Sign in RomPortal Forum Sign in | Join | Help

Immigration Survey

Last post 10-31-2007, 05:08 PM by arissa. 27 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  10-26-2007, 12:53 AM 68314

Immigration Survey

Immigration, un subiect care a fost si este unul din cele mai importante topice in USA.  Pentru unii chiar tabu, pentru altzii , a devenit probabil indiferentza sau obisnuintza. Si totusi el exista, si totusi se discuta inca destul de aprig pe tema lui.

1. Is immigration good or bad for the United States economy?

2. Are average wages brought down by immigration?

3. Do immigrants harm more the poor than the rich?

4. Do immigrants take jobs away or do they create new jobs?

5. Do immigrants consume more than what they produce?

6. Should US accept more immigrants?

7. Should US citizens carry a national ID card?

Probabil ca atunci cand vetzi citi aceste intrebari le vetzi lua in mod direct , peronal, si totusi nu uitazi de indieni, mexicani, asiatici , etc.... totzi cei care intra in aceasta categorie.

"What nerv's me also destroy me!"
  •  10-26-2007, 01:28 AM 68316 in reply to 68314

Re: Immigration Survey

1. Oh yeah ! Nu vedeti ce taxe are USCIS-ul ? Cu cat mai multi imigranti cu atat mai multi bani la guvern.

2. Nope, I don't think so. Economia merge aiurea din alte motive. Parerea mea

3. Eu nu cred ca fac rau nimanui sau poate nu inteleg intrebarea.

4. Asta cu "they take our jobs" e expirata. Atata timp cat exista renumitii "homeless" care NU vor sa munceasca pt ca "they don't like the system" eu nu vad vinovati imigrantii ca vor sa munceasca pe posturile libere.

5. Adica ce sa consume? Mancare, bani, lumina??? Consuma cat isi permit...cand nu mai au cu ce consuma, nu mai consuma. Altfef spus consuma cat produc.

6. Yeah, why not ? Si oricum ei tot vin . Nu cred ca se va putea opri vreodata imigratia. Doar daca US ajung "tzara din lumea a treia". Dar asta nu cred ca se va intampla.

7. Asta n-o pricep.  

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  10-26-2007, 02:29 AM 68319 in reply to 68314

Avand in vedere ca in categoria emigrantilor nu intra doar ce-i care trec ilegal prin Mexic, dar si cei care vin la doctoral, masterat, cu viza de munca, casatorie, etc, let's see:

1. Great for the economy.

2. nope. Illegal immigrants are paid less than the average wages, and the legal ones are paid the average wages or higher.

3. neither. If immigrants are good for the economy, the poor will also benefit from that.

4. controversial, but they do create jobs.

5.  I don't think so. It can create an argument here though.

6. Of course, if it's good for the economy, why not?

7. no. A national ID card undermines the state's authority. The passport it's a good enough national ID.

"If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."
    Immanuel Kant
  •  10-29-2007, 10:00 AM 68381 in reply to 68316

bonepaula:
    7. Asta n-o pricep.  

Adica sa se faca acel buletin, mai nou Carte de identitate ca in Ro. Wink

Merci de raspunsuri.

Si pentru ca tot suntem la subiectul asta, Ce s-ar intampla cu US, dupa parerea voastra, daca totzi immigrantii ar pleca "de unde au venit" ???

"What nerv's me also destroy me!"
  •  10-29-2007, 11:16 AM 68383 in reply to 68381

Leona:

Ce s-ar intampla cu US, dupa parerea voastra, daca totzi immigrantii ar pleca "de unde au venit" ???

S-ar duce de rapa America, mai precis s-ar ajunge la niste preturi astronomice pt orice (de la servicii la bunuri) si la un shortage de unskilled and skilled labor, de o sa se roage americanii sa mai imigreze cineva la ei, numai ca ducandu-se de rapa tara, or sa se duca toti in Canada sau in alta parte.

Dar unde sunt ceilalti users la topicul asta? vezi Leona, daca nu bagi un pic de zazanie, nu vine nimeni sa-si dea cu parerea, too boring for them. Big Smile 

"If [man] is not to stifle his human feelings, he must practise kindness towards animals, for he who is cruel to animals becomes hard also in his dealings with men. We can judge the heart of a man by his treatment of animals."
    Immanuel Kant
  •  10-29-2007, 03:56 PM 68394 in reply to 68381

Leona:

bonepaula:
    7. Asta n-o pricep.  

Adica sa se faca acel buletin, mai nou Carte de identitate ca in Ro. Wink

Adica sa am buletin de VA? Pai nu exista parca ceea ce se cheama State ID ? Nu-i obligatoriu? Oricum nu vad ce-ar fi rau in asta.....

Life is full of dreams.If you don't dream ...go to sleep.
  •  10-30-2007, 10:40 AM 68417 in reply to 68319

arissa:

7. no. A national ID card undermines the state's authority. The passport it's a good enough national ID.

Interesant punct de vedere, DAR, exista un dar. Smile

Pasaport nu au decat cetatenii americani, pe cand a national ID ar fi pentru TOTI CEI LEGALI in tara. Daca te gandesti ar fi o metoda destul de eficace de control al emigratiei ilegale. Faptul ca exista atatea modele de permise si pana si in acelasi stat se schimba dea lungul timpului, este imposibil pentru o firma in Oregon sa stie cum este un permis in Virginia. Pe cand un national ID ar fi cunoscut de toata lumea si nu ai putea sa te angajezi undeva fara sa il ai. Iar acel ID (mai ales daca ar fi simila cu green cardul dpdv al securitatii), ar putea avea tot felul de date incluse in el sau ar putea fi legat la un card reader care se duce intr-o baza de date nationala si verifica cine este respectiva persoana (SSN, drept de munca, sedere, etc.)

Acest ID ar putea fi primit de toti cei care sunt legali aici: cetateni, rezidenti permanenti, studenti, H1b, H2b, J1, etc.

The only real security in life is to be very good at what you do.
  •  10-30-2007, 02:13 PM 68435 in reply to 68417

Cred ca un asemenea document ar fi irelevant din punctul de vedere al autoritatilor americane.  Toti cetatenii si rezidentii legali se regasesc in sistemul computerizat integrat.  Ilegalii numai intr-o parte a sa, la capitolul "nu faceti ca ei".  Daca autoritatile vor sa dea de un ilegal, o pot face simplu, ca dovada ca atunci cand vor, totul se rezolva imediat.  Vointa de a rezolva cu adevarat fenomenul emigratiei ilegale este insa manifestata doar de o comunitate restransa de politicieni americani.  Marea masa a politicienilor USA nu vor lua insa nici o masura ( desi nu declara asta ), din cauza situatiei precare actuale a economiei. 

Asadar, un document in plus ar insemna o cheltuiala in plus, fara o justificare clara.  Iar asta nu se reflecta decat in taxele pe care le platim cu totii din buzunar. 

Altfel, fara imigranti America ar fi mult mai saraca. Din toate punctele de vedere. 

Come take a look @ BoldMouse IT Solutions!
  •  10-30-2007, 02:35 PM 68436 in reply to 68435

Nu este chiar asa si hai sa luam un exemplu concret. Sa zicem ca vrei sa mergi sa te angajezi la JC Penny. Te duci frumos acolo si dai interviu si daca te vor trebuie sa le duci SSN cardul. Daca aud ca ai accent poate iti cer si green cardul sau EADul, dar daca nu ai accent nu iti mai cer nimic. Fac ei ceva cu acel SSN? Il verifica cineva? Nu, si nici nu ar fi posibil. Nu ai cum sa ii ceri guvernului sa faca astfel de verificari cand sunt trimise taxele. Ar fi ca si cum ai cauta un ac in carul cu fan.

Pe partea cealalta insa, daca ar exista un ID unic si atunci cand te angajezi FIRMA RESPECTIVA ar avea acces la o baza de date unde verifica acel id, poate chiar printr-o simpla scanare a IDului, atunci ei ar vedea imediat daca esti legal sau nu. Controlul ar reveni firmelor nu guvernului, iar daca o firma este prinsa cu un ilegal, ea firma, ar fi cea pedepsita.

•  10-30-2007, 02:47 PM 68437 in reply to 68436

Asta ar insemna ca guvernul sa acorde permisiuni de securitate firmelor in sistemul national de evidenta ( ceea ce nu vad a se realiza prea curand ). In acest caz, o simpla scanare a permisului de conducere ar fi suficienta.  Cred ca ma simplu ar fi sa securizeze mai bine permisele de conducere si atat. SSN este oricum cerut, fiindca, din cate stiu eu, este necesar pentru W2.  Si asigurarile medicale.  Oricum firma este pedepsita daca e prinsa ca a angajat ilegali.

•  10-30-2007, 02:58 PM 68438 in reply to 68437

CyberDog:
    Asta ar insemna ca guvernul sa acorde permisiuni de securitate firmelor in sistemul national de evidenta ( ceea ce nu vad a se realiza prea curand ). In acest caz, o simpla scanare a permisului de conducere ar fi suficienta.  Cred ca ma simplu ar fi sa securizeze mai bine permisele de conducere si atat. SSN este oricum cerut, fiindca, din cate stiu eu, este necesar pentru W2.  Si asigurarile medicale.  Oricum firma este pedepsita daca e prinsa ca a angajat ilegali.

Nu trebuie sa le acorde nici-o permisiune de securitate. O simpla scanare a sistemului care intoarce un verde sau rosu daca persoana respectiva este ok sau nu. Ideea este ca acel document sa fie suficient de secured pt a nu putea fi fraudat la genul la care sunt permisele actuale.

Problema permiselor este ca sunt diferite de la stat la stat si chiar in acelasi stat. SSNul sigur ca este cerut, dar ce garantie ai ca este al celui care il prezinta? SSN cardul nu are nici-un element de securitate.

•  10-30-2007, 03:04 PM 68439 in reply to 68438

Pai asta inseamna ( cred eu ) o alta investitie in device-ul de scanat.  Si ( cred eu ) asta ar fi totusi un back door  ( pentru cine stie ce face ) in sistemul de evidenta integrata national.  Ma rog.  Nu stiu exact cum si in ce fel le functioneaza la baietani sistemul.

Eu unul n-as da firmelor asa ceva.  Oricine isi poate deschide o firma, pe mai stiu eu ce adresa si ataca de acolo mai stiu eu ce.

E complicat.

•  10-30-2007, 03:10 PM 68440 in reply to 68439

Smile C'mon ca doar lucrezi in domeniu.

Nu ar fi nimic complicat, si nu ar trebui sa le dea nici-un fel de acces la baza de date. Pur si simplu un card reader care scaneaza cardul si apoi se duce si "interogheaza" baza de date daca posesorul cardului respectiv este ok. Daca da, sistemul returneaza un ok, daca nu returneaza un stop. Impreuna cu OKul si STOPul vine si fotogrofia posesorului. ATAT. Nimic mai mult. Un sistem simplu de verificare.

Nu ai ce sa ataci, pt ca nu ai ce sa ataci.

Pe de alta parte, problema numarul 1 acum este ca NU EXISTA un sistem national integrat de evidenta. US nu este un "police state". De aici pleaca discutia. Pt crearea unui ID national, ar trebui creeat acest sistem national integrat de evidenta. Si aici este rezistenta, pt ca automat ar face din US sa fie o tara ca orice tara europeana.

•  10-30-2007, 03:22 PM 68442 in reply to 68440

Cristi, tu ma cunosti.  Stii foarte bine ca atunci cand problemele ma depasesc, prefer sa recunosc asta public si fara rusine.  E posibil sa ai dreptate.  Iar daca nu exista un sistem national integrat de evidenta, atunci USA este cu 10 pasi in urma oricarei tari ce isi are grija de securitatea proprie. Nu-i vorba de stat politienesc aici, ci doar de cele mai elementare proceduri de evidenta si securitate, mai ales dupa toate cele ce s-au intamplat.  Imi pare rau ca trebuie s-o spun dar si libertatea prea mare, prost inteleasa ( mai ales la nivel de stat ) nu e buna.

•  10-30-2007, 03:38 PM 68445 in reply to 68442

Absolut de acord. Dar pentru foarte multi faptul ca nu exista un astfel de sistem si un ID national, este un motiv de mandrie (care chiar este de inteles pana la un punct).

Pentru noi care venim dintr-o fosta societate totalitarista este cu mult mai greu sa intelegem, dar in acelasi timp este foarte adevarat ca atunci cand intri pe panta controlului, este usor sa aluneci in capcana totalitarismului. De la un ID national la un cip implantat nu este decat o chestiune de semantinca tehnica. Daca toti legalii ar avea un cip undeva inauntru si cand mergi la Mejer ar incepe usile sa faca beep beep daca nu il ai sau ti-ai depasit viza, pai atunci ar fi securitate super. Big Smile

•  10-30-2007, 11:45 PM 68458 in reply to 68417

TheAlien:
    arissa:

Interesant punct de vedere, DAR, exista un dar. Smile

Pasaport nu au decat cetatenii americani, pe cand a national ID ar fi pentru TOTI CEI LEGALI in tara. Daca te gandesti ar fi o metoda destul de eficace de control al emigratiei ilegale. Faptul ca exista atatea modele de permise si pana si in acelasi stat se schimba dea lungul timpului, este imposibil pentru o firma in Oregon sa stie cum este un permis in Virginia. Pe cand un national ID ar fi cunoscut de toata lumea si nu ai putea sa te angajezi undeva fara sa il ai. Iar acel ID (mai ales daca ar fi simila cu green cardul dpdv al securitatii), ar putea avea tot felul de date incluse in el sau ar putea fi legat la un card reader care se duce intr-o baza de date nationala si verifica cine este respectiva persoana (SSN, drept de munca, sedere, etc.)

Acest ID ar putea fi primit de toti cei care sunt legali aici: cetateni, rezidenti permanenti, studenti, H1b, H2b, J1, etc.

Chiar asa, daca nu venea acel 'DAR', incepeam sa ma ingrijorez. Smile

Vorbind aici numai de cei legali, tot nu-i vad rostul la acest national ID. O vad doar ca pe o scuza a guvernului de a ne asigura de masurile de securitate care se iau (i.e. culorile ored-orange-yellow...etc de prin aeroport - waste of money and time) tot pe cheltuiala cetateanului... de unde or sa se ia banii pt toata aceasta teravatura? A schimba un sistem national nu-i o treaba de cateva mii de dolari, ci de milioane...si tot astia care platesc taxe (deci legalii) or sa fie nevoiti sa scoata banii la inaintare. 

Si pe partea cealalta, SSN ar trebui verificat de fiecare firma care te angajeaza, ca nu o fac ei, asta e alta treaba...la fel de bine ar putea sa nu verifice si national ID. Stii tu sigur ca o sa-l verifice? Si in plus, legea spune cand te muti la o alta adresa in acelasi stat sau intr-un stat diferit trebuie in decurs de un anumit numar de zile sa-ti procuri nou DL care sa reflecte schimbarile...ca americanul/emigrantu nu o face din comoditate, tot alta treaba. Dar daca fiecare si-ar schimba DL imediat ce se muta la o alta adresa, politia nu ar trebui sa aibe probleme de recunoastere al ID-ului, nu? 

Iar treaba cu statul...pai azi ii iei autonomia de a da state IDs, maine vii si spui ca educatia trebuie sa fie la acelasi nivel so sistem national de educatie, poimaine altceva...si pana la urma din toata frumusetea asta de America cu sistemul ei federal (care are ale ei bune si rele) nu o sa mai ramana nimic...ne intoarcem la 1800. 

So, care-i ideea cu national ID? doar asa sa-mi cante guvernul ca increase security measures... 'today, the security level is orange' ca in aeroport...si mie imi zboara gandul "trebuia cumva sa ma asortez cu culoarea securitatii?" Big Smile cam asa vad eu national ID asta.

Immanuel Kant
  •  10-30-2007, 11:56 PM 68459 in reply to 68458

Stai asa ca sa nu le amestecam. Firmele nu au ce verifica la SSN. La firme trebuie doar sa le duci SSNul si atat. Ele il vor folosi la taxe si pe urma este intre tine si IRS. Si uita-te si la asa zisul card SSN, ce anume sa verifice? Este o bucata de hartie cu un numar pe ea.

La un ID gen green card, se pot introduce date pe stripul magnetic si apoi firma ar putea sa scaneze acel card sa vada ca tu esti tu si ca esti legal pt munca.

Nu este vorba de a schimba un sistem, ci de a CREA un sistem. Nu exista un id national la ora asta.

Nu exista nici-o lege care te obliga sa iti schimbi permisul. De unde si pana unde ai auzit de asa ceva? Exista pt rezidenti obligatia sa anunte CISul, dar un cetatean american se poate muta oricand, oriunde si nu anunta pe nimeni. Nu exista nici-o obligatie sa ai permis decat daca vrei sa conduci o masina/motocicleta.

Aici permisul nu este buletin de identitate.

•  10-30-2007, 11:57 PM 68460 in reply to 68440

TheAlien:

US nu este un "police state". De aici pleaca discutia. Pt crearea unui ID national, ar trebui creeat acest sistem national integrat de evidenta. Si aici este rezistenta, pt ca automat ar face din US sa fie o tara ca orice tara europeana.

Alien, nu inteleg ceva...vezi ceva gresit ca US nu-i 'police state'??? sper ca vorbim de aceasi definitie de 'police state', in care Nazi Germany era considerata police state.

Pai nu-i tocmai asta face, printre altele, America unica in lume? daca vreau sistem ca in Europa, ma mut acolo, nu? cine zice ca ce fac europenii e mai bun? Eu poate am ramas in urma cu datele de prin Italia, ca de alea din Romania nici nu mai vorbesc, dar eu stiu ca fiecare tara are sistemul ei propriu de eliberare al ID's, nu exista un ID unic european (my bad daca s-a inventat unul intre timp), si pe baza acelui ID issued de orice tara din Europa poti sa muncesti/traiesti unde vrei. In Italia era carta verde stiu, permisul de soggiorno permanent pt emigranti, ori carta di identita italiana pt italieni. Deci nimic universal iin Europa.

Si nu cred ca rezistenta la acest sistem national de evidenta vine de la comparatia cu Europa, ci mai mult de la faptul ca fiecare, statul sau guvernul federal, vor sa-si mentina pozitia de interdependenta fata de celalalt. Doar daca s-ar impune sanctiuni financiare pt statele care nu se conformeaza regulilor de national ID, s-ar putea ajunge la acest sistem national de evidenta...altfel ma indoiesc ca statul ar ceda usor o asemenea libertate.  

Immanuel Kant
  •  10-31-2007, 12:02 AM 68462 in reply to 68459

TheAlien:

Nu este vorba de a schimba un sistem, ci de a CREA un sistem. Nu exista un id national la ora asta.

Nu exista nici-o lege care te obliga sa iti schimbi permisul. De unde si pana unde ai auzit de asa ceva? Exista pt rezidenti obligatia sa anunte CISul, dar un cetatean american se poate muta oricand, oriunde si nu anunta pe nimeni. Nu exista nici-o obligatie sa ai permis decat daca vrei sa conduci o masina/motocicleta.

Si de unde iei toti banii aia de a crea acel sistem? tot n-ai raspuns. sau ti-ar conveni sa platesti mai multe taxe? ca mie nu-mi suna bine idea.

Exista legea in Indiana...iti spun sigur. Nu-s sigura daca-i lege lege, sau just rule, dar exista. Am intrat in conflict cu ea, si eu si sotul. Si mi s-ar parea foarte ciudat sa nu existe si in alte state. Si daca n-ai permis, ar trebui sa ai cel putin ID. Si la ala e la fel. Politia cand te opreste te intreaba daca adresa care-i pe DL/ID e current address (si asta tot din experienta ti-o zic Smile  ca ma cunoaste politia prin imprejurimi ca pe un cal breaz).

Immanuel Kant
  •  10-31-2007, 12:06 AM 68465 in reply to 68462

Daca nu ai masina, daca nu conduci, la ce iti trebuie permis? Unde sa te opreasca politia?

Iar banii pt sistem se iau din bugetul pt razboi. Se fac vreo 10 bombe mai putin si se creeaza sistem. Smile (banii sa fie problema in US)

•  10-31-2007, 12:18 AM 68466 in reply to 68465

Hai ma Alien, ca nu e chiar asa.Smile

Ho sentito un vuoto dentro di me ed un senso di paura mentre il buio delle nuvole era ancora intorno a me.
    Poi all'improvviso, sotto di me, un'oceano di luci:cosi tante in una volta sola,non le avevo viste mai:
    La Citta degli Angeli
  •  10-31-2007, 12:25 AM 68468 in reply to 68465

Dar daca n-ai masina, nu te duci la o bere, si mai arati si de 18 ani? Si cum daca n-ai masina, nu -ti trebuie ID deloc? mi se pare irational sa fii fara ID chiar daca n-ai masina. La banca iti cere ID de ex, bagi un check, scoti bani...se intampla...deci fara un ID acolo esti mort...

Hehe, nu ne bagam in discutia cu razboiul...anyway  a crea un sistem de ala de care vrei tu costa o nimica toata pe langa costul razboiului...dar tot o sa se simta la taxe, are grija guvernul de asta.

Immanuel Kant
  •  10-31-2007, 04:27 PM 68490 in reply to 68459

TheAlien:

Cum sa nu existe? Uite in Virginia  http://www.dmv.state.va.us/webdoc/moving/movinginva.asp

You have thirty (30) days from the date of your move to notify DMV of your address change. You can request an address card showing your new address at no fee that you must carry with your license. Or you can purchase a new driver's licen