Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

reteta pt savarine

Last post 10-02-2007, 09:47 PM by o_domnisoara. 6 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  09-22-2007, 09:36 PM 67567

    reteta pt savarine

    Ingrediente:
    4 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de pesmet alb, unt pentru uns forma.

    Pentru sirop: 250 ml apa, 125 g zahar, vanilie, coaja rasa de lamaie.

    Pentru garnitura: 500 g frisca, budinca de vanilie

    Mod de preparare
    Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, treptat, amestecand tot timpul. Se adauga apoi albusurile batute spuma, amestecand usor. Se aseaza compozitia in forme speciale de savarina, unse si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor si se coc 25-30 min. Separat se prepara siropul, cu care se stropesc savarinele, de cateva ori pana cand sunt bine imbibate. Se garnisesc, pe deasupra, cu budinca de vanilie si frisca sau doar cu frisca, dupa preferinte.

  •  09-24-2007, 03:14 PM 67640 in reply to 67567

    Re: reteta pt savarine

    Spune-mi si mie te rog care este pesmetul alb?

    Am incercar si eu reteta asta, o data cu pesmet normal, si a doua oara cu gris, nu mi-au iesit stralucite niciodata si m-am gandit ca pesmetul alb e de vina Smile, nu folosesc eu ce trebuie.


    A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort. (Herm Albright)
  •  09-25-2007, 12:10 AM 67653 in reply to 67567

    Re: reteta pt savarine

    Thank you! Thank you! Thank you!

     Le fac saptamina asta! YUMM!

  •  09-25-2007, 10:01 AM 67659 in reply to 67653

    Re: reteta pt savarine

    Eu folosesc pesmet obisnuit si intotdeauna au iesit delicioase. Singura problema e ca nu am gasit forme destul de mari asa ca nu le pot umple decat cu frisca. Trebuie insiropate f bine ca sa iasa bune.
  •  09-26-2007, 03:17 PM 67702 in reply to 67567

    Re: reteta pt savarine

    o_domnisoara:

    Ingrediente:
    4 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de pesmet alb, unt pentru uns forma.

    Pentru sirop: 250 ml apa, 125 g zahar, vanilie, coaja rasa de lamaie.

    Pentru garnitura: 500 g frisca, budinca de vanilie

    Mod de preparare
    Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga pesmetul, treptat, amestecand tot timpul. Se adauga apoi albusurile batute spuma, amestecand usor. Se aseaza compozitia in forme speciale de savarina, unse si tapetate cu faina. Se introduc la cuptor si se coc 25-30 min. Separat se prepara siropul, cu care se stropesc savarinele, de cateva ori pana cand sunt bine imbibate. Se garnisesc, pe deasupra, cu budinca de vanilie si frisca sau doar cu frisca, dupa preferinte.

     

    SalutSalut multumesc de retetaBig Kiss. Acum vin intrebarile ( mie trebuie sa imi dai mura-n-gura, caci daca nu, nu stiu sa fac:

    1. de unde iau pesmetul ala? ca eu nu am auzit de asa ceva pana acum.

    de unde sa iau tava de savarine, exista asa ceva? sau le coci in tava de muffins? cam atatea intrebati pt azi, poate o sa incerc sa la fac si eu de Craciun. Pana atunci.. salivezSad

  •  10-02-2007, 06:59 PM 67913 in reply to 67702

    Re: reteta pt savarine

    pesmet = bread crumbs. Se gaseste la Vons, Albertsons, Ralphs, orice magazin alimentar.

     

  •  10-02-2007, 09:47 PM 67920 in reply to 67913

    Re: reteta pt savarine

    Da, pesmetul e bread crumbs. Gasesti si la Kroger, Meijer etc. Eu folosesc baking cups de unica folosinta. Am gasit ceva de folie de aluminiu si lined cu inca un rand de hartie. Poate in forme ies mai bine, mai ales daca sunt mai mari.  Sa nu uiti sa tapetezi formele cu ulei si faina (chiar daca sunt de hartie de unica folosinta).

    Pt cine e interesat o sa postez zilele urmatoare reteta de cremes (foarte usor de facut) si mai incolo...diplomatul - ceva mai complex ;)

View as RSS news feed in XML