Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Viza K1- am luat SSN dupa casatorie FARA sa ceara WORK PERMIT!

Last post 10-30-2007, 01:57 PM by dee2701. 18 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-12-2007, 12:58 PM 67131

Viza K1- am luat SSN dupa casatorie FARA sa ceara WORK PERMIT!

Buna.

Postez asta poate va fi de folos celor care vin aici cu K1 , se casatoresc si li se spune ca trebuie sa stepte EAD pt a obtine SSN. NU ESTE ADEVARAT!

Tocmai vin de la SS office cu receiptul pt. SS card. Am avut nevoie de pasaport cu I-94 , certificat de nastere in original si certificatul de casatorie in original.Initial tipa mi-a spus clar ca am nevoie de work authorization, fara nu primesc.Atunci i-am scos cateva foi scoase la imprimanta de pe site-ul lor oficial si a inghitit in sec si mi-a procesat aplicatia.Pe site-ul lor spune asa :( in tabelul de mai jos e trecuta si viza K1)

C. Policy - Employment Authorization by Class of Admission

The following policy applies to employment authorization by class of admission:

1. Aliens Work Authorized Without Specific DHS Authorization

The following sections list nonimmigrants, by alien class of admission codes, who are authorized to work in the U.S. without specific authorization from DHS. The person’s I-94 will not have the DHS employment authorization stamp and the alien will generally not have an EAD.

Class of Admission

Description

A-1*

Ambassador, public minister, career diplomat or consular officer

A-2*

Other foreign government official or employee

A-3*

Attendant, servant, or personal employee of principal A-1, or A-2

C-3*

Foreign government official in transit through the U.S.

E-1*

Treaty trader (principal)

E-1**

Spouse of principal E-1

When an EAD card is issued in these situations to an E-1 spouse, the I-766 shows “A-17” under Category and the I-688B shows “274a.12(A)(17)” under Provision of Law.

If an EAD is not submitted, applicant must submit a marriage document as evidence that he/she is spouse of the principal E-1 alien

E-2*

Treaty investor (principal)

E-2**

Spouse of principal E-2

When an EAD card is issued in these situations to an E-2 spouse, the I-766 shows “A-17” under Category and the I-688B shows “274a.12 (A)(17)” under Provision of Law.

If an EAD is not submitted, applicant must submit a marriage document as evidence that he/she is spouse of the principal E-2 alien

E-3*

Treaty trader in a specialty occupation

F-1

Academic student - for on-campus employment, and DSO authorized curricular practical training. (See RM 00203.470 for the proof required)

F-3

Canadian or Mexican national academic student who commutes to school in the U.S. – for DSO authorized curricular practical training (see RM 00203.470C.5.a.)

G-1*

Resident representative of recognized foreign member government to an international organization

G-2*

Other temporary representative of recognized foreign member government to an international organization

G-3*

Representative of unrecognized or nonmember foreign government to an international organization

G-4*

Representative of international organization (officer or employee)

G-5*

Attendant, servant, or personal employee of principal G-1, G-2, G-3, or G-4

H-1B

Worker in a specialty occupation

H-1B1

Temporary worker in a specialty occupation

H-1C

Registered nurse

H-2A

Agricultural worker

H-2B

Non-agrarian seasonal worker

H-2R

Returning H-2B worker (worker was previously admitted as H-2B, left the U.S. temporarily and is returning to the U.S.

H-3

Trainee

I*

Foreign information media representative

J-1

Exchange visitor (pursuant to an approved program) (See RM 00203.480) An exchange visitor whose DS-2019 shows the category as “international visitor” or “student” in item 4 of the form must provide a letter from the program sponsor as evidence of authority to work. Otherwise, presume the J-1 is authorized to work as part of the exchange program.

K-1

Fiancé(e) of U.S. citizen

L-1

Intracompany transferee

L-2**

Spouse of an intracompany transferee

When an EAD card is issued to an L-2 spouse, the I-766 shows “A-18” under Category and the I-688B shows “274a.12 (A)(18)” under Provision of Law.

If an EAD is not submitted, applicant must submit a marriage document as evidence that he/she is spouse of the L-1 alien

NATO-1 through 6*

NATO officer, representative, or personnel

NATO-7*

Attendant, servant, of personal employee of principal NATO-1 through 6

O-1

Alien with extraordinary ability in sciences, arts, education, business or athletics

O-2

Alien accompanying O-1

P-1

Internationally recognized athlete or entertainer in an internationally recognized group

P-2

Artist or entertainer in an exchange program

P-3

Artist or entertainer in a culturally unique program

Q-1

Cultural exchange visitor

Q-2

Irish Peace Process Cultural and Training Program Visitor

R-1

Religious worker with a nonprofit religious organization

TC

Professional business person, United States-Canada Free Trade Act (FTA)

TN

Professional business person from Canada or Mexico, North American Free Trade Agreement (NAFTA)

Refugee

Alien admitted pursuant to section 207 of the Immigration and Nationality Act (INA)

The I-766 shows “A-3” under Category; the I-688B shows “274a.12 (A)(3)” under Provision of Law.

Asylee

Asylee under 208 of the INA

The I-766 shows “A-5” under Category; the I-688B shows “274a.12 (A)(5)” under Provision of Law.

Deci fetelor NU va lasati intimidate de ceea ce zic cei de la SS office.Cu viza K1 esti autorizata din start sa muncesti chiar dac nu ai stamp in pasaport.Dovada este mai sus, luata chiar de pe site-ul Social Security Administration.Eu am scos la imprimanta doar primele 7 pag. ca atat am avut nevoie sa-i dovedesc functionarei ca nu are dreptate.Si a functionat! In 2 saptamani primesc social security card in posta.

Sper sa va fie de folos informatia ca sa nu mai pierdeti timp asteptand dupa EAD pt SSN.

Link-ul de unde am luat paginile de mai sus:    https://s044a90.ssa.gov/apps10/poms.nsf/lnx/0100203500!opendocument

•  09-12-2007, 01:03 PM 67132 in reply to 67131

Re: Viza K1- am luat SSN dupa casatorie FARA sa ceara WORK PERMIT!

dee2701:

Buna.

Postez asta poate va fi de folos celor care vin aici cu K1 , se casatoresc si li se spune ca trebuie sa stepte EAD pt a obtine SSN. NU ESTE ADEVARAT!

Si daca ofiterul de la SSA o tine una si buna ca el nu stie si nu vrea, ce faci? Smile (si supervisorul spune la fel)

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  09-12-2007, 01:08 PM 67133 in reply to 67132

Pai ce poti face altceva decat sa astepti EAD?

Eu am postat informatia gandindu-ma ca va fi de folos dar vad ca...

•  09-12-2007, 02:09 PM 67135 in reply to 67133

Ai fost un caz fericit, felicitari!!!

In cazul meu am aplicat inainte de casatorie , pe aceesi idee ca K1 este cu drept de munca. Au primit aplicatia si m-au lasat in asteptare mult si bine (tot in 2 saptamani au zis si la mine ca primesc acasa) am fost la ei de 2 ori si mi-au zis ca e in peending. Dupa casatorie mi-au zis ca nu mai am acelasi statut si pana nu am EAD nu pot primi SSN.

Sper sa primesti SSN in cele 2 saptamani, nu vreau sa te sperii. Bafta!!!

•  09-12-2007, 02:22 PM 67136 in reply to 67135

Merci Olivia.

Deja cunosc o tipa care sta la 8 mile de mine, tot romanca si ea venita cu K1 doar cu o saptamana inaintea mea.Ea a aplicat imediat dupa casatorie si i-a venit cardul acasa in 2 saptamani.Asa am aflat ca se poate si astazi am incercat si eu.Sper sa-l primesc.Ei mi-au dat receipt si acuma astept... 

•  09-12-2007, 02:48 PM 67137 in reply to 67136

Poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp sau doar la voi acoloBig Smile, norocoaselorWink.

Pana ala urma incercarea moarte n-are, fiecare poate incerca si vede ce se intampla, iar daca nu.... ramane sa astepte.

Si eu m-am dus, ca tot asa , citisem 1-2 cazuri cand au luat SSN, la mine nu s-a brodit, hai ca si uitasem cati nervi si ce suparare pe capul meu atunci.

•  09-12-2007, 02:50 PM 67138 in reply to 67137

Te cred.

Si eu am aflat tarziu de chestie, puteam sa merg acum 2 luni dar asta e...better late than never. 

Apropos, tu unde esti? Eu sant in Dallas. 

•  09-12-2007, 02:58 PM 67140 in reply to 67138

Eu sunt in  Michigan, Detroit area, cam departe de voiBig Smile.

•  09-12-2007, 03:00 PM 67141 in reply to 67140

da, e departe...
  •  09-12-2007, 04:54 PM 67143 in reply to 67141

nu stiam ca se cere EAD pt SSN. eu am aplicat pt SSN la 2 sapt dupa ce am venit in US,si l-am primit in urmatoarele 3 sapt.nu mi s-a zis nimic ca as fi avut nev de EAD..pe card scrie insa "valid for work only with DHS authorization"...acum astept sa primesc un semn de la USCIS.am trimis pt AOS acum o luna .

intre timp fac voluntariat la o clinica si mi s-a promis ca ma vor angaja in curand 

•  09-12-2007, 07:12 PM 67147 in reply to 67143

La majoritatea fetelor de pe forum am vazut ca le-a cerut EAD cand au aplicat pt SSN.

Si eu am trimis pt AOS in 24 iulie, in 7 septembrie am avut programarea la fingerprints.....acum astept sa-mi vina EAD si programarea la interviu pt. GC.

Bafta cu angajarea la clinica Elissa! 

•  09-12-2007, 07:41 PM 67149 in reply to 67147

Da, ai fost un caz fericit. Si eu am aplicat atunci dar nu am primit.

Nu stiu daca s-a schimbat ceva de atunci sau e pur si simplu la bunul plac al celor de la SSN.

•  09-12-2007, 07:52 PM 67150 in reply to 67149

Spera , nu stiu cand ai aplicat tu dar chestia asta ca viza K1 este automat si cu drept de munca este valabila din 2000.Nici eu nu am stiut pana acum cateva zile .

Uite aici: 

http://www.kamya.com/ssn/em00154.pdf

Din pacate noi nu santem destul de informate cand venim aici ( nici nu prea ai cum avand atatea pe cap) si de asta depindem de functionarii de pe la birouri care uneori nu stiu pe ce lume traiesc.

•  09-12-2007, 08:43 PM 67151 in reply to 67150

de aplicat am aplicat acum 2 ani cred si nu mi-au dat
  •  09-19-2007, 03:16 PM 67383 in reply to 67151

Am primit astazi SSN-ul in mail.

Aveam emotii ca nu-l primesc dupa ce mi-ati spus voi dar l-am primit.Exact la o saptamana dupa ce am aplicat.Este pe married name dar cu specificatia "valid for work only with DHS authorization".Nu conteaza, mie imi trebuia ca sa-mi pot lua driver license. 

•  09-19-2007, 03:43 PM 67387 in reply to 67383

Felicitari!!!

Scuze daca ti-am creat emotii cu ce am povestit, in nici-un caz nu asta a fost intentia mea, asa a fost, din pacate, situatia in cazul meu.

Bafta mai departe cu actele!!!!

•  09-20-2007, 12:57 PM 67439 in reply to 67387

Thanks Olivia!

Nu trebuie sa-ti ceri scuze,am avut emotii pt. ca mi-ai spus cum s-a intamplat in cazul tau.Se pare ca eu am avut ceva mai mult noroc:) 

•  10-30-2007, 01:37 PM 68433 in reply to 67131

Buna dee2701.am si eu o intrebare.tu locuiesti in Dallas acum?viitorea mea sotie e din Dallas.urmeaza sa ne casatorim si sa ma duc acolo.poate poti sa ne dai niste sfaturi.sau sa vorbesti cu logodnica mea  acolo in Dallas.astept raspuns.multumesc,adrian
  •  10-30-2007, 01:57 PM 68434 in reply to 68433

Adycute5:
    Buna dee2701.am si eu o intrebare.tu locuiesti in Dallas acum?viitorea mea sotie e din Dallas.urmeaza sa ne casatorim si sa ma duc acolo.poate poti sa ne dai niste sfaturi.sau sa vorbesti cu logodnica mea  acolo in Dallas.astept raspuns.multumesc,adrian

Buna Adrian,

da locuiesc in Dallas.Am venit aici acum 4 luni cu viza k1.Scrie-mi pe messenger(yahoo)daca ai intrebari .Te ajut cu placere .Si pe mine m-au ajutat altii de pe acest forum si le multumesc din nou.

ID-ul este neacsu.diana 

View as RSS news feed in XML