|
|
viza prin casatorie
Last post 10-27-2007, 02:53 AM by scaredbaby. 15 replies.
-
10-10-2007, 11:17 AM |
-
10-10-2007, 05:29 PM |
-
bonepaula
-
-
-
Joined on 09-12-2004
-
Virginia
-
Posts 2,876
-
Points 20,300
-
|
Buna si bun venit pe RomPortal. S-a discutat ffffffff mult pe aceasta tema. In coltul din stanga sus ai "Search" si il poti folosi pt a gasi subiectele care te intereseaza. Ia si citeste si apoi daca mai ai intrebari fara raspuns ...nu ezita. Ca idee...nu exista "mai usor" cand vine vorba de aceste vize. Ambele au o perioada de asteptare intre 4 si 8 luni, sa zicem. Decizia va apartine si trebuie sa tineti cont de ceea ce va doriti voi. Vreti nunta in Romania cu familia si prietenii romani alaturi, sau vreti nunta in US? Ca un sfat...mai degraba aplicati pt CR1, care va cere sa va casatoriti in afara US, dar cand ajungi aici ai GC si toate drepturile din prima zi. Vizele K1 si K3 iti vor cere ca o data ajuns aici sa aplici pt GC, adica sa-ti faci Adjustment of Status...si care dureaza si el la randul lui cateva luni bune. Bafta !
Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
|
|
-
10-10-2007, 08:37 PM |
-
HelenaUS
-
-
-
Joined on 04-27-2007
-
-
Posts 22
-
Points 0
-
|
Servus ! Sustin sfatul tau! ... daca stiam de CR1 asa as fi procedat si eu ! ... Acum platesc scump lipsa de informatie si inspiratie. Daca vi cu viza K1 sau K3 vei fi o perioada buna de timp la mana americancei si nu e bine deloc sa te pui intr-o asemenea situatie !!!!! Trust me ! Eu am venit aici (in US) cu K1 si am fost constant amenintata cu ,,deportarea,, de familia de aici (uhhh... ca mi-e si greu sa o numesc asa!). Nu risca sa ajungi intr-o astfel de situatie ca nu va fi bine deloc. Faptul ca am primit green card temporar e doar o bucurie de moment caci peste 2 ani voi fi ,,in aer,, fara sustinerea sotului. Succes !
|
|
-
10-11-2007, 06:48 AM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
buna adrian, asa cum zic fetele exista o groaza de info pe site. dar in final decizia e a ta impreuna cu iubita ta. din punctul meu de vedere exista doar 2 posibilitati: 1) logodna K1 (cu casatoria acolo) dar eu zic ca sunt si ceva sanse ca la ambasada aici sa nu va creada nimeni ca intr adevar e relatia pe bune (trebuie sa o demonstrati printr un dosar consistent de poze si dovezi ale relatiei..); 2) posibilitate este viza prin casatorie (K3 - viza de nonimigrant si CR1 viza prin care ai greencardul asigurat); si aici vi se cer dovezi ca si la K1. Desigur cel mai putin dureaza K1 (in jur de 4 luni....) apoi K3 si CR1 (dureaza in jur de 6-8 luni cu precizarea ca pentru K3 dupa cele 6 luni ti se acorda viza si poti sa ti faci bagajele sa pleci...iar dupa aprobarea lui CR1 sotia trebuie sa aplice inca un rand de acte si acelea dureaza mai mult pentru aprobare). Depinde de tine si de ea cat timp vreti si asteptati si ce statut vrei sa ai cand ajungi acolo. Eu am ales K3/CR1 pentru ca se pot aplica in paralel si acum astept....dar deja de prea mult timp mi se pare ca astept si cu prima viza care vine plec!! Sunt hotarata. Spor la citit si sper sa luati o decizie inspirata!!
|
|
-
10-11-2007, 10:22 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
Pentru a fi si mai clar, K1, K3 si CR1 sunt trei lucruri complet diferite. Nu este vorba ca pt K3 si CR1 se aplica in paralel, ci practic intai aplici pentru viza de emigrare, formular I130, si doar ulterior, dupa ce primesti formularul de la CIS poti aplica pt K3. I130 insa, este primul pas din CR1. Apoi, aprobarea lui CR1 este la ambasada, in urma interviului tau. In clipa in care este aprobata, ti se pune viza de emigrare CR1 in pasaport, ti se da plicul, si gata. Nu mai trebuie trimis nimic dupa aprobarea CR1. Probabil mai sus se face referire la aproabarea lui I130 si trimiterea lui la NVC, unde mai trebuie trimis affidavit of support si prima parte a aplicatiei tale, dar oricum ar fi, asa cum a zis si Bonepaula este MULT mai bine sa primesti CR1 (care se transforma direct in green card la intrarea in US), decat K1 sau K3 unde urmeaza sa aplici din nou pt green card cand ajungi in US.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
10-12-2007, 09:02 AM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
buna alien, daca nu e cu suparare as mai pune o intrebare. dupa cum am postat mai sus singurul lucru pe care il vreau acum este sa fiu cat mai repede cu sotul meu. am in paralel si I-130 si I-129 F aplicate insa daca ma iau dupa timpii de la uscis.gov e clar ca I-130 e due inainte de I-129F. Intrebarea mea este: Care este diferenta inte timpul de ajustare pentru K3 in us (pe care l as petrece cu sotul) si timpul de asteptare dupa cele 6 luni de aprobare a lui I-130 (inainte de trimiterea la NVC a affidavit of support si a primei parti a aplicatiei mele) si momentul in care eu am acces in us? multumesc anticipat! scaredbaby
|
|
-
10-12-2007, 09:16 AM |
-
10-12-2007, 09:31 AM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
ok, mi am dat seama ca am fost cam confuza in ceea ce am intrebat. incerc sa reformulez mai inginereste . 6 luni au trecut de la I-130 si 6 luni de la K3. Sunt aprobate. Daca accept K3 ajung in us fara greencard aplic ajustare de statut in us si greencard vine in cat timp? T1=? Daca sotul trimite la NVC dupa aprobare I-130. Astept T2=? Si la final intru in us cu greencard si toate facilitatile (probabil avand drept de munca si drept la driver's lincence pe care altfel cu K3 nu le as fi avut decat dupa primire GC?? si de asemenea restul facilitatilor pe care le ai enumerat si tu...) poate intrebarile mele sunt un pic puerile. scuze pentru asta. dar chiar nu am vazut niciodata timpi postati clar (pentru e clar ca dureaza de la caz la caz...insa nici un exemplu concret. si de aceea in momentul in care o sa aleg o cale eu as vrea sa revin pe forum sa postez totul cu timpi si fapte exact cum s a petrecut cazul meu). de asemenea inteleg ca e mai usor sa astepti inca 2-3 luni in plus si sa mergi acolo cu toate facilitatile din prima. insa repet scopul meu si a sotului meu este sa fim impreuna cat mai curand pentru chiar daca nu lucrez sau nu am greencard tot il pot ajuta cu viata de zi cu zi si ma pot acomoda cu viata de acolo...incepand de la fus orar si cultura si terminand cu sistemul..caci am vazut ca este un sistem in care trebuie sa intrii incet incet si nu poti da buzna dintr-o data) cu multumiri! scaredbaby
|
|
-
10-12-2007, 11:47 AM |
-
TheAlien
-
-

-
Joined on 08-15-2002
-
-
Posts 4,966
-
Points 22,445
-
|
Sunt o multime de timpi postati pe forum. In clipa in care aplici pt ajustare de statut catre GC, nu conteaza daca esti aici cu K3, K1, H1b,etc. etc. O sa fi un alt caz cu ajustare la coada cu toti ceilalti care au ajuns in stadiul ajustarii. In acelasi timp inteleg ca ati pierdut ceva timp pretios. Practic calea era la genul: 1. V-ati casatorit in afara US. 2. Sotul s-a intors in US si a aplicat pt I130. 3. A primit NOA de la I130 si a aplicat I129 pt K3. Ei bine din acest moment, I130 probabil a fost aprobat nu cu mult dupa ce a fost trimis (1,2,3 luni?!?!??) Atunci cand a primit aprobarea si a fost trimis la NVC sotul ar fi trebuit ca imediat sa trimita restul de acte catre NVC, indiferent ca mai era K3 in asteptare. Din cele ce spui se pare ca nu a trimis inca nimic la NVC. Pe partea cealalta, K3 este valabil 2 ani de zile, si iti da si K3 drept de munca, de driving license, de calatorie (este multi entry pt cei 2 ani), doar ca este o viza, nu green card si vor fi alte cheltuieli, stress, asteptare. Daca insa va hotarati sa mergeti pe K3, ti-as sugera sa nu aplicati pt GC imediat ce ajungi. Cum am zis K3 e valabil 2 ani si atunci daca faci socoteala cam cat dureaza ajustarea la GC in zona in care mergi si aplici pt GC cand se apropie a doua voastra aniversare a casatoriei, atunci cand vei ajunge la interviul de ajustare vor fi trecut deja 2 ani de la casatorie (probabil 1 an a trecut deja, sau e pe aproape). In acele conditii vei primi DIRECT green cardul permanent nu doar cel conditional (cel pe 2 ani). Ca timpi pt ajustarea au fost cazuri pe forum care au durat 4 luni si altele cu si pana la 2 ani. Cum ti-o fi norocul si zona in care vei merge.
The only real security in life is to be very good at what you do.
|
|
-
10-12-2007, 12:07 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
alien, aaaaaaahhh ce ma speriasem!! am crezut ca am pierdut timp. nu am pierdut..intrebarea mea de mai sus era ipotetica. am facut exact pasii pe care i ai expus. mai putin ca intre casatorie si aplicare I-130 a trebuit sa lasam sa treaca 3 luni deoarece el nu a avut cetatenia. insa in ziua in care si a luat certificatul de naturalizare a depus si actele pentru I-130...adica 26 aprilie 2007, iar la interviu pentru cetatenie a corectat pe loc cel care l a intervievat ca este casatorit. nu mi au fost aprobate nici I-130 si nici I-129F, urmaresc si pe site ul oficial si nici el nu a primit decat notice of receipt prin mail pana acum. eu puneam problema mai sus in felul acesta pentru ca vreau sa stiu cat mai dureaza comparativ de la aprobare pana la reuniunea mea cu sotul meu. multumesc mult de tot pentru sfaturile cu K3. chiar eram in ceata cu drepturile care veneau impreuna cu viza. ideea de la inceput a fost sa rabdam chiar daca nu suntem impreuna insa eu sa am drept de lucru odata intrata in us. insa intr-adevar s au pierdut deja 9 luni de cand ne am casatorit si nu suntem impreuna...haha ce am realizat este ca luna asta puteam sa fiu mamica...dar lasand gluma pana voi ajunge la sotul meu e clar ca se duce anul. tot ce imi mai ramane acum este sa astept sa vad ce imi aproba intai (ambele sunt la CSC..deci sunt sanse sa le aprobe pe amandoua odata) statul fiind California , presupun ca o sa fie mult mai mari cheltuielile decat in alte parti..caci stiu ca viata e mai scumpa acolo....dar sotul e legat de scoala acolo deci....nu ne putem muta prea curand..cel putin pana nu termina el scoala. multumesc inca o data! o zi frumoasa, scaredbaby 
|
|
-
-
10-25-2007, 02:53 PM |
-
10-25-2007, 04:56 PM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
buna,
adrian e ok exact cum a zis si paula...insa in plus fata de ce ai enumerat tu, noi am mai adaugatla dosarul nostru facturi telefonice (si de la telefonul meu si de la al lui...) si voice ul de pe ymessenger (bineinteles capturi din "archive" si nu le am aratat ce contin convorbirile...pentru ca exact cum am citit azi pe forum..nu poti sa le arati lor conversatiile personale...e aiurea). cel mai important (am inteles din experienta altora care au postat pe forum) este ca trebuie sa le arati legatura voastra prin dovezi cat posibil pana in momentul in care mergeti la interviu...si intotdeauna sa fie continuitate. sunt si eu de acord cu tine ca e aiurea sa demonstrezi ceea ce simti fata de cineva...cand simti simti...dar o relatie nu e numai suflet, e si comunicare si de asemenea si convietuire (unde e cazul...pentru ca la mine mai mult de o luna de convietuire la 4, 5 sau 6 luni nu a fost posibil..vorba mamei "deh maica daca ti ai ales un "marinar" )....si probabil ca la asta se refera ei in momentul in care cer dovezi... sa fie intr un ceas bun la voi la interviu!!! am inteles ca conteaza enorm faptul ca veti fi impreuna atunci (scuze cacofonia!!) scaredbaby 
|
|
-
10-26-2007, 06:28 AM |
-
adrian_c
-
-
-
Joined on 10-26-2007
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
Re: viza prin casatorie, va rog mult
buna ziua numele meu este adrian si am venit in usa cu h2b valabil timp de 6 lunipana in mai 15 nu m am prezentat la contract si la expirarea vizei dupa 2 luni , am aplicat pentru viza de turist si nu am primit nici un raspuns .in octombrie imigration m au prins si m au tinut in detentie 3 saptamani.acum am ajuns acasa .Care ar fi cea mai buna solutie sa ma intorc inapoi.Mai am o sansa .am o prietena americana si vine de craciun sa ne casatorim .pot lua viza prin casatorie? Problema e ca sunt dezorientat si nu stiu cum sa aplic cum sa fac , daca ar putea cineva sa ma ajute ... as fi recunoscator.va multumesc.
|
|
-
10-26-2007, 06:31 AM |
-
adrian_c
-
-
-
Joined on 10-26-2007
-
-
Posts 4
-
Points 0
-
|
viza prin casatorie, va rog mult de tot
buna ziua,... numele meu este adrian si am venit in usa cu h2b valabil timp de 6 lunipana in mai 15 nu m am prezentat la contract si la expirarea vizei dupa 2 luni , am aplicat pentru viza de turist si nu am primit nici un raspuns .in octombrie imigration m au prins si m au tinut in detentie 3 saptamani.acum am ajuns acasa .Care ar fi cea mai buna solutie sa ma intorc inapoi.Mai am o sansa .am o prietena americana si vine de craciun sa ne casatorim .pot lua viza prin casatorie? Problema e ca sunt dezorientat si nu stiu cum sa aplic cum sa fac , daca ar putea cineva sa ma ajute ... as fi recunoscator.va multumesc.prietena mea este sudenta in ultimul an ...care este cea mai scurta solutie , mai exista vre o sansa sau trebuie sa ma resemnez???
|
|
-
10-27-2007, 02:53 AM |
-
scaredbaby
-
-

-
Joined on 10-22-2006
-
Santa Ana, CA
-
Posts 182
-
Points 0
-
|
Re: viza prin casatorie, va rog mult de tot
buna adrian_c, eu nu sunt si nici nu am fost in situatia ta. poate ar fi bine sa postezi un nou topic cu un nume sugestiv (gen dupa detention in us care sunt sansele la o viza prin casatorie...sau cum crezi tu ca e mai bine...) la care sa iti raspunda persoanele care au trecut prin asta. tot ce stiu este ca daca ai stat in detentie...cand ti au dat drumul daca ti au dat niste acte...cauti si tu pe ele si vezi ce scrie...pentru cat timp ai interdictie de intrare in us daca ai..... eu presupun ca esti probabil deja in sistemul lor si cand te duci la ambasada se poate sa iti refuze viza. de asemenea daca nu ar fi nici o problema cu interdictia...sa stii ca pentru viza de casatorie ea trebuie sa iti acorde suport financiar....si sa dovediti asta. poate exista o solutie. eu nu vreau sa fiu negativista...cred ca ar fi bine sa te consulti si cu un avocat. aici pe forum sunt 2 avocati din cate stiu. bafta in cazul tau si sper sa fie ok si sa gasesti calea cea buna!!! 
|
|
|
|
|