi pot continua studiile? Se poate leave of absence pentru studenti internationali? Eventual sa ma inscriu la un community college (caz in care mai  e buna viza mea actuala?)

Multumesc anticipat!

•  08-09-2007, 09:43 AM 65567 in reply to 65481

Re: Pastrarea statutului de student si continuarea studiilor

Nu stiu sa iti raspund exact la intrebarea pe care ai pus-o, dar am o sugestie, in cazul in care ai un credit score bun, incearca sa aplici la carti de credit si plateste-ti scoala. Cunosc pe cineva care a procedat in felul acesta, la terminarea scolii avea datorii de peste $15000, dar le-a acoperit destul de repede, cand si-a luat un job.
  •  08-09-2007, 11:14 AM 65572 in reply to 65481

Mergi la oficiul pentru studenti internationali. Din cate stiu eu sunt cateva instante in care-ti dau drept pt. reduce course load. Ai putea sa incerci sa platesti datoria si sa te inscrii part-time pt. semestrul viitor. Daca te hotarasti sa te inscrii la community college, du-te si te intereseaza din timp. O sa-ti trebuiasca bank statements pt. ca sa-ti elibereze un I-20 nou. Daca ai pe cineva apropiat care e cetatean american ai putea sa-l rogi sa te ajute ca si co-sponsor pt. un loan. Du-te si la financial services la scoala unde esti acum (nu unde platesti, e un oficiu separat) si explica-le situatia, poate iese ceva.
  •  08-09-2007, 12:10 PM 65578 in reply to 65567

Irinuka:
    Nu stiu sa iti raspund exact la intrebarea pe care ai pus-o, dar am o sugestie, in cazul in care ai un credit score bun, incearca sa aplici la carti de credit si plateste-ti scoala. Cunosc pe cineva care a procedat in felul acesta, la terminarea scolii avea datorii de peste $15000, dar le-a acoperit destul de repede, cand si-a luat un job.

din moment ce lucreaza la ora saracul, banuiesc ca nici SSN nu are omul, daramite score sau history! Sad

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
  •  08-10-2007, 10:34 AM 65627 in reply to 65578

A spus ca lucreaza legal, cu ora. Asadar, ar trebui sa aiba SSN. Nu e chiar asa de greu sa obtii credit carduri, eu intr-un an am reusit sa obtin vreo $3000 credit, plus ca ma bombardeaza astia tot timpul cu noi oferte, chiar zilele trecute am primit o oferta pt un loan de 3000 la citibank.
  •  08-10-2007, 10:59 AM 65639 in reply to 65627

Irinuka:
    A spus ca lucreaza legal, cu ora. Asadar, ar trebui sa aiba SSN. Nu e chiar asa de greu sa obtii credit carduri, eu intr-un an am reusit sa obtin vreo $3000 credit, plus ca ma bombardeaza astia tot timpul cu noi oferte, chiar zilele trecute am primit o oferta pt un loan de 3000 la citibank.

Ah oops my bad.. nu am observat prima data Embarrassed ... poate ne lamureste el..

Da, si eu am 3 mii. M-au aprobat chiar si la un laptop scump in payments! Stick out tongue

Dar daca nu are credit history deloc, ce poate face omu' ? Huh?

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
View as RSS news feed in XML